İlgisiz doktorlara sinir oluyorum!!

Daha 3 gün önce oğlumu üniversite hastanesine göz muayenesine götürdük, muayene için 1 ay bekledik,
sırf prof baksın diye, yoksa daha önce de muayene olabilirdi, hanımefendi 1 ay sonra oradaymış,
günümüzü aldık, o 1 ay içinde de 2 kere daha gidip kan testlerimizi ve anestezi muayenemzi olduk.
1 ay sonra muayene geldi çattı, oğlum anestezi alacak ve gözünde ciddi birşey çıkacak korkusuyla beklerken ben,
sıra bize geldi sonunda, bir bayan daha vardı kızıyla bekleyen, bizi beraber aldılar içeriye, oda bizim doktorumuzu beklemiş
aylarca, onlar zaten devamlı geliyormuş, kadının hastası yani , kadın biz girdikten sonra çıktı gitti ameliyathaneden,
biz asistana kaldık, ben o kadar sinirlendim ki, madem bakmayacaksın, asistan bakacak, biz neden 1 aydır bekliyoruz.
Neyse ki oğlumun kontrolu iyi çıktı da ben de çok uzatmadım, sonra hanımefendiye telefonla ulaşamamışlar sonuçları söylemek için,
bize yarın tekrar gelip sonuçları bir de profa gösterin dedi asistan, git gel konya 6 saat yani, sanki işimiz gücümüz yok bizim.
Sonra biz de profun üst katta ki odasına çıktık, kapıda biriyle hakari kikiri yapıyordu, ben de ismiyle seslendim, umursamadı,
bir daha seslendim, dur kızım konuşuyoruz görmüyor musun, dedi bana :)
Bu arada eşim beni çıkarkende uyarıyor, kadınla muhatap olma bak, kadın zaten dengesizin teki diye, görseniz
hastanenin sahibi sanki, bir hava, herkesi azarlıyor.
Neyse ben de sesimi çıkarmadım, sonuçları gösterdim sonra, birşeyler soruyorum, hala ters ters konuşuyor,
azarlar gibi, sabır diye diye çıktık hastaneden.
Eğer oğlumda bir sıkıntı çıksaydı ve bu kadın tekrar bakalım deseydi, kadını paralayacaktım o olacaktı yani.
Aşağıda ki yanında ki kadına söyledim birşeyler ama ne fayda, kadın artık dedim ya hastane sahibi mübarek.

birkaç ay daha bekle canım daha sonra iyi bir kadın doğumcu bulmaya bak
eşinde gereken tahlilleri yaptırsın
doktor çok önemli en iyisiini bulmaya çalış
bütün bunlar olurken sakın strese girme oluruna bırak, bi problem yoksa İnşallah olur

Ayyy okudukça sinir oluyorum.

Resmen insanları kukla ediyorlar.
Yarın gel göster ne demek, poposunun keyfine diye buna derler.

İnsanlar iş yerinden izin alıp sağlık peşinde koşturuyor.
Prof.luk kakara kikiriden, insan sağlığını espri konusu haline getirmekten ibaret sanırım.

Allah'ım sen uzak et böylelerinden..

İnşallah teşekkür ediyorum.
Aslında hamilelikten doğuma kadar gidilecek olan hastaneyi ve dru belirleyip her şeye orada başlamak daha doğru olur sanırım..

Beğenmediyseniz gitmeyin doktora? Tek taraftan bakıyorsunuz anca. Hastalar 5 km sıra olmuş, her hastaya 5 dk bile ayrılamıyor, doktor ne yapabilir? Söyler misiniz? Burdan böyle konuşması kolay, çok beğenemediyseniz siz de zaman "yaratabilecek" bi doktor evlat fln yetiştirin yada doktor olun kolaysa. İnsanlar yıllarını veriyor bu mesleğe pardon da. 6 yıl üni okuyup sınavdan sınava koşan insanları siz 6 dakkada klavyeylene karalayamazsınız.

Sinir oluyorum böyle insanlara ya yorumlar ne kadar da bencilce.

Doktor sanki siz kötü olun diye uğraşıyor, yarın öbür gün bişeyiniz çıksa suçsuzsa bile doktordan bilcek doktora cırlıyacaksınız. Oh ne ala memleket ya.

Beğenemiyosanız sistemi değiştirmeniz lazım, doktoru değil. Pardon kesin çözüm şu, sizin gibi doktoru haksız yere kötülüyenlerin kafasını düşünce tipini değiştirmek lazım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Haksız yere mi?
Okuma yazma sıkıntınız mı var acaba?
Dikkatli okudunuz mu?

Kapıda en fazla 5 kişi vardı ve Dr un muamele şeklini anlattım.
5 dk olayı falan yok.
Benle 2 dk bile ilgilenmedi zaten.

Kalabalık bir hastane olsa ben o ilgiyi beklemezdim ya da direk özel seçeneğini düşünürdüm.

Haksız yere karalama yapan siz oluyorsunuz bu durumda.
Sağlık çalışanlarının insanlara ne tür muamele yaptığını burada bu kadar insandan duyduk.

Masal değil bunlar!

Hoşunuza gitsin gitmesin.
Mesleğinin hakkını veren dr bulmak o kadar zor ki özel, devlet farketmiyor.

Ben güven eksikliğinden, sağlığımı espri konusu edinen dr lar yüzünden dr a gitmiyorum.
İhmal ediyorum sağlığımı artık.

6 yıl okumaları bu acı gerçeği değiştirmiyor.
Bana insan gibi hissettiremiyor, bir cümlesi ile beni rahatlatamıyorsa isterse 26 yıl okusun boş!!

Kusra bakmayın amma anne içgüdüsüymüş falan demeyin. Doktorun davranışında bence o kadar da abartılacak bişey yok, doğruyu demiş, hemen iyileşcek değil ya. Bunu söylemesi sizi rahatsız etmiş olabilir ama biz görmedik, siz nasıl davranıyordunuz doktora? Bakın geçmiş olsun hasta yakını psikolojisi de zor ama doktorlar napabilir, onlara o kadar kötü davranıyor ki biçok hasta, kakaodan hokus pokusla anında sufle yaratmalarını bekler gibi bi tavırları var. Doktorlar hiç bi hastasının kötü olmasını istemez ki, sonunda kabak onlara patlar, hem yürekleri de elvermez emin olun. Biraz sert yazmış olabilirim ama kb, doktor kızıyım ve biçok doktorun en iyi şekilde davranmasına rağmen eleştiren ateş püsküren insanlar var.

Bütün meslek gruplarında kusurlu insanlar vardır, unutmayın. Ama kusru yapan doktor olunca davalar havada uçuşuyor.

Tekrar geçmiş olsun buarada.

Siz sinirinizi çıkartcak insan arıyorsunuz bence. Klavyeden çıkartmak da yetmiyor, doktorlara laf ediyorsunuz. Ben hatasız doktor yok demiyorum, hatası davranışsal olarak kötü davranma olabilir ama pardon da onların çalışma şartlarını biliyor musunuz. Sizin saatiniz müsait olabilir ama doktor muayesini yapmadı mı gerekli şekilde, demek ki uzun süreli değilmiş muayeneniz. İlla kansersiniz deyip de sizi anında iyileştirince mi bi doktoru seveceksiniz? Kusra bakmayın ama doktorlar da insan, beğenmiyosanız buyrun kendiniz okuyun kendinizi tedavi edin. Doktor neden sizin gibiler yüzünden meslek hayatını mahvetsin, size bişey olunca ona patlayacak kabak. Sizi düşünmese bile kendini düşünerek en iyi tedaviyi yaparlar zaten emin olun.

Kesinlikle katılıyorum.
Çoğu doktor artık hasta kurtarma birilerine faydalı olma aşkıyla doktor olmuyor, ceplerini doldurmaya bakıyor. -Öyle olmayanları tenzih ederim.-
İnsanların hastayken ne kadar hassas olduğunu umursamıyor kimse.
Hele yaşlıları vs azarlayan doktorlara sinir oluyorum, boğasım geliyor.
İşte bu yüzden yıllardır ailecek aynı doktorlara gidiyoruz, mesela gözle ilgili bir sorunumuz olduğunda gidilecek doktor bellidir, yıllardır tüm aile ona gideriz.
Siz de böyle tavsiye ile iyi doktorlar bulabilirsiniz, forumda ilgili başlıklardan.
Çünkü denk gelmesi çok zor öbür türlü.

Bence artık insan gibi davranan hasta az var. İyi hastaları tenzih ederim.

Yorumunuz gerçekten şoke ediyor insanı, yazık diyorum sadece.

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Bizzat aynı şeyleri yaşıyorum. Geçen bir tanesi bir öğle yemeğine gitti iki buçuk saatte geldi bir sürü yaşlı başlı hasta da olmak üzere 30 kişiden fazlaydık ve hanımefendinin keyfini bekledik. Gelince de 2 hastaya bakıp abartısız 15 dk mola verdi. Muayene sırasında da umursmaazlığın bini bin para. İyi doktor var mı elbette var ama üzgünüm ki Türkiye'de çoğunlukla anlattığım tiptekilerle karşılaşıyorum. Sağlık bakanlığına mail atarsanız etekleri tutuşuyor tecrübeyle sahip. Kimse ben 6 yıl okudum diye insanların vaktini alıp sağlığını ihmal etme hakkına sahip olamaz.

Burada bir şeyin yok deyip hastasını eve göndermiş şikayetleri geçmeyince başka dr a gidip rahatsız olduğunu öğrenmiş
insanlar anlatmışlar okuyun da gerçeklerle tanışın biraz.

Babanızın dr olması sizi objektiflikten uzaklaştırıyor bence.

Sizin babanız çok özverili bir dr dur belki bilemeyiz.
Ama hastaneler sadece cebini doldurmak için orada bulunan drlarla dolup taşar oldu.

Kaç genel cerraha gittim bir tanesini sürekli dr um yapamadım.

Haklısınız ben kapı kapı gezmeye, dr karalamaya bayılıyorum işim gücüm yok kendime hastane köşelerinde
sürünmeyi hobi edindim..

Hasta olup da bizim gibi deneyimler edinmemenizi dilerim.
Ama pardon sizin için sorun yok zaten.

Babanız sayesinde her kapı sonsuz gülümsemelerle ardına kadar açılır size ve sağlığınız üzerine
iki espri patlatmaz karşınızdaki prof..

Daha size yazmayacağım çünkü beni anlayabileceğinize inanmıyorum!!

Sizin gibilere doktor ne yapsın ya. Aha bana söylettiniz ya bunu, tebrik ederim. Sinirini bozuyorsunuz akşam akşam insanın.

Hangi doktor kimi azarlamış ha, ne haddine? Size en küçük bişey dese boğazına atlarsınız zavallıların. Adamlar en iyi şekilde tedavi ediyor, ama hasta yakını hala küfrediyod ters konuşuyor, hatta kafasına silah dayıyor.

Bu sistem değişmeli bence, değişmeye de bu tip hastalık hastalarıyla başlamalı. Adam tedavi etti bişey yok diyo siz hala ay az baktı ay ilaç yazsanız yine de derdinde. Karaciğerinizi kendi kendinize çökertme hobisi edinmişsiniz.

Babama acıyorum vallahi, yüzlerce hastayla, 5 dakkada ilgilenip laf anlatmaya çalışıyor. Elinden geleni yapıyor ama yaranamıyoruz işte napalım insanoğlu nankör.

Kaç yaşındasın?
Bugüne kadar kaç kere 'cidden' doktora gittin? Öyle grip falan demiyorum.
Doktorun da iyi kötüsü vardır, demek ki sen bugüne kadar hep'mükemmel' doktorlara denk gelmişsin ama burada bu sekilde konusman konu sahibinin yaşadıgı olayı örtmez.
Annen-baban 'iyi doktorlar' olabilir ama bu ülkemizdeki binlerce 'doktor olmayı haketmemiş' insanın varlığını değiştirmiyor.
Lisede sayısal seçip, iyi netler yapabilen herkes tıp fakültesini kazanabilir, Söylemesi kolay tabii ki bu netleri yapmak çok çok zor kücük gördüğümü düşünme sakın.
Ama insanın içinde bir doktor olma arzusu olmalı, insanlara yardım etme, hayat kurtarma arzusu, anlatabildim mi?
Bugüne kadar iyi doktora da denk geldim, kötüye de.
Misal aile hekimimiz, inan bana hic hic abartmıyorum, her gittiğimde kadın tarafından aşağılanıyorum, pardon da o kim beni aşağılama hakkına sahip, o 6 sene tıp okuduysa ben de cok saygın bir üniversitede iyi bir bölüm okumaktayım, güzel bir hayatım var ileride güzel bir işim olacak, ne bu burnu kaf dağında tavırlar, insanları önemsememeler ? Mesele 6 yıl tıp okumak mı sadece?
Geçen gün aile hekimine gittim, önceden 9-10 defa gitmeme rağmen, beni tanımasına rağmen tanımamazlıktan geldi. Tanımasına rağmen diyorum çünkü gidişimde buyurun Wildfire hanım, diye muayeneye başlıyordu, üniversite tercih dönemimde nereyi istediğimi,sormuştu, umarım kazanırsın demişti. (Tercih dönemimde bana karşı pek bi iyiydi ilginçtir.) Geçen gün gittim, istanbulda okuduğum için aile hekimi kaydımı almışlar sen benim hastam değilsin! Siz neden bahsediyorsunuz, ne anlatıyorsunuz? Ben size bakamam! diye tak kapıyı kapattı bana, ya bir sor ne oldu diye, benim evim belli yurdum belli hiç bir şeyden haberim yok Sağolsun 2. aile hakimine gittim ona aldırdım kaydımı, kadın beni güzelce dinledi, böyle şeyler olabiliyor bundan sonra benim hastam ol sen dedi. Velhasıl canım, doktorun iyisi de var kötüsü de, herkes her zaman iyi doktorlara denk gelmiyor. Senin çıkışını çok fevri buldum. Sanırım biraz korumacı yaklaşmıssın konuya ebeveynlerin doktor diye ama kimse senin anne-babana laf etmedi doktorluk hakkında, konu sahibesi kendi yaşadığı mağduriyeti anlatmış.

Son düzenleme:

Yazmayın zaten sinirimi bozmanızı istemem. Sisteme kızsanız biraz doktor yerine. Az önceki hastanız size küfretmeye kadar her lafı etse, sınra gelen hastaya ne kadar gülümseyebilirsiniz içtenlikle?

Kısa sürede hasta daha derdini anlatamadan, kapıdaki hastalar hadi diye homurdansa, hızlı olsanız nereye kadar peki? O kadar az süre düşüyor ki muayeneye, doktorlar da uzun süreki muayeneyle en iyi şekilde muayene etmek ister hastasını. Ama yüzlerce hastayı tek doktora 1 günde veren devletimiz, ne yapabiliriz? Kısa sürede bence kötünün iyisini yapabiliyorlar ona şükretmek lazım o zaman.

Bakın anlıyorum doktorun tam ilgi gösterememesi doktorlarla alakalı değil %99 olarak. Ona kısa süre veren yönetimle, kötü asık suratlı davranan baZı hastalarla alakalı.

Ama anlamıyor kimse

Canım aynen kadın doğum üstüne genel cerraha çıktım göğsümle ilgili uzun zamandır takıyorum.
Beni rahatlatacak bir cümle duyarım belki ümidiyle.
Sıfır hasta yemin ederim kapı bomboştu.
Yanında iki bayan.

Diyorum her dr başka bir şey söylüyor doğrusu nedir acaba?Bunun zararı var mıdır?
Beni aydınlat be adam kapı önü bomboş sadece ben varım.

Patlattı esprisini ne demek istedi diye düşünerek çıktım odadan.
Aralarında kakara kikiri.
1 dk bile ilgilenmedi kağıdı verdi al ultrason tarihi dedi ve gönderdi.

Hadi bir daha randevu almaya gitsin elin hadi bir daha git hastaneye.
Böyle böyle 3 ayda istenen ultrason için 6 ay oldu gitmedim.

Daha da hasta olup çıkıyorum ordan ben.

Araştıracağım..
Umarım gerçekten iyi bir dr bulurum ben de. Teşekkür ederim..

Konu ilgisiz doktorlar diye açılmış yani konu doktorlar değil ilgisiz doktorlar. Gidersin neyin var derler muayene bile etmeden verirler ilacı. Yumurtalığımdaki ağrı için doktora gittim. Su içtin mi dedi evet dedim. Hatta karşısında son bir yudum aldım. Sonra ultrasona geçtik adam akıllı su içmemişsin öyle doktorun karşısında göstermelik su içmeyle olmaz diye azarladı bide beni maaşını benim vergilerimle alan doktor!! Sonra yumurtalıkların temiz dedi ilaç yazdı. Ee benim neyim var, neden ilaç yazdın demeden sıradaki hastayı çağırdı. Sonra Allah doktorlara sabır versinmiş. Allah bizi böyle doktorların eline düşürmesin kesinlikle.

Arkadaşım biz senin babana laf etmiyoruz, ilgisiz doktorlara laf ediyoruz okuyup anlamanda bazı problemler var sanırım.
Baban doktor diye bütün doktorlar onun gibi olmuyor.
Hayatında kaç kere doktora gidip, ciddi bir problemle uğraştın acaba?
Bizim lafımız baştan savma ilgilenen doktorlara.
Bence de ne haddine doktorların azarlamak, ama daha geçen gün şahit oldum yaşlı bir teyze bir şey sordu diye bas bas bağırdı doktor.
Uydurmuyoruz herhalde. Bir yazılanları oku, neye kızdığımızı anla önce.
Ayrıca sizin gibilere falan, ne biçim konuşuyorsun , saygı çerçevesini aşma.
Yaşının küçük olduğunu düşünüyorum, babam da babam diye tutturan bir kız çocuğu olduğunu varsayıyorum, uzatmayacağım o yüzden.

Sana cevabım burada bak.
Kimse yoktu diyorum.
Tek dr senin baban değil her dr da onun gibi değil.
Her meslekte yaşanıyor bahsettiğin şeyler.
Ben öğretmenim cahil velinin teki gelip hadsizlik yapıyor sinirimi bozuyor.
Ama ben o sınıfa yüzümde gülümseme ile giriyorum, girmem gerek.

Anlıyor musun?

Benim suçum ne? Tüm saygım, sakinliğimle randevumu alıp sıramı bekleyip hadi hadiiiiiii demeden gelmişim yanına.

Tek derdim huzursuz olan içimi rahatlatmak. Benim suçum ne?

Size sadece kısa ve öz bi cevap vereceğim. Doktorların çoğunluğu o meslek aşkı ve arzusunu, devletin ve hastaların onlara yaklaşımları yüzünden kaybediyor.

Devlet doktoru küçümser, hastaların çoğu küçümser. E bi süre sonra doktor bile kendini küçük görmeye başlar. Burda doktorun suçu ne peki?

Sistem suçlu. Doktorlara daha az hasta verilip daha geniş muayene süresi verilmeli. Ama hastalar da azarlar gibi, hastayı yaşatmasaan şöyle olur gibi yaklaşmamalı doktora. Size tehtidle yaklaşsalar, hoşunuza ne kadar giderdi?

Doktorların hepsi haklı da demiyorum, ama doktor da sizlere asık suratlı olmayı istemez , size karşı kötü niyeti mi var sanki? Önceki hastanın tavırlarıdır odur budur şudur derken, size patlıyor belki de günün hengamesi. Bakın bunu savunmuyorum asla. Ama hastalar ne kadar iyi davranırsa, hem kısa hem uzun vadede herkes birbirine iyi davranır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…