- 29 Nisan 2015
- 26.564
- 91.297
- 598
- Konu Sahibi sevimlihayalet101
-
Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz
iki taraf bunu sorun etmiyorsa hiç bir sorun olmaz ben lisans eşim lise mezunu aramızda 5 senedir eğitim durumumuz sorun olmadıLisans mezunu ile Lise mezunu mesela ileride ne gibi sorunlar yaşarlar . Sevgili/eş durumunda sorun yaşanır mı ?
+1 de benden. Adını sanını duymadığım saçma sapan üniversiteler var. Ha okumuşsun ha okumamışsın.Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz
Var öyle yakınımız...o üniversitelerde sunulan şey eksik öğretimdir ancak, eğitim bile değildir bence.
ankarada öyle liseler var mesela benim diyen lisansa taş çıkarır.
Var öyle yakınımız...
Çocuk iyi bir liseyi bitirdi, puanı iyi olmasına rağmen ziraat okuyacağım dedi, organik tarım işi yapmayı hedeflemiş kendince, 2 yılını okudu, hemde iyi bir üniversite :)
Sonra bu iş okulda bu okulda olmaz dedi ayrıldı 3. Senesinde, 1 sene yanlış hatırlamıyorsam Viyana ya gitti, ekolojik tarım ile ilgili eğitimlere katıldı.
Türkiye ye döndü bir çiftlikte calıstı...
Şimdi dediğini yaptı, bilmem kaç dönüm organik tarım ekip biçiyor... başta pazar bulma konusunda biraz zorlandı ama o da yoluna girdi...
Şu an epey iyi kazanıyor.
Şimdi bu çocuk üniversite mezunu degil ama 2 yabancı dili var...
Üniversitede ilgili bölüm bitiren herkesten çok biliyor.
Mezunlar işsizken kendi işinin patronu...
Ve sevdiği bir hayatı var.. okumaya, düşünmeye vakti var.
hem özeniyorum hem üniversite mezunu olmakla kıyas yapınca çocuklarım için daha çok isteyeceğim bir hayat...
burda da yüksek lisans mezunu olup doktor olup gerdek gecesinin sabahı anasına kanlı çarşaf götürmek isteyen kocaları okuyoruz.
yani bunlar karakter meselesi kişinin kendini eğitebilmesi meselesi.
şimdi, lisans vaaaar lisans var..
genellikle diplomasıyla meslek sahibi olunan bölümlerden mezun insanların denk birliktelikler yaşaması beklenir.
doktor bir kadının sağlık memuruyla evlenmesi??? bilemedim.
zaten bu tip mesleklerde ego oluyor, karşı tarafa bunun yansıması, karşı tarafın kompleks yapması çok olası..
doktor bir adam hemşireyle evlenince belki bir nebze normal karşılanıyor ama doktor çevresinde bile adamı dışlıyorlar. (doğru bulmuyorum bir tespit yapıyorum)
bir hakim savcı kadının polisle evlenmesi keza, benzer bir örnek.
yani bizim gibi şark toplumlarında, etiketin önemli olduğu toplumlarda bunlar problem oluşturur.
yine de her ilişkiyi kendi dinamikleri belirler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?