• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz, sevgisiz

Hiç şaşırmıyorum desem?

Kocamla kişisel olarak dünya problemim var hatta çoktan boşanmış olmam gerekirdi.
Tek devam edebilme güdüm, baba gibi babadır.
Elbet onun da şu dediklerinizi yaptığı dönem oldu ama doğduklarından beri bir anne ne yapıyorsa, erinmeden, yok çalışıyorum demeden gece uykusundan kalkıp çocuk da baktı, yıkadı, alt değişti, aldı gezmeye götürdü vs.

Bunu ben sağladığımı düşünmüyorum, içinde varmış ki ben de perçinledim ve oldu.
Hiçbir zaman takdir de etmem, olması gereken budur.
Daha bir kere çocuğu u banyo yaptırmayan, bezini değiştirmeyen babaları duydukça cinlerim tepeme çıkıyor.
Ve maalesef o kadar çoklar ki, çevremde bile dolu dolu.
Çözümü var ama zor.
Gaddar olmak ve her şeyi göze almak gerek.
Yapabilir misiniz?
Eski erkek arkadaşım cocuk istemiyorum diye bana ay i sunları söylemişti" ablam (öğretmen ve cok güzel bir kadın) cocuguna da bakıyor,namazini da kılıyor,yemekte yapıyor,kaynanası(kanser) ona da bakıyor hic de şikayet etmiyor" demişti. Enisten cocukla ilgilenmiyor dediğimde işten 7 de geliyormuş daha napsınmış. Bi hafta sonu varmış arkadaslarıyla bir yerlere gidince ablasının diyebileceği bir şey yokmuş. Cinleri tepesine çıkıyor insanın gerçekten.

Klasik cocuk olunca esi ikinci plana atan kadin modeli..E haliyle adam da ikinizden sogumus..Dogru yanlis demiyorum ama kocanizi basta dislayan sizsiniz zaten..Neden kendiniz icin ben neyse de dediniz diyen kisiye "oglum herseyden onemli" cevabini veriyorsunuz? Neden bu oncelik siralamasi?Esinize de once oglum sonra sen imaji ciziyorsunuz degil mi?Bu sekilde devam ederseniz bu sorunlsr katlanarak buyur..Acaba bebege hazir degil miydiniz?
Tekrar tekrar okudum bunu bir kadın mı yazdı diye. Kadın cocuğu tek mi yaptı ? Adamın eli ayağı tutmuyor mu cocukla ilgilenmiyor,iş yapmıyor. Sadece kadın mı ilgilenmeli adamın görevi değil mi karisiyla ilgilenmek ?

Eski erkek arkadaşım cocuk istemiyorum diye bana ay i sunları söylemişti" ablam (öğretmen ve cok güzel bir kadın) cocuguna da bakıyor,namazini da kılıyor,yemekte yapıyor,kaynanası(kanser) ona da bakıyor hic de şikayet etmiyor" demişti. Enisten cocukla ilgilenmiyor dediğimde işten 7 de geliyormuş daha napsınmış. Bi hafta sonu varmış arkadaslarıyla bir yerlere gidince ablasının diyebileceği bir şey yokmuş. Cinleri tepesine çıkıyor insanın gerçekten.
5 kaplan gücünde bir kadın, e neden o kocaya ihtiyaç duyuyor, bunu sorgulamaktan ziyade kendine feyz alan bir adam ‘eski’ olmalı.
Çok taktir ettim😍

5 kaplan gücünde bir kadın, e neden o kocaya ihtiyaç duyuyor, bunu sorgulamaktan ziyade kendine feyz alan bir adam ‘eski’ olmalı.
Çok taktir ettim😍
Bizim ayrılma sebebimiz başka ama ara sıra ayni evde kalirdik bulasik da yıkardı,benim kiyafetlerimi de toplardı,süpürge de yapardi, bana menemen de yapardı. Çünkü bu konuda cok katı olduğumu bilirdi. Ev isi yapmazsa ayrılacağımı en az 40 kere demisimdir. Hatta bir keresinde yapmam dedigi icin ayrılmıştım. Atıyorum evlendim cocugum var cocuğa bakmazsa boşanırım, cocuğum babasiz büyümesin demem.Tutarlı olmak gerekiyor böyle deylerde kadınlarımızın ağzından çıkanla yaptıkları bir olsa erkekler de paśa paşa iş de yapar,cocuk da bakar.

Son durum beni kardeşimin gaza getirdiğini dusunuyormus ..
Ben baya sinirlendim ne istediğini anlayamıyorum yeter artık dedim ve bağırdım ..
Benimle boşanmakmi amacın dedim anca sinir bozucu bir sessizlik ve duymazdan gelmeler ..
Ben hergun kafama bunları takmaktan sa bir gün üzülürüm ama hergun seninle bunları yaşamam artık dayanamıyorum tahammül gücüm kalmadı dedim ..
Baya içimi döktüm ..
Ve böyle devam ediceksen çeker gidersin dedim ..
Sen benim bu evden gidicegimimi düşünüyorsun dedi .
Sen beni şu anda bırak kadını insan yerine koymuyorsun dedim !!
Çalıştığım zaman senin için bu evde sözüm geçiyor dimi paranın kulusun calismiyorsam bu davranışlarına tahamul etmek zorundayım dimi dedim ..
Bana hala bu kadar laftan sonra bir sabah kahvaltı hazırladın mi diyor otur zıkkımın kökünü ye yada az ye iç kendine amele tut beni ne olarak görüyorsun yeter artık hiç bir yardımın yok gece çocuğa bir kez bakıp alt ddgistirmisligi yok ve hala sabah 7 de kalkıp beyimize kahvaltı hazirlamami istiyor ..
Kolemiyim yada beni artık öylemi görüyor ittat bekliyor karşılığı cevaba tahamul edemiyor konuşmuyor ...
Evet bu sözleri söylüyor ama bağır çağır benim içim çıkıyor o öyle birkaç laf söylüyor ..
Diyorum yorgunsun ama bize ..
Farkindamisin bana cevap ver yeter ..
Tahamul etmeyi bırak eve girmek istemiyorum diyor bana ..
Neyi bekliyorsun ozmn ..
Eşyalarını alıp gitsene ..
Topla pilini pirtini çek git ..
Neden uzatiyorsun neden yani ..
Bu laflar söylendi ben ortada kalmam sen kendine yan dedi diğer odaya geçip telefonunu aldı eline neyi bekliyor..
La havle vela kuvvete. Allah yardımcınız olsun.

Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Sakince bekliyorum ..
Gitmek isterse gidebilir bu ev benim çocuğumu alip gidemem düzenimi bozamam şuanda işte ..
Eğer gitmek isterse hemen çocuğuma bakıcı bulup çalışmaya baslarim..
Ben ona diyicegimi dedim .
Hiç birşey demeden odasına gidip yattı bunun konuşulmasını istiyordun zaten sen ben bunları yaşamak istemedim zaten dedim ..
Akşam büyük ihtimale erken gelir cuma günleri ..
Anneme birakicam oğlumu 1 . 2 saat kuaföre gidicem ..
Haberi yook ne tepki vericek bilgimde yok ..
Ama bunları yapan o gitmek isterse valiz hazırlanmasına yardımcı olurum ..
Kavga gürültü istemiyorum aslında ..
Ne yapmaya çalışıyor bilmiyorum ..
Beni yıldırım gitmemi bekliyorda olabilir ..
Gözlemliyorum ..
Şuanda bende bilmiyorum napicagimi ..

Ben ortada kalmam sen kendine yan ne demek ya? Düşünmesi çok üzücü ve çok acı ama cidden biri olabilir mi? Sanırım sizin gidemeyeceğinize o kadar emin ki kafası rahat. Kaybetme korkusu hiç yok.
Gidemicegime emin olabilir.
Neredeyse 10 senedir birlikteyiz ..
Eşimin eskiden böyle olduğunu söylersem yalan söylemiş olurum aslında..
Birlikte çalışırdık camasirmi var yikanicakmi yikardi .
Ondan gecmi çıktım mesaiyemi kaldım yemek hazır olurdu ..
Bir izin günümüz olurdu sabah erkenden kalkıp evi temizler gezerdik aksama kadar yürüyüşler yapardık ..
Ama oğlum olduktan sonra birden herşey değişti ..
Gece ki kavgamizi anlatayım ..
Anneme çocuğu bırakıp biraz gezicez ..
Annem evde olmadığını hastane olduğunu söyledi ..
Biz evden çıkmıştık ..
Arabada kavgaya tutuştuk başkasına bırak diyor kime bırakayım durmaz saatlerce başkasında dedim çocuk ..
Ozmn niye cikmisizki ..
Napicakmisiz ..
Geri dönelim mis .
Çocuk huysuzlanicakmis zehir olucakmis bütün günü ..
Gelmek istemiyorsann ben oğlumla giderim dedim ..
Surdu arabayı gittik ama çocugun ufacık bir sesi çıksa bana satasti bilmiyormusun.
Annenin evde olup olmadigini ..
Diye benimle uğraşıp durdu ağladım en sonunda yolun ortasında yeter diye ..
Ben bu kararı verirken birçok şey yasadim yani .
Çocuk istemiyorduda benmi yaptım diyeceksiniz asla .
5 seneyi geçkin tedavi oldum ..
Ben test yaparken tuvaletin kapısında beklerdi ..
Benimleydi herzmn ..
Birbirimize olucak bizim çocuğumuz diye sarılıp ağlardık .
Birgün hiç unutmuyorum ailesindeyken çocuk konusunda baskı gördük ben çıktım arkamdan geldi ..
Benim çocuğum olsun sağlıklı olsun kurban kesicem dağıtıcam dedi .
Oldu ama neden böyle anlam veremiyorum ..

Bir izin günümüz olurdu sabah erkenden kalkıp evi temizler gezerdik aksama kadar yürüyüşler yapardık ..
Biz evden çıkmıştık ..
Arabada kavgaya tutuştuk başkasına bırak diyor kime bırakayım durmaz saatlerce başkasında dedim çocuk ..
Ozmn niye cikmisizki ..
Napicakmisiz ..
Geri dönelim mis .
Surdu arabayı gittik ama çocugun ufacık bir sesi çıksa bana satasti bilmiyormusun.
Benimleydi herzmn ..
Birgün hiç unutmuyorum ailesindeyken çocuk konusunda baskı gördük ben çıktım arkamdan geldi ..
Sorumluluklar ağır mi geldi acaba? Ya da siz çocuğunuza çok önem verip eşinizi mahrum bırakmış olabilir misiniz? Belki o da şöyle düşünüyordur çocuk olmadan önce eşimle çok iyiydik şimdi aramıza çocuk girdi. Böyle düşünüp çocuğa da düşman olabilir içten içe.

Biz evden çıkmıştık ..
Ozmn niye cikmisizki ..
Napicakmisiz ..
Geri dönelim mis .
Benimleydi herzmn ..
Bence kocan depresyonda olabilir. Birlikte çift terapisine gidebilseniz keşke

Oğlunuz size çok düşkün olduğu için baba , babalığa adapte olamamış bence. Çocukla gününün zehir olacağını düşünüyor

Benim esim de ayni. Tek fark bizde cocuk yok. Ayni sacmasapan hareketler. Sirf kavga ciksin diye kiskanclik konulari bulmalar.. ilgisiz ama isine gelince baskalarinin yaninda melek gibi. Asla degisecegini dusunmuyorum. Kafamda ona 1 yil verdim 1 yil sonunda boyleyse cekip gidecegim

Sümsük bi kocaya sahipsinz hayırlı olsun ne diyeyim
Bitanede bende vardi aynisi.
Artik ilgisiz sevgisizligine okr yildimki ayrildm.
Senin gibi ayda bi patlama yasardim.
Umarim ilgisizliginin sevgisizligin altinda farkli bi sebeb yoktur. Benimki baska seyler cikti ondan soyluyrm.
Bana gelince hep bi yorgun hep bi halsiz. Arkadaslarina gelince kosa kosa giden bi kocaya nekdr katlanilir bilmiyrm
Allah sabir versin

Sorumluluklar ağır mi geldi acaba? Ya da siz çocuğunuza çok önem verip eşinizi mahrum bırakmış olabilir misiniz? Belki o da şöyle düşünüyordur çocuk olmadan önce eşimle çok iyiydik şimdi aramıza çocuk girdi. Böyle düşünüp çocuğa da düşman olabilir içten içe.
Olabilir benim hiç habahatim yoktur demiyorum ..
Birgün bebeğim çok küçük eşim kardeşimi arayıp ablan benim tutamicagimi düşünüyor çok kötü durumda uyuması için ablama gidermisin demiş ..
Kardeşim geldi ..
Ben gözüm açık uyumaya çalışmıştım ..
Çocuğu yanlış tutuyor olabilirsin diye endişeleniyorum diye ..
Şuan bu kafamla o yaptigimin çok saçma olduğunu biliyorum çok ağır ve kötü bir lohusalık dönemi atlattım ..
Lohusayken çocuğunun üstüne yatan boğan bir annesi anlatmislardi bana günlerce uyuyamadım ya yatarsam üstüne diye hiç yardım edenim destekcim yoktu olsada birkaç saat ben güvenemiyordum ..
Çocuğu emzirip besigine yatirirdim uykumdan aceba yatirdimmi diye sıçrayarak uyanirdim ..
Benimde hatalarım olabilir..

Görücü usulü mü evlendiniz.
Olurmu 3 sene boyunca 6 kez istemeye gelindi ..
Babam vermem istemem dedi babam istemiyorsa olmaz dedim 2 gün kapımızın önünde park vardı orda yattı kalktı arabayla kamp kurdu annem git oğlum evine biz vermiyoruz kızımda vazgeçti dedi yok ben gitmem yüzyüze konuscaz dedi ..
Ve konuştuk tekrar bir araya geldik ..
Her ay sörf gonlum olsun ..
Babam evlilikte vazgeçtiğimizi sanmasın diye maaşını alır çiçek alır bize gelirdi babama 3 sene dil döktü ..
Babam en son 7. İstemede ne haliniz varsa görün dedi diye ertesi gün ev tutuldu 1 seneye yakında sırf adı konulsun diye boş eve kira ödedik ..
Eşyalar aldık ..
Babam sonra ben Nisan taktım ama bu Nisan yüzüğü parmağa girdiği gibi çıkar sakin zorlama olmasın dedi tamam dedik ..
Derken 1 sene içinde babama yalvar yakar gönül ala ala evlendik ama zoraki çok güzeldi aslında ..
Kacirmak çok istedi aslında ama tek dediğim şey kaçırma konusu aklında geçiyorsa bindir beni taksiye ben babama sırtımı dönmem seni silerim ama babamı silemem oldu ..
Şimdi benden daha iyi iletişim kuruyorlar aslında babamla

eşiniz kilolu mu 85-90 kilo olunca bir hastalıkları çıkıyor.altta da tembellik varsa bu yorgunumlar ilerde bir hastalığı çıkacağının habercisi olabilir..Allah sabır versin bizim durumumuzda olanlara.
arkadaşına tabi gider merak etmeyin benim eşimde aniden dinçleşiyor arkadaşı arayınca.aynı çeşit bir adamla evli olduğum için sadece hastalık konusunda uyarmak istedim.öyle bir durum geçirdi eşim ciddi bir hastalık pıhtı attı ne diyeyim kendine yapıyorsun ne yaparsan
Biraz daha aciklarmisin nasıl bir hastalık? Kaç yaşında oldu?

Tanıdık tavırlar..inşAllah sonu aynı değildir..Bende böyle şeyler yaşadığımda onu hep düzeltmeye çalıştım.Ama nedeni başkaymış..Bi söz vardı Biri sizi mutlu etmiyorsa ettiği başka biri vardır diye...Ben bu sözü 17 yıl sonra idrak edip uyanabildim..Sizin ki başka olabilir ..Umarım başkadır sebebi
Beni çok hüzünlendirdiniz açıkçası. Ben erken fark ettim ama keşke böyle olmasaydı yine de. Benimle ilgilenmiyorsun, bana sevgini göstermiyorsun derdim hep. Sürekli de her şeyden kavga ederdik. Meğerse aklında ki ben değilmişim. O günden sonrada artık kendisi bir takım şeyleri düzeltmek için çabalıyor ama ne çare...

Çocuktan önce eş gelmeli ki bu eşinizi sevdiğiniz anlamına gelir eşler mutlu olmalı çocuk da mutlu olsun. Erkekler öyle bizim gibi düşünce yapısına sahip değiller. Eşten soğuyunca otomatik babalıktan da soğuyorlar bazıları.
Ben cidden anlam veremiyorum böyle evliliklere de adamlara da.
Allah size kolaylık versin bir yolunu bulursunuz umarım ☺️

Back
X