İlişkilerde taraflardan biri meslek sahibi diğeri değilse

Konu sahibi ben senin diğer konunu da okudum daha çok gençsin çok toy gördüm seni.
Adamın bir hayatı yok sabah 6 akşam 6 işle bu adam ne sınava hazırlanabilir ne ilişkiye vakit ayırabilir.
Hayır bu kadar çalıştığına göre doğru düzgün para kazanabiliyor mu bari ?
Yani ilişki uzak mesafeye dönmüş ilgisi sevgisi az telefonda zorla konuşuyor diyorsun.
Bilemedim bu ilişki bana pek ümit vermedi açıkçası.

Güzel özetlemişsiniz , meslekten ziyade bir de konu sahibinin yorumlarından ve kurduğu cümlelerinden bende statü farkı göremedim aralarında .
Tekniker nedir bilmeyen bir iki cahilin lafının etkisinde kalmış, bilmiyorum bu kız nasıl insanlara psikolojik danışmanlık yapacak 😂

Arkadaşlar merhaba. Sevgilimle üniversitede tanıştık. Ben psikolog olacağım inşallah. O da teknikerliği bitirdi. Şu an kendi alanı dışında bir işte çalışıyor. Bu ayrım benim için önemli değil(gerçekten değil) ama çevremde birçok kişi deli misin, neden kendi denginde birini bulmadın, sen meslek sahibi o değil insanlara ne vasıfla tanıtacaksın gibi çeşitli yorumlar alıyorum. Bunu staj hocam bile söyledi. Dediğim gibi ben sadece ona ve sevgimize odaklıyım. Çalışkan biri ve ailesini kimseye muhtaç etmez. Sorumsuz değil. Sadece sizin fikirlerinizi merak ettim. Siz de belirttiğim yorumları yapanlardan mısınız yoksa normal karşılar mısınız?
mesleği varmış işte kendi mesleğinde atanmaya ya da kurumdal bi yerde işe girsin onun dışında sorun yok mesleği varmış ha olmasa sorun bence tecrübe ile sabit başta göz aşktan kararıyor ama sonra gerçekler insanın yüzüne çarpıyor

Konu kazanılan para olmuyor erkekler için. Ben ilk mezun olduğumda alan dışı bir işe girmiştim patronum baya zengin bir adamdı ama önlisans okumuştu. Benim lisans mezunu olduğumu bildiği için imalı imalı x hanım söyleyim bakalım şu iş nasıl oluyor der dururdu. Okumuş kızsın tabii falan diyordu komedi :KK70: adam isterse parasıyla benim tüm geleceğimi kurtarırdı ama okumamak kompleks yaratıyor bu net. Psikoloji güzel bölüm kim ne derse desin. Yurt dışı kapıları çok açık ve evrensel. Mesela italyada çok kolay yüksek lisans yaparsınız. Bakmayın burdakilere vakıf ünide okuyorlar falan dediklerine. Artık devlet ünileri azınlıkta kaldı zaten bu her bölüm için geçerli. Bu mantıkla bakarsak mühendislik de bitti çünkü 10 erkeğin 8i şurda burda mühendislik okuyor. Ama nolursa olsun adam mühendis işte. Kendini geliştirir işini kurar ya da yurt dışına gider ya da yüksek yapar akademisyen olur. Sevgilinizin böyle şansları olmayacak
yalnız teknikerler psikologlardan daha kolay yurtdışına gider
neden öyle bir şansı olmasın?

ki kız klinik açacam demiş, açsın açmasın demiyorum da onu yurtdışında öyle kolay kolay yapamaz, akademi, yurtdışı vs. düşünmüyor demek ki.

kendisi y.dışı düşünmüyorken neden y.dışı ihtimallerine göre değerlendirecek adamı onu anlamış değilim

Simdi cok detay girmek istemiyorum da sen 40 bin alip, adam asgari ucret mi aliyor.
Yersiz bir konusma. Adam ilkokul mezunu olur okumaz calismaz tamam da. Ikinizin arasinda vaooov bir fark yokki
benim anladığım kendisi henüz bi şey almıyor
daha staj yapmış -ki staj hocası ilişkisi hakkındak konuşabiliyor o da ilginç

ileride yani klinik açacakmış o zaman çok yüksek statülü olacakmış
çocuk da biletçi olduğu için denk olmayacaklarmış, diye düşünülüyor

Arkadaşlar merhaba. Sevgilimle üniversitede tanıştık. Ben psikolog olacağım inşallah. O da teknikerliği bitirdi. Şu an kendi alanı dışında bir işte çalışıyor. Bu ayrım benim için önemli değil(gerçekten değil) ama çevremde birçok kişi deli misin, neden kendi denginde birini bulmadın, sen meslek sahibi o değil insanlara ne vasıfla tanıtacaksın gibi çeşitli yorumlar alıyorum. Bunu staj hocam bile söyledi. Dediğim gibi ben sadece ona ve sevgimize odaklıyım. Çalışkan biri ve ailesini kimseye muhtaç etmez. Sorumsuz değil. Sadece sizin fikirlerinizi merak ettim. Siz de belirttiğim yorumları yapanlardan mısınız yoksa normal karşılar mısınız?
Sevgilinizin zaten bir mesleği varmış, tekniker diye tanıtacaksınız. Problem nerede anlamadım. Ayrı staj hocanız bu konu hakkında neden yorum yapma hakkına sahip?

Benim eşim üniversite, ben lise mezunuyum. Herhangi bir sorun yaşamıyoruz.

Tanıtırırken kocam x diyicen işte ne diyicen
Millete bakarsan herkes konuşur

Benim için benden daha az kazanması, statüsü, okumuş olup olmaması önemli değil. Anlaşabiliyor muyum cocuklarina iyi bir baba olur mu, seviyor muyum bunlar önemli

Meslek ne demek anlamini biliyor musunuz? Psikolog mu olacaksiniz? 🙄

Teknikerlil de meslek değilse.. geçen babasının parasıyla galericilik yapan arkadaşımın demirci ustası bir arkadaşa küçümser tavır aldığı aklıma geldi. Ulan sen parayla oara satın alıyorsun, bir şey ürettiğin ettiğin yok bide elinde mis gibi zanaatı olan adamı mı beğenmiyorsun, dedim gitti anladıysa.. o misal mis gibi mesleği var sevgilinizin.

Ne alaka yahu benim eşimin yeğeninin karısı hemşire. Bizim yeğen lise mezunu bile değil ama koskocaman fabrikası var 🤣 paraya para demiyor illede üni mezunu olmasına gerek yok.

Ha şöyle benim eşimde üni.mezunu muhasebeden. Ama eşim o mesleğini yapmıyor fabrikamız var bizimde 🤣 hemde evlendikten sonra sıfırdan kurduk. Öyle kayınpederim hazır kurup vermedi yani.

Yani demem o ki, adamın için çalışma azmi olacak hayalperest de olmayacak iş hayatıyla ilgili hayali varsa ve bunun için çaba gösteren biriyse o insan doğru insandır. Taştan ekmeğini çıkarır siz kafanızı bu tür şeylere yormayın.

İnsanlara ne demeniz gerektiğini aslında sizin daha bilmeniz gerek bir psikolog olarak. Bu tür boş muhabbetlerin canınızı sıkmaması gerek. Mutluysanız yola devam.☺️

Bu soruyu sordugunuza göre sizde emin deyilsiniz ne düsünüceyinize ve kararsiz kalmissiniz. Sevgiliniz okumus üni bitirmis ve kendi meslek alaninda is bulamamasina ragmen hayat mücadelesi icin baska bir iste calisiyor. Tam terside olabilirdi. Is bulamiyorum diye calismadan evde yan gel keyfim modunda takilabilirdi. Demekki bilincli sorumluluk sahibi. Sonucta oda ister okudugu meslek alaninda calismayi evde oturup vakit gecireceyine gidip bir iste calisip para kazaniyor. Herkey doktor olmak zorunda deyil. Siz kisiliyine bakin iyi biriyse etrafi dinlemeyin kim ne derse desin.

Çok iyi niyetli, çok olumlu bakıyorsunuz olaylara.
Ama karşılaşabileceğiniz zorlukları herkes sıralamış zaten.
Şu an "yoğunluktan ders çalışamayan" biri, ne zaman ders çalışacak ve sınavlara girecek? Siz psikoloji alanında kendinizi geliştirdikçe, kendi kliniğinizi açıp güçlendikçe, ayakları yere basan bir kariyer kadını oldukça.. Bilet satışı yapan biri sizi tatmin edecek mi kültürel olarak?

Hayat ortaklığı maalesef sadece sevgiyle yürüyen bir şey değil.
Ortak zevkler, ortak kültür, ortak dil ile ancak yürür evlilikler.
Bol şans dilerim size...
Kesinlikle katılıyorum .
Hocan ileriyi görüyor bizim gibi dinle onu

Eee psikologsun sana bu sorunla gelen birine ne cevap verirdin? Bazen hayatımızın içinde olunca cevaplardan kaçınıyoruz. Demek ki konuşan kişiler kafanı karıştırmış ki buraya bu konuyu açtın. Para önemli evet, ama bir yere kadar. Karşındaki kişi çalışmayı seviyor mu, çalışmaktan yana çabası var mı, ekmeğini taştan çıkarır mı, yoksa tembel biri mi, kafalar uyuşuyor mu ? Bence önemli olan şeyler bunlar.

Kendini geliştirecek potansiyelde bir adamsa, ortak hobileriniz olabilitesi varsa, is dışında sanat-spor-kitap...vs böyle bir yönde birlikte paylaşımlarda bulunup hem de sosyallesebilecegin parlak bir adamsa Ok. Değilse evlendikten sonra pişman olursun. Aşk harika birsey ama evlendikten sonra ortak paylaşımlar, ortak noktalar, ortak zevkler çok daha fazla rol oynar. Sen bir üst basamaktan birseyler anlatırken o seni donuk donuk dinliyor, o alt basamaktan birseyler anlatırken Sen onu anlamsız buluyorsan işte orda keşke dengim biri olsaydı diyeceksin. Bunu aşk dolu dizgin yaşanırken değil, biraz daha alışılmış hale geldikten sonra anlarsın.

Back
X