Canim cok gecmis olsunnnnnn sen doktorsun senden bisey sorabilirmiyim. Ben 06.10 kurtaj oldum bebegim10haftalikti tam persembe gunu sabahdi aldiklarinda ogun normal kanamam oldu ca cumartesi olmadi pazar gunu cok az kanamam basladi fakat pazartesi sabahi parca dusurdum hemde bayaa buyuk sonra lanamam basladi bugun cuma ve kanamam ayni sekilde devam ediyor sence normalmi bi doktornolarak adet oluyorum gibi cogu zamanda parca dusuruyorum endiselenmelimiyim yoksa normalmi neolursu canim bi akil ver.[/QUOTE .!.:canım kusura bakma daha yeni girebildim nete. kadın doğumcu değilim. o yüzden yanlış bilgilendirmek istemem. muhtemelen vakumla alınmıştır bebeğin. genelde pek parca kalmıyo içerde. kanama düzensizliğinin normal olduğunu düşünüyorum. sonuçta rahim kendini toparlamaya calışıyo. ama parca düşürmek hakkında net bişey söyleyemem. mutlaka danış doktoruna. ultrason gerekebilir.öptmmm
dr hanım bişi sorabilirmiyim bulundugunuz il neresi de sonuçlar yanlış çıkabiliyor birde kürtaj olalı 20 günmü oldu kanamalarınız kaç gün sürdü sonrasında doktorunuz bekleme süresi vermedimi siz hiç beklemeden devam mı ettiniz bebek yapmaya nolur cevaplayın benim için çok önemli benim doktorum 2 ay bekle dedi ama ben beklemek istemiyorum bügün kürtajımın 15 günü hala kahverengi akıntım var azaldı ama bitmedi ve bende hemen bebek yapmaka istiyorum beklemek istemiyorum birde patoloji sonucumu yazsam bana açıklamasını yaparmısınız çok muzdaribim bu konuda ne demek istediğini anlamıyorum doktorumda bişi demedi(imaturkoryon villusları desidual dokular ve sekretuar özellikde endometrial fragmentler görüldü)umarım cevap veririsiniz sizin açıklamalarınızı görünce fikrim degişmedi desem yalan olur herşeyi allaha bırakmak gerek demekki ben sadece kan pıhtılaşmasından korkuyorum başka kayıplar vermek istemiyorum....
canım kusura bakma daha yeni girebildim nete. kadın doğumcu değilim. o yüzden yanlış bilgilendirmek istemem. muhtemelen vakumla alınmıştır bebeğin. genelde pek parca kalmıyo içerde. kanama düzensizliğinin normal olduğunu düşünüyorum. sonuçta rahim kendini toparlamaya calışıyo. ama parca düşürmek hakkında net bişey söyleyemem. mutlaka danış doktoruna. ultrason gerekebilir.öptmmm
Tsk ederimcanim cvbin icin iki gundur kanamam yoktu bugun biraz bitaz yine basladi sanirimnormaldir hagtaya gidicem doktora agrim yok simdilik alkah sonumuzu hayir etsin kadin olmak cok zor hele anne olabilmek dahada zor
Tsk ederimcanim cvbin icin iki gundur kanamam yoktu bugun biraz bitaz yine basladi sanirimnormaldir hagtaya gidicem doktora agrim yok simdilik alkah sonumuzu hayir etsin kadin olmak cok zor hele anne olabilmek dahada zor
bende bilmezdim bu kadar zor olduğunu, cok haklısın..ben artık tek bi tahlil yapmaktan korkar oldum. ha bire bi sorun çıkyo. çok üzülüyorum sonra. hayırlısı hakkımızda.
merhabalar herkese.bende dün 9 haftalık bebeğimi kaybettim.6 haftalıkken kalp atışını görmüştük ama perşembe günü rutin kontrole gittiğimde kalp atışının olmadığını öğrendik.missed abortus denildi.çok yıkıldım.çok ağladım.cuma günü başka dr da gittik.sonuç yine aynı.ve dün sabah kürtaj oldum genel anestezi ile.hala moralim çok bozuk.inanamıyorum.ama burada yazılanları okudukça ve sevdiklerimin söylediklerini duyunca biraz olsun rahatlıyorum.Rabbim herkesle tüm istereynlerle beraber bizlerede tekrar nasip etsin hamile olmayı.AMİN.
bende bilmezdim bu kadar zor olduğunu, cok haklısın..ben artık tek bi tahlil yapmaktan korkar oldum. ha bire bi sorun çıkyo. çok üzülüyorum sonra. hayırlısı hakkımızda.
Canim ben bi kadin hamile kalir sonra anne okur bilirdim ama hayat bu kadar zoz pembe degil hergun yatarken iyi geceler annem dedigim her firsatta elimi kanima koyup sevdigim hersabah gunaydin annem dedigim melegimi cope attilar bunu kabuletmek cok zor bile bile yemek yemek gulmek cok zor
Cok gecmis olsun cok yeni daha cok aciyor insanin kalbi ama unutuluyomu asla unutulmaz ben mesela 10 gun oldu dun bi dizi baba olmanin nedemek oldugunu anlatiyodu hungir hungur agladim kendimi tutamadim ama hayat devam ediOr
teşekkür ederim akrepkiz ve sana da çok geçmiş olsun.ama ben şimdiden umutluyum.herşey hepimiz için çok güzel olacak inşallah.senin de mi aynı oldu bu arada?bir test falan yapıldı mı?yada bundan sonrası için önlem olarak bişey yapılacak mı?kusura bakma çok oldu sorularım.
ben konyadayım. kanamam 12 gün sürdü. kahverengi lekelenme sekindeydi. sadece 3 gün kanama oldu. doktorum 2 ay yani 2 adet dönemi geçirmemi önerdi. bende beklemek için resmen caba sarfediyorum ama 2 kez korunmadan ilişkim oldu. bende korkuyorum yeniden düşük olmasından. sadece 1 kadın doğumcu arkadasım hemen hamile kalabilsin ded. ama diğer kadın doğumcu olsun olmasın tüm arkadaslarım bekle dedi. beklemek gerektiğinin doğru olduğunu bende biliyorum. ama seni anlıyorum. içimizdeki acıyı dindirecek tek sey yeni bir bebek. ama kendi nacizane fikrim 2. gebelikte düşük riskinin ilk gebelikle aynı olduğu. tabi bizde değil de gercekten sadece bebekte kromozom bozukluğu varsa. patoloji sonucunda keseye ve rahime ait pacalar var diyo. bende de gebelik kalıntıları yazıyodu. doktor normal dedi. ama bebeğin genetik analizi yapılmadan bizde mi bi sorun var bebekte mi belli olmaz.
kısacası beklemeni öneriyorum, ben de beklemeliyim biliyorum. ama Allah ne zaman istese o zaman olur bunu öğendim. yani bebek olduysa da hayırlısı artık:)))
Benm 10haftalik rutin kontrollerimdw kalbini duyamadik hic bir sikayetimde yoktu 10 gun oldu birinci kayipta hic bir test yapilmiyormus bende tecrubeli arkadaslardan duydum daha ben kontrole bile gitmedim canim[/QUOT
tekrar çok geçmiş olsun canım.aynı benim gibi olmuş.hiç bir şikayet olmadan rutin kontrollerde öğrenmişsin.cts alındı benim.salı günü kontrole çağırdı.ultrasonla bakılacak.gelişmelerden haberdar edelim birbirimizi canım.
iki sene önce dokuz aylık deneme sonucu hamile kalmıştım.çok istiyorduk.çok mutluyduk.herşey yolundaydı 14 hafatlıktı bir gün sonrası dr kontrolü vardı.kahverengi bir akıntıyla dr a gittim ve bebeğimi aldılar kürtajla.tam 21 gün olmuş karnımda kalbi duralı.missed abortus deniyor.farkedilmeyen düşük.dr iyiki sana bir şey olmamış diye teselli etmişti ama ne fayda.can gitmişti bir kere.kızkardeşimde resiplolakal translokasyon vardı.genetik bir hastalık.dört düşük sonrası tüp bebekle bebeği oldu.normalde ilk düşükte teste gerek duymuyorlar ama ailede böyle bir rahatszılığı olan var diye bana da yaptırdı dr.bir şey çıkmadı bende.sonra dr 2 ay yasak dedi.iki ay sonra korunmayı bıraktık.kürtajdan altı ay sonra idrarımı yaparken yanma var diye dr.a gittim.ama ilk dr.a değil.onun suçu ne tabi ama yüzünü görmek bile sinirlerimi bozuyordu.başka bir dr.a gittim.dr.idrar yollarında iltihaplanma var biraz dedi ve ilaç verdi.sonra geçmişimi anlatınca bir kanda gebelik testi yapalım.madem korunmuyorsunuz ilaç vermeden önce emin olalım dedi.ve ben hamileymişim.o dr bana doğumuma kadar her gün iğne verdi.karnımdan iğne vurundum ve kan sulandırıcı .asprin falan.zor bir gebelik geçirdim.gebeliğimin 7.ayında preeaklampsi oldum.yüksek tansiyon.24-14 tansiyonla iki kere hastaneye yatmak zorunda kaldım.ve dr iyiki bu iğneler kullanıyoruz başından beri yoksa bu kadar ilerlemezdi gebeliğin demişti.ve dayanamayan oğlum 36+6 da geldi.yarın bir yaşına girecek.Allah nasip etti.ama ilkini unuttun mu diye sorsanız mümkün değil.çoğu arkadaşın acısı taze.anlıyorum hislerinizi.ama sıkı tutunun ve inancınızı kaybetmeyin.iyi bir dr bulun.dr çok önemli hele de moral çok daha önemli.unutun acınızı yok sayın diyemem , ben bile unutmadım hala.ama alışmaya kabullenmeye hayatınıza devam etmeye çalışın.Rabbim isteyen herkese sağlıklı sıhhatli bebişler nasip etsin.inaşallah en kısa zamanda birer birer hamilelik sonrasında da doğum haberlerinizi okurum inşallah buradan.sizinle aynı şeyleri yaşayan biri olarak olumlu bir örnek,bir umut olurum diye yazmak istedim..sevgiler..
arkadaşlar iyi geceler aranıza yeni katıldım aynı şeyi bir ay önce yaşadım. hala rüyalarımda bebğimi kucaklıyorum psikolojim çok bozuldu. yine aynısı olacak diye çok korkuyorum. bundan öncede 4 haftalık bebeğimi düşürdüm doktora giitim sende birşey yok ddedi . ama bu yazıları okuyunca yeni bi dr. aramaya karar werdim. allahım hepimizin hakkında hayırlısını wersin gerçekten çok zor . alllahım yardımcımız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?