Canim evde var benim folidoce onu kullanicam onun icinde b12 var diye vermisti doktor inofolic combi aslinda pkolular içinmiş icinde yumurta kalitesini artiran bi madde var ben o yuzden iciyorum doktora sormadim bende pko yok kendim arastirip buldumdr gidersen yazdigi ilac icin ayni zamanda bebegin tutunmasina yardimci oluyormu diye sorup banada bilgi verirsen sevinirim ,
Ben gerçekten buna inanmıyorum lafım asla sana degil doktora lafim bende de 3 defa falan kist var dediler ameliyat gerekbilir dediler ama kimse kilo ver geçer demedi,bizim doktorlarımız gerçekten haddlerini pek bilmiyorlar ama ben burdaki doktorlardan asla duymadım kilom yuzunden şöyle yada böylesin diyenCanım tabiki engel değil normal insanlar için hamile kalmaya. Ama biz pkoyuz arkadaşta pko o yüzden yazdım. Bizde kilo demek pkonun en üst evreye çıkması demek. Doktor bana pkoluların olması gereken kilodan 5 kilo daha az olması gerektiğini söyledi çünkü kısır döngü gibi kilo arttıkça pkoda hızla artıyormuş.
Bende pko var. Bir kere dış gebelik geçirdim. Kürtaj oldum. 3 aylık korunma süresi bitti. Ağustosta denemeye başladık o zamandan beri kullanıyorum.dış gebeliğide 3.5 yıl sonra geçirdim. Ama sebebi yanlış doktor yanlış tedaviler...ne kadar suredir deniyor ben o kadar cok kisiyi okudumki senin hamike olup olmadigini hatirlayamadim ve hikayeni kusuruma bakma :)
Doktora gittiğinde bi sor bence canım pkolular içinya o ilaç belki bişey diyebilir. Bende bazı sitelerde çok kullanılmaması gerektiğini duymuştum onu sorucam bi doktora ne kadar kullanayım diye.Canim evde var benim folidoce onu kullanicam onun icinde b12 var diye vermisti doktor inofolic combi aslinda pkolular içinmiş icinde yumurta kalitesini artiran bi madde var ben o yuzden iciyorum doktora sormadim bende pko yok kendim arastirip buldum
Kız diye söylemedim lütfen yanlış anlama.doğru doktor doğru tedavi hepsinden daha önemli.Tabi ki var ben yok demedim ki. Ama onların hamile kalma şansı daha yüksek -ki kalmış bak. Ben prof’a gittim 60 kiloydum o zaman normal pkolulara göre zayıfsında aslında ama genede vermen gerek dedi. Geçen sene 64ken 3 ayda bir adet olurken şimdi en fazla 15 gün gecikiyor adetim hiç bir şey kullanmadığım halde.
Bende pko olmadığı için gunde 1 tane yumurtlama olana kadar kullaniyorumDoktora gittiğinde bi sor bence canım pkolular içinya o ilaç belki bişey diyebilir. Bende bazı sitelerde çok kullanılmaması gerektiğini duymuştum onu sorucam bi doktora ne kadar kullanayım diye.
Pkoyla alakalı mı bilmem ama folik asit hamileliğin ilk üç ayında kullanılmalı. Beyin ve omurilik için gerekli diye biliyorum.Bende pko olmadığı için gunde 1 tane yumurtlama olana kadar kullaniyorum
Normal kistle polikistik over çok farklı ama. Polikistik over bir sendrom ve doğuştan geliyor geçme ihtimalı yok sadece azalıyor. Buda sağlıklı beslenme, spor, kilo verme, çevresel etkenlerden ötürü azalıyor. Senin kilonla hamilelik arasında hiç bir engel yok ama biz pkolularda bence var. Çok makale okudum çünkü bununla ilgili, instagramdada takip ettiğim sayfalar var hepsinin hamilelikten önceki tek amacı zayıflamak.Ben gerçekten buna inanmıyorum lafım asla sana degil doktora lafim bende de 3 defa falan kist var dediler ameliyat gerekbilir dediler ama kimse kilo ver geçer demedi,bizim doktorlarımız gerçekten haddlerini pek bilmiyorlar ama ben burdaki doktorlardan asla duymadım kilom yuzunden şöyle yada böylesin diyen
Pko ile alakali degil o canim bebek annedeki depolari kullandigi icin ek olarak folikasit kullanmamiz gerekiyorPkoyla alakalı mı bilmem ama folik asit hamileliğin ilk üç ayında kullanılmalı. Beyin ve omurilik için gerekli diye biliyorum.
Bende 1 tane içiyorum kutuda 20 tane var zaten 20 gün içiyorum adeti bekliyorum adetten sonra tekrar.Bende pko olmadığı için gunde 1 tane yumurtlama olana kadar kullaniyorum
İnşallah canım banada göndermesi gerekiyor diyorlar ama sorduğumuz halde bişey demediği için acabalara düştümİlk defa duydum o söylediğini. Bizim doktor kendi göndermiş. Gönderilmesi gerekiyor galiba. İnşaallah göndermiştir.
Ok.Normal kistle polikistik over çok farklı ama. Polikistik over bir sendrom ve doğuştan geliyor geçme ihtimalı yok sadece azalıyor. Buda sağlıklı beslenme, spor, kilo verme, çevresel etkenlerden ötürü azalıyor. Senin kilonla hamilelik arasında hiç bir engel yok ama biz pkolularda bence var. Çok makale okudum çünkü bununla ilgili, instagramdada takip ettiğim sayfalar var hepsinin hamilelikten önceki tek amacı zayıflamak.
Ben 10 tane iciyorum canim adet bitince basliyorum 10 gun iciyorumBende 1 tane içiyorum kutuda 20 tane var zaten 20 gün içiyorum adeti bekliyorum adetten sonra tekrar.
Kızmadım ki. Sadece arkadaşın sağlığı için kilo vermesini söylediğimde yanlış anlandığım için üzüldüm. Tabi ki herkes kilo vermek ister ben kimseyi rencide etmek istemedim ama pkoda böyle işte kilo aldırmaya müsait bi hastalık. Aldıkça etkisi artıyor etkisi arttıkça kilo alınıyor :/Kız diye söylemedim lütfen yanlış anlama.doğru doktor doğru tedavi hepsinden daha önemli.
Evet az içiyomuşsun ama belki doktora sorsan hepsini kullanabilirsin der canım.Ben 10 tane iciyorum canim adet bitince basliyorum 10 gun iciyorum
Canım seni kırıcak hiç birşey söylemedim neden bu tavrın anlamadım kırdıysamda üzgünüm amacım kırmak değildi. -ki seninle alakalı bir hastalıktan da bahsetmiyoruz ama anlamadım.
Evet kızlar banada doktorum kısır döngü dedi bende dört kilo doğmuşum hep kiloluydumBen gerçekten buna inanmıyorum lafım asla sana degil doktora lafim bende de 3 defa falan kist var dediler ameliyat gerekbilir dediler ama kimse kilo ver geçer demedi,bizim doktorlarımız gerçekten haddlerini pek bilmiyorlar ama ben burdaki doktorlardan asla duymadım kilom yuzunden şöyle yada böylesin diyen
Yo kırmadın kesinlikle.benim genel anlatmak istediğim kilo engel değil biseye. Ama pko hakkinda bisey diyememCanım seni kırıcak hiç birşey söylemedim neden bu tavrın anlamadım kırdıysamda üzgünüm amacım kırmak değildi. -ki seninle alakalı bir hastalıktan da bahsetmiyoruz ama anlamadım.
Çok iyi kilo vermişsin masallah. Benim kistim içinde çok büyük demişlerdi hatta yanlis hatırlamıyorsam bir küçük yumurta boyutunda dediler gerekirse ameliyatla alicaz ama o zamanlar bekar olduğum için istemedim.triplere girip agladim asla hamile kalamicam diyeEvet kızlar banada doktorum kısır döngü dedi bende dört kilo doğmuşum hep kiloluydumKurumus-Maskara nun dediği gibi bende hep başlayıp bozuyordum sonra pko teşhisi kondu bi yıl kendimi yırtsamda aldım aldım aldım 95 ten 117 ye çıktı kilom şiştim balon gibi arka arkaya kronikleşen hastalıklarda cabası. 1 ocak 2017 tüp mide ameliyatı oldım şu an 79 kiloyum ara ara duraklamalarım oluyor tüp mideli olduğum halde dikkat etmezsem veremiyorum genetik obezite varmış anne baba tarafı kilolu o yüzden özellikle pko da en son 4.5 cm olmuştu dahada büyürse operasyon geçirecektim ameliyattan sonra 3 ay içinde 22 kilo verdim kist eridi kayboldu sonra minik kistcik felan var dediler kist demiyoruz herkeste var diyorlar öyle devam ediyor. İnsülin direncini tetikliyor pko insülin direnci varsa kısır döngü demelerinin nedeni oymuş kilo ile orantılı adet düzeni oluyor yaşadım biliyorum keşke verebilseydim kendi başıma ama çok şükür bin şükür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?