eğitimdeki farklılıklar ilişkide illa erkeğin kompleks yapması ile kendini göstermez.. kadın bi süre sonra sevgilisini/eşini kendisinden küçük görebilir, soğuyabilir diye düşünüyorum..
Evlilikte ne tahsil nede mevki farkı sorun olmaz. Evlilikte sorun olan eşlerin düşünce tarzları ve kompleksleridir.
Ben lisans mezunu ve kamuda idareciyken eşim özel bir firmada tahsildardı ve lise mezunuydu. 19 yıldır bu aramızda hiç ama hiç sorun olmadı.
Kaldıki ben günlerce sabahlara kadar çalışırken eşim evde çocuk bakmıştır. Toplantılarıma, iş yemeklerine gelmiş ve beni oralarda en iyi şekilde temsil etmiştir ki zaten arkadaşlarım eşimi benden çok severler. Bu konuda kompleksi hiç olmadı eşimin, bende asla aramızdaki bu farkı başına kakmadım. İkimiz evimizle işimizi ayrı tuttuk, evde iş mevzuları konuşulmadı kapının dışında kaldı. Böylece 19 yılı devirip 20. yılımıza girdir.
Eşim herkese benimle övündüğünü anlatır ve gurur duyar. Evlilikler mevkiyle, makamla, tahsille yürümez, evlilikler sevgiyle saygıyla yürür.
bir ilişkide meslek konumu önemlimidir?? mesela erkek teknisyen ama kadın mühendis . bu sorun yaratır mı ??
katılıyorum bu yoruma.
mesela üniversite okumuş bir bayanın gidipte lise mezunuyla evlenmesini hiç etik bulmuyorum.Sorunlar ilerleyen zamanlarda kendini gösterir. Baktıklarıyla gördükleri çok çok farklı olur.
Erkeğin üniversite okumuş, bayanın ise lise mezunu olması genellikle toplumuzda karşılaştığımız bir örnek. Tamamen erkeğin tercih meselesi diyorum. Yorum yapmıyacağım.
Eğer ki kişi içindeki komplekslerini atamıyorsa elbette ki bu çok büyük bir sorundur...
Ve bu çirkin kompleksler hayat boyu da yanlışlıklara sebep olur!!!
İyi niyetli her türlü eleştiriye açığım,ama saygı çerçevesinde.Kötü söz sadece küfürden ibaret değildir!Ben sizin düşüncenize saygısızlık yapmadım, kötü bir söz söylemedim... r
İlla ki her konuda aferin, haklısın, doğrusun demek zorunda değiliz... Burada 80.000 kişi bir biriyle bir şeyler paylaşmak, fikir almak için var, karşıt görüşlerde olur, aynı fikirlerde... Saygılı insan hakkındaki yoruma gerçekten gerilmeden yaklaşabilen insandır...
Karşılıklı mesajlarla atışmak doğru değil sadece herhangi bir yanlış anlaşılmamaya mahal vermemek için bu başlığa son kez yazıyorum...
İyi yorumlar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?