- 14 Mart 2013
- 7.886
- 3.945
- 448
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ve şuanki sistem için ohoooo şimdi çok iyi valla deniyor.
İşini sevmiyorsan çalışma kardeşim sen cebini dolduracaksın, ben senin asık suratını, agresifliğini çekeceğim.
Üstelik o koridorda sağlık sebebiyle koştururken..
Bir kez ultrason tarihi verdi bana kadının teki 20 gün sonraya.
O sırada okuma yazması olmayan bir bayan anlamadı bir şeyi soruyor diye bir bağırdı,
arkasından da of salaklarla uğraşıyorum diyor. Midem kaldırmıyor böyle ortamları yani.
O gün geldi gittim ultrason için..
Ay sizin drunuz yok bugün hastanede ultrason takibi aynı dr tarafından yapılır deyip yeniden tarih verdi.
Az kalsın diyecektim millete salak diyeceğine kendine bak sensin salak, dr adı yazıyor orada tarih verirken baksana.
Mecbur muyum ben her istediğinizde işimi gücümü bırakıp gelmeye?
Desem kavga etcem ama çok fena. Ne kadar hanımefendiliğimi koruyabilirim bilmiyorum.
Allah düşürmesin ellerine, bunlar insanı sağlığından da geçirir, her gittiğimde bir şeye deli olup dönüyorum.
Dr un yapamadığını yaptınız, içimi rahatlattınız.
Çok teşekkür ederim..
Evet bide çok iyi diyolar, randevu alıyolarmış önceden çok sıra bekleniyomuş,randevuyu da sana en erken 20 güne veriyo veta randevu yok diyo mr desen 50-60 gün adam ölecek mi mr çekilene kadar.. Sağlık çalışanı olmadam rahmimde koca bi kanama alanıyla mr sırası gelsin diye 60 gün bekleyecektim bu mu iyi sistem..
Yani tabi benimki biraz damdan düşer gibi oldu : ) Başka birşey var mıdır bilemem ama dediğim gibi pko da küçük kistler oluyor yoksa pkolu olma ihtimaliniz düşük-doktor çok dikkatsiz değilse- ama siz testlerinizi yaptırın muhakkak
yarın olsa da beklenen gün olmaz
Bugün hastaneye gittim evimin yakınında bir devlet hastanesi var.
Sakin, sıra olmuyor, yol derdim de yok diye tercih ettim.
Ama ne fayda..
Kafamda soru işaretleri ile gittim soru işaretleri ile döndüm.
Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
sağlığımı ihmal eder oldum.
Özele gitsem de para için hemen alalım, keselim, ameliyat diyorlar.
Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
senin doktorluğunun kime faydası ne?
Burdaki tecrübeli bayanların daha çok faydası olur diye buraya geldim yine.
Şimdiden teşekkür ederim bayanlar.
Yaklaşık 9 aydır korunmuyoruz eşimle, çocuk olmadı.
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Olur ya kist falan, bir sorun varsa tedavi olayım diye.
Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)
Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Allah razı olsun yaa pes gerçekten.. Hiç bir şey anlamadım bu işten.
Şimdi size soruyorum bayanlar.
Kist olsaydı görür müydü o şekilde?
Söyler miydi? Tek söylediği yumurtalar gayet güzel..
Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?
Bundan tam uc yil once bas donmesi sikayetleri ile doktora gittim testler ultrasonlar derken boyun damarimda darlik oldugu teshisini koydular uc yil boyunca cok agir ilaclar kullandim .sonra kontrol amacli baska bir hastaneye gitme karari aldim tek doktorla yetinmemek lazim diye dusundum .ultrason sonucumda doktor gayet rahat bi sekilde yuzume bile bakmadan yok oyle bir hastalik dedi ..eee ben simdi bukadar sene bukadar agir ilaclari bosunami ictim dedim evet dedi .ama benim sikayetlerim aynen devam ediyor ben simdi kime guveneyim kimin dedigini yapayim.sinirimden baska doktorada gitmiyorum Allahsorumluluk sahibi vicdanli doktorlarla karsilastirsin ne diyim
dostum ben böylelerini iyce sıkıştırıyom..
şunu mu demek istediniz?
şöyle nası olur?
şundan şüphe ettinizmi?
kendisi söylemiyosa zorla söylettirrm sonuçta okadar zahmet çekmişim..
hakkını vermeyi bilmiyosa, başının etini yiye yiye bildirmek lazımmm
Canım çok iyi yapıyorsun da ben o sinirle ya kavgaya dökcem işi ya orayı terketcem.
Huyum pis benim. Aldı hamile bayanı soyunuyor kadın. Daha nasıl durayım.
Testleri yazsanız bari diyebildim ancak..:44:
Allah az muhattap etsin canım.
Doktorfobi başladı bende
Ben gönlüme göre dr bulamadım maalesef, zaten içimde kara bulutlar gidiyorum
böylesiyle karşılaşınca da kaçıyorum dr dan, erteleyip duruyorum..:18:
Ama ne fayda..
Sinir oluyorum yaa sırf böyle drlar yüzünden gitmek istemiyorum, kaçıyorum hastanelerden
Böyle mi olmalı yani?
Beni aydınlatıp içimi rahatlatamıyorsan ( böylesine rahat, üç- beş sıralı ortamda bile)
Adetlerim çok düzenli ama sancılı ve kusmalı olur bu nedenle kadın doğuma gittim.
Adetimin 3. günüydü. Düzenli mi diye sordu sadece evet dedim. Alttan baktı, bir şey soktu dr, acele acele yumurtalar gayet güzel sorun yok dedi.
Sonra da bir şeyler saydı şu hastanede şu testler yapılacak, oraya gidin ( o gerginlikle hiç birini anlamıyorum tabi)
Ben giyinirken hamile bir bayan girdi bile hiç bir şey soramadım. Yazın bari yapılacak testleri dedim de yazdı.
Bundan ne çıkarabiliriz pko ya da kist varlığı bu şekilde mi anlaşılır yoksa hormon testleri falanla mı?
Ama ne fayda..
Böyle mi olmalı yani?
Her zaman doktorların işinin zor olduğunu düşünen ben bile dün artık çok sinir oldum.
Üniversite hastanesine gidiyorum 2 dir ve bu son oldu.
İlk gittiğimde kızımı gözü için götürmüştüm, sıra bize geldi, içeri girdik, içerde sadece 1 asistan var.
Gözlerini muayene etti ve bana " sizce gözlük verelim mi?" Diye sorunca , " gerekiyorsa tabii ki verin " dedim, " emin değilmiş"
"Sizin hocanız yok mu "dedim artık sinirle " hocaları öğleden sonra 2 gibi gelirmiş"
Dünde cildiyeye gittim, yine bir asistan ve hoca yok.
Ne bir tahlil istedi benden, ne başka birşey kozmetik bir ürün öneriyor gönderdi.
Bu doçentler, Prof lar ne işe yarar onu merak ediyorum.
Günde 1 saat hastaneye uğrayıp maaş+ döner i cebe indirmeyi biliyorlar.
Hem hastanın, hemde asistanların haklarını gasp ediyorlar.
O asistanlar bu konuda uzman olsa heralde 2-3 yıl daha okumalarına gerek olmazdı.
Artık ciddi ciddi şikayet etmeyi düşünüyorum.
Canım bir yıl dolmadan dikkate almıyor Dr lar bildiğim kadarıyla.Ondan umursamamıştır
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
gerçekten çok haklısın..öyle nalet doktorlar var ki insan daha da hasta oluyor yanından ayrıldıktan sonra. oysa istediğimiz şey biraz ilgi ve duyarlılık. çünkü hepimiz doktorların yanında çocuk gibi oluyoruz, iyi şeyler duymaya ihtiyacımız oluyor, şahsen ben öyle oluyorumözel ya da devlet de fark etmiyor, en önemli şey doktoruna düşmek.. artık ya şansa kalıyor ya da birinden duyup da tavsiye üzerine gidiyoruz. kist konusuna gelince kendimden örnek vereyim. bir sene önce saç dökülmesi şikayetiyle önce dermatoloğa gittim, pko olabilir dedi kadım doğuma yolladı. özel bir hastanenin kadın doğumuna gittim ve elimde zaten tahlilim vardı sadece ultrasonda baktı.10 saniye falan uydurukça baktı ve polikistik yok dedi. tahlillerime doğru düzgün bakmadı bile. ben tabii yok diye sevinçle çıktım. ama şikayetim geçmeyince bu sefer devlet hastanesinde endokrine gittim ve yeniden tahlil + ultrason meğer 5,6 tane polikistik varmış. ve ilaca başladım. sonra anladım ki özele falan da güvenmeyeceksin..tamamen şans işi..her okuyan iyi bir hekim olamıyor ne yazık ki..
bu adetle ilgili benim de çok faz sıkıntım var iki tane konum var hatta bunla ilgili
benimde kusmalı ve aşırı sancılı geçiyor hastanelik oluyorum her ay bekarım ben
gitmediğim doktor kalmadı çok sayıda kist var diyip yolluyolar
çocuk doğurunca geçermiş tek dedikleri laf bu
bunu annemden, halamdan büyüklerimden de duydum doktora bunu duymak için ücret ödüyorum sanki
Oncelikle gecmis olsun...
Hangi yorumunuzu/konunuzu okusam yasanilan olaya iliskin icimden "aynen aynen..." diye sayiklamaktan kendimi alamiyorum, paylasmak istedim :)
Saglik konusunda bilgim yok maalesef.
Fakat evli bir kadin olarak kendinize duzenli araliklarla gidebileceginiz doktor olmasini oneririm... umarim icinizi rahat rttirecek kisilerle karsilasirsiniz.
bende çikolata kisti vardı (hala var mı bilmiyorum, ilaç kullandım, 1 seneden fazla oldu kontrole gitmedim). aşırı sancım, kanamam, mide bulantım oluyordu hatta bağırsaklarım bozuluyordu. normal ultrasonda değil de doppler ultrasonda daha net görünüyor bu kist, bir de kan testi yapılıyor. siz yine testlerinizi yaptırın. eğer ondan da birşey çıkmazsa başka doktora gidin. devlet hastanelerinde iyi, ilgili bir doktora denk gelmek tamamen şans malesef.
Canim oncelikle sabir diliyorum doktor isi gercekten zor bir durum...ben 8 yillik evliyim aklina dahi gelmeyecek rahatsizliklar gecirdim coj sukur simdi iyiyim...seni cokniyi anliyoeum bu konuda...sayisiz kontrol geçirdim aklina gelen tum test ve operasyonlari geçirdim aklina yltakilan ne varsa cevaplayabilirim...asilamalar tupbebek hepsini yaptirdim...9 ay sabri zor ama yinede endiselenmek icin henuz erken bir sure yuregini ferah tut.oncelikle ultrason hormon ve kan degerlerinin bakildigi testler olmali, bundan sonra doktor herhangi bir olumsuz bulguya rastlamaz ise hala 1 sene olan dogal surece 3 ay var 3 ay yumurta takibi yapilabilir, bunda da sonuc elde edilemez ise hsg yani ilacli rahim filmi, histereskopi(kamera ile rahim ve tuplerin goruntulenmesi) ve en son laparoskopi yapilabilir...
Telefondan girdigim icin 2 parca olarak yazdim kusura bakma imla hatalarim icinde canim... tum bunlarda herhangi bir sorun var ise cikar eger yoksa...genetik testler yapilabilir, esinizin muayenesi yapilir, tabii es gudumlu olarak yapilmasi daha iyi sizin ve esinizin kontrollerinin bu surec sonunda hala bir sorun elde edilemezse veya sonuc alinamazsa ancak bu surec sonunda infertilite konusu gundeme gelir...ben senelerdir ugrasiyorum ve bizim sorunumuz primer infertilite yani sebebi bilinemeyen kisirlik bende esimde saglikliyiz cok sukur ama Rabbim ol demeden olmuyor gecen ay tup bebek yaptirdik mutlu sonla bitti derken düşük ile sonuclandi...o sebeple bu konuda kendini yorma strese sokma sakin kal en iyi yapabilecegin sey iyi bir doktor bulmak ben doktorumdan cok memnunum bende ufak bir sehirde yasiyorum canim 2 ozel hasyanemeiz ve bir devlet hastanemiz var ama bu dirimda ozel em iyisi haklisin kesip bicmek kolay oyor onlar icinde ama doktorun iyi ise bunlar sorun olmaz...aklina takilan bisey varsa yaz elimden geldigince ve bilgim dahilinde cevaplar yardimci olmaya calisirim...canini sıkma ve moralini yuksek tut olur mu...
Bu konuda anneme bazen kizsam da had bildirme konusunda bir numaradir. Hastanede 5. cocuguna hamile okuma yazma bilmeyen bi'kadina annemin yaninda "gec suraya! Orayami diyorum! Anca bak! Siz anca dogurun zaten habire! Gecsenee!" diye bagirmis sira anneme gelmis anneme de "gec!" deyince zaten dolmus olan annem hastaneyi yikmis sen kim oluyosun sen kimsin diye bashekimine cikmis o sinirle sikayet etcem hastaneyi siz kendinizi ne zannediyosunuz diye kadini cagirmislar yok yoruldum bunaldim isimiz zor ondan tırı vırı...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?