İlişkilerde taraflardan biri meslek sahibi diğeri değilse

çalışkanlığından eminsen, sana iyi davranıyor el üstünde tutuyor özel günlere önem veriyor senle azami münakaşa ediyorsa bu denilenleri duyma bile.
Valla istediginiz kadar yargilayin davul bile dengi dengine boşuna denmemis .çok büyük sıkıntı oluyor.ben kendimden biliyorum tahsil bile çok önemli
ama çocuk okumuş bir cocuk yani. Okumamış biri olsa evet denklik önemli

Valla önemli olan ekmeğini kendi kazanıyor olması ve çalışkan olması. Zaten alan dışı çalışmayan kaldı mı memlekette. Aynı bölümden mezun olduğum arkadaşım ünlü bi semtte emlakçılık yapıyordu en son, neden dedim "daha çok kazanıyorum, çocuğum özelde rahat okuyor" dedi. Gayet haklı bi sebep valla ...

Bu işte devam mı edecek? Siz ne yapacaksınız?
Hayır devam etmeyeceğini söylüyor. Planları var bir yandan DGS kpss allah ne verdiyse sınavlara hazırlanıyor (ama çok yoğun çalıştığı için ders çalışmaya pek fırsatı olmuyor)bi yandan özel yerlere cv bıraktı cevap bekliyor. Ben de kpss'ye giricem 3 gün sonra ilerleyen zamanlarda kliniğimi açmayı düşünüyorum inşallah. Kendimizi geliştirip yurtdışına yerleşelim diyor

Çok iyi niyetli, çok olumlu bakıyorsunuz olaylara.
Ama karşılaşabileceğiniz zorlukları herkes sıralamış zaten.
Şu an "yoğunluktan ders çalışamayan" biri, ne zaman ders çalışacak ve sınavlara girecek? Siz psikoloji alanında kendinizi geliştirdikçe, kendi kliniğinizi açıp güçlendikçe, ayakları yere basan bir kariyer kadını oldukça.. Bilet satışı yapan biri sizi tatmin edecek mi kültürel olarak?

Hayat ortaklığı maalesef sadece sevgiyle yürüyen bir şey değil.
Ortak zevkler, ortak kültür, ortak dil ile ancak yürür evlilikler.
Bol şans dilerim size...

O zaman olabilir. Sıkıntı yok.

Çalışkan ve de ahlaklı değer veren bir adamsa neden olmasın ki, sonuçta meslekler değil siz evleneceksiniz, öyle bir bahsetmişsiniz ki adam ilkokul mezunu falan sandım

Evet sorumlu biridir ancak bir süre sonra toplumdaki algının verdiği bir etkiyle aşağılık kompleksine giriyorlar. Çok nadir örneklerde olmuyor.

Ben üniversite okumanın kişiye kattığı bakış açısı olarak düşünüyorum. Bu sebeple okuduğumuz bölümler, şehirler bizim genel kültürümüze katkıda bulunuyorlar. Sadece meslek, para, toplum algısı gibi düşünmeyin.
Sevgililik sürecimdeki gibi iletişimin aynı kalacağını da düşünmeyin.
Sevgiliyken hepimiz daha keyif dolu vakit geçirirken sorumluluklar, aileler, yorgunluklar, beklentiler derken başka bir hal alıyoruz.
İşte kültürümüz de tam orada davranışlarınıza etki ediyor. Kadına saygı, çocuk eğitimi, sosyalleşme becerileri, ailelerle iletişim vs...

Günün sonunda sevgilinizi seven de tanıyan da sizsiniz biz sadece gördüğümüz, tecrübe ettiklerimizi aktarırız.

Arkadaşlar utanmıyorum neden utanayim sevdiğimden. Kendi işleri var. Otogarda bilet satışları ile ilgileniyor
Ne kadar kazanıyor yani sadece bilet mi satıyor şube kendilerine mi ait? Evlenince gelir gider nasıl olacak babası mı verecek size harçlık?

Bu biraz karışık bir konu,benim eşim de atanamadi, ben atandım ilk evlendigimizde asgari ücret ile işe başladı sonra babasinin işini yapmaya başladı bana da ilk başta çok sorun olur o atanamadi vs dediler ama eşim hesabı u planını iyi yapan bir adamdır, kendi işinden çok kazanmasada ikimizin geliriyle şuan ikinci evimizi yaptırdık ona tasinacagiz tabi biraz baba desteği de var o sayede, şimdi bir dükkan ve iki evimiz var çok şükür....inan eşimle evlendigim için hiç pişman olmadım, maddi sıkıntı yaşadığımız dönemlerde oldu ama şuan çok şükür iyiyiz ve eşim hep çalışan asla benim maaşıma güvenmeyen bir adam yani ben zaaten paramı eve harcıyorum ama bazen bu alır sıkıntı etme benim maaşım var diyorum ama o yine de ona güvenerek rahat olmaz, dedim ya ben bize harcıyorum ama ben harcıyorum.... bilmiyorum ailesi de önemli bu konuda bizde eşimin ailesi destek olan insanlar, babam hiç sıcak bakmazdi ama eşimi ve ailesini tanıyınca çok sevdi

Harcamasını, birikimi ve parasının değerini biliyorsa ne fark eder ki.

Reactions: Cac
Siz kendinize denk görüyor musunuz önemli olan o.
Ben bilgisayar mühendisiyim, eşim tiyatrocu/dizi senaristiydi. Bana da aynısını demişlerdi sen mühendissin neden dengin biriyle birlikte değilsin vs. Umurumda olmadı.
Şimdi eşim benden fazla kazanıyor zaten. Ve kendime ben eş olarak görmüşüm başkaları görmese ne olur.

Ben 4 yıllık mezunuydum eski erkek arkadaşım ön lisans okudu. Kimse beğenmedi eleştirdi de eleştirdi. Çocuk ticaret işine girdi kimse beğenmedi. Yok senle o bir mi bak düzen kuramadı vs vs. Oturması kalkması düzgün kendini geliştiren ama akademik olarak başarısız biriydi. Biz ayrıldık şuan benim aylık kazancımın kat kat üstünü kazanıyor. Eleştiren herkes bana geri dön mesaj at çocuk başkasını bulmamış gibi çok çirkin söylemlerde bulunuyor.
Sözüm şu ki toplumun eleştirisi bitmez. Ama insani eğitim, kültür, kalite başka akademik başarı başka. Sevgilisini sizin de dediğiniz gibi kendisi tanıtıp tartıp kararını verecek.

Valla kızım sınava girdi iyi okullarin psikoloji tutuyor hem devlet hem özel burslu. Psikolog olacagima grafik tasarim okuyayım ordan dil.egitim derken yurt dışına giderim dedi. Psikoloji öyle ahım şahım meslek değil ki. Ben girdiğim sene de yazmadım tutuyordu. Ki annem psikolog. Tip mezunu gibi yazmissiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…