İletişim Problemi

zeynakelebek

Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2014
6
2
16
Ankara
Herkese Selam. Eski üyelerdenim, fakat ilk konum. Artık işin içinden çıkamadığım için sizin fikirlerinizi de almak istedim.

4 yıldır evliyim. 2 yaşında bir kızım var. eşim de ben de çalışıyoruz. benim problemim eşimle bir türlü anlaşamıyoruz. Ufacık konulardan büyük tartışmalar yaşanıyor. İkimizde bu durumdan oldukça yorulduk. Evlenmeden önce çok ilgili sevgi dolu bir insanken, şimdi çok ilgiisz bir insan oldu. Yaptığı her davranışı beni sevmediğine yorup, ters davranıyorum, kızıyorum. O da benim bu durumuma kızıyor. Ona göre bütün evlilikler böyle, ama ben ilgi delisiyim, sürekli ilgi bekliyorum. Daha beni sevdiğini bile söylemiyor doğru düzgün. O romantik bir insan değilmiş, sevgisini belli edemezmiş, eğer belli ederse ben hep daha fazlasını istermişim, asla yetinmezmişim. Sürekli böyle şeyler söylüyo. Oysa evlenmeden önce o kadar romantikti ki.

Benim canımı sıkan şeyler asla ona göre üstünde durulacak, büyütülecek şeyler değil. Beni şükürsüzlükle suçluyo sürekli, herşeyimiz var ama sen bi türlü mutlu olamıyosun diyo. Üzüldüğüm, kırıldığım şeyleri anlatmama fırsat vermiyor, ben onunla konuşmak istiyorum. Onu bile istemiyor. Yapı gereği biraz ilgi bekleyen bir insanım, sanırım bu da yanlış bir şey. Çünkü eşim buna uygun bir insan değil. Söylediğine göre beni seviyor, bunu benim hissetmem gerekiyormuş, kendisi gösteremezmiş.

Eşimi umarsamamayı öğrenmek istiyorum, söylediği ya da yaptığı şeyler umrumda olmasın. Ondan sürekli sevgi dileniyormuşum gibi hissetmekten yoruldum. Bunun için neler yapmalıyım, fikirlerinizi bekliyorum.

Bu erkekler de ne şükür delisiymiş arkadaş.
Son birkaç konuda dikkatimi çok çekiyor bu "şükürsüzlükle suçlama" durumu.
Kendileri çok şükrederek başkalarıyla birlikte oluyor genelde o da ayrı bir tuhaflık!! (bu konu için demiyorum yanlış anlaşılmasın)
Kızınızla vakit geçirin. Yemek dışında kendisiyle ilgilenmeyin ve uzak durun ama mutlu görünün.
Kızınızla birbirinize yettiğinizi görsün. Kızınızla fotoğraflar çekip paylaşın, bir yerlere gidin... O gelmezse kendi bilir. Bir yerden sonra rahatsız olmaya başlayacak.
Şu an sürekli ilgi sevgi bekliyor olmanıza alıştığı için kendini fazla önemsemeye başlamış.

Eşlerimize ben sensiz de yapabilirim mesajı vermemiz gerek bence. Bunu söylemek değil ama. Sensiz ayakta durabilirimi göstermek lazım. Bazen biz kadınlar gerçekten çok konuşuyoruz. İlgi istiyorsun. Çek ilgini üzerinden anlasın ne demek olduğunu. Susmanı mı istiyor. Küsme ama gereğinden fazla da konuşma. Seni özlemesine izin ver.

Evlilik danışmanına gitseniz yani sorunlarınızı tek başınıza çözemiyosanız bi profesyonelden yardım almak çok mantıklı bence.

Evet, çok haklısın. Bunu yapmaya çalışıyorum ama kararlı olamadım şimdiye kadar. ya da sürekli laf sokarak uzak kalmaya çalışıyorum o da pek etkili olmadı.

Evlilik danışmanına gitseniz yani sorunlarınızı tek başınıza çözemiyosanız bi profesyonelden yardım almak çok mantıklı bence.

Kendisi öğretmen ama böyle şeylere pek inanmaz. Kaç defa konuştum ama kabul etmedi. Ona göre kendinde problem yok, onunki olması gereken. Sorun bende ona göre

Kendisi öğretmen ama böyle şeylere pek inanmaz. Kaç defa konuştum ama kabul etmedi. Ona göre kendinde problem yok, onunki olması gereken. Sorun bende ona göre
O halde psikoloğa gitmeni öneririm, ben yıllar evvel gittim psikolog sorunlarını çözmüyo, sorunlar da bitmiyo zaten ama sorunlara bakış açını değiştirmende fayda sağlıyo benim hayatım ve bakış açım değişti diyebilirim.

O zaman onu da öyle odun olarak kabul edeceksin canim

Evet, en azından kendimi değiştirebilirim, koşulsuz kabul etmeyi öğrenirim belki.

Bir kitapta eşlerin birbirlerinden memnuniyetsizliklerini dile getirmenin ve suçlamanın daha çok uzaklaştırdığını okumuştum. Eleştirel bir dil kullanmaktan kaçının bence. biz kadınlar erkeklere göre daha hassas ve derin düşünüyoruz ve onların bu sığ davranışları bizi yaralıyor. Kızınız için akışına bırakın ve eleştirmemeyi deneyin bir süre.

Çok haklısınız. Bu durum benim çeneme vurdu ne yazık ki. Ben söylendikçe o da iyice uzaklaşıyor.

Evet, çok haklısın. Bunu yapmaya çalışıyorum ama kararlı olamadım şimdiye kadar. ya da sürekli laf sokarak uzak kalmaya çalışıyorum o da pek etkili olmadı.
Bence
erkeklerin laf sokmaya karşı zırhı var. Bi o işlemiyor gerçekten. Laf sokacağına susup daha da neşeli gibi davransan eşin afallıcak aslında. Daha etkili çözüm gerçekten bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…