- 15 Ekim 2018
- 8.331
- 14.778
- 163
- 36
Aynen öyle hocam ne kadar güzel özetlemişsiniz zor gerçekten benim teyzem istanbulda oturuyor çocuklarının gittiği okulda bir tane kadrolu varmış o da müdür onun dışında hep ücretli nolacak daha böyle nasıl devam edecek bilmiyorum som atamayı 0.4 ile kaybettim birde çok ağladım ama yapacak birşey yokMatematik canım. Allah gönlüne göre versin canım.
Çok zor şartlarda kazandım bu sınavı ben. Bi çok gece ağlardım. Sabahları ağlayarak uyanırdım. Tek başımaydım.hem çalıştım hem dershane paramı kendim verdim. Tek odalı bi evde kalırdım.
Ne kadar zor olduğunu görmekle kalmayıp yaşadım. Hele de benle aynı işi yapan öğretmenler o ücreti alırken inan ben utanırdım.. Kurs veriyoruz bize 2 katı onlara yarısı. Benim ek dersim kadar bile maaşları yok. Haksızlık bu. Ücretli doktor yok, ücretli hemşire, avukat falan yok. Ama toplumun temel taşı olan çocukları yetiştiren öğretmenlere yapılan muamele bu. İnan abartmıyorum eski okulumda 38 ücretli 20 civarı kadroluyduk biz. Bi çok okul böyle..
Allahım bağışlasın inşallah :)amin balim iyikide olmuslar yasamama sebeblerimm :)
amin canim rabbim sizdw bagislasin. ins ayni zamnda bana tekrardan:)Allahım bağışlasın inşallah :)
Esenyurt tá nerdeyse okulların tamamında sınıflar 50 civarı. Bi çoğu 80 e dayanıyor.bu mevcutlarla Ne eğitimi canım. Söz meclisten dışarı bir de üstüne cahil, amacı sadece üretmek olan aileler eklenince biz sadece bakıcılık yapabiliyoruz inan. Eğitim falan hal getire.aynen sonra neden turkiye hep egitimde geride. ben kotu amacla soylemiyorm. siyasetide hic sevmem .anlamamda vicdan olrakra sunu dile getrmek istiyorm yok su ulkede turk okulu. bu okulu var. turkiyenin en. iyi egimcileri hep yurt disinda bizim okullarda. dogru duzgun egitimci yo sonra dwdigun gibi sinavda herkes dokuluyor ozellikle sayisalda
Ayenn öyle ben yeni milli eğitim bakanına çok güvenmiştim sanırım o da digerlerri gibi alışılagelmiş şeyler yapacak eğitim düzelmediği sürece toplum da düzelmez rabbim sonumuzu hayır getireEsenyurt tá nerdeyse okulların tamamında sınıflar 50 civarı. Bi çoğu 80 e dayanıyor.bu mevcutlarla Ne eğitimi canım. Söz meclisten dışarı bir de üstüne cahil, amacı sadece üretmek olan aileler eklenince biz sadece bakıcılık yapabiliyoruz inan. Eğitim falan hal getire.
Dediğin gibi bir de ücretli öğretmenlikde de torpil var. Evde canı sıkılıyor diye gelip öğretmenlik yapanı gördüm. Tanıdığı var ilçe milli eğitimde diye.Aynen öyle hocam ne kadar güzel özetlemişsiniz zor gerçekten benim teyzem istanbulda oturuyor çocuklarının gittiği okulda bir tane kadrolu varmış o da müdür onun dışında hep ücretli nolacak daha böyle nasıl devam edecek bilmiyorum som atamayı 0.4 ile kaybettim birde çok ağladım ama yapacak birşey yok
Daha başlamadım adam akıllı birde şu çocuk fikrini aklımdan çıkaramıyorum ki odaklanamiyorum derse inşallah adam akıllı baslicamDediğin gibi bir de ücretli öğretmenlikde de torpil var. Evde canı sıkılıyor diye gelip öğretmenlik yapanı gördüm. Tanıdığı var ilçe milli eğitimde diye.
Bırakmadın inşallah canım. Devam et. İnşallah hakkın olan, olman gereken yerde olursun en kısa zamanda.
Valla ben hiç inanmadım. Güvenmedim de. Ne diyordu mutfaktaki masayı değiştireceğiz diye. Olmaz. Mutfağın tamamı değişmeli. Kademeli olarak tabi. Gelecekler okulların halini görecekler sonra dönüp o koltuklarında gerçekten bi şeyler yapacaklar. Koca bir sistemsizliğin içinde kaybolup gidiyoruz.üzülerek söylüyorum ama İçinde hiç bir şeye dair maneviyat olmayan, ruhlarını kaybetmiş nesiller geliyor.Ayenn öyle ben yeni milli eğitim bakanına çok güvenmiştim sanırım o da digerlerri gibi alışılagelmiş şeyler yapacak eğitim düzelmediği sürece toplum da düzelmez rabbim sonumuzu hayır getire
hahhh dogru dedin. bagzen milet diyor cocuklarini krese ver. bilmem ne ben . karsiyim cunku egitimin yuzde 50 sini cocuk ailden aliyor cocuklari baktrmak icin anaokullarina gonderenlere uyuz oluyorm ozel durumu olana bisey diyemem ogretmeni terbiyeci saniyor bizim toplumm malesef ogtetmen 100 tane cocugun. hangi birine anne babasindan alamadigi terbiyeyi verecek bizim egitim amacimiz turkce cografya matematik ogrenmek degil. okulda bakilsinlar terbiye alsinlar. sonra. sinava girince herkea cocugunun astronot olcagini. dusunurlwe:)Esenyurt tá nerdeyse okulların tamamında sınıflar 50 civarı. Bi çoğu 80 e dayanıyor.bu mevcutlarla Ne eğitimi canım. Söz meclisten dışarı bir de üstüne cahil, amacı sadece üretmek olan aileler eklenince biz sadece bakıcılık yapabiliyoruz inan. Eğitim falan hal getire.
Hayırlısı canım. Ikisi birden olur inşallah. Gönlünce olsun her şeyDaha başlamadım adam akıllı birde şu çocuk fikrini aklımdan çıkaramıyorum ki odaklanamiyorum derse inşallah adam akıllı baslicam
cokk bekleriz:)Ayenn öyle ben yeni milli eğitim bakanına çok güvenmiştim sanırım o da digerlerri gibi alışılagelmiş şeyler yapacak eğitim düzelmediği sürece toplum da düzelmez rabbim sonumuzu hayır getire
Canım dediğin givi eğitim ailede başlar. Yeni nesil daha ilk eğitimde sınıfta kalıyor aile yüzünden. Sonra okula gelince bi çoğunda iş işten geçiyor çünkü bazen yetemiyoruz..ben çocukların ahlakıyla, terbşyesiyle öncelikli olarak uğraşıyorum. Aileye de söylüyorum. Önce davranışlar düzelecek. Dersimi her türlü anlatırım ben.hahhh dogru dedin. bagzen milet diyor cocuklarini krese ver. bilmem ne ben . karsiyim cunku egitimin yuzde 50 sini cocuk ailden aliyor cocuklari baktrmak icin anaokullarina gonderenlere uyuz oluyorm ozel durumu olana bisey diyemem ogretmeni terbiyeci saniyor bizim toplumm malesef ogtetmen 100 tane cocugun. hangi birine anne babasindan alamadigi terbiyeyi verecek bizim egitim amacimiz turkce cografya matematik ogrenmek degil. okulda bakilsinlar terbiye alsinlar. sonra. sinava girince herkea cocugunun astronot olcagini. dusunurlwe:)
aynen. ne. yazikki oyle gecen kadinin biri bir derdime soylw baslik atmis. bizim zamanimizda evlenmeden once cinselik yoktu simdiki nesiller evlenmeden once cinselligi cok rahat yapiyor ben. simdi kizimi nasl koruyayim diyor:) bizim miletin akli sadece. cinsellige calisiyor ne yazikkiValla ben hiç inanmadım. Güvenmedim de. Ne diyordu mutfaktaki masayı değiştireceğiz diye. Olmaz. Mutfağın tamamı değişmeli. Kademeli olarak tabi. Gelecekler okulların halini görecekler sonra dönüp o koltuklarında gerçekten bi şeyler yapacaklar. Koca bir sistemsizliğin içinde kaybolup gidiyoruz.üzülerek söylüyorum ama İçinde hiç bir şeye dair maneviyat olmayan, ruhlarını kaybetmiş nesiller geliyor.
İnan okulda bi çok çocuğun ayakkabı bağıcıkları hep açık. Hep söylüyorum, bağlayın bak düşersiniz diye. En son benim sınıfta 10 yaşında çocuk bağlamayı bilmiyorum diyince oturdum onunla öğrettim bağlamayı. Ben Matematik öğretmeniyim ama kendi sınıfımda Türkçe ödevini mi yapmamış hemen aileye mesaj atıyorum, yanlış bi davranış mı var düzeltilmesi,, takip edilmesi gereken,, hemen aileyle görüşüyorum ne yapabiliriz diye. Ama yetemiyoruz çoğu zaman çünkü aile destek vermiyor bizim kadar.hahhh dogru dedin. bagzen milet diyor cocuklarini krese ver. bilmem ne ben . karsiyim cunku egitimin yuzde 50 sini cocuk ailden aliyor cocuklari baktrmak icin anaokullarina gonderenlere uyuz oluyorm ozel durumu olana bisey diyemem ogretmeni terbiyeci saniyor bizim toplumm malesef ogtetmen 100 tane cocugun. hangi birine anne babasindan alamadigi terbiyeyi verecek bizim egitim amacimiz turkce cografya matematik ogrenmek degil. okulda bakilsinlar terbiye alsinlar. sonra. sinava girince herkea cocugunun astronot olcagini. dusunurlwe:)
Gel abla gel konuşalım da benim eşim hala uyumadı yatakta telle ugrasıncada çok kızıyo :/aynen kuzum dun kocamla oturdk saat 4 kadarbugun sizinleyimmm
aynen oyle benim annem cahil bir kadindi cahillikten kastim okuma yazmasi yoktu ama bana insan olmayi kotu olmammayi ogretmesi. benim okulda basarili bir ogrenci olmami sagladi hersey para degil okula ac gidedik bazen ama ogretmenimize karsi gelmezdik. ufak sakalar yapardkCanım dediğin givi eğitim ailede başlar. Yeni nesil daha ilk eğitimde sınıfta kalıyor aile yüzünden. Sonra okula gelince bi çoğunda iş işten geçiyor çünkü bazen yetemiyoruz..ben çocukların ahlakıyla, terbşyesiyle öncelikli olarak uğraşıyorum. Aileye de söylüyorum. Önce davranışlar düzelecek. Dersimi her türlü anlatırım ben.
Aynen öyle çocuklarımız elden gidiyor teknolojinin verdiği zararla mahvolup gideceklerValla ben hiç inanmadım. Güvenmedim de. Ne diyordu mutfaktaki masayı değiştireceğiz diye. Olmaz. Mutfağın tamamı değişmeli. Kademeli olarak tabi. Gelecekler okulların halini görecekler sonra dönüp o koltuklarında gerçekten bi şeyler yapacaklar. Koca bir sistemsizliğin içinde kaybolup gidiyoruz.üzülerek söylüyorum ama İçinde hiç bir şeye dair maneviyat olmayan, ruhlarını kaybetmiş nesiller geliyor.
benmkide kiziyor :) ben dinlemiyorm tabiGel abla gel konuşalım da benim eşim hala uyumadı yatakta telle ugrasıncada çok kızıyo :/
Üniversite okuduğu halde cahil çok canım. Mevzu okumak değil ki. Kendini geliştirmek, bakış açını değiştirmwk gerekaynen oyle benim annem cahil bir kadindi cahillikten kastim okuma yazmasi yoktu ama bana insan olmayi kotu olmammayi ogretmesi. benim okulda basarili bir ogrenci olmami sagladi hersey para degil okula ac gidedik bazen ama ogretmenimize karsi gelmezdik. ufak sakalar yapardk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?