İlişkide meslek farkının önemi

• Konu Sahibi Konu Sahibi melodyyy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
M

melodyyy

Ziyaretçi
bir ilişkide meslek konumu önemlimidir?? mesela erkek teknisyen ama kadın mühendis . bu sorun yaratır mı ??

ne sorun yaratabilirki anlamadım ozman herkes kendi mesleğinde biriyle evlenirdi bence bi sorun yaratamaz

arada çok fazla uçurumlar yoksa etkilemez ama çok fazla fark varsa evet evlilikte etkileyebilir.teknisyen-mühendis.bunda etkilemez herhalde.etkilememeli.

Evliliği bırakın taa en başında zaten çıkmazdım.Şimdi diyeceksiniz insanlığı okumakla mı ölçüyorsunuz?Elbette hayır,ama davul bile dengi dengine,derler.En azından ben böyle bir şeyi kabul edemezdim.Evliliklerde eğitim düzeyinin farkı göz ardı edilirse ilerde büyük sorunlar yaşanır.Erkek lisans,kadın lise mezunu olsa bu sorun teşkil etmez.

siz burda "rutbe" farki olarak sordunuz sanirim. yani muhendis teknisyen ornegi bende bu izlenimi uyandirdi. bizim toplumumuzda erkek yuksek rutbeli ve fazla maasli oldugu surece sorun yok. ama tam tersiyse sorun olabilir ancak bu son derece kisisel bir durum. eger erkek kompleksten arinmis biriyse hic de sorun olmayabilir. eger boyle bir as-ust iliskiniz olacaksa ayni isyerinde calismaktan kacinmak iliskide ortaya cikacak problemleri en aza indirmeye yararli olcaktir. bunlar malum cok farazi oldu. siz biraz daha acarsaniz durumu, daha spesifik birseyler soyleyebilirim belki...

zamanla bunu komplex yapmayacağına emin olabilir misiniz?
eminseniz sevgilinizden neden olmasın?
ama çooook istisna olur.genelde çok keyifli bir ilişki olacağını sanmam..

ben her zaman evliliklerde erkegin bayandan önde olmasi gerektigine inanirim
özellikle kariyer ve egitim konusunda .....

kadın 4 yıllık okumus
erkek 2 yıllık okumus

aynı bölumler ama bırısı uzman bırısı uzman degıl,
nasıl farkeder bılıyor musun? eger senın kafana takılıyorsa yaa bu teknısyen cahıl ne yapıcam ben dıyorsan
ya da o dıyorsa kı ya bu kadın benden cok okumus kulturlu bunu ezmelıyım yoksa esıtsızlık olur bı açığını bulmalıyım dıyorsa o zaman farkeder.

ama mesela sen muhendıs o teknısyen ama o dıyor kı benım karım evet daha cok okumus sartlarımız baskaymıs ne var fazla okumussa ben de ekmegımı burdan kazanıyorum bence bır sorun yok onun karıyerlı olması ya da fazla kazanmasında
sen de dıyorsan eşim bu kadar okumus belkı az calısmıs sınava hazırlanırken boyle olmus olsun bence sakıncası yok dıyorsan
o zaman sorun olmaz

ama aklınızda soru ısaretler varsa senın veya onun o zaman kolay olmaz ama bır denklık varsa olur

mesela onun evı var malı mulku var ve işte kazandıgı az parayı bu sekılde denklestırıyorsa,

ama kultur acısından da cok eksık kalmamalı tabı. işte bunlar etkılıdır.

zengınlık+fakirlik farkı
boy farkı gıbı ,
egıtım kultur farkı.
sengözlerimebaksanab

2007 eylül ayında evlendik şimdiye kadar böyle bir sorunumuz olmadı.(Bütün sorunlarımız ailesi kaynaklıdır.)Ben lisans mezunuyum eşim lise.Etiketlememek gerekiyor insanları yoksa ömrübillah mutlu olamayız.İnsanların kendini geliştirmesiyle alakalı bir durumdur bu.

Eğer meslek farkını(meslek değil aslında rütbe daha doğru)kompleks yapacak insanlarsa taraflardan biri veya her ikisi de,başka açılardan da kompleks sahibidirler.

Bu şekildeyse sorun olur,birikir birikir patlak verir belki çok alakasız bir konudan.

Ama kendilerini ve birbirlerini oldukları gibi kabul edip sevmiş kişilerse çok mutlu olurlar.

Yani bir genelleme yapılmaz sanırım,insandan insana değişen bir şey bu.

bir ilişkide meslek konumu önemlimidir?? mesela erkek teknisyen ama kadın mühendis . bu sorun yaratır mı ??

kesinlikle hayir... sorun yaratan kisilik ve kültür farklaridir, yetisme tarzidir. tanidigim lise mezunu ile evli üni mezunu bayanlar var. esinden cok kazanan bayanlar da var... yeterki kisilik ve yasam tarzlari farkli olmasin a.s

Sorun olup olmamasi tamamiyle kisinin bakis acisina baglidir...:delphin:

Iki tarafda kendinle barisik...komplekssiz....karsindakini oldugu gibi seven kabul eden ve degistirmek istemeyen insanlarsa gül gibi gecinip gidilir kanimca...

Ayrica evlilikte sorun olabilecek cok daha farkli seyler varken bu konuyu neden bu kadar takinti haline getirir insanlar anlamiyorum....Anlayis...Hosgörü....Vicdan...Saygi...Sevgi cok daha önemli özellikler...:delphin:

Erkegin rütbe olarak maddiyat olarak önde oldugu iliskilerde sorunlar olmuyormu?? Tabiki oluyor....7 sene sonra bosanmis bir arkadasimin lafini kesinlikle unutmam: Keske mesleyi egitimi olmasaydi Gülsüm....ekmegni tastan cikartsaydi ama delikanli olsaydi..bana deger verseydi...benim kadar sevebilseydi...sogan ekmek yeseydik ama huzurlu olsaydik...demisti...:delphin:

Mutlu olmak ne rütbeye bakar...ne egitime...nede paraya.....mutluluk sana sevgiyle bakan bir cift gözdedir arkadasim...:kahve:

yaratabilir bence....
bana göre erkek, kadınla eğitim açısından en azından ,eşit olmalı......

Tarafların kendi kişiliklerine kalmış bir şey.
Kimi erkek kaldıra bilir kimi kaldıramaya bilir.kaydirigubbakcemile

Evliliği bırakın taa en başında zaten çıkmazdım.Şimdi diyeceksiniz insanlığı okumakla mı ölçüyorsunuz?Elbette hayır,ama davul bile dengi dengine,derler.En azından ben böyle bir şeyi kabul edemezdim.Evliliklerde eğitim düzeyinin farkı göz ardı edilirse ilerde büyük sorunlar yaşanır.Erkek lisans,kadın lise mezunu olsa bu sorun teşkil etmez.

katılıyorum bu yoruma.
mesela üniversite okumuş bir bayanın gidipte lise mezunuyla evlenmesini hiç etik bulmuyorum.Sorunlar ilerleyen zamanlarda kendini gösterir. Baktıklarıyla gördükleri çok çok farklı olur.
Erkeğin üniversite okumuş, bayanın ise lise mezunu olması genellikle toplumuzda karşılaştığımız bir örnek. Tamamen erkeğin tercih meselesi diyorum. Yorum yapmıyacağım.

eğitimdeki farklılıklar ilişkide illa erkeğin kompleks yapması ile kendini göstermez.. kadın bi süre sonra sevgilisini/eşini kendisinden küçük görebilir, soğuyabilir diye düşünüyorum..

bu tamamen kişilere göre değişir...Yukarıda eğitim açısından erkek kadına eşit olmalı denmiş...Unutulmasın ki 4 yıllık lisans eğitimi evet kişiye belli bir kültür verir ama bunun dışında verdiği tek şey, seçmiş olduğu bölümle alakalı akademik bilgidir ve bunun içinde insanlar arası iletişim gibi önemli konular yoktur..Esas olan eğitim değildir...İletişimdir...Kültürdür...İnsanın doğduğu aileden,çevreden aldığı kültürdür ve bu da zamanla kişiye bağlı olarak geliştirilebilir...İki kişi iletişim kurabiliyorsa,anlaşabiliyorsa,yaşam tarzları uyuyorsa sorun yok...Evlenilir...Olaya,o lise mezunu ben lisans mezunuyum şeklinde yaklaşım bence yanlış...

erkek komplekslerden arinmis biriyse olmaz
ama boyle bir erkek cok cok nadir bulunur
genelde kompleks yaparlar, benim icin sorun degil deseler bile birgun mutlaka patlak verir
bence %95 sorun cikar, cunku erkekler maas konusunda takıntılı bence, maasi ve kariyeri bir guc olarak gorurler ve bu bakimdan eksik kalirlarsa psikolojilerine yansir
en iyis herkes dengini bulsun

aslında erkeğin kariyeri bayanla eşit olmalı veya yüksek olmalı diye düşünüyorum ben, ama çalıştığım firmada makina yüksek mühendisi bir bayanla makina teknikeri bir çocuk evlendiler bi sorun yok gibi gözüküyo ama çocuk patronun akrabası... bunun da bi etkisi olabilir tabi kızın çocuğu tercih etmesinde.%1de hissesi var sanırım çocuğun firmada.

Back
X