Gecen hafta bugun aldilar melegimi benden hic agrim sizi yoktu ama bugun yine agrim var kuzlar kanamamda hic azalmadi yaaaa parcada dusuruyorum normal kanda geliyo anlamadim gitti normalmi artik krndi derdime dustum iyimi yaaa acimi unut yaaa icimde bisey unuttularsa nezaman bitecek bu agri ve kanama
Canım çok geçmiş olsun. benimde 8 haftalıkken öldü. 24 eylül de kürtaj oldum. kanamam oldukça ağladım.... çok üzücü. hala aklımdan hiç çıkmıyo. 12 gün sürdü kanama. ilk günler yoğun sonra kahverengi leke seklinde. doktorun kontrole cağırmadı mı seni?
merhaba arkadaşlar.Bende 4 yıllık evliyim ilk bebeğimi 2009 da 7 haftalıkken kaybettim,ikincisini 19 haftalıkken mol gebelikten dolayı 2010 da kaybettim.1 yıl korunma sürem vardı.korunma sürem bitti nihayet mutlu haberi eylülde aldık nihayet hamileydim.ama 15 gün önce bir kanamayla hastaneye gittim..ve yine kaybettim
2 hafta sonra gel dedi anlammadim valla var bende bi tuhaflik ama allah canimi alsada kurtulsam neyin cezasini cekiyorum bilmiyorum bebegim gitti simdi kanama agri bitmiycekmi cektiklerim canim kac gun geldi normal sendekacinci gunde kahverengi lekelenmeler basladi
canım öyle deme ya bak benim 12.günüm hala kanamam geliyo doktor çok normal dedi rahmin çok temiz vucut kendini temizliyo dedi 15 güne kadar normalmiş 15 günden sonra hala devam ederse bakıyolarmı. sakin ol biraz lütfen benim 12 gün siyahımsı gelmeye başladı mesela nette araştır bak normal bu durumlar.
Cvp ve ilgin cok tsk ederim canim aksama azaliyo kanamam sabahlari cok oluyooo hic bisey yapasim gelmiyo inanki sadece yatip bebegimi dusunuyorum sakin olmaya calisiyorum dedimYa haftaya cuma gunu turkiyedeyim allahin izniyle orda kontrol olmak istiyorum bidaha cesaret edebilurmuyim bilmiyorum bebege ama cildiracak gibi oluyorum bazen
öyle düşünme bak bende bu acıyı yaşamış olmama rağmen 3 ayın geçmesini bekliyorum. tabiki yapıcaz tabiki tekrar hamile kalıcaz hayat devam ediyo canım.
kızlar bugun benim gibi durumda olan yani aynı şekilde bebeğini kaybeden bi arkadaşımla konuştum. doktor bebeğini kaybettikten sonra ona hiç bir test yapmadan coraspin vermiş ve kullanmaya başlamış. ikince kez hamile kaldı ve hamileliğindede 6.aya kadar kullanmış.şimdi 40 günlük bir oğlu var. bizmi şanssızız kızlar bizmi doktoruna denk gelemiyoruz. illa bi sonuca varmak bazende varamamak için günlerce uğraşıyoruz. allah korusun ikinci acıyı yaşayıncamı doktorlar bi önlem alacak anlamıyorum ve inanın artık isyan ediyorum.
benimde isyanım var canım aynı dertdi paylaşıyoruz ama isyanım allah degil doktorlara deliricem inana niye bizi araştırmıyorlar ben ikinci kayba dayanamam melegimi iki hafta önce bugün aldılar ve hala atlatamadım hayattan koptum dışarı çıkamıyorum kimseyi görmek istemiyorum deliricem sanırım piskolojim çok bozuldu
Bende ayni durumdayim canim guldukten sonra bile kendimi sucluyorum ben simdi guluyorum ama melegimi cope attilar diye kendimi yiyip bitiriyorum ben turkiyeYe gidice hangi testleri istemeliyimdoktordan yani kan pihtilasmasi icin istiycem mesela baska hangi testler yapildi sizlere arkadaslar
ben de ilk bebegimi 6 yıl once kaybettim preekleampsi den dolayı 28 haftalıktı ve dr hatası da vardı doktorum ısrarla naz yaptıgımı soyluyordu yakınmalarıma inanmıyordu dr kontrolunden 1 gun sonra hareket etmedigini farkettim doktorum yine inanmadı bana tlf la gorusmustuk ben de baska bir doktora gittim ve bebegimi kaybettigimi ogrendim 1.5 yıl yogun psikolojik tedavi gordum sonrasında kızım dunyaya geldi 24. haftadan itibaren hastanede yattım ve 35.5 haftalıkken aldık cok sukur ilk baslarda sorunlarımız coktu ama su an prensesim saglıklı darısı hepinizin basına olsun inşallahhhhh...
Bende ayni durumdayim canim guldukten sonra bile kendimi sucluyorum ben simdi guluyorum ama melegimi cope attilar diye kendimi yiyip bitiriyorum ben turkiyeYe gidice hangi testleri istemeliyimdoktordan yani kan pihtilasmasi icin istiycem mesela baska hangi testler yapildi sizlere arkadaslar
canım sen şimdi yurt dışından geliceksin ya doktorlara mutlaka 2. yada3. düşüğüm de yurt dışında araştırmıyorlar de ve mutlaka araştırma hastanesine git bi liste vercem bende bu sitede ikinci yada üçüncü düşügünü yapan arkadaşlardan aldım bunu yazıyorum . 1)RAHİM FİLMİ 2)ANTİ KORYOLİPİN 3)ANTİ PHOSPHOLİPİD 4)ANTİ KARDİOLİPİN 5)LUPUS ANTİKOAGULASYON 6)FACTÖR V LEİDEN 8)PROTROMBİN (factör2) 9)MTHFR677 MUTASYONU 10)PROTEİN S 11)PROTEİN C 12)AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI 13)ANTİ TROMBİN 3 14)İNDİREKT COMBS 15)SİTO GENETİK (kromozomlar)16)BRUCELLA 17)ANTİ CMV 18)ANTİ TOXOPLAZMA 19)ANTİ RUBELLA 20)PROGESTERON 21)ANTİ RUBELLA bu testleri yaptırmış herkezla paylaşmış sende iste bunları ve mutlaka bu 2,. düşüğüm de öylelikle araştırma yaptır canım
herkes doktorlardan şikayetçi olmuş. bende bi doktor olarak başıma gelenleri anlatayım sizlere arkadaşlar. gebe kaldığımı öğrendikten sonra kadın doğumcu arkadaslarımla sürekli görüşüyordum. nöbetlerde bile denk gelince ultrasonla bakıyoduk bebeğime. arkadaşlarım benden ayrıntılı tetkik istediler. o yukarda yazılanları. sonrasında protein s değerim düşük geldi. bana iğne tedavisi başlandı. doğuma kadar yapılacak hatta doğumdan sonra da 6-8 hafta devam dediler. delirecektim neredeyse o kadar cok ağladımki. iğnelere başladım. bazen arkadaslara yaptırdım, bazen kendim yaptım. vücudumda morluklar oluşmaya başladı. gördükçe eşim de ben de üzülüyorduk. tabi ben bu arada boş durmadım. en iyi doktorları arastırdım. 2 tanesine ulastım. ikisi de iğnelerin gereksiz olduğunu söyledi. bi tanesi genelde bulunduğumuz ilde bu tetkiklerin yanlış çıktığıı, ankara düzen labaratuvarına yeniden göndermemi önerdi. ilk gebeliklerde riskin yoksa bu tetkikler istenmez dedi. ama kadın doğumcu arkadasım olunca hiç bir şeyi ihmal etmeyelim demişti. neyse düzene kan gönderdik 3 gün sonra geldi sonucum: protein s normallll.................. ben şoktayımm tabi. sonucu aldığım gibi soluğu kadın doğumcu arkadasta aldım. neyse o zaman keselim iğneyi dediler. hadi bakalım bebeğine dediler. bi ultrason: sonuç; kalp atımı yok!!!!
3 ayrı hasta. ne 5 farklı göz tekrar tekrar baktı.... bi umut... ufacık bi kırıntı........yooooooookkkkkkkk..... kalp atımı yok.
Canim cok gecmis olsunnnnnn sen doktorsun senden bisey sorabilirmiyim. Ben 06.10 kurtaj oldum bebegim10haftalikti tam persembe gunu sabahdi aldiklarinda ogun normal kanamam oldu ca cumartesi olmadi pazar gunu cok az kanamam basladi fakat pazartesi sabahi parca dusurdum hemde bayaa buyuk sonra lanamam basladi bugun cuma ve kanamam ayni sekilde devam ediyor sence normalmi bi doktornolarak adet oluyorum gibi cogu zamanda parca dusuruyorum endiselenmelimiyim yoksa normalmi neolursu canim bi akil ver.
herkes doktorlardan şikayetçi olmuş. bende bi doktor olarak başıma gelenleri anlatayım sizlere arkadaşlar. gebe kaldığımı öğrendikten sonra kadın doğumcu arkadaslarımla sürekli görüşüyordum. nöbetlerde bile denk gelince ultrasonla bakıyoduk bebeğime. arkadaşlarım benden ayrıntılı tetkik istediler. o yukarda yazılanları. sonrasında protein s değerim düşük geldi. bana iğne tedavisi başlandı. doğuma kadar yapılacak hatta doğumdan sonra da 6-8 hafta devam dediler. delirecektim neredeyse o kadar cok ağladımki. iğnelere başladım. bazen arkadaslara yaptırdım, bazen kendim yaptım. vücudumda morluklar oluşmaya başladı. gördükçe eşim de ben de üzülüyorduk. tabi ben bu arada boş durmadım. en iyi doktorları arastırdım. 2 tanesine ulastım. ikisi de iğnelerin gereksiz olduğunu söyledi. bi tanesi genelde bulunduğumuz ilde bu tetkiklerin yanlış çıktığıı, ankara düzen labaratuvarına yeniden göndermemi önerdi. ilk gebeliklerde riskin yoksa bu tetkikler istenmez dedi. ama kadın doğumcu arkadasım olunca hiç bir şeyi ihmal etmeyelim demişti. neyse düzene kan gönderdik 3 gün sonra geldi sonucum: protein s normallll.................. ben şoktayımm tabi. sonucu aldığım gibi soluğu kadın doğumcu arkadasta aldım. neyse o zaman keselim iğneyi dediler. hadi bakalım bebeğine dediler. bi ultrason: sonuç; kalp atımı yok!!!!
3 ayrı hastane 5 farklı göz tekrar tekrar baktı.... bi umut... ufacık bi kırıntı........yooooooookkkkkkkk..... kalp atımı yok.
ertesi gün kürtaj...
su anda hiç bir tetkik yapmak istemiyorum. tam 20 gün oldu. son 3 gündür bulantım var.. karın ağrım var. hatta dün gece şiddetli bir karın ağrısıyla uyandım. eşim de yoktu evde. telefona bile ulşamadım. ama bana sorarsanız muayene bile olmak istemiyorum... kaldıki ben doktorum. akşama kadar hastanedeyim. bie tetkik bile vermek istemiyorum.
diyeceğim o ki: benim aldığım ders şu: tek doktor kontrolü ve dediği herseye uymak. bırakın gereksiz tahlilleri. bazen sadece kafa karıştıryo başka da hiç bir işe yaramıyo. bundan sonra hamile kalsam bile cok geç tahlil yapcam... herseyi oluruna bırakıcam...
Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallahh.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?