İlişkilerde taraflardan biri meslek sahibi diğeri değilse

valla insanı olarak evet önemli değil tabii ki. Ama çoğu erkek bunu durduk yerde kompleks haline getiriyor. Dün buna benzer bir konu vardı hatta oraya da yazdım. Konu sahibiyle evlendikten sonra yerden yere vurmuş konu sahibi de boşanma kararı almış. Bu olgunlukta mı değil mi zamanla değişir mi sorusu aklımda sürekli şüphe oluşturur. Olmaz diyorum ben. Mesleğinden bağımsız olarak erkekler kompleks yapıyor maalesef.

Valla istediginiz kadar yargilayin davul bile dengi dengine boşuna denmemis .çok büyük sıkıntı oluyor.ben kendimden biliyorum tahsil bile çok önemli
Neden sıkıntı olsun kii? ben üni mezunuyum gayette hoş bir bölümden mezun oldum. eşim lise mezunu başta herkes laf etti aynı siz gibi davul bile diye konuştular. Şuan lise mezunu eşim, işinde ustalaşarak operatörlük belgesi aldı benim maaşımın yaklaşık 4 katını alıyor belki fazlasını..

Ay siz sanıyor musunuz ki insanların önüne Bradd Pit i çıkarın gösterin işte müstakbel eş adayım. Derler ki amannn bunun da burnu büyükmüş.

Takılmayın böyle şeylere. Kapanıyorsa çalıskansa seviyorsanız tamam

ben çok iyi bir üniversiteden mezun bir öğretmenim. eşim iyi kariyeri olan lisans mezunu ve ülke koşullarında iyi kazanıyor.kuzenim ilkokul mezunu müteahit .aramızda 3 yaş var. bizim iyi bir evimiz ve arabamız var. kuzenimin evlerinin arsalarının sayısını bilmiyorum. bi yerde bi
işimiz olacaksa bizim değil kuzenimin sözü geçiyor çünkü o zengin söyleyeceklerim bu kadar

yazmayı unuttum kuzenimin eşi avukat

Size hangi meslek gruplarını yakistiriyorlar misal ?
E sevgiliniz sizinle tanismadan önce arkadaşlarınıza birer tane cv gonderseymis bari..
Kazanç mühim ancak sizin şuan psikologluk dediginiz hadiseyi vakıf universiteleri dönerin yanına ayran misali yan dal olarak dağıtıyor.

Önemli olan mesleği değil çalışkan olup olmaması

Simdi cok detay girmek istemiyorum da sen 40 bin alip, adam asgari ucret mi aliyor.
Yersiz bir konusma. Adam ilkokul mezunu olur okumaz calismaz tamam da. Ikinizin arasinda vaooov bir fark yokki

Konu kazanılan para olmuyor erkekler için. Ben ilk mezun olduğumda alan dışı bir işe girmiştim patronum baya zengin bir adamdı ama önlisans okumuştu. Benim lisans mezunu olduğumu bildiği için imalı imalı x hanım söyleyim bakalım şu iş nasıl oluyor der dururdu. Okumuş kızsın tabii falan diyordu komedi adam isterse parasıyla benim tüm geleceğimi kurtarırdı ama okumamak kompleks yaratıyor bu net. Psikoloji güzel bölüm kim ne derse desin. Yurt dışı kapıları çok açık ve evrensel. Mesela italyada çok kolay yüksek lisans yaparsınız. Bakmayın burdakilere vakıf ünide okuyorlar falan dediklerine. Artık devlet ünileri azınlıkta kaldı zaten bu her bölüm için geçerli. Bu mantıkla bakarsak mühendislik de bitti çünkü 10 erkeğin 8i şurda burda mühendislik okuyor. Ama nolursa olsun adam mühendis işte. Kendini geliştirir işini kurar ya da yurt dışına gider ya da yüksek yapar akademisyen olur. Sevgilinizin böyle şansları olmayacak

Eğer aileniz zenginse ama çocuğun ailesi değilse, siz okumuşsanız ama çocuk okumamışsa, siz çok kültürlü gezen tozan ülke gezmiş görmüş donanımlıysanız ama o tek bir mahallede yaşayıp çıkmış standart bir işi olan biri ise o zaman belki derim ki statü farkı var, anlaşamayabilirler, hayata bakış açıları çok farklıdır. Ama ortada eğitimli bir adam var belli ki şansı yaver gitmemiş ve boş kalmaktansa herhangi bir işe girmiş. Yani ben ortada statü farkı görmüyorum. Arada bahsettiğim gibi farklar varsa beni aydınlatın, ama bu haliyle ben ortada sizden daha aşağı biri görmüyorum açıkçası

Teknikerlik mi meslek değil?
Siz thyde çalışan uçak teknikerlerinin euro ile maaş aldığını duydunuz mu? Aldıkları maaş şu anki kur ile 90.000 en az o da. Yan haklarını ikramiyelerini saymıyorum.
Ayrıca makine teknikeri olup bakım onarım vs araba tamiratı yapanların günlük hasılatı 50.000 üstü o da en az. Benim terapist yakınım o kadar kafa patlatıyor seansı 40 dk 850 tl. Hadi zamla 1.000 tl olacak. Bu para kiyasi.
Siz lisans o ön lisans mezunu ama istese dgs ile lisansa veya açıktan lisansa tamamlar.burada önemli olan kültürlü, size değer veren, sizin mesleki durumunuza destek olacak olması.
Şu an el zanaati işler inanılmaz para kazandırıyor. Her yer lisans mezunu dolu. Sırf sizin bölüm değil her bölüm böyle tıp hariç onda kota olmasa o da öyle olurdu. Turkiyede 300 üniversite var diyelim 280 tanesi yılda on binlerce psikoloji mezunu veriyor. O yüzden şu an kpss sınavına girmek zorunda tip hariç tüm lisans mezunları. Mezun yuzbinlerce iş o kadar yok. Bir de bölümlerin kontenjani çok yüksek. Şu an iyi araba tamircisi, iyi usta, iyi makine teknolojik alet teknikeri,iyi uçak teknikeri vs bulmak mesele. Telefonun bozuluyor yeni telefon 30 bin. Gidip iyi tamirci arıyorsun belki yarım saatte 3 bin 5 bin para kazanıyor. Keşke bende tamirci olsaydım. Parasal olarak mesleğini yapsa sizin devletten alacağınız maaşı rahat geçer. Kültür olarak da istese lisans mezunu olur. Önemli olan sizin hayatınızdaki kişiyi elaleme ezdirmemeniz. Sizi mesleki olarak destekleyecekse size köstek olmayacaksa ne parasal ne de kültürel olarak ben denk olmayan bir durum görmüyorum.

Son düzenleme:
Yani ben ,annem, kızım bu mesleğe (biz bile) erişebilmeksek pek bi değerli meslek değil bu meslek diyorsunuz hı

Son düzenleme:
Güzel özetlemişsiniz , meslekten ziyade bir de konu sahibinin yorumlarından ve kurduğu cümlelerinden bende statü farkı göremedim aralarında .

Millet tekniker kadrosuna girmeye calisiyor. Gayette meslek. Bakis aciniz cok garip bence, umrumda degil
Diyorsunuz ama bu sekilde soylemeniz bile kafanizin karistigini gosteriyor

çevreni dinleme. eğer sana saygılı ise , işinde gücünde çabalıyorsa bırakma.
Biz evlendiğimizde ben avukattım eşim inşaatcı herkes dırdır etti. Şimdi ise kendi işlerini büyüttü ve hepsinden fazla kazanıyor.
Önemli olan çabalaması ve elinden geleni yapması.

Çok pardon gayette hoş bi bölümden mezun oldum dediğiniz bölüm nedir acaba ?
Yani “gayette hoş “demeniz bi farklı geldi merak ettim hoş olan bölüm nedir acaba diye

Konu sahibesi neden adamın işini, meslegini tam yazmiyorsunuz anlayamadım. Herkez soruyor haklı olarak,bende merak ettim bu kadar sır gibi sakliyorsunuz .ayrica sizinde okudugunuz bölüm sanki uçak mühendisi ,tıp vb de hani aranızda uçurum var sanki. Onuda anlamış deilim.arkadaslariniz mi elestiriyor yoksa sizmi bence durumu sorun edip kendinize düşünüyorsunuz.??

Bı çok kişi paraya bağlamış aradaki farkı ki bencede okumakla para denk olmuyorr,ilkokul mezunu adam trilyoner okuyor ünv mezunları aç geziyor. Bende şimdiki aklım olsa hiç okumazdım diyorum misalÖnemli olan bence kültür ,ailesine vakit ayirabilmesi,ortak paydada bulusabilmeniz.,iki aile arasindaki uyum.(sakin ailelerden bizene yaa demeyin yaşayan biri olarak o kadar çok önemli ki ,he tabiki kanki olmasınlar ama iki aile denk uyumlu aynı kültüre sahip olmalılar kesinlikle).Aile babası olabilcekmi vb şeyler olmalı,yoksa diyorsunuz misal bilet kesiyor çok çalışıyor ders bile çalışamıyor.eg bu adam nasıl aile babası olacak.size ne zaman vakit ayıracak, her yere tek gidicen yada gidemiycen bile. ... Bu en basit aklıma gelen .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…