İlgisiz doktorlara sinir oluyorum!!

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.855
57.521
798
Bugün hastaneye gittim evimin yakınında bir devlet hastanesi var.
Sakin, sıra olmuyor, yol derdim de yok diye tercih ettim.

Ama ne fayda..
Kafamda soru işaretleri ile gittim soru işaretleri ile döndüm.

Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
sağlığımı ihmal eder oldum.
Özele gitsem de para için hemen alalım, keselim, ameliyat diyorlar.

Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
senin doktorluğunun kime faydası ne?

Burdaki tecrübeli bayanların daha çok faydası olur diye buraya geldim yine.
Şimdiden teşekkür ederim bayanlar.

Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz eşimle, çocuk olmadı.
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Olur ya kist falan, bir sorun varsa tedavi olayım diye.

Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)

Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Allah razı olsun yaa pes gerçekten.. Hiç bir şey anlamadım bu işten.

Şimdi size soruyorum bayanlar.
Kist olsaydı görür müydü o şekilde?
Söyler miydi? Tek söylediği yumurtalar gayet güzel..

Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?

Ben de aynı doktora 3 kere aynı şikayetle gittim, her seferinde ultrasonla bakıp bir şey yok diyerek gönderdi. 4. de hormon testi yaptı pko olabilirsin diyerek ilaç verdi. Olabilirsinle ilaç kullandım yani. Devlet hastanelerinde belirli doktorlar tercih ediliyor bu yüzden ben özele gitmenizi tavsiye ederim. Sonuçta hormon testi olmadan, ultrason olmadan her ihtimal elenmiş olmuyor diye biliyorum... Yine de eşim geldiğinde sorayım.

Sormayın gecen gun kızım hastalandı sabah doktora götürdük ozel bir doktora ilacı aldık falan gece kızım ateşlendi 39.6 lara geldi hemen en yakın acile gittik. Cok sakındı gider gitmez biz girdik o kadar yani. Kadına bilgisi olsun diye sabah gittiğinizi hangi ilacı kullanmaya başladığımızı söyledim. Kadınım tepkisi su oldu"bir gunde geçmesini mı bekliyorsunuz" oyle sinirlendim ki anlatamam. Dedim ki " ben bir gunde geçmesini beklemiyorum ama 39.6 ates normal mı? Eger normal dıyorsanız bana burda muayene ettiginizi 39.6 ateşin normal oldugunu ve eve gidebileceğimin yazılı olduğu bir kagit verin" yemedi tabii. Ilac ılık dua alan derken 3 saatte düşürdü oyle gönderdi eve :/ o kadar sinirlendim ki ohh icimi döktüm. Size de gecmis olsun insallah

Kist olsaydı görünürdü canım.
Yumurtaların güzel demiş ama yumurtlama ya da çatlama problemin olabilir belki,
aslında buna adet olduktan 14. gün bakması lazım.
Ben de geçtim bu yollardan, 1 sene çocuğumuz olmadı, sonra 14. günü gittim
ve yumurtalıklarım yavaş çalışıyormuş, yeterli büyüklükte değil demişti.
Bazen büyüse de çatlama problemi olabiliyor.
Ben oğluma ilaç kullanarak ilk ay hamile kaldım, yumurtalarım büyümesi
için bir ilaçtı.
Senden istediği büyük ihtimal hormon testidir, hormonlarda etkiliyor.
Benim bir arada süt hormonun yüksekti mesela, oda gebeliği engelliyor.
Bazı durumlarda rahim filmi filanda gerekebiliyor, tüpler kapalı mı açık mı diye.
Ama bunlar sonra ki kontroller olması gerek.
Bence testlerini yaptır, yumurtalarını da yumurtlama zamanı (14. gün) kontrol ettir.
Duruma göre sonra ki aşamada ki kontroller istenebilir.

Teşekkür ediyorum öncelikle.
Ya ben zaten Allah yokluğunu aratmasın ama düşürmesin de öyle soğuğum ki hastanelere
hep böyle drlar yüzünden, beni rahatlatan bir dr a denk geldim bugüne dek aynı sorun için kaç dr a gittim bilmiyorum..

Ama artık tiksindim yaa. Ayıp yani herkes mesleğinin, aldığı paranın hakkını versin çok şey mi istiyorum?
Sözde okumuşum, ben böyle anlama güçlüğü yaşarken, okuma yazması olmayan kadınlar ne yapsın?

Diğeri genel cerrah ( göğsümde takip edilen kitleler var)
3 ayda bir ultrason istemişti en son biri.
Bunun gibiler yüzünden 6 ay oldu gitmedim valla gidesim gelmiyor :S
Kendime ediyorum biliyorum ama elimde değil.

Dedim herkes başka bir şey söylüyor kimi aldır, kimi dokunma dedi, kimi 6 ayda bir ultrason istedi kimi 3 ayda bir.
Fazla çekilmenin zararı var mı? Doğrusu ne?

Ben de 2 ayda bir istiyorum hahahah diyor
Tepede klima, yanında iki kadın.
Beni huzursuz eden sağlık konum herifin espri konusu yaaa böyle bir şey var mı?

Allah doktorun iyisiyle karşılaştırsın gerçekten, içimin huzursuzluğu artarak döndüm eve yazıklar olsun ne diyeyim..

Teşekkür ederim canım aydınlattığın için.
Biraz kafamda netleşti şimdi..
Kist olsa görünürdü yoktur ama yumurtlama sorunun olabilir diyorsun. 14. günü hmmm aklımda olacak bu..
Sağolasın

Bu arada özelde de olsa, devlette de olsa doktoruna denk gelmek çok önemli.
Geçen gün oğlumu devlette bir doktora götürdük ,400 verip 10
dakika bile kalamadığım özel muayeneye göre , neredeyse yarım saat içeride kalıp,
istediğimizi sorup çıktık, hatta ben vaktinizi alıyorum kusura bakmayın dediğimde,
istediğinizi sorun olur mu öyle şey dedi doktor.
Ama bunun tam tersi doktorlarla da karşılaştım.
Özel muayenesine gidip o kadar para bayılıp bir de üstüne azar işitmediğimiz kaldığı da oldu.
Çok ilgilenen de oldu.
Ben oğlumdan dolayı çok doktor geziyorum, her türlüsünü gördüm malesef.

Valla ben sunu anladım canım
Cirkef olacaksın boyle doktorlara. Anlamadım
Diyip cikmicaksin odadan hatta çıkarıp kagit kalem not alacaksın

kist olsa görünürdü canım..sen o elindeki testleri yap tatlım bndede aynısıı olmuştu genelde ilk baslarda pek iilgili görünmüyorlar seni anlayabiliyorum..testi yaptıktan sonra daha genel bilgi verecektir o yüzden ilk isin testleri yapmak olsun..

Allah az muhattap etsin canım.
Doktorfobi başladı bende

Ben gönlüme göre dr bulamadım maalesef, zaten içimde kara bulutlar gidiyorum
böylesiyle karşılaşınca da kaçıyorum dr dan, erteleyip duruyorum..:18:

Valla ben sunu anladım canım
Cirkef olacaksın boyle doktorlara. Anlamadım
Diyip cikmicaksin odadan hatta çıkarıp kagit kalem not alacaksın

Öyle mi dersin?:26:
Hemen geriliyorum ben sinirden kulaklarım duymaz oluyor, kıpkırmızı kesilip o ortamı terketmek istiyorum.
Çünkü kavga ederim kendimi biliyorum. Her mesleğe saygım sonsuz, kaç insan geliyor onlara da zor biliyorum ama
azıcık da empati bekliyor insan. Zaten çekinerek gidiyorum ilk kez..
İnsan daha güzel bir muamele bekliyor yani..

Teşekkür ederim canım en azından kist olmamasına sevindim.
Şimdilik düşünmüyorum Eylüle erteledim başka bir yere gideceğim. Gerçekten kötü hissettim.
Dr göresim yok

Sinirlenmekte çok haklısınız. Hayır bunları öğrencilik yıllarında bulup konuş, sorsan hepsiii çok ulvi bir amaca hizmet için okuyor. 2 aylık maaş cebe indirildikten sonra tüm idealler kapıdan çıkıyor galiba.

Mesleğini hakkıyla yapan doktorlarımızı tenzih ederim. Oranları gerçekten az da olsa hala varlar çok şükür.

.

Çok var malesef, kimisi işini insanları sevmiyo , kimisi de çok yoğun olduğundan ilgilenmiyo. Ben çalıştığım hastanede yakaladım geçen bi dr u, iyi olmadığını biliyodum ama o ara başka dr yoktu. Aman aman keşke gitmeseydim kafamda bir dünya deli soru bıraktı gitti, soru soruyorum olabilir de olmayabilir de filan diyor tanı söylemiyoe ben biliyorum ya hasta gibi gönderemedi de beni içim içimi yedi iki hafta. Sonra sevgili doktorum geldi iyice bi evirdi çevirdi baktı ultrasonla tanıyı koydu tedavi süreci başladı nasıl rahatladım anlatamam.

O ayrı bi durum doktorum iyice bi anlayalım dedi mr istedi memuru olduğum hastanede gitmediğim adam kalmadı,dolu diyolar kanamalı durumum var acilim diyorum bayramdan sonra gel sıkıştırırız diyolar peki dedim, aradım eli kolu uzun bi arkadaşı öğleden sonra çektiler ama burnumdan geldi üst kata çık randevu al alt kata in dr u bul ilaç yazdır sekretere git eczaneye git gel röntgenciyi ara gir hemşireyi bul ilaç vetsin mr a gir çık doktoru ara bir dünya dolaştım öldüm dedim yani ben böyle zorlandım hastalara yazık malesef sağlık sistemi çok kötü.

Aynen öyle..
Çok şey beklemiyorum uzun uzun vakti yoktur bana ayıracak belki.
Ama korkulacak bir şey yok, bunlar normal takipler çoğu kadında görülüyor falan desin bari.

Espri kaldıracak halim mi var? Endişeleniyorum..
Sendeki keyif ben de olsa senin kapında değil daha hoş bir mekanda olurdum değil mi ama

erteleme bnce canım bnde senin gibi olmuştum hatta nefret etmiştim dr lardan gitmicem diye tutturmuştum..ama sen elindeki tesleri yap sonucunu göster sonra dilersen ara ver eylüle kadar ama testleri yap kardeşim

Hem ultrason hem test ikisiyle beraber pko tanısı konuyor. Kist ultrasonda cıkiyor yani ben bu konuda sorun yasayan biriyim ve şimdiye kadar sonuçları bu şekilde aldım araştırmalarım da doğruluyor

yarın olsa da beklenen gün olmaz

Ve şuanki sistem için ohoooo şimdi çok iyi valla deniyor.
İşini sevmiyorsan çalışma kardeşim sen cebini dolduracaksın, ben senin asık suratını, agresifliğini çekeceğim.
Üstelik o koridorda sağlık sebebiyle koştururken..

Bir kez ultrason tarihi verdi bana kadının teki 20 gün sonraya.
O sırada okuma yazması olmayan bir bayan anlamadı bir şeyi soruyor diye bir bağırdı,
arkasından da of salaklarla uğraşıyorum diyor. Midem kaldırmıyor böyle ortamları yani.

O gün geldi gittim ultrason için..
Ay sizin drunuz yok bugün hastanede ultrason takibi aynı dr tarafından yapılır deyip yeniden tarih verdi.

Az kalsın diyecektim millete salak diyeceğine kendine bak sensin salak, dr adı yazıyor orada tarih verirken baksana.
Mecbur muyum ben her istediğinizde işimi gücümü bırakıp gelmeye?

Desem kavga etcem ama çok fena. Ne kadar hanımefendiliğimi koruyabilirim bilmiyorum.
Allah düşürmesin ellerine, bunlar insanı sağlığından da geçirir, her gittiğimde bir şeye deli olup dönüyorum.

Hmm buna bakarak kist yok demek ama pko olabilir testlere bakıp karar verilir diyebiliriz.
Teşekkür ediyorum.

Hmm buna bakarak kist yok demek ama pko olabilir testlere bakıp karar verilir diyebiliriz.
Teşekkür ediyorum.

Aslında pko zaten bi kaç mm capinda kistlere sebep olur bunlar zaten gözükür eğer böyle bir durum yoksa sanmam insallah yoktur birşey : ) Geçmiş olsun

Aslında pko zaten bi kaç mm capinda kistlere sebep olur bunlar zaten gözükür eğer böyle bir durum yoksa sanmam insallah yoktur birşey : ) Geçmiş olsun

Dr un yapamadığını yaptınız, içimi rahatlattınız.
Çok teşekkür ederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…