İlişkide eşit olmayan statü ve maddi durum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam eksisözlüklük bir konu. Doktor, avukat, adam lise mezunu kadınla evli olunca sorun yok ama kadın güçlü olursa sorun var. İyi insanları statüsüne göre değerlendiren herkesin gerçekten mutlu olamayacağını düşünüyorum. Karşınıza çıkacak meslektaşınız size iyi mi davranacak? Arkadaşım savcıyla evli, kendi de çalışmıyor. Çok mutlular. Memurlar. nette de bir polis sormuş, hakimle evlilik olur mu diye? Erkeklerin çoğu 'iki gönül bir olursa samanlık seyran olur' demiş, buraya bakıyorum atasözleri ' davul bile dengi dengine'... Bizim kadınlarımız maddiyata çok önem veriyor, o nedenle çoğu mutsuz. Ben erkek arkadaşınıza üzüldüm. Keşke en baştan düşünmeseydiniz.

Burada vicdan yapacak bir durum yok, siz onu tam olarak sevmiyorsunuz.

Vicdan yapacaksaniz onu oyaladiginiz için yapın. Ve vakit kaybetmeden ayrilmalisiniz.
Ben mi onu oyalıyorum?Benden defalarca ayrıl dememe rağmen yapamadı ben de yapamadım,uzak kaldığımız dönemde ne kadar üzüldüğünü mahvolduğunu gördüm ben de dayanamadım bu duruma nasıl yapacağım bilemiyorum

Evet oyaliyorsunuz. 1.5 sene az değil anlamak için statü farkini.

Benden ayril denmez , bu ilişki benim için bitmiştir denir.

Acımak ile sevgiyi karıştırıyorsunuz.

Ben affınıza sığınarak sormak istiyorum, Eşiniz şu an sizinle övünmüyor mu? Ya da övünüyor mu? Kusuruma bakmayın, eşin eğitim durumuyla övünülmesi- övünülmemesi durumu ilgimi çekti.

erkek üstün olunca iyi yürüyor da kadın üstün olunca neden yürümüyor birde bu açıdan bakmak lazım arkadşalar düşünceleriniz nedir ? hep eşitlik diye savunuyoruz ama bu duruma eşitliklik penceresinden bakmıyoruz

Aynen bahsettiğiniz çerçevede hayatını şekillendiren bir doktor hanım tanıdım. Eşi şuanda onun parasıyla yiyor, içiyor, kızlarla, kadınlarla gezip tozup, onu aldatıyor. Bu kadında halen daha fazla nasıl para kazanırım derdinde, yaşadığını hayat zannederek götürüyor.

Önemli olan dostluk ve arkadas olabilmek aşk bitince öyle bir sorun ol ki birde eğer erkek statü olarak öndeyse o kadar sorun olmuyor tam tersi büyük sorun

Evlilik kader dir. Kaderinde kini yaşayacaksın er yada geç. Dilerim rabbim den helal süt emmiş saygılı sevgili eş ile evlenmeni nasip eder. Bol bol dua et canım benim.

Niye kadın erkekten çok kazanınca veya eğitim.olarak üstün olunca sorun oluyor. Tam tersi olunca sorun yok da. Yanlış erkek seçmezseniz sizi de ezmeye çalışmaz hatta sizinle gurur duyar.

Aşkın büyüsü sona erince gözünüze batmaya başlayacak. Kadın ne kadar güçlü ve ayaklarının üzerinde olursa olsun, eşinin desteğini ve gücünü görmek ister. Kadının doğası budur. Evin tüm yükünü sırtlayıp, üstüne birde çocuk büyütürken, onun eve doğru düzgün maddi destek sağlamaması, onu gözünüzde küçültür, saygınız biter.
Aşk güzeldir ama evlilik bambaşka bir olaydır. Evlilikte sorumluluklar devreye girer. Kadın olarak her şeyi yüklenmek sizi yorar. Sosyal hayatınızdan bahsetmiyorum bile.
Aile kısmına gelirsek, kızım şu an intörn. Böyle bir durumla karşılaşsam allaha büyük konuşmayayım ben istemezdim.
Ata sözlerini çok baz almamak lazım Çünkü bir dediklerini diğer ata sözüyle çürütürler. Davul bile dengi dengine derken dönüp iki gönül bir olunca samanlık seyran olur derler. İyi insan lafının üstüne gelir deyip, arkasına iti an çomağı hazırla derler
Hayat sizin, karar sizin ama bazı şeylerin oluru vardır, bazılarının oluru yoktur.

Peki sevgiliniz doktor siz lise mezunu asgari ücretle bir yerde çalışıyor olsaydınızda böyle düşünürmüydünüz acaba ? İlla erkeğin kadından üstün veya eşit olucak diye bir kuralmı var biraz empati yapın bu tür düşünceleri çok yanlış buluyorum.

Çok şükür ki kızınız tıp okumuş ya lise mezunu asgari ücretli bir işte çalışsaydı ? Ve sonra doktor birine aşık olup evlenmek isteseydi ? Eminim çocuğu havada kapardınız aklınıza bile gelmezdi kızınızın lise mezunu olduğu damadım doktor diye gururlanırdınız yazık. İnşallah kızınız dengi birini bulur.

Doktor erkek lise mezunu kızla evlenirken sorun olmuyor ama? Ne kadar eşitlik dense de içten içe erkeğin hep bir adım önde olması istenir içten içe.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…