ilişkimi bitirmeli miyim?

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
862
103
31
şüphe insanı bitiriyor. ben gibi birini tamamen çökertiyor.
her zaman böyle bir ruh haline bürünmüyorum ama bazen mesela şimdi gibi..
bir önceki konumda bahsetmiştim, sosyal medyadan sevgilimin eski sevgilisine baktığını. ben bunu atlatamıyorum. belki sevgili olmadığımız süreçte, tanıştığımızdan yaklaşık 6-7 ay sonra sevgili olduk biz. arkadaşken onu bana anlatmıştı belki onun da etkisi vardır.
iyiyiz aslında genel anlamda. 1 sene sonra evlenmeyi düşünüyoruz, annemle güzel bir muhabbeti var. ev arıyoruz, eşyalarımızın nasıl olacağına karar veriyoruz. ama benim aklımdaki bu şüphe nasıl gider bilmiyorum. bu şüpheden dolayı yorulduğumu hissediyorum. ama çok da seviyorum. en ufak bir şeyde acaba aklına geliyor mu geldi mi diye düşünüyorum. kendimi onla kıyaslıyorum, özgüvenimi yitiriyorum. diyorum ya her zaman böyle değilim ama bugün yine böyle hissediyorum.
ayrılsam belki şüphelerim geçecek ama nasıl unutacağım,, ayrılmasam bu şüphe nasıl geçecek ki. bunu ona desem güvenmiyorsun ıvır zıvır olur. ne etsem ne yapsam. çözüm önerisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum..

Günümüzde, pek çok kişi eski sevgilisini en az bir kere aratıyor internet üzerinden. Bu aramaların tek sebebini "Özleme - sevgi" olarak ele almayın. "Ne yapıyor, umarım mutlu değildir" vb. merakı da olabiliyor ve kuvvetle muhtemel öyle basit bir meraktır. Çünkü ötesi olsaydı, bakmakla yetinmez, iletişime de geçmeye çalışırdı. Değil mi? Bunlar doğal... Tekrarlanmıyorsa, umursanmaması gerekiyor.

Şahsi fikrim, arkadaşlıklarla başlayan ilişkilerin, çok daha sağlam olduğu yönünde. Eşim aynı zamanda çocukluk arkadaşım ve birbirimiz ile dertleşmelerimizde başka insanların isimlerini andığımız zamanlar oldu. Bunları dert etmemenizi tavsiye ederim. Çok sorun ediyorsanız da iki sevgili gibi değil de, iki arkadaş gibi üstü kapalı konuşabilirsiniz. Ama buna bile gerek yok.

Kendinize güvenin ve kendinizi meşgul edecek şeyler bulun, hatta güzel bi bakım yapın, şımartın.
Sanki biraz boş kalıyor ve bu konuya sarıyorsunuz gibi...

Günümüzde, pek çok kişi eski sevgilisini en az bir kere aratıyor internet üzerinden. Bu aramaların tek sebebini "Özleme - sevgi" olarak ele almayın. "Ne yapıyor, umarım mutlu değildir" vb. merakı da olabiliyor ve kuvvetle muhtemel öyle basit bir meraktır. Çünkü ötesi olsaydı, bakmakla yetinmez, iletişime de geçmeye çalışırdı. Değil mi? Bunlar doğal... Tekrarlanmıyorsa, umursanmaması gerekiyor.

Şahsi fikrim, arkadaşlıklarla başlayan ilişkilerin, çok daha sağlam olduğu yönünde. Eşim aynı zamanda çocukluk arkadaşım ve birbirimiz ile dertleşmelerimizde başka insanların isimlerini andığımız zamanlar oldu. Bunları dert etmemenizi tavsiye ederim. Çok sorun ediyorsanız da iki sevgili gibi değil de, iki arkadaş gibi üstü kapalı konuşabilirsiniz. Ama buna bile gerek yok.

Kendinize güvenin ve kendinizi meşgul edecek şeyler bulun, hatta güzel bi bakım yapın, şımartın.
Sanki biraz boş kalıyor ve bu konuya sarıyorsunuz gibi...
yorumunuz için çok teşekkür ederim..
finallerim bitti evet evdeyim ve en ufak bir şeyde bu konuyu düşünüp agresifleşiyorum. çevreme de yansıtıyorum.
bir yanım onu unutamasa neden benle olsun ki diyor diğer yanım belki onla olmayacağı için ben varmışım gibi hissediyor.
iş yoğunluğundan az konuşabilsek acaba o geldi de aklına ondan mı uzak bana diyor; kendime eziyet ediyorum sanırım bunları düşünerek.

Eski sevgilisini aratmış olması özlediği anlamına gelmez. Hepimiz ara ara bakarız özlediğimiz için mi hayır.
Anlamsız bir güdü.
Ama bence siz sağlıklı düşünemiyorsunuz erkek arkaşınızla konuşsanız belki sizi ikna eder yoksa daha çok kuracakmışsınız gibi.

Eski sevgilisini aratmış olması özlediği anlamına gelmez. Hepimiz ara ara bakarız özlediğimiz için mi hayır.
Anlamsız bir güdü.
Ama bence siz sağlıklı düşünemiyorsunuz erkek arkaşınızla konuşsanız belki sizi ikna eder yoksa daha çok kuracakmışsınız gibi.
dediğiniz gibi bu olayı belki de ben büyütüyorum. ama ona bu konuyu nasıl açacağımı hiç bilmiyorum

Her insan yapmistir bunu. Ama bu eski sevgilisini unutamadigi anlamina falan gelmiyor. Tamamen merak. Bende bakiyorum. Tekrarlanmasi hos olmaz tabi ama ayrilma karari fazla olur.

Ayrılma tabiki.
Bende eski sevgilim profine bakıyorum.
Ama zerre sevdiğimden mi, tabiki hayır sadece merak!
Hemen aklına onu unutamadı ondan bakıyor falan gibi şeyler getirmemelisin,
Sen bence sevgilini kıskanıyorsun ve bu yüzden acaba onu unutmadımı diye kompleks yapmışsn bence biraz rahat ol ve sevgiline güvenn ama öncelikle kendine güven.
Bir insanın kendine güveni olması en az karşıdakine güvenmesi kadar önemli.
Kesinlkle ayrılma için ferah olsun.

yorumunuz için çok teşekkür ederim..
finallerim bitti evet evdeyim ve en ufak bir şeyde bu konuyu düşünüp agresifleşiyorum. çevreme de yansıtıyorum.
bir yanım onu unutamasa neden benle olsun ki diyor diğer yanım belki onla olmayacağı için ben varmışım gibi hissediyor.
iş yoğunluğundan az konuşabilsek acaba o geldi de aklına ondan mı uzak bana diyor; kendime eziyet ediyorum sanırım bunları düşünerek.

Rica ederim.
Yani.. Düşünmenin sonu yok, böyle düşünerek ne fayda sağlayabilirsin ki ilişkinize? Git gide kendini paranoyak bir hale sokarak canınızı acıtmaktan başka bir işe yaramayacaktır bu düşünce yönü. Kendinize güvenin ve geçmişteki insanlarla kendinizi kıyaslamayın. Bir şeyler bulun kendinizi geliştirin daha da ileriye taşıyın. İyi gelecektir size.

Son düzenleyen: Moderatör:
bu yüzden ilişki bitirilmez. aynı konudan binlerce var. görüş birliği yok. ama bana göre eski sevgiliye bakılır yani büyütmemek gerek. ben de bakıyorum.

ilk aşk olsa bile mi?

Ayrıldığım sevgilimle 4 yıllık ilişkimiz bitmişti, aileler tanışmıştı az kaldı evleniyorduk vs vs. Noldu bitti gitti. İlk aşk son aşk fark etmiyor, meraktan hepimiz herkese bakıyoruz, eşimde eski nişanlısına bakmıştır belki hiç kontrol etmedim, görsem de tepki vermem açıkcası, oda ilk aşkıyla nişanlanmış ayrılmış. Onu özledi, beni sevmiyor vs gibi şeyler düşünmem hiç. Hayatta daha büyük problemler var.

Bana oldum olası bu eski sevgililerin profiline bakmak saçma gelir. Benimde sevgililerim oldu, ama tutup da hiçbirinin profiline bakmadım bakmam. Merak dahi etmem bitmiş gitmiş.
Ne niyetle baktığı çok önemli, ben bu konuda üzgünüm ama pek hoş görülü olamıyorum.

Bu ayrılmak için bir neden değil ki siz hiç eski sevgilinizi aratmadınız mı? (merakımdan soruyorum)
Günümüzde çoğu insan bunu yapıyor onu özleyen insan neden sizle evlenmek istesin ve annenizle sohbeti olacak kadar ilertlersin bu ilişkiyi sadece kuruntu yapıyorsunuz.

Bu ayrılmak için bir neden değil ki siz hiç eski sevgilinizi aratmadınız mı? (merakımdan soruyorum)
Günümüzde çoğu insan bunu yapıyor onu özleyen insan neden sizle evlenmek istesin ve annenizle sohbeti olacak kadar ilertlersin bu ilişkiyi sadece kuruntu yapıyorsunuz.
baktım ama ben gerçekten merak duygusu ile baktığımı bildiğim için. onda görünce acaba mı diyorum ister istemez..

Ayrıldığım sevgilimle 4 yıllık ilişkimiz bitmişti, aileler tanışmıştı az kaldı evleniyorduk vs vs. Noldu bitti gitti. İlk aşk son aşk fark etmiyor, meraktan hepimiz herkese bakıyoruz, eşimde eski nişanlısına bakmıştır belki hiç kontrol etmedim, görsem de tepki vermem açıkcası, oda ilk aşkıyla nişanlanmış ayrılmış. Onu özledi, beni sevmiyor vs gibi şeyler düşünmem hiç. Hayatta daha büyük problemler var.
çok teşekkür ederim yorumunuz için, bunları duymak iyi hissettirdi

Rica ederim.
Yani.. Düşünmenin sonu yok, böyle düşünerek ne fayda sağlayabilirsin ki ilişkinize? Git gide kendini paranoyak bir hale sokarak canınızı acıtmaktan başka bir işe yaramayacaktır bu düşünce yönü. Kendinize güvenin ve geçmişteki insanlarla kendinizi kıyaslamayın. Bir şeyler bulun kendinizi geliştirin daha da ileriye taşıyın. İyi gelecektir size.
çook sağolun ya anlamsız ruh halime iyi geldiniz

Back
X