İlişkide Yaş Farkı Fikirlerinize İhtiyacım Var

• Konu Sahibi Konu Sahibi evolve
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bence 9 yaş çok fazla. 29 yaşında dedikleriniz 96 doğumlu nesil, ben 97liyim mesela ve 35+yaş ile aramızda çok fark var. 31 yaşındayken siz 40 olacaksınız ve fark burda açılmaya başlayacak. 5-6 olsa neyse ama 9-10lar artık nesil atlıyor hele şuan bizim kuşak olgun bi kuşak değil

Şimdi 38 var fiziksel olarak 25 gösteriyor enerji olarak da yaşınızı yansıtmıyorsanız sorun olmaz karşıdaki de küçük sayılmaz.

Konu sahibine yazacaktım kusura bakma.

Kişisel olgunlugunu ve ruhani yolculuğunu tamamlamış bir adamsa olabilir

Ama o yaş farkını belli edecek biriyse olmaz sizi çok yorar

Hoşlanıyorsanız beğeniyorsaniz neden olmasın, kendiside size açılmadan önce epey düşünmüş. Yeni tanıdığım bir arkadaşım 45-50 yaş arasında kendinden 15 yaş küçük biriyle evlenmişti. Menopoza da erken girdiğinden biraz sorun yaşadığını söylemişti ama çok mutluydu. Karşılıklı beklentilerinizi konuşursanız daha iyi karar verirsiniz.

Eşimden 8 yaş büyüğüm aynı sizin gibi kardeşim olabilirsin demiştim ama beni ikna etti ve evlendik. Hem de 6. yıla girmek üzereyiz. Ailesinin tepkisini öğrenmenizi isteyenleri es geçmeyin. Benim eşim peşin peşin söylemişti ve hayat benim hayatım dediği için kimseye de laf düşmemişti.

Kadın erkek durumundan bağımsız olarak 9 yaş fark çok fazla malesef. Hayata bakış açısı farkı oluyor. Neredeyse jenerasyon farkı var. Denenebilir ama çok uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Tecrübeyle sabit

Bence cook fazla bir yas farki 9 yas. Kendimden 9 yas küçük herhangi biri benim için gerizekalı klasmanında, o yaşta ben de öyleydim O kadar sene hayatta insan kendine çok fazla sey katıyor ve ayni yoldan yürümemiş biriyle hayata ayni bakamaz. Nedir çok fazla ortak nokta vardır, genc olan hayatta çok gun görmüştür falan o zaman belki yürür.
Bir de tabi her yas konusunda yazılan sey var o da biri 40 olunca diğeri 50 olacak, enerji tutmayacak falan. Erkek büyük olunca evet tercih etmeyeceğim bir birliktelik ama kadin büyük olunca sorunu erkek yaşayacak ve erkeklerin problemleri üstüne düşünmek benim işim degil o yüzden olabilir.

Tek sorun yaş farkı ise, diğer yönlerden uyum ve aranızda güzel bir enerji var ise şans verilebilir bence de. Gidişata göre karar verirsiniz, uymazsa devam etmek zorunda da değilsiniz zaten.
Bence de 9 yaş farkı biraz fazla ama taraflar da toy çocuk yaşında değil neticede.
Yaş farkı ile ilgili olumsuz yorumlar hayatınız boyunca karşınıza çıkabilir, kulağınıza gelebilir, gelecektir. Burada önemli olan, sizin başkalarının düşünce ve yorumlarını kafaya takıp takmamanız. Takarsanız yıpratıcı olabilir.

Burada önemli olan su siz bu ilişkiye evlilik beklentisi ile başlamak mi istiyorsunuz? Eğer ilişkinin sonu evlilik olmalı kafanız varsa bence hiç başlamayın. Ancak ne olursa olsun bu aşkı yaşamak istiyorum gibi bir düşünceniz varsa hayat sizin tabi ki yaşayın. Bunu o senin ile kesin evlenmez demek için de yazmadım yanlış anlamayın ama realist olmak gerekirse evlilik ile sonuçlanması zor. Çünkü bu kadar yaş farkı insanı yorar. Sürekli olarak kendinize bakmak ve dikkat etmek zorundasınız, hele ki adam kendine bakan ve salmayan bir tip ise. Bir de toplum ve aile baskısı var tabi. Bir arkadaşım benzer bir ilişki yaşadı, arada yedi yaş vardı, karşısındaki de iyi biriydi yalan yok ama yaş farkı olunca ister istemez beklentiler de farklı oldu bir süre sonra arkadaşım ilişki bir yılı aşınca evlilik anne olmak gibi düşüncelere girdi, erkek arkadaşı daha böyle sorumluluklar alamayacağını söyledi ayrıldılar ki o zaman arkadaşımın yaşı 36 çocuk 28 di işleri güçleri maddi durumları gayet uygundu. Ayni adam ne hikmetse iki sene içinde pat diye kendinden iki yaş küçük bir kız bulup evlendi. Dediğim gibi evlilik kafası ile olacak ilişkiler değil bunlar ama bu aşkı yaşamam lazım , sonu önemli değil kafanız olmalı. Evlilik olmaması sizi yıpratacak ve mutsuz hissettirecek ise hiç başlamayın. Ancak partneriniz söylemi hoşuma gitmedi. Daha ortada ilişki yokken, hele hele böyle bir farklılık varken, ben seninle ilişki istiyorum belki de ilerde evleniriz gibi ikna cümleleri söyleyen erkekler bana tavşana havuç sallayan avcılar gibi geliyor ve evlilligi ikna için vaat olarak sunmak birde belki diyerek kendine kaçış alanı yaratmak iyi niyetli gelmiyor.

Mesajınızın giriş kısmından anlaşılan siz zaten epeydir flörtleşiyorsunuz ve bu durumdan memnunsunuz
"tabiki olumsuz yanıt verdim" ifadeniz garip olmuş.

Bence denemeye değer en kötü iliskideki hal hareketleri beğenmez ayrilirsiniz . Mutluluğa şans vermek lazım

Bence sizin durumunuzda olabilir. Hayata geç başladım diyorsunuz, hayat tecrübesi olarak siz de adamla aynı yerdesinizYani ultra olgun biri olsaydınız zaten o adamdan hoşlanmazdınız, çoluk çocuk bulurdunuz. Benim için oluru yok, çoluk çocuk takımı mesela ama siz uyumlusunuz madem olur, neden olmasın

Şimdi sorun olmaz,ama yaşlar ilerleyince aklı kendinden daha genç kadınlara kayacaktır..Genel olarak bu böyle olur ama mutlu olan var mıdır?vardır illahaki

ay bilemedim. bi yandan erkegin kücük olmasi bazen iyi oluyor, iliskiyi yöneten kadin oluyor ve kadini el üstünde tutuyor erkek (böyle bir sürü örnek var). Öbür yandan, sen ilerde 50-60 yasinda geldiginde, menopoza girdiginde falan seni begenmemeye baslayabilir, genc kizlara gözü kayabilir vs. Yani suanda güvenilir ve düzgün biri olmasi bunun ilelebet böyle olacagi anlamina gelmiyor. Yas farki her zaman
potansiyel bir sorundur. Benim esimle aramda yas farki olmamasina ragmen anlasamadigimiz o kadar cok sey oluyor ki. Karar vermeden önce iyice bi tani derim, hatta imkanin varsa birlikte yasa. Ha birde söyle bi durum var, adamin ailesi 9 yas büyük gelin istemeyebilir, bunu da anlayabiliriz aslinda (benim de oglum var ve düsününce hak veriyorum ne yalan söyliyim). Insan evladi icin hep hersey denk olsun ister, ilerde sorun yasamasin ister. Sizin aileniz ne der size bu konuyla ilgili?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…