- 29 Temmuz 2012
- 485
- 509
- 103
Kelimesi kelimesine katılıyorum. Aslında sevgilim çok da düşüncesiz biri değil benim için yaptığı çok güzel şeylerde var ama ben bunlar daimi olsun istiyorum sanırım, ilgi hiç eksilmesin sürekli olsun, bu da onla imkansız. hem yoğun çalışıyor, hem tarzı değil. aslında istese zaman bulabilir bence tarzı değil, çok değişik bir aile yapıları var. işi gereği yurt dışına çok fazla çıkıyor, ben yurtdışına çıktığımda mesela ailemi sürekli arar haber veririm, o ailesini arayıp hiç vardım gidiyorum geliyorum demiyor, üniversiteyide yurtdışında okumuş, belki onunda payı vardır ama bana çok tuhaf geliyor bu durum, insanın ailesi merak etmez mi, yabancı bir yerde noldu başına bir şey mi geldi diye. O kadar zamandır birlikteyiz benleyken ailesnden tek bir kişi bile aramadı, benimkiler sürekli arayıp sorar, soruyorum ona da bizimkiler aramaz diyor, aileden böyle görmüş sanırım, yetiştirilişi böyle. benbir şey deyincede ben ailemi bile aramıyorum ama yurtdışında seni arıyorum daha ne yapayım diyor, bu konu çok çözümsüz çok basit olmasına rağmen, ben onu iletişim halinde olmaya alıştıramıcam, bunu benim zorlamamam lazım bana görede içinden gelmesi lazım.İstediğiniz özellikler dış görünüşle ilgili olsaydı istediğiniz gibi birini bulma ihtimaliniz daha yüksek diyebilirdim ama istediğiniz tipte birini bulmak istediğiniz karakterde birini bulmaktan çok daha zor ne yazık ki. Artık herkesin yatırımını dış görünüşe yaptığı içini boşalttığı bir zamandayız. Ben şuan yeni üye olarak gözüksem de forumu vaktim oldukça takip eden biriyim. Açılan konulardan rast geldiğim ve gördüğüm kadarıyla bazı özelliklerin eksikliğinde genellikle şu tarz sonuçlar doğuyor;
Nitelikli + Güvenilir - Aşık olmayan bir erkek = Eşinin sevgisini hissedemeyen, ilgisizlikten şikayetçi olan bir eş.
Nitelikli + Aşık olan - Güvenilir olmayan bir erkek (tabi bu genelde evlendikten sonra anlaşılıyor) = Aldatılan veya şüphesiyle yaşayan, evlendiği halde hala sosyal medya, telefon vs karıştırma ihtiyacı duyan bir eş.
Aşık + Güvenilir - Niteliksiz bir erkek = Maddi yetersizlikten varsa çocuk isteğini erteleyen, bayan çalışmıyorsa ailelerin yanında yaşamak durumunda kalmaya kadar giden, eğer erkek sadece şanssız değil azimsizse bu durumun değişmeyeceğini ve diğer çevre faktörlerini mecburen kabullenen veya imkanı varsa ayrılmayı düşünen eş.
Tabi bunların sadece aşık, sadece güvenilir veya sadece nitelikli olan modelleri de var ki onlar daha vahim sonuçlar doğuruyor gördüğüm kadarıyla.
Bunlar kesin olacak diye birşey yok. Eş adayım ilgisiz diye evlenirsiniz ilerde size olan ilgisi artabilir. Niteliksiz diye evlenirsiniz artan sorumluluklarla azmedebilir, güvenilir dersiniz sizi aldatmaz ama çevresine ezim ezim ezdirebilir vs vs. evlilik çok farklı bir müessese tam olarak içine girmeden kimseyi tanıyamıyorsunuz fakat bunları tecrübe etmiş insanların ifadelerinden yararlanarak olabilecek olumsuz tabloların içerisinde ben illa olacak olsa hangisini daha çok idare edebilirimi sorgulayın istedim ben.
Başka bir bayanın yorumuna yazdığınız cevaba istinaden sevgiliniz hakkındaki fikrimi sorarsanız bence düşünceli biri, yaşça da büyük olduğunu düşündüm mümkün olduğunca aklıyla hareket ediyor bu yüzden düşünemediği yerlerde ilgisiz gözüküyor. Rahatsızlığınızda ekstra bir ilgi göstermemesinin rahatsızlığınızı kendi gözünde ciddi bir rahatsızlık olarak görmemesinden dolayı hala işine öncelik verebileceğini düşünmesinden kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Sevgilinizin bu tavrında haklı olduğunu söylemiyorum sadece sizin anlatımınızdan ilişkide olduğunuz kişinin karakteri hakkındaki fikirlerimle kendimi onun yerine koyduğumda sebep bu olabilir demek istiyorum.
Sevgiliniz daha büyük çaplı olaylarla ilgilenmeyi seviyor sanırım, daha ciddi meselelerle, daha büyük adımlar atmayı seviyor. Bu da daha derin olaylarda yanınızda bulabileceğiniz anlamına geliyor ki hayatta ufak çaplı hastalıklar ve gün içerisinde eksik iletişimden daha büyük sorunlar var ve olacaktır.