• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilginç boşanma davam...

icecold

böylesi daha iyi..
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
572
221
323
42
Eşimden boşanıyorum.
Hafta başında 2. celsem görüldü.
Karşı tarafın tanıkları dinlendi.
İkisi arkadaşı, birisi babasıydı.
Ben duruşmalara katılmadığım için avukatımdan alıyorum haberleri.
Tanıkların elle tutulur hiç bir iddası ve beyanı yok.
Sadece duruşma günü orda olup hakim karşısına çıkıp davayı geçiştirme amaçlıymış.
Ben anlaşmalı boşanmayı istemiştim.
Çekişmeli boşanmayı benim taleplerimi kabul etmediği için açmıştı.
Bir dahaki duruşmada benim tanıklarım dinlenecek.
Çekişmeli boşanma olup hiç çekişmeyen var mıdır ki bizim gibi...
Yorumlarınızı bekliyorum...

Eşimden boşanıyorum.
Sadece duruşma günü orda olup hakim karşısına çıkıp davayı geçiştirme amaçlıymış.

Biz çekişememiştik :) İlk celsede hakim bizi aile terapistine gönderdi -karşı taraf boşanmak istemediği için-, rapor olumsuzdu, ben boşanmakta kararlı olduğum icin anlaşmalıya döndük, ikinci celsede boşandık.

bizim ilk dava henüz görülmedi ama karşı tarafın dilekçeleri çok zayıf, çekişmesiz cinsten sizinki gibi. davacı benim, davalı o. sizde nasıl? bizim ortak malvarlığımız hep eski eşin üstünde, adam muhtemelen hemen paylaşmak istemiyor, yani para vermek istemiyor, benimkinin süründürmesini buna bağlıyorum. sizde de böyle bir durum var mı? bir de karşı taraf size gıcıksa sırf yorgunluk vermek ve yıpratmak için yapıyor olabilir.

Son düzenleme:
bizim ilk dava henüz görülmedi ama karşı tarafın dilekçeleri çok zayıf, çekişmesiz cinsten sizinki gibi. davacı benim, davalı o. sizde nasıl? bizim ortak malvarlığımız hep eski eşin üstünde, adam muhtemelen hemen paylaşmak istemiyor, yani para vermek istemiyor, benimkinin süründürmesini buna bağlıyorum. sizde de böyle bir durum var mı? bir de karşı taraf size gıcıksa sırf yorgunluk vermek ve yıpratmak için yapıyor olabilir.
Taleplerimi belirtip anlasmaliya cagirdim bunun ustune gidip dava acmis. Cok fazlaymis talebim.odeyemezis. talebim takilarim ve beraber odenilen evin yarisydi. Cokmus mumkun degil bulamazmis o kadar para

erkekler malesef böyle madem boşanıyorsun ciddisin süründürmek istiyorlar..evlilik danışmanına göndermedilermi sizi..hangi durumda gönderiyorlar acaba.

Taleplerimi belirtip anlasmaliya cagirdim bunun ustune gidip dava acmis. Cok fazlaymis talebim.odeyemezis. talebim takilarim ve beraber odenilen evin yarisydi. Cokmus mumkun degil bulamazmis o kadar para

Eğer takılarınız hala duruyorsa ve eşiniz vermiyorsa "ziynet eşyalarının iadesi" için dava açabilirsiniz ve ayrıca evi birlikte aldıysanız, illaki maddi destekte bulunmuş olmanız da gerekmez, evin hanımı olarak destekte bulunmuş olsanız da genelde kafidir, evin yarısı sizindir.
hakkınızda hayırlısı olsun

bizim davada çekişmeliydi fakat mahkeme günü anlaşmalıya döndü ilk celsede bitti...

hoş benim hiç bir talebim olmadı avukatım çocuklar için nafaka istedi o kadar..

hakkınızda hayırlısı olsun inş..

Ben kendi durumumu anlatayım. Ex eşim önce evi terk etti. 6 ay düşündükten sonra konuşalım diye beni aradı. Ben özür dileyecek herhalde diye düşünürken çekişecek miyiz anlaşacak mıyız diye girdi lafa. Bir hafta sonra da çocuğu bana, diğer herşeyi kendine bırakan bir protokolü imzalamam için gönderdi. Ben de hakim karar versin diye dava açtım.

Dava dilekçesi eline geçene kadar ağzı kulaklarında mutlu mutlu gezen, ayakları yerden kesilmiş ex koca dilekçe eline geçince beni aradı. O günden beri uyuyamıyormuş. Ben 7 aydır uyumuyorum. Yazık ki senelerimizi veriyoruz ama maalesef bizimle işleri bitince onlar için bir hiç oluyoruz, hiç birşey vermemek için türlü türlü oyunlara giriyorlar. İnsan buna şaşıyor zaten.

Son düzenleme:
Eşimden boşanıyorum.

Merhaba, siz bosanali çok olmuş ama tecrubelisiniz bilgi almak istedim. Şu sıralar boşanma davası açma aşamasındayım. Evi terkettim. Ziynet altınlarıma el koydu. Evdeki her eşyayı ya taksitle ya da takılan paralarla biz ödedik. Ailesinin pek birşeye katkısı olmadı. Daha önce de şiddetten kaynaklı evi terketmistim ama evkikigimi kurtarmak için geri döndüm. Ama hiçbir düzelme olmayınca onur kırıcı hakaretlerinden ve saygısız tavırlarından yeterince bunaldigim bir dönemde evi terkederek anneme geldim. Şiddet uygulandığını aileme itiraf etmişti ve buju zaten saklamıyor. Üstelik bunu kendisine hak görüyor. Onu kızdırırsam şiddet ve hakaret görmem dogalmis. Delil olarak en son yaptığı hakaret ve küfürler whatsapp ta kayıtlı olarak duruyor silmedim. Şiddet uyguladığı na şahitlik yapacak abim ve babam var. Ama darp raporum yok maalesef. Adamın onurunu düşünüp almadım boşanmak istemediğim için. Ailesiyle altli üstlü oturuyorduk. Annesi en ufak bir seste anahtarla evime girerdi. Zaten onlara göre de aşağı yukarı farkı yokmuş iki ev de onların eviymis. Şimdi bu şartlarda mal mülk veya altınları vermek istemeyeceklerini düşünerek dava bosanmali olursa nasıl davranmaliyim? Eşyaları kaçırır mı? Iftira atma gibi bir girişimi bulunursa davayı kazanabilir mi? Benim elimdeki konuşma delil olarak ve ailem de şahit olarak yeterli mi? Yardımcı olur musunuz?

Merhaba, siz bosanali çok olmuş ama tecrubelisiniz bilgi almak istedim. Şu sıralar boşanma davası açma aşamasındayım. Evi terkettim. Ziynet altınlarıma el koydu. Evdeki her eşyayı ya taksitle ya da takılan paralarla biz ödedik. Ailesinin pek birşeye katkısı olmadı. Daha önce de şiddetten kaynaklı evi terketmistim ama evkikigimi kurtarmak için geri döndüm. Ama hiçbir düzelme olmayınca onur kırıcı hakaretlerinden ve saygısız tavırlarından yeterince bunaldigim bir dönemde evi terkederek anneme geldim. Şiddet uygulandığını aileme itiraf etmişti ve buju zaten saklamıyor. Üstelik bunu kendisine hak görüyor. Onu kızdırırsam şiddet ve hakaret görmem dogalmis. Delil olarak en son yaptığı hakaret ve küfürler whatsapp ta kayıtlı olarak duruyor silmedim. Şiddet uyguladığı na şahitlik yapacak abim ve babam var. Ama darp raporum yok maalesef. Adamın onurunu düşünüp almadım boşanmak istemediğim için. Ailesiyle altli üstlü oturuyorduk. Annesi en ufak bir seste anahtarla evime girerdi. Zaten onlara göre de aşağı yukarı farkı yokmuş iki ev de onların eviymis. Şimdi bu şartlarda mal mülk veya altınları vermek istemeyeceklerini düşünerek dava bosanmali olursa nasıl davranmaliyim? Eşyaları kaçırır mı? Iftira atma gibi bir girişimi bulunursa davayı kazanabilir mi? Benim elimdeki konuşma delil olarak ve ailem de şahit olarak yeterli mi? Yardımcı olur musunuz?

yeni konu açarsan daha iyi bilgi alırsın :)

Back
X