- Konu Sahibi sevimlihayalet101
-
Hiç taşlamıyorum, hatta görüyorum ve arttırıyorum...
Artık her köşe başı ilçe isimleri ile açılan üniversiteler ile doldu...
kaliteli bir üniversitede, saygın bir bolumden mezun olmadıkça üniversite mezunu olmak benim açımdan bir şey ifade etmiyor.
Çocuklarım da yarın obur gün üniversite okumayacağız dese zerre üzülmem. Okumasın.
Okuyup zamanını orada harcayacağına gitsin bir kaç dil ogrensin, bir sanatla bir zanaatle uğraşsın.
Kendine böyle bir yol çizip meslek edinsin çok daha mutlu olurum...
Bir konuda eğitim almak önemlidir ama estetik zevki ve beceriyi destekleyen okul görmedim henüz
Eğitim denen şey zaten sadece okulda alınmaz, alınsa bile liseye kadar alınmıştır zaten.
Üniversite meslek edinmek içindir.
Farzedin ki ben tıp okudum, akşam kocamla evde ameliyat mı yapacağım yani.
Farzedin ki öğretmensiniz, evde de mi öğretmenlik yaparsınız?
Eve gelince herkes mesleki kimliğinden sıyrılır, önce insan olur, sonra kadın/erkek olur, sonra eş/sevgili olur, sonra anne/baba olur. Bunlardaki başarının sırrı da herhangi bir okulda verilmez. Çoğunlukla aileden öğrenilir.
Düzgün yazan, okuyan bir kocam olsa ama bana yalan söylese ne olacak.
Doktora yapmış bir kocam olsa ama beni aldatsa ne olacak.
Eş/sevgili olabilme vasıfları içinde mesleki bilgisinin çok iyi olması yer almaz, sorumluluk sahibi olması, bana güven vermesi, beni yarı yolda bırakmayacağına inandırması yeterli.
Okumuş bir sürü cahil var bakış açıları gelişmeyen insanlar isterse doktora yapsın değişmez sen bunu tartıp biçmelisin geliştirmişse kendini ilkokul mezunu ile olsa farketmez eğitim sadece okullarda o diplomalarda değil.Lisans mezunu ile Lise mezunu mesela ileride ne gibi sorunlar yaşarlar . Sevgili/eş durumunda sorun yaşanır mı ?
yahu bu ne ego ?Evet sorun olur. Lise mezunu biriyle lisans mezunu bir insan ne konuşabilir ki?!
Ama sizin bahsettiginiz seyler esinizin egitim seviyesi ile ilgili degil ki.. cok calisan, tatile, eglenceye vakit ayiramayan biri. Biraz da karakteri ile ilgili.. canindan bezmis gibi bir profil canlandi gozumde..Merhaba kızlar,
Konuyu hortlatmis gibi olacağım fakat. Ben de aynı soruyu soruyorum kendime. Yurtdışında yaşıyoruz eşim lise mezunu ticaretle uğraşıyor ben ise yüksek bilgisayar mühendisiyim geçen ay Master diplomamı aldım, iyi bir şirkette çalışıyorum. Eşimle bazen sorunlarımız oluyor, özellikle iletişimde ve kültür konusunda. Yani bazı söylediğim şeyleri anlamıyor, benimle izlediğim bi yabancı diziyi izlemiyor, genelde superherolu marvel serisi filmler izler yada aksiyonlu bişeyler. Adam hep aynı yani kendini hiç bi konuda geliştiriyor. Çok çalışıyor bazen günde 13 saati buluyor ama bazen birbirimize uygun olmadığımızı düşünüyorum çünkü sosyallesmiyor benimle, düşünüyorum kariyerimde daha üst bi düzeye gelsem is yemeğine beraber gitsek ne yaparım diye.. Ama başka pencereden bakınca, o benim burada elim ayağım, çok merhametli, her ihtiyacımı kendinden önce görür karşılamaya çalışır, beni çok sever. Yani işin içinden çıkamıyorum. Soracaksınız niye evlendin diye, çünkü farklı bi karakter olduğunu sandım, ikimizde birbirimizi yaraliyken bulduk yaralarımızı sarıp hayatımızı kurarken bu konuya pek önem vermemistim. Ama şimdi düşünüyorum seyahat edemiyorum, tatil yapamıyorum çünkü o çok çalışıyor, bi sosyal yaşantımız yok, aynı şeylerden zevk almıyoruz.gunumun nasıl geçtiğinden bahsettiğim, mesela işte şöyle oldu şunu yapicam falan dediğimde kulak asmiyor çünkü anlamıyor ben de paylaşamamis oluyorum. Kendimi bazen kotu hissediyorum ama ayrılırsak da vicdan azabı çekerim ve onu seviyorum ama çok mutlu da değilim.. Ama yurtdışında da iyi bir Türk eş bulmak çok ama çok zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?