İlişkide eğitim düzeyinin önemi sizce var mıdır ?

Yasanır yasanıyor tecrubemle sabittir.
Ben 3 üniversite mezunuyum ama eşim üniversite terk lise mezunu gözüküyor bitiremediği için ortam farklılığı var espri anlayışı farklılığı var olmuyor ne demişler davul bile dengi dengine..

Eğitim ya da tahsil farkı değil ama hayata bakış, kişilik ve anlayış farkları asıl sorun yaratan farklılıklardır bence. Her iki tarafta da saygı, sevgi, hoşgörü, kişisel olgunluk varsa diğer konular sadece teferruattan ibarettir..

Geçenlerde konu açtım ben de bu durumla ilgili. Evet ne yazık ki erkekler en başta olmasa bile ilerleyen zamanlarda bunu kompleks haline getiriyor. Belki karakterle alakalıdır bilmiyorum ama kadının tahsili yüksekse, çok garip bir biçimde her olumsuzlukta her tartışmada eğitim farkını erkek dile getiriyor. Sen üniversite mezunusun ya ondan böyle konuşuyorsun, istemiyorsun, kendini yüksek görüyorsun, beni hakir görüyorsun demeye başlıyor. Açıkçası ben bu durumu yaşamadan önce bu denli önemli olabileceğini bilmiyordum bu farkların. Belki de karşımdaki kişinin karakteri ile alakalıdır yaşadığım durum. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

Ben erkegin maddi durumunun ve kendisini geliştirmiş olmasının bu işi çözeceğini düşünüyorum. Bayan ünv.mezunu erkek lise mezunu ama erkek büyük şehirde iyi bir iş ortamında çalışmıştır kendisini her yönden yetistirmistir konuşması düzgündür sohbeti dinlenir gezmiş görmüştür ailesinden ayrı yaşam geçirmiştir vs.işinde kazancı da iyidir tahsili göz görmez bu adama kim lise mezunu diyebilir ki

Ama sizin bahsettiginiz seyler esinizin egitim seviyesi ile ilgili degil ki.. cok calisan, tatile, eglenceye vakit ayiramayan biri. Biraz da karakteri ile ilgili.. canindan bezmis gibi bir profil canlandi gozumde..

Evet malesef çok çalışıyor, kendini geliştirmemis ve diploması da yok buyuzden uğraşıyor işte, bir şirkete girse alacağı maaş belli, serbest meslek ile daha çok kazanıyor diye bu işi yapıyor ama muhatap olduğu insanların seviyesi farklı ve kendini geliştirmiyor zaten tüm zamani çalışmakla geçiyor tatil zamanı bir gün onda da evde dinlenir ve PlayStation oynar. Pek sosyal değildir ve arkadaşlarımın yanında ortama muhabbete uyum saglayamiyor bazen, İngilizcesi bazen yetmiyor. İş yerinde yaşadığım şeyleri anlattığımda dinlemez ve anlamaz..ne bileyim bunlar harici bi problem yok ama bazen iletişimde zorlanıyoruz, ve beni tasiyamadigini düşünüyorum çünkü bazen çok cahilce konuşuyor. Ona çok demisligim var, hala lise kafasındasın diye.

Benim için onemliydi artik degil. Soyleki insan olsun caliskan olsunda egitim duzeyine bakmiyorum bile. Sadce aileme arkasinda durabilecegim birini getirmek istiyorum.

Bu gibi konularda standarttır fikrim. normalde sorun olmayabilir ancak kadında gereksiz bir otokontrol yaratır. yükselmesini engeller. kocası destek görünse de bunu yapar. mesela master yapacak ya kocam kendini kötü hisseder mi, doktora yapacak ya kocam ezilir mi vs diye diye kendini yer kadın. o yüzden kadının yükselmesi için kendiyle eşit ya da daha üstte bir erkekle hayatını birleştirmesini öneririm.

Bence yoktur. Vardır diyen okuldaki hocalarını şöyle bir anımsasın. Ben ne beyinsiz proflar, doçlar gördüm. Kendi çevremde de sık sık sözde iyi okullarda iyi eğitim almış insanların üst düzey cahilliklerine tanık oluyorum. Başta şaşırıyorum, sonra şaşırmama şaşırıyorum. Zaten toplum olarak kendimizi geliştirmeye çok meraklı değiliz. İlkokul mezunumuz da doktora mezunumuz da cahil o yüzden taraflar aşağılık/üstünlük kompleksi yapmadıkça sorun çıkmaz bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…