cok sagol canım benım bebegımde 2lı tarama testınde sıkıntı cıkmıstı trızomı rısk yuksek dendı bende perınatologa gıtmıstım o baktıgında beyın dokusu olusmamıs demıstı sadece 3 gun yasar demıstı oylede oldu amnıyosentez yaptırdım suyum gelmeye basladı sonra hastaneye gıttık bebek olmek uzereymıs benı yatırdılar sunı sancı falan verdıoler normal dogum yaptım ama sonrası 6 ay sonra tekrar hamıle kaldım [6ay boyunca folık asıt kullandım ve beslenmeme cok dıkkat ettım] hamıle oldugumu ogrendım tabı ben hep tedırgındım yıne bıse olcak dıye allaha cok sukur bıse olmadı zaten bunun bıdaha olma rıskı cok azmıs yanı hıc moralınızı bozmayın allaha sukur edın cocugumuz oluyo en azından emının sızınde 2. bebekler saglıklı olcak ben cok uzulmustum cok aglamıstım geceler boyu agladıgımı bılırım sımdı bıle aklıma gelınce aglıyorum ama bı ımtıhandı gectı dıyorum oyle tesellı oluyorum hıc ısyan etmeyın allah bana suan cok saglıklı bı bebıs nasıp ettı cok sukur
bıde tavsıyem boyle gebelık yasayıp ılk bebegını kaybedenlere 2. hamılelıgınde hemen amnıyosentes yapıyolar sız yaptırmayın 2li testı yaptırın 3lu yaptırın sonucuna gore karar verın bana hıc o teslerı yapmadan amnıyosentes yapcaz dedıler ben ıstemedım ıyıkıde yaptırmamısım saglıklı bebegımıde rıske sokucaktım
Canm benim sende benm gbi bebeginin olu oldugunu bile bile normal dogum yapmissin gercekten cok aci verici bisey. Peki ikinci dogumu nasil yaptin sezeryanmi normalmi? Bende dogum yapali uc hafta oldu simdiden baslasammi acaba folikasite.
canım çok teşekkür ederim açıklamaların için benim ilk hamileliğim dış gebelikdi sonraki de Trizomi 18nedeniyle kaybettim umarım 3.sunu kucağıma alırım. 4 ay oldu hala ilk günkü gibi canım acıyor geçmiyceğini biliyorum ama sağlıklı bir bebekle küllensin istiyorum fakat kızımıda unutmak asla istemiyorum...
hemen basla bence ben folıdoce dıye bı ılac kullandım prof.a gıdıyodum hemen baslattı benı sen doktoruna sor bu ılacın ısmını ver bu ılacı kullan derse kullan devlet karsılamıyo bunu ama 10 lıra bıse fazla degıl yanı valla kızım sımdılık cok saglıklı allaha sukurler olsun sen moralını yuksek tut sımdıden saglıklı beslen allahın ıznıyle sende cok saglıklı bı bebıse kavuscaksın
ben ılk dogumda cok korkmustum canım benım 9 gun surdu hastanede yattım rahmım acılmadı cok cektım ben o yuzden korku oldu bende hoca sezeryana karar verdı cunku kendıme dokundurmuyodum bılırsın normal dogumda alttan ılac koyuyolar rahım acılsın dıye ıste o benı mahvetmıstı normal dogumdan korktum bende ama hıc bı sıkıntı yasamadım hemen toparlandım valla belden uyusturuldum spınal yanı
sem sımdı sureklı aglıyosundur senı okadar ıyı anlıyorumkı ben 1 ay hıc uyuyamamıstım sureklı aglıyodum ama sana tavsıyem kendıne ugrascak bıseler bul ben kpss dersanesıne gıttım kafam dagılsın dıye sınava gırdıgımde hamıleymısım meger sonra atamalar oldu ben 4 aylık hamıleyken atandım yanı allah bı yerde ımtıhan ett dıyorum sonra hersey olumlu gelısıyo allah dua et sukur et daha kotu olabılrıdı hersey oyle dusun moralını yuksek tut esınde bu sırada saglıklı beslensın sadece sen degıl canım kendını hıc uzme nolur
meraba arkadaşlar başlığı görünce yazmak istedim allah bebeğini kaybeden annelere sabır versin inş. cennette buluşuruz yavrularımızla.ben ilk 2 gebeliğimde düşük yaptım 3. gebeliğimde 7 aylıkken gelişme geriliği başladı hemen aldılar sezeryanla 1 hafta yaşadı sonra kaybettim oğlumu. kanpıhtılaşması varmış bende öğrendim bi sene sonra hamile kaldım günlük iğne kullandım ve şuan 2.5 yaşında bi oğlum var. acısı hala içimde hatta bazen onu unutmuşum gibi geliyor kendime çok kızıyorum mezarının başına her gittiğimde uzun süre kendime gelemiyorum.ama oğlumun sayesinde ozor günleri atlattım şimdi tekrar hamile kalmayı düşünüyorum tedaviye başladım. umudunuzu yitirmeyin yangın sönmez ama küllenir yeni bi bebekle
hemen basla bence ben folıdoce dıye bı ılac kullandım prof.a gıdıyodum hemen baslattı benı sen doktoruna sor bu ılacın ısmını ver bu ılacı kullan derse kullan devlet karsılamıyo bunu ama 10 lıra bıse fazla degıl yanı valla kızım sımdılık cok saglıklı allaha sukurler olsun sen moralını yuksek tut sımdıden saglıklı beslen allahın ıznıyle sende cok saglıklı bı bebıse kavuscaksın
ben ılk dogumda cok korkmustum canım benım 9 gun surdu hastanede yattım rahmım acılmadı cok cektım ben o yuzden korku oldu bende hoca sezeryana karar verdı cunku kendıme dokundurmuyodum bılırsın normal dogumda alttan ılac koyuyolar rahım acılsın dıye ıste o benı mahvetmıstı normal dogumdan korktum bende ama hıc bı sıkıntı yasamadım hemen toparlandım valla belden uyusturuldum spınal yanı
sem sımdı sureklı aglıyosundur senı okadar ıyı anlıyorumkı ben 1 ay hıc uyuyamamıstım sureklı aglıyodum ama sana tavsıyem kendıne ugrascak bıseler bul ben kpss dersanesıne gıttım kafam dagılsın dıye sınava gırdıgımde hamıleymısım meger sonra atamalar oldu ben 4 aylık hamıleyken atandım yanı allah bı yerde ımtıhan ett dıyorum sonra hersey olumlu gelısıyo allah dua et sukur et daha kotu olabılrıdı hersey oyle dusun moralını yuksek tut esınde bu sırada saglıklı beslensın sadece sen degıl canım kendını hıc uzme nolur
ben 26 haftalıkken erken dogum yaptım bebgım 38 saat yasayabıldı. dogum yapalı 1.5 ay oldu ama ben 6 ay sonra yıne hamıle kalmak ıstıyorum. bende kafamı dagıtmak ıcın kpss dersanesıne yazıldım . umarım bende seneye hem atandım hemde bebegım oldu dıye yazı yazabılırım :)
Insallah atlaticaz bu donmleri ve Rabbim yeni bebeklerle doldurcak kucagmzi insallah. Benmde bi ay oldu, korunma surenmn bitmesnede iki ay kaldi sabirszlikla bekliyorum. Dersaneye yazlmanda iyi olmus canm kafan dagilir benmde iznim bitsin calsmaya baslaym diye bekliyorm en azndan bi ugras bize iyi gelir
valla canım ben de istiyorum..birileri korkma desin ama maalesef kimse bişe demiyor. kaldı ki korkular yine de geçmiyor zaten..sen ne yaptın..doktora korunma süresini sormuş muydun.
Doktoruma 40 gunlukler göründüm çok iyi iyişeşiyorsun dedi ama ben sormadan söylemedi acıkçası bekleme için, testlerın çıkar 2-3 ay zaten ancak 7-8ay yeter dedi
Ama ben bekleyemeyeceğim sanırım temmuzda bır kontrole gidip rahmim iyi mi baktırıp agustosta 5ay dolunca başlamak istiyorum biz agustosta tatıle çıkıcaz eşimle kafamızın dagılması ve rahat hissetmemiz için çok doğru zaman hem öyle olursa bu bebişim gibi o da amayısta dogar acım hafıfler diyorum ama Allahım ne zaman uygun görürse o zaman düşer rahmime...
Bebegım yasasaydı su günlerde doğacaktı yada doğmuştu bile,simdi 2-3hafta içinde 3yakın arkadasım doğuracak hepside benimki gibi oğlan..Allahım güç versin onları görünce dayanabileyim, şu mayıs cabucak bitsin gitsin
Merhaba yeflin bende kaybedeli 2ay oldu meleğimi zaman bir turlu gevmiyor sanki.aglamak da care olmuyor.08.07.2013 de dekolman plasenta sonucu aldilar.sezeryan oldum.8 gun hastanede yattim 5gunu yogun bakimda kan ve kan urunleri takfiyeleri ile birlikte.simdi bedenen iyiyim burdaki guzel haberler bana imut oldu.istanbuldayim riskli gebelik uzmani ariyorum bende.acim cok korkumdaglamak care olsa keskevarsa tavsiye edermisin.
cnm çoook geçmiş olsun bende senden tam 10 gün önce yani 13 nisanda suni sancıyla bebeğimi aldılar benden. bugün mezarlığına gittim ilk defa görütrdü eşim çok zor nlr hissettiğini çok iyi biliyorum herkez bebeğini alıp geziyor biz onu mezarlığa ziyarete gidiyoruz dedim eşime ama oraya gidince gösterdi eşim insanlar 3 yaşında bebeklerini kaybetmiş hep bebek mezarlığı vardı meleğimin çevresinde ozaman dedim ya kokusunu içime çekip elime aldıktan sonra kaybetseydim diye ozaman daha büyük bi acı olurdu heralde bende hala geceleri ağlıyorum insanlar bebeklerini anlatırken kulaklarımı kapatasım geliyor. meleklerimiz gökyüzünden bizleri izliyor ve onlar için güçlü olmalıyız cnm acılar geçmiyor sadece hafifliyor. benim doktorum 2 ay korunman yeterli demişti 1 ayı geçti haziran ayında hastalandıktan sonra korunmayı bırakmayı düşünüyorum. Bundan sonrası Allah'a kalmış dediğin gibi geç olsun sağlıklı olsun Rabbim bizlerede sağlıklı bebekler nasip etsin inşAllah. ben hala arada bi elimi karnıma görtürüyorum alışmak ve kabullenmek çok zor ama yapıcak hiçbirşey yok herşey Allah'tan inşAllah bu sınavımızı güzel bi şekilde vermişizdir. Allah bizlere bu günlerimizi aratmasın. nekadar çabuk toparlanırsan okadar çabuk hamile kalırsın dedi doktorum sende kendne çok dikkat et cnm diğer hamileliğimiz için şimdiden bedenimizi hazırlamamız lazım....[/QUOTE
Seni cok iyi anliyorum canim.bende kaybedeli 2 ay oldu ramazan bayraminda gittim kabristana kapandim kizimin topragina.agladim bagirdim ..ama yetmedi yetmiyor.doktor bakiyorum bende.riskli gebelik uzmani. Cevremde cok bebek ve hamile var.sokaca ciktigimda bile hamileve minik bebeklr goruyorim.dayammak cok cok zor.bu persembe bebegimin akindigi hst.gidecegim kontrol icin ama riskli gebelok uzmani degil bir suru bebe ve hamile gorecegim.nasil olacak...
Allahim zamani cabuk gecirsin iyisalah hepimize bazen diyorum ki su bekleme suresinde bir uykuya yatsam .sobrada hamile kalsam birde 9aylik uyukuya yatsam telassiz kedersiz bir hamilelik gecirip evladma kavussam..:))
Sende iyisallah saglikla hamile kalirsin,ruyalarin hayallerin gercek olur..
Bnde 3kere sarisin erkek bebk gordum farkli yaslarda yada bbek..Allahim benim bebegimdi belkide rabbim acidi gosterdi yuzunu bana..Iyisallah onun kardesi gelir ina sarilir oper koklarim..sende iyisallah..
düşük yapalı 2 gün bıle olmadı daha psikolojim berbat.. ilk bebeğimdi ve çok istemiştim sevinmiştim 9 haftalık daha minnacıktı kalbi atmadı gelişimi geriledi içimde eridi sanki yavrum.. o sancılar kıvrım kıvrım kıvrattı resmen ama keske 100 kat sancı cekseydım de bebeğimi sapasağlam kucagıma alsaydım.. hastane de herkesin yavrusu kucagında yanında benim ellerim bomboş sabaha kadar ağladım... parca kalmasın dıye kürtaj yaptılar dün o apayrı çileydi.. Allahım bır daha göstermesin kimseye inşallah...
2-3 ay korunsanız yeter dedı doktor ama gözüm çok korktu doğumhane üst kattaydı bagırtılar çığlıklar.. o kürtaj koltugu... ve tabı kı tekrar düşerse diye bir çok korku yasıyorum..
Kürtaj sonrası hamıle kalmak zor oluyo dıye okudum bı yerde acıkcası bu da benı korkutuyo... İnşallah bır daha böyle bırsey yasamayız sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin Rabbim isteyen herkese..
ben 26 haftalıkken erken dogum yaptım bebgım 38 saat yasayabıldı. dogum yapalı 1.5 ay oldu ama ben 6 ay sonra yıne hamıle kalmak ıstıyorum. bende kafamı dagıtmak ıcın kpss dersanesıne yazıldım . umarım bende seneye hem atandım hemde bebegım oldu dıye yazı yazabılırım :)
Bende dekoman plasenta sonucu kaybettim yavrumu.5 gun yogun bakimda kaldim.yaklasik 2 ay oldu dayanamıyorum. Bebekler aglamalari dayanilmaz bi aci. Cok acilar çektim. Bende aynsini düşünüyor um.keske daha cok agrim olsaydi da melegim yanimda olsaydi.bugunlerde kucucuk kucagimda olacakti yavrum...rabbim hepimizin yardimcisi olsun.
ınsallah atanırsın canım hemde karnında bı bebısle bena oyle oldu 4 aylık hamıleydım atanmısım ama hıc sevınmemıstım ya kızıma bıse olursa dıye hep yatcaktım ben sozde bıse olmasın dıye ama oldurmayan allah oldurmuyo sende dua et allah ıkı sevıncı bırden yasatsın san canım ınsallah kendını derslere ver hep ders calıs dersanedekı butun derslere etutlere gır fallan bı yogunluk olsun evde kalma fazla aklını derslerle dagıt mukafatını alcaksın bak gor
canım bak senı okadar ıyı anlıyorumkı ama nolur oyle dua etme allah bıdaha yasatmasın de cok agrım olsaydı falan deme dua kapın acık olur tutar falan bende senın gıbı demıstım ama dememek gerekmıs onu anladım bende dogum yapmak ıcın sancı cekerken dogum hanede yan odada kı doguruyodu herkes saglam bebekle cıkarken ben kucuk bı kutu ıcınde olu bebekle cıktım hala aglıyorum hatta suan bıle aglıyorum acısı hıc gecmıyo hep kalıyo ama nolur oyle dualar etmeyelım allah sana saglık versınkı bebısıne bakasın olcak bak gor cok saglıklı bı bebısın olcak ınsalllh
kızlar kendınızı uzmeyın lutfen evet acısı cok kotu bızzat yasadım bılıyorum ama suan sızın yapacagınız cok ıyı beslenmek ve folık asıt ıcmek ınanın ıkıncı bebek okadar saglıklı olcakkı bu acıları unutturcak sıze tabı hamılelık surecınız hep bı karamsarlık ıcınde geccek yanı ben oyleydım ya bunada bıse olursa dıye hep tedırgındım allaha sukurler olsun bıseycık olmadı
benım tavsıyem hemen hamıle kalmayın rahım bı toplasın kendını 5 ay ara verın derım ben oyle yaptım 6.ay hamıle kaldım cok korkuyodum yıne aynısı olcak dıye ama allahıma sukurler olsun kızımı kucagıma aldım sonunda sızde alcaksınız allah bızı ımtıhan ettıı ben hep oyle tesellı oldum
bu arada bakırkoyde bı perınatolog var benım doktorum normalde ankarada ama 22. haftalık hamıleyken ıstanbuldaydım anneme gelmıstım detaylı usg ye ona gıtmıstım gebe takıbı yapmıyorum demıstı bana eger rısk varsa yapıyomus ama ıstersenız bı konusun belkı bakar cok ıyı bı doktor tabı kendı doktorumdan sonra adı ahmet gul du ucretı 250 lıra ıdı ozaman sımdı bılmıyorum ne kadardır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?