• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz, sevgisiz

Bu şekilde olmaz ama. Lafa geldi mi ben babasıyım ve ya ben senin kocanım demesini bilir böyleleri.
Bu durumu hemen çözün.
Neden yatak ayirdiniz hamilelikte. Ilk önce onu duzeltin.
Bazi seyleri değiştirin bence. Herkes çalışıyor herkes ekmek derdinde. Herkes sabah erken kalkıyor. O bence bunun arkasına saklanıyor. Ilgisizligine bahane etmiş..

Çocuklu bir annenin yaptığı işten daha mı ağır?
Keza çalışan bir annenin hem evi hem işi hem de çocuğu sırtlamasından?

Bunlar hep bahaneler, gerçekten öyle.
Tek değilsiniz, tüm gözlemim bu yönde.
Kendi çocuğu olmadan önce dışarıda benimkilere bakan eşimin arkadaşları, kendilerinin oldu ellerini sürmüyorlar.
Şaka gibi.
Gerçekten çok kızıyor ve sinirleniyorum.
Böyle baba istesek yurt dışında sperm bankasından alırdık, bu ne ya!
Biz de yorgunuz ama çocuk söz konusu olduğunda herkes yorgunluktan bayılda da gereğini yapmak zorundadır, bu da tartışmaya açık değildir.
Kesinlikle aynı dusuncelere sahibiz ..
Malesefki verdiğiniz örnek sanırım birebir eşim oluyor ..
Geçen ay ağır derecede grip atlattık oğlumla birlikte birkaç birşeyde yardım istedim bana yapamicagini kardeşimi çağırıp ondan yardım istememi söyledi ..

Geçen ay ağır derecede grip atlattık oğlumla birlikte birkaç birşeyde yardım istedim bana yapamicagini kardeşimi çağırıp ondan yardım istememi söyledi ..
Yatakları birleştir bakalım ilk. Ne olacak?

Hiç şaşırmıyorum desem?

Kocamla kişisel olarak dünya problemim var hatta çoktan boşanmış olmam gerekirdi.
Tek devam edebilme güdüm, baba gibi babadır.
Elbet onun da şu dediklerinizi yaptığı dönem oldu ama doğduklarından beri bir anne ne yapıyorsa, erinmeden, yok çalışıyorum demeden gece uykusundan kalkıp çocuk da baktı, yıkadı, alt değişti, aldı gezmeye götürdü vs.

Bunu ben sağladığımı düşünmüyorum, içinde varmış ki ben de perçinledim ve oldu.
Hiçbir zaman takdir de etmem, olması gereken budur.
Daha bir kere çocuğu u banyo yaptırmayan, bezini değiştirmeyen babaları duydukça cinlerim tepeme çıkıyor.
Ve maalesef o kadar çoklar ki, çevremde bile dolu dolu.
Çözümü var ama zor.
Gaddar olmak ve her şeyi göze almak gerek.
Yapabilir misiniz?

Al karşına konuş demiycem, anlamaz, dinlemiş ve anlamış gibi yapar. Boş yere kendini yıpratırsın izah edicem diye. Direkt ekşına geçmek gerekiyor bu tarz adamlara karşı. Mesela yarın pat diye odalarınızı birleştir, birlikte uyuyun artık. Geldiğinde görsün, o konuyu açıp sormadan sen açıklama yapma.
Filmdelisi çok güzel söylemiş yukarda, o gelince yemekten sonra bırak çocuğu yanına, direkt duşa gir bişey söylemeden. Gelir seslenirse banyodayım dersin, aceleyle çıkmaya da çalışma sakın. Aç videoyu spor yap yemekten sonra. Evi otel gibi kullanmasına engel olacak ne varsa yap.
Haftasonu ev işleri için yardım iste veya birlikte çıkacağınız planlar yap biraz emrivakiyle gezmeye götür. Her şeye rağmen tepkisizse, olmuyorsa ozaman düşünmeye başlarsın bazı şeyleri.
Yataklarimizi birleştirme konusunu her hafta muhakak dile getiriyorum ..
Geçen kendi odasındaki yatağa su serptim sildim kuruması 2 gün sürer dedim ..
Artık birlikte yatmaya baslayalim dedim gece oğlum uyandı yanimiza geldiği gibi eşim ben uyuyamıyorum diye yatak kuruyana kadar oturma odasında yattı ..

Geçiriyorum sanırım 40 dakika önce yaşandığı için bir sınır anı bu konuyu açtım ..
Birbirimize saygımızı yitirdik kocam gibi değilsin sanki dedim tamam dedi ve gitti uyudu .
Adam tepkisiz kalarak yıldırmaya çalışıyor seni hiç söz etme diye. Konuşmak da kendi sinirini bozmaktan öteye yaramaz. En iyisi ters psikoloji, emrivakilerle bişeyler yaptırmaya çalış, başka bişey işlemez.

Hiç şaşırmıyorum desem?

Kocamla kişisel olarak dünya problemim var hatta çoktan boşanmış olmam gerekirdi.
Tek devam edebilme güdüm, baba gibi babadır.
Elbet onun da şu dediklerinizi yaptığı dönem oldu ama doğduklarından beri bir anne ne yapıyorsa, erinmeden, yok çalışıyorum demeden gece uykusundan kalkıp çocuk da baktı, yıkadı, alt değişti, aldı gezmeye götürdü vs.

Bunu ben sağladığımı düşünmüyorum, içinde varmış ki ben de perçinledim ve oldu.
Hiçbir zaman takdir de etmem, olması gereken budur.
Daha bir kere çocuğu u banyo yaptırmayan, bezini değiştirmeyen babaları duydukça cinlerim tepeme çıkıyor.
Ve maalesef o kadar çoklar ki, çevremde bile dolu dolu.
Çözümü var ama zor.
Gaddar olmak ve her şeyi göze almak gerek.
Yapabilir misiniz?
Sanırım bu başlangıç ben kaybetmeyide göze almış durumdayim ..
Esimede senleykende babasız büyüyor bu çocuk farkindamisin dedim ..
Sen saçmalıyorsun bence daha ne yapabilirim ki diyor ..
En son kardeşime birkaç gün önce sanırım biraz daha zaman tanıyorum çünkü saygımız bitti sevgimizde dedim oğlum olmasa şuan bitmişti sanırım oğluma daha iyi şartlar sunduğu için beklemeyi seçiyorum dedim ( normalde kimseye ne yaşadığımı belli etmemde söylememde ) sanırım içimi döküyorum artık ..

Artık birlikte yatmaya baslayalim dedim gece oğlum uyandı yanimiza geldiği gibi eşim ben uyuyamıyorum diye yatak kuruyana kadar oturma odasında yattı ..
Esiniz çok vurdumduymaz
Siz de yanına gideceksiniz ya da çocuğu ona birakip ben her gece çok yoruluyorum bu çocuğu tek basina yapmadım bu gece sen ilgilen diyip kendi odaniza cekilin kapiyi kilitleyin o gece baksin uğraşsın
Hihi tamam demis yatmış, yatirmayin musaade etmeyin telefonu yasaklayin mesela 7de mi geliyor diyelim 12de yatıyor
Diyeceksiniz ki 11den once o telefona dokunmak yok bizimle.ilgileneceksin ya da ben gidiyorum cocuk sende
Hastayken ilgilenmedi mi, filanca mi benim hayat arkadasim sen misin, sen hastayken ben bakıyorsam sen de bana bakacaksin nokta!
Yani her gün evde teror estirin, kurallar koyun yayilmasin
Ben uğraşmaz direkt kapinin önüne koyar ve maasinin güzel bir bölümüne de cokerdim tazminat vs isterdim ve dediğimi yapardım ben öyle lafımı yemeyi sevmem yapacağım dediysem yaparım tabii bekara bosamak kolay ama evliyken tek basina da herşeyi yuklenemem yani

Esiniz çok vurdumduymaz
Siz de yanına gideceksiniz ya da çocuğu ona birakip ben her gece çok yoruluyorum bu çocuğu tek basina yapmadım bu gece sen ilgilen diyip kendi odaniza cekilin kapiyi kilitleyin o gece baksin uğraşsın
Hihi tamam demis yatmış, yatirmayin musaade etmeyin telefonu yasaklayin mesela 7de mi geliyor diyelim 12de yatıyor
Diyeceksiniz ki 11den once o telefona dokunmak yok bizimle.ilgileneceksin ya da ben gidiyorum cocuk sende
Hastayken ilgilenmedi mi, filanca mi benim hayat arkadasim sen misin, sen hastayken ben bakıyorsam sen de bana bakacaksin nokta!
Yani her gün evde teror estirin, kurallar koyun yayilmasin
Ben uğraşmaz direkt kapinin önüne koyar ve maasinin güzel bir bölümüne de cokerdim tazminat vs isterdim ve dediğimi yapardım ben öyle lafımı yemeyi sevmem yapacağım dediysem yaparım tabii bekara bosamak kolay ama evliyken tek basina da herşeyi yuklenemem yani
Benim biraz uyumam gerek çok yorgunum diyorum arada sırada ama (1saat sonra) kapı açılıyor oğlumu odaya koyup kapıyı kapatıyor . Oğlumla oynamadığı ilgilenmediği içinde anne anne annem diye ben kalkana kadar uğraşıyor ..
Yada bahanesi oluyor altını kirletti üstünün değiştirilmesi gerekiyor gibi gibi ..
Kural koymayı çok denedim ama asla uyulmuyor kavga gürültü asla umrunda değil ..
Rezil olmak asla umrunda değil ..
Millet apartmanca sesimize şahit oluyor ben günlerce utanıyorum ama onun asla umrunda değil ..
Yaptığım rezillikle kalıp oturuyorum assa ..

oğlunuz kaç yaşında? Belki yanınıza gelmemeyi öğrenmesi gerekiyodur. Öyle konuşmayla anlayacak cinsten değil bence eşiniz.Direkt dayatmanız lazım, direkt yatağını toplayın kaldırın. O sorduğu zaman da bundan sonra birlikte uyuycaz yoksa karı koca olmamızın bir manası kalmıyor. Ben yalnız uyuyacaksam evlenmezdim, aynı evde birlikteyken ayrı uyuma fikri aklıma sığmıyor kabul edemiyorum bunu diyin. Ayrı uyuyacaksak evleri de ayıralım, böyle olunca ben kendimi kocasız hissediyorum diyin.

oğlunuz kaç yaşında? Belki yanınıza gelmemeyi öğrenmesi gerekiyodur. Öyle konuşmayla anlayacak cinsten değil bence eşiniz.Direkt dayatmanız lazım, direkt yatağını toplayın kaldırın. O sorduğu zaman da bundan sonra birlikte uyuycaz yoksa karı koca olmamızın bir manası kalmıyor. Ben yalnız uyuyacaksam evlenmezdim, aynı evde birlikteyken ayrı uyuma fikri aklıma sığmıyor kabul edemiyorum bunu diyin. Ayrı uyuyacaksak evleri de ayıralım, böyle olunca ben kendimi kocasız hissediyorum diyin.
Oğlum 3 yasinda.
Denemediğim yol kalmadı emin olun bir şekilde ben gece eşimle uyusamda sabah yanımda zaten bulamıyorum ..

Oğlum 3 yasinda.
Denemediğim yol kalmadı emin olun bir şekilde ben gece eşimle uyusamda sabah yanımda zaten bulamıyorum ..
Görmezden geldiniz mi?
Ciddi bir görmezlikten bahsediyorum.
Benim yöntemim o dur, herkese işler demiyorum ama gerçekten o yokmuşcasına yaşarım.
Sofrada tabağı olmaz, çamaşırı yıkanmaz, evde tek kelimemi duyamaz, günlerce konuşmam, aramaları açmam.
Çocuğa ne yapıyorsa yapar, aynı ortamda zorunlu da olsa bulunmam.
Birkaç gün iyi geliyor, kafa dinliyoruz sanıyorlar ama 1 hafta sonra canlarına tak ediyor.
Sonrasında işte o meşhur konuşmalar, etekteki taşları dökmeler oluyor.
Böyle bir şey dener misiniz?

Görmezden geldiniz mi?
Ciddi bir görmezlikten bahsediyorum.
Benim yöntemim o dur, herkese işler demiyorum ama gerçekten o yokmuşcasına yaşarım.
Sofrada tabağı olmaz, çamaşırı yıkanmaz, evde tek kelimemi duyamaz, günlerce konuşmam, aramaları açmam.
Çocuğa ne yapıyorsa yapar, aynı ortamda zorunlu da olsa bulunmam.
Birkaç gün iyi geliyor, kafa dinliyoruz sanıyorlar ama 1 hafta sonra canlarına tak ediyor.
Sonrasında işte o meşhur konuşmalar, etekteki taşları dökmeler oluyor.
Böyle bir şey dener misiniz?
Denerim denemeliyim artık ..
Ya oluyordur ya olmuyordur ..

Denerim denemeliyim artık ..
Ya oluyordur ya olmuyordur ..
Çocuk varken her şeyi denemeye mecburuz.
Bu, o adamlara ölüp bittiğimizden değil.
Bilakis dönüp baktığımızda en ufacık bir pişmanlığı evlat adına yaşamamak için.

Varlığı yokluğu bir olan kocaların emin olun, yoklukları çok daha iyidir.
Gerçekten denemelisiniz, gerekirse bu yorgunluk için kan testi verdirin, görmezden gelin, sayın sövün ama yazık o çocuğa.
Baba baba diye deliriyor yavrular ama babalar o cam ekrandan başlarını kaldırıp bakmıyor.

Benim biraz uyumam gerek çok yorgunum diyorum arada sırada ama (1saat sonra) kapı açılıyor oğlumu odaya koyup kapıyı kapatıyor . Oğlumla oynamadığı ilgilenmediği içinde anne anne annem diye ben kalkana kadar uğraşıyor ..
Yada bahanesi oluyor altını kirletti üstünün değiştirilmesi gerekiyor gibi gibi ..
Kural koymayı çok denedim ama asla uyulmuyor kavga gürültü asla umrunda değil ..
Rezil olmak asla umrunda değil ..
Millet apartmanca sesimize şahit oluyor ben günlerce utanıyorum ama onun asla umrunda değil ..
Yaptığım rezillikle kalıp oturuyorum assa ..
Kapıyı kilitleyip yatin ben yalniz yatacagim tum.sorumluluk sende diyip yıkın üstüne, bu çocuğu tek basina yapmadım sorumlulugu da ortak diye basina kakin biraz. Özellikle de söyleyin bunlara uymayacaksan ne anlami kalir kocam.olmanin, bana destek olman lazim diye böyle biraz damardan vurun hatta tehdit edin, kendini kapinin önünde bulursun bosarim diye. Valla ne diyecegimi bilemedim cok sinir oldum esiniz sorumsuz bi de üstüne iki cocuk!

Ben vakti geldiğinde sertimdir, rest çekerim. Hadi yallah derim.
Çocuktan evvel diyordum ki hele bir bakmasın kucağına çocuğu bırakır giderim.
Yok ya gece o da kalkacak niye sadece ben uyanacakmışım.
Ben emziriyorsam o da gaz çıkarsın.

Şimdi ben evdeyim o çalışıyor.
Sanki benim kokumda daha huzurlu.
O gazini çıkarana kadar kıvranıyor çocuk kıvranmasın.
Bu duygularla ben kendi kendimi öne çıkıyorum.
Yavruma dayanamıyorum esasen.
Eşime kiyamadigimdan değil.
Ama galiba böyle böyle alışıyorlar bu duruma :(

Klasik cocuk olunca esi ikinci plana atan kadin modeli..E haliyle adam da ikinizden sogumus..Dogru yanlis demiyorum ama kocanizi basta dislayan sizsiniz zaten..Neden kendiniz icin ben neyse de dediniz diyen kisiye "oglum herseyden onemli" cevabini veriyorsunuz? Neden bu oncelik siralamasi?Esinize de once oglum sonra sen imaji ciziyorsunuz degil mi?Bu sekilde devam ederseniz bu sorunlsr katlanarak buyur..Acaba bebege hazir degil miydiniz?

Tanıdık tavırlar..inşAllah sonu aynı değildir..Bende böyle şeyler yaşadığımda onu hep düzeltmeye çalıştım.Ama nedeni başkaymış..Bi söz vardı Biri sizi mutlu etmiyorsa ettiği başka biri vardır diye...Ben bu sözü 17 yıl sonra idrak edip uyanabildim..Sizin ki başka olabilir ..Umarım başkadır sebebi
Aynen katılıyorum👍👍👏👏👏🌷🌷

Back
X