• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlişkide sınıf farkı?

Bilkent mezunuyum, bursluydum. Ultra zengin arkadaşlarım oldu hala görüşürüz. Ama manitacılık işleri yürümedi :) gez takıl, değişik ortamlar gör insanlar tanı, portföy oluştur ama çok büyük hayaller kurma derim
Hazırlığı orada okudum ben de. Benden önce bir efsane olay varmış . Burslular ve inekler giremez yazılmış biryerlere. Ben bursluların ezildiğine vs hiç şahit olmadım . Okuldaki hayat başka okul sonrası hayatlar başka.

Merak etme bu zengin çocukları da agac kavugunda yetişmiyor hangi kızın para icin hangi kizin gerçekten sevdiği için yaninda olacak zeka ve deneyime inan senden benden daha sahipler.
Parasına değil de parayı nasıl tuttuguna bak derim ben cok görüyoruz iflas eden cocugunu iyi yetistiremeyen aileler.
Her gece disarida eglence odaklı çalışmayı üretmeyi bilmeyen biri ise uzak dur yok akli başında düzgün efendi ailesine bağlı biri ise devam et derim. Kriterin bu olsun bence. Para gelir gider sen de sonucta iyi egitim alan genc bir kadınsın aile seni para goz birine tercih eder eminim. Cok takilma bence derslerine odaklan senin sevetin eğitimin

Hazırlığı orada okudum ben de. Benden önce bir efsane olay varmış . Burslular ve inekler giremez yazılmış biryerlere. Ben bursluların ezildiğine vs hiç şahit olmadım . Okuldaki hayat başka okul sonrası hayatlar başka.
Ki bilkent kuruldugundan bu yana anadoludan gelen burslu ogrenci orani epey yuksek bir okul, ankara da istanbul kadar sosyal ucurumlarin olmadigi bir anadolu sehridir. Ona ragmen bu farklar varken aman canim sinif farki mi olurmus diyenlere guldum.

Biz de çok duyduk bu söylentileri ama herhangi bir ayırım yaşamadık hiç birimiz. Kim burslu kim değil muhabbeti bile hiç geçmezdi ama anlaşılırdı tabii. Burssuz veya yüzde 50 burslu girenlerin bile sıralamaları düşük değildi zaten herkes kafalıydı genel olarak. Arkadaş çevresinde bu tür şeyler pek sorun olmuyor böyle prestijli okullarda ama ikili ilişki farklı bir durum. Merak ederse konu sahibi tecrübelerimi bi ara anlatırım :D

Eskiden sınıf farkı cok fazla anlasılıyordu fazla fazla anlasılıyordu artık hic anlasılmıyor. Neredeyse hemen hemen herkes aynıymıs gibi geliyor bakınca daha dogrusu alt tabakaların kendilerini zengin gösterme cabaları cok hırslı hicbir sey yokken varmıs gibi gösterilmesi moda oldu. Asgari ücretle gecinip cok pahalı lüks mekanlara gidiliyor.

Cok gencsin 19 yasında bunu konu bile etmeye degmez. Bir örnek vereyim; benim kuzenim ilkokuldan liseye kadar koc okullarında okudu üni sabancı her zaman altına son model arabaları çekti teyzemler her allahın tatil zamanlarında yurt dısına egitimlere gönderdiler üst düzey zenginler evet fakat esi kendisinden x2 zengin. Kızın babası iş adamı fabrikator 12 sene beraber olup evlendiler evlilikten sonra bazı farklılıklar vurmaya basladı sınıf degil bak bazı diyorum :) zenginsen senden bi üst zenginiyle cebellesiyosun. O yüzden hayatını yasayıp okulunu bitir kendini gelistir.

Ayrıca o kadar zenginligine sana para mı ödetiyo lavuk?

Ki bilkent kuruldugundan bu yana anadoludan gelen burslu ogrenci orani epey yuksek bir okul, ankara da istanbul kadar sosyal ucurumlarin olmadigi bir anadolu sehridir. Ona ragmen bu farklar varken aman canim sinif farki mi olurmus diyenlere guldum.
Elbette var sınıf farkı. Herkesin yakın arkadaşları kendi ekonomik durumlarına göre idi . Okul da yurdun da sohbetler başka idi . Ama mesela cuma gece eğlenceleri başlardı . Kimse sana da gel demezdi . Servis kullanan insanlardık biz , onlarsa okul içinde bile lüks araçlarla gezerlerdi . Tatilde biz anne baba evine giderdik onlar Uludağ’a , yurtdışına vs.

Geçen ay kızın arkadaşını Kızılay’a götürdüm . Bu şehirde doğup büyümüş bir kere gelmiş Kızılay’a . Bu da sınıfsaldır mesela . Kasabada oturan bir tanıdığım sık Avm ye gitmeyi lüks buluyor onun düşüncesine göre zengin işi imiş🙈tam tersi alt orta sınıf olduğumuz için gidiyoruz. En uygun mönü ler Avm de bahşiş de yok garsonlara . Lüks restaurantta 2 lahmacun 1 ayran alabilir misin sadece ? 🙈Liva da portakal suyu içtim mecbur geçen 200 tl idi Kızılay’da 60 tl . Gezerek içiyorsun . Incek de kahvaltı 3000 en az simit bilmemne yerinde 350 . Yurtdışından gu… s Calvin bilmemne adi.. a falan getirtiyoruz bizler adamlar gidiyor coac…. Chan… Balan….a alıyor kirli görünen ayakkabıya dünya para sayıyor . Ajda bilezik alanı varmıdır takmak için aralarında ?🙈🙈🙈.En alt düzey de mesela bizim hayatı müsrif buluyor zengin hayatı sanıyor çoğu burslu koleji özel üniv vs yi bile . En doğrusu için de bulunduğumuz şartlarda mutlu olmak . Herşeyin hep bir üstü var çünkü . Zengin sevgili , eş , kanka olursa olur olmazsa da heççç sorun değil.

Sınıf-marka-mekan tartışmasına üşendim şuan ama 19 yaş için bu ne kadar hesap yahu. Takıl hayatını yaşa, gittiği yere kadar gider.
En doğru yorum bu oldu 19 yaşında üniversitede tanıştığı kişilerle kaç kişi evlendi ki ? Güzel anılar biriktirsin yeter .

Kendi oturduğu iğrenç/berbat mahallede oturduğu ev sırf fazla odalı diye sevgilisinin oturduğu daha küçük ev yüzünden aşağılamaya çalışan insan gördü bu gözler, o yüzden kendini kaf dağında gören her şekilde görüyor.
İnsanlığına, insanlara davranış şekline bakarak analiz etmeye çalış derim.

muhtemelen gerçek zengin görmemişsin diyen yorumlara katılıyorum.

Memur aile çocuğu olarak Ankara’nın en zengin semtinde büyüdüm ve okudum, zengin ve durumu iyi arkadaşlarım vardı ama uçurum yoktu aramızda. Çünkü o ultra zenginlere kolay kolay herkes değemez dediğim gibi.

Sevdiğim sensin gibi bir hikaye beklemeyin hayattan. Ama gerçek zenginlere değmemişsindir bile.

evlerden dışarı rabbim kimsenin sonunu benzetmesin mesela cem garipoğlu ve münevver karabulutun da nasıl tanıştığını merak ederim hep çünkü çok uç taraftalar aile olarak

Memur aile çocuğu olarak Ankara’nın en zengin semtinde büyüdüm ve okudum, zengin ve durumu iyi arkadaşlarım vardı ama uçurum yoktu aramızda. Çünkü o ultra zenginlere kolay kolay herkes değemez dediğim gibi.

Sevdiğim sensin gibi bir hikaye beklemeyin hayattan. Ama gerçek zenginlere değmemişsindir bile.

evlerden dışarı rabbim kimsenin sonunu benzetmesin mesela cem garipoğlu ve münevver karabulutun da nasıl tanıştığını merak ederim hep çünkü çok uç taraftalar aile olarak
Onlar bizim gittiğimiz çok bilinen cafelere bile gitmezler ki karşılaşalım . Ha karşılaşıyoruz işimiz gereği ya da okul gereği vs ama bu da Sosyalleşmek demek değil onlarla . Ha ünlü kadınlardan evlenenler oldu . Onlarda da ünlü kadın oldukları için zengin de onlar sayesinde başında vs konuşuldu o yüzden. Azınlık onlar da.

Ablalarım herkese merhaba. Ben 19 yasindayim burda %98'iniz falan benden buyuktur diye dusunuyorum o yuzden lutfen bana akil verin. Ben gecen sene yksde derece yaparak turkiyenin en iyi ozel universitelerinden birinde tam burslu hukuk bolumune yerlestim. Aslinda devlet universitesi secmeyi cok dusundum cunku etraftaki insanlarin maddi durumunun benden cok daha iyi olacaginin ve bunun arkadasliklarda vb. ilerde sorun cikaracagini biliyordum ama okul bana cok guzel burs imkanlari sundu ayrica ailem de ellerinden geldigi kadar destek oluyorlar. Ailemin durumu da orta hallidir bu arada tek cocuk oldugum icin istediklerimi yapmaya calisirlar her zaman ama okuldaki arkadaslarimla aramizda hep sinif farklari vardi. Mesela ben devlet okulunde okudum hayatim boyunca onlar hep yabanci ozellerde okumus, her ay yurt disina cikarlar butun yaz aylarini bodrum alacati gibi yerlerde gecirirler ben hic istanbul disina cikmadim. Arkadaslarimdan yana hic bir sikayetim yok, hic birimiz maddi durum konulariyla ilgilenmeyiz sikinti olmuyor ama maalesef iliski islerinde bu durum sikinti yaratti. Okuldan bir cocuk bir arkadasima beni cok begendigini musaitse bi kahve icelim falan diye soylemis arkadasim da gelip bana sorunca tamam dedim bende. Cocuk cok iyi, kibar birisi ama o sınıf farki inanilmaz belli oluyor maalesef. Yaklasik 1 aydir flort ediyoruz ve onun gittigi mekanlara para yetismiyor artik surekli hesabi da ona odetmemek icin cok fazla harcama yapiyorum. Yani ailesinin sirketi var bi evleri var gormeniz lazim bogaz manzarali villa resmen. Cok farkli yetistirilmis insanlar olduğumuz belli yani ben bu konuyu cocuga da actim bana dedigi sey: ben bunlari hic onemseniyorum sende onemseme, ama o kadar kolay olmuyor iste. Anneme de anlattim boyle farkliliklarla bu isin yurumeyecegini, kendime denk birileriyle arkadaslik etmem gerektigini soyledi. Sizin de bi fikrinizi almak istedim cunku arkadaslarima bu konuyu acmaya cekiniyorum, yorumlarinizi bekliyorum okudugunuz icin cok tesekkur ederim :)
Adini feriha koydum dizisi senaryosu gibi.
Cok hirpalanirsin, bosver gitsin

Ablalarım herkese merhaba. Ben 19 yasindayim burda %98'iniz falan benden buyuktur diye dusunuyorum o yuzden lutfen bana akil verin. Ben gecen sene yksde derece yaparak turkiyenin en iyi ozel universitelerinden birinde tam burslu hukuk bolumune yerlestim. Aslinda devlet universitesi secmeyi cok dusundum cunku etraftaki insanlarin maddi durumunun benden cok daha iyi olacaginin ve bunun arkadasliklarda vb. ilerde sorun cikaracagini biliyordum ama okul bana cok guzel burs imkanlari sundu ayrica ailem de ellerinden geldigi kadar destek oluyorlar. Ailemin durumu da orta hallidir bu arada tek cocuk oldugum icin istediklerimi yapmaya calisirlar her zaman ama okuldaki arkadaslarimla aramizda hep sinif farklari vardi. Mesela ben devlet okulunde okudum hayatim boyunca onlar hep yabanci ozellerde okumus, her ay yurt disina cikarlar butun yaz aylarini bodrum alacati gibi yerlerde gecirirler ben hic istanbul disina cikmadim. Arkadaslarimdan yana hic bir sikayetim yok, hic birimiz maddi durum konulariyla ilgilenmeyiz sikinti olmuyor ama maalesef iliski islerinde bu durum sikinti yaratti. Okuldan bir cocuk bir arkadasima beni cok begendigini musaitse bi kahve icelim falan diye soylemis arkadasim da gelip bana sorunca tamam dedim bende. Cocuk cok iyi, kibar birisi ama o sınıf farki inanilmaz belli oluyor maalesef. Yaklasik 1 aydir flort ediyoruz ve onun gittigi mekanlara para yetismiyor artik surekli hesabi da ona odetmemek icin cok fazla harcama yapiyorum. Yani ailesinin sirketi var bi evleri var gormeniz lazim bogaz manzarali villa resmen. Cok farkli yetistirilmis insanlar olduğumuz belli yani ben bu konuyu cocuga da actim bana dedigi sey: ben bunlari hic onemseniyorum sende onemseme, ama o kadar kolay olmuyor iste. Anneme de anlattim boyle farkliliklarla bu isin yurumeyecegini, kendime denk birileriyle arkadaslik etmem gerektigini soyledi. Sizin de bi fikrinizi almak istedim cunku arkadaslarima bu konuyu acmaya cekiniyorum, yorumlarinizi bekliyorum okudugunuz icin cok tesekkur ederim :)
Yaprak dökümü Necla

Çevremde zengin diyebileceğim yani durumu iyi dediğim insanlar var ve genelde zenginlikleri artıkça gerçekten aileden görmüşlerse çok mütevaziler. Çok kibarlar ve böyle insanlar bir yere gidince hesabınızı size ödetmezler heleki gittikleri yer lüks bir yerse ve sizin ekonomik durumunuzu biliyorlarsa gerçi gençler daha bencil olabiliyor. Annemin komşularının Sarıyer de evleri var bir kaçının hem de bir tane değil bir çok gayrimenkulleri var hatırı sayılır şu an hepsi emekli herkes kendi villasında yaşıyor. o kadar mütevazi hayat yaşıyorlarki ama bazısı da aşırı görgüsüz olabiliyor. Bence bu biraz aileden görmekle alakalı ve sizin erkek arkadaşınız ailesinden görmüş birisi aile çok önemli. Ben zengin insan çok severim akıllı oluyorlar ve eğlenmeyi biliyorlar fakir derdi,kıskançlığından,vizyonsuzsuzluğundan bıktım (çünkü bir dönem hep bu tarz arkadaşlıklar kurmuştum şimdi hepsini eledim hiç bir işe yaramıyorlar akıl veriyorsun hayatı kurtulsun diye sana akıl vermeye çalışıyor aklı olsa o halde olmaz zaten) İlişkiyi akışına bırakın ama bence gittiğiniz yerlere gücünüzün yetmediğini belirtin size göre esnesin.

Ben de bunu anlatmaya çalıştım ama anlatamdım. Üst orta sınıfı zengin olarak algılıyorlar.

Yaşınız küçük olduğu için uyarmak istedim. Zengin ailelerin yetiştirdiği çocuklar, özellikle kendilerinden alt gelirli insanlara her istediğini yapabilme hakkına sahip olduğuna inanabiliyorlar. Normal bir insana göre sınıf farklılıklarının daha bilincindedirler ve bunu kendi lehlerine de rahatça kullanırlar. Çevreleri, bağlantıları ve toplumun zenginliğe verdiği önem sayesinde büyük suçlardan bile kolayca yırtarlar. Bunun en bilinir örneği malesef Münevver Karabulut olayı. Garipoğlu ailesi kadar zengin olmaya bile gerek yok, toplumda sayılır bir meslek vs. sahibi olan görece az gelirli insanlar bile ne suçlardan yırtıyor. Bu yüzden sevmediğiniz veya istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, ona uyum sağlamak için yüklü hesaplar ödemeyin.
Daha ikinizde küçüksünüz, gezin, dolaşın, eğlenin. Belki ilerde evlenirsiniz bu da mümkün ama "evleneceğiz" diye hayatınızı bu ilişki üzerine kurgulamayın. Kendi kariyerinize, işinize, hayatınıza yoğunlaşın.

Ben de bunu anlatmaya çalıştım ama anlatamdım. Üst orta sınıfı zengin olarak algılıyorlar.
Yorum yapanlarin orta ust siniftan daha zengin (ve de farkli aile gorgusune sahip) bir ailenin cocugunun koc universitesinde okuyor olabilecegini dusunme intimalleri zenginligin ne oldugunu yanlis algilama (!) ihtimalinden bence daha yuksek.

Yaşınız küçük olduğu için uyarmak istedim. Zengin ailelerin yetiştirdiği çocuklar, özellikle kendilerinden alt gelirli insanlara her istediğini yapabilme hakkına sahip olduğuna inanabiliyorlar. Normal bir insana göre sınıf farklılıklarının daha bilincindedirler ve bunu kendi lehlerine de rahatça kullanırlar. Çevreleri, bağlantıları ve toplumun zenginliğe verdiği önem sayesinde büyük suçlardan bile kolayca yırtarlar. Bunun en bilinir örneği malesef Münevver Karabulut olayı. Garipoğlu ailesi kadar zengin olmaya bile gerek yok, toplumda sayılır bir meslek vs. sahibi olan görece az gelirli insanlar bile ne suçlardan yırtıyor. Bu yüzden sevmediğiniz veya istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın, ona uyum sağlamak için yüklü hesaplar ödemeyin.
Daha ikinizde küçüksünüz, gezin, dolaşın, eğlenin. Belki ilerde evlenirsiniz bu da mümkün ama "evleneceğiz" diye hayatınızı bu ilişki üzerine kurgulamayın. Kendi kariyerinize, işinize, hayatınıza yoğunlaşın.
Bu konu sahibinin bahsettiği çocuk garipoğlunun serveti ve ününe yaklaşamaz ben öyle söyliyim. Kuzeni olan garipoğluyla nasıl sosyete arkadaşlığını devam ettiriyor diye şaşırıyor halk halbuki onlar için aşırı olağan.

İki fabrikası olan veya milletvekili çocuğu olan o sayılı zenginlerden olmuyor. Ben de eşim de hep bu çevrede büyüdük dediğim gibi. Tek farkımız belki benim iki, onların beş converse ayakkabısının olmasıydı.

Twitter’da memur çocuklarına ve bu saydıklarıma saydırıyorlar da o aşırı sosyetik cemiyeti zenginleri zaten sana bana bakmaz. Birbirleriyle evlenir. Onları da bulamazsın öyle kafede falan. London college da vs okurlar. Bak Sabancı-Doğan-alkoçlar-özyeğin-koç-demirağ bunlara bir bakın kimlerle evlenmişler.

Cem garipoğlu olayında zaten münevver aşırı yanlış yönlendirilmiş çevre tarafından, o soyad bir fırsat olarak görülmüş. Böyle şizofrenik sosyopat manyak bir adam olabileceği nereden akıllarına gelsin tabi

Back
X