İlişkide eğitim düzeyinin önemi sizce var mıdır ?

Kendini geliştirmeyle alakası var bence.Nişanlım lise ben lisans ama benden daha da geliştirmiş kendini kafalarımız da uyuşuyor çok şükür

Sadece eğitim düzeyi ile alakalı bir durum değil, ailesinin kalitesine bakmanız lazım. Lise mezunu olup karşısındaki doktoralı eşi taşıyabilecek kadar kültürlü, ama orta halli bir aileden geldiği için bazı sebeplerden imkanı olmadığı için okuyamamış ama kendini çok iyi yetiştrirmiş insanlar da var, doktora yapıp insanlıktan nasibini almamış olanlar da... Klasik eğitim tek kıstas değil yani.

Soyle diyeyim, lisans mezunu olarak lsie mezunundan farkiniz yoksa sorun olmaz ya da lise mezunu partneriniz lisans mezunu gibi kendini ilerletmis ise sorun olmaz. Ama aski olmaz.

Bunu direk diplomalara sığdırmak mümkün olmaz.
Aile yaşantı, kültür düzeyi önemlidir.
Nice üniversite mezunları var bir ortamda nasıl davranacağını bilmez, kimi ilköğretim mezunu vardır asla diplomasinin eksikliğini belli etmez.
İlişkiye gelince erkekler daha kompleksli davranıyorlar; eşleri, sevgilileri daha üst bir yerden mezun oldu ise... Özellikle sosyal ortamlardan kaçıyorlar.

Tamamen kişinin kendini geliştirmesiyle alakalı.. ben ünideyken öyle düşünce tipleri vardı ki sorsan üni okuyor. Sosyal medyadan hala görüyorum kim der üni mezunu diye.

Bence karşınızdaki insanın kendini ispat etmesi ile alakalı. Kendine güveni tamsa yaptığı iş onu mutlu ediyorsa sorun olmaz.

Ben lisans öğrencisiyim. Allah mezun olabilmeyi de nasip etsin.. Anlayamadığım şey şu; lisans mezunu olunca noluyor? Daha mı gönlüm genişliyor? Boşaltım sistemi fizyolojisini, erkek üreme sisteminin anatomisini gördüğümde hastalıkta sağlıkta daha çok mu yanında oluyorum?

Ben şu, o bu mezunu, aşk yaşayabilme ihtimalimiz var mı sorusu bence en mantıksız kibirli sorulardan biri.

Keşke sadece diploma durumu işi cozse :)
En büyük etken ailesinin kültür seviyesi

Şahsen ben davul bile dengi dengine diyenlerdenim

Burda hep söylüyorum yine soylicem
Lisans mezunuyum eşim lise mezunu
Ben öğretmenim o belediye de işçi
Uzun yıllar sevgiliydik iki yıllık evliyiz
Şu an yüksek lisans düşünüyorum eşim destekliyor
Aramızda bunun hiç mevzusu dahi açılmaz
Bazı konulara eşimin yaklaşımı daha olumlu ve daha bilgecedir
Beraber tvde siyasi sosyal konularda yorum yapabilir tartışabiliriz
Ben kitap okumayı çok severim o benim kadar sevmez ama bunu bir üstünlük olarak görmem
Bence insanda biter iş,karşılıklı anlaşmadan geçer

şimdi taşlanacağım belki ama ağrıda işletme okumak ile lise mezunu olmak arasında pek bi fark olmasa gerek. yani lisans düzeyleri bile kendi arasında denk olamazken lise ile lisans okumuş insan arasında illaki bir fark olur diyorum ben.

tabi kişiden kişiye değişlir.

Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz

Lisans mezunu ile Lise mezunu mesela ileride ne gibi sorunlar yaşarlar . Sevgili/eş durumunda sorun yaşanır mı ?
Bence yaşanır, ama lisans mezunu da ne mezunu? Bu da çok önemli bence. Kadın boğaziçili mühendis adam da meslek liseliyse zor. Beklentilerle alakalı. Ben lise mezunu arkadaşla bile zorlanıyorum değil ki koca. Bi film izleyecek oluyoruz, altyazılı izleyemem diyor, okuyamıyorum yetişemiyorum diyor. Eğitim kalitesinin kültürle çok yakından ilgisi var. Ben şahsen açıköğretim mezunu kocayla bile anlaşamayacağımı düşünüyorum. Kendimi biliyorum. Küçümsemek değil, beklenti meselesi.

Ben lisans eşim lise mezunu. Ama bilmediği araştırmadığı yoktur. Tanıştığımızda bana lise mezunuyum demese anlamazdım. Ben ondan çok mu ileriyim hayır..
Adamla sevgili olabildiysen zaten tamamdır demekki anlaşabiliyosunuz. Belki tek sorun lisans mezunu eşin çok kazanıp diğerinin az kazanması olabilir. Erkek sıkıntı etmiyorsa takılacak bir şey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…