folik asit kullanmaya ne zaman basladınız? hamılelıkte kullandım ben ama acaba dahamı erken kullanmak gerekıyr.
zetennormaldede folık asıt hamıle kalmadan 3 ay once ıcılmeye baslanıyo canım ama benım doktorum benı 6 ay oncesınden baslattı hamıle kaldım 4 ay daha ıctım sonra baska vıtamınlere gectık oyle yanı folık asıtın ıcını okursan orada yazıyo eger gebe kaldıktan 1 ay sonra ıcılırse pek bı ıse yaramıyo mus bebek ıcın cok onemlı bı vıtamınmıs eger eksık olursa beyın dokusu gelısmıyo omurılık kapanmıyo v.s benım ılk bebekte oyle olmusstu o yuzen ben bu folık asıt olayına acayıp hassasım
ilk bebeğimi mart 2009 da 37+5 de karnımda kaybettim. Sezeryan oldum. Sezeryan sonrası 5 ay sonra tekrar hamile kaldım. Kızımı sağlıcakla kucağıma aldım.
şimdi ise tekrar 30 haftalık hamileyim. Inşallah bu bebeğimi de sağlıcakla kucağıma alırım. Ben zaman nasıl geçecek diye düşünürken şimdi 2. Bebeğime hamileyim. Sakın ümidini kaybetme. Zaman çabuk geçecek ve sende sağlıcakla bebişlerine kavuşacaksın inşallahh...
merhabalar
bende 2 gebelik geçirdim ilk gebeliğim dış gebelikti rahimde perde varmış ondan olmuş olabilir dediler perde alındı 2.side trizomi 18 teşhisiyle 14.haftada normal doğumla sonlandırıldı 3 ay yeterli denildi eylülde tekrar kontrole gidecektim ilk adetimi doğumdan 36 gün sonra 24 temmuzda oldum adetim normalde hiç sekmezdi 24 ağustosta adet olmam gerekiyordu ama hala olmadım çok endişeliyim eşim korunduğu halde tekrar hamile kalmış olabilirmiyim acaba yoksa bende mi düzensiz adet olanlar kervanına mı katıldım
Camım rahim agzi yetersizligne dikkat et ben ilk bebeğimi bu yuzden kaybettim perde ameliyatı olacakmışsın genelde rahim ağzına yapılan operasyonlar sonucuda meydana çıkıyor takip ettir gerekirse önlem amaçlı dikiş attırMerhabalar öncelikle kaybınız için çok üzüldüm ve sizi çok iyi anlıyorum çünkü aynı şeyleri bende yaşadım ...Benimde ilk gebeliğim dış gebelikti.Sonra ben çok istedim ama rahim filmi çekmediler rahmimde benimde perde varmış ikinciye hamileyken öğrendim 17 haftalıkken suyum erken geldi ve normal doğumla bebeğimi kaybettim.şimdi perdeyi alacaklar.Sence perde alındıktan sonra normal bir hamilelik geçirebilirmiyiz .Senin dokktorun bu konuda ne dedi.
merhaba arkadaşlar. ben ilk kez yazıyorum böyle bir foruma. kim bilir belkide yazmak iyi gelecek. nisan 1013 te 20 haftalık bebeğimi kaybettim. nasıl ağır günlerdi anlatmam imkansız. onun hastalığını öğrendiğimizdeki yıkılışımız, çareler aramamız, doktor doktor gezmemiz, bunların sonuçsuz kalması. hepsi çok zordu. suni sancı verip normal doğurttular bebeği. doğumda yaşadıklarım.... anlatması da imkansız yaşadığım anın tarifide. şimdi burada anlatıp ne kendim ağlayacağım nede kimseyi ağlatacağım... aradan 6 ay geçti hala unutmuş değilim ama acısı hafifliyor emin olun. güçlü olmamız lazım başka yol yok. gerçi ben ne kadar becerebiliyorum güçlü olmayı o da ayrı bir tartışma konusu. benim doktorum genetik testlerimiz temiz çıktığı için git hemen hamile kal dedi. bu başımıza gelenin rastlantısal bir durum olduğunu söylediler. ben hala bekliyorum. tekrar gebelik için hazır hissetmiyorum. bir tarftanda psikologa gidiyorum. umarım daha iyi hissedersem önümüzdeki aydan itibaren yeniden düşüneceğim. herşeyin hayırlısı diyorum şimdi. tabiiki çok korkuyorum yeniden tekrar edermi diye. ama psikoloğumunda dediği gibi geçmişimizi saygıyla kapatıp önümüze bakacağız.
merhaba cnm... Bende 26 nisanda kızımı 37+3 de kaybettım. Sezaryen oldum.. 4 ayı geçti... 2 ay sonra korunmay bırakmayı düşünüyorum ama korkuyorum... Dikişlerinde felan problem oldu mu senın 5 ay sonra tekrar hamıle kalmıssın ya... 2. Gebeliğinde kaçıncı haftada sezzaryen oldun? Rabbım senın gibi bizlere de sağlıklı evlatlar nasıp eder inş...
Canım kusura bakma mesajını yeni görüyorum.
Canım, ben dikişlerden yana hiç problem yaşamadım.
İlk kaybım 37+5 olduğu için, 2. hamileliğimde 36+2 de, 3. hamileliğimde ise 37+2 de sezeryan oldum. Hiç problem yaşamadım çok şükür.
Sezeryan tarihlerim mart 2009, nisan 2010 ve mayıs 2013... Hepsi yakın birbirine ama dediğim gibi dikişlerden yana en ufak sıkıntı yaşamadım.
Canım Allah en kısa zamanda seninde kucağını yavrularla doldurur inşallah.
bende kızımı 37+3 te dekolman plesanta sonucu kaybettim... 2. bebeğini de mı aldın kucağına 30 haftalık hamıleyım demıstın en son sanırım:) maşallah sübhanalah.... benım de kaybımın üzerinden 6 ay geçti kontrole gıdıp düşünüorum tekrar çok korkuyorum umut oldun inan bana.. senın kaybının sebebi neydi cnm ılk bebeğini?
Canım çok geçmiş olsun. Nasıl bir acı yaşadığını çok iyi biliyorum. İnşallah sen de peş peşe yavrularını kucağına alırsın.
Evet canım ben kaybımdan sonra 2 bebeğimi de kucağıma aldım çok şükür. İlk kaybımın sebebi belli değil. Kalp atışları karnımda durmuştu. Otopsi sonucunda her şey normal dendi. Önlem amaçlı 2 hamileliğide de düşük dozda kan sulandırıcı iğne ve 100 mg coraspin kullandım. Ve folbiol. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Canım çok geçmiş olsun. Nasıl bir acı yaşadığını çok iyi biliyorum. İnşallah sen de peş peşe yavrularını kucağına alırsın.
Evet canım ben kaybımdan sonra 2 bebeğimi de kucağıma aldım çok şükür. İlk kaybımın sebebi belli değil. Kalp atışları karnımda durmuştu. Otopsi sonucunda her şey normal dendi. Önlem amaçlı 2 hamileliğide de düşük dozda kan sulandırıcı iğne ve 100 mg coraspin kullandım. Ve folbiol. Çok şükür bir sıkıntı yaşamadım.
Canım inşallah en kısa zaman da hamile haberini verirsin bizlere. özelden yazdım sana.maşallah cnm .. içime umut doğdu şu an.. çok zor günler yaşadım yaşıyorum.. inşallah ben de yeniden hayırlısıyla yenıden hamıle kalır sağ salim bebğimi alırım bu kez kucağıma... ben otopsi felan yaptırmadım yanı sebebı dekolman plesanta dendi.. eş önce ayrılmış sebepsiz oluyormus en çok ve çok az rastlanan bı olay.. diğer gebelik için bişey yapmaya gerek yok dedı bı kaç doktora gıttım.. sadece folık alıorum 3 aydır o kadar. senınle ne olur görüşelim buradan ya da başka turlu çok ihtiyaacım var buna... nerede oturuosun
merhaba ben de ilk bebeğim karnımda kalbi durmuştu. şimdi dr bana 100 lük aspirin iç dedi. ama eczacı da aspirin mi coraspirin mi diye sordu. ben de tabi emin olamadım. dr a da soramıyorum. bayramdan sonra tekrar deneyeceğim. coraspirin mi içiliyor.
ben de gastrit de var. aspirin içersem gastriti azdırır mıyım bilmiyorum.
Merhaba kızlar başlığı görünce yazmak istedim benim de 2 gebelik kaybım oldu..ilki 2 buçuk aylıktı kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım..6 ay sonra 2. bebeğime hamile kaldım..çok şükür sağlıklı bir kızım oldu..aradan 3 yıl geçtikten sonra bir kardeşli olsun dedik tekrar hamile kaldım..bu kez ikizdi ve 3. ay kontrolünde onlarında kalplerinin durduğunu öğrendim..ve yine kürtaj..tabii bu kez psikolojim iyice bozulmuştu..bir daha hiç çocuğum olamayacak diye düşünüyordum...kızıma mucize olarak bakıyordum ki zaten öyle :)
ama bir taraftanda deli gibi hamile olma isteği vardı..çünkü bebekelrimi kaybetmiştim ve yerini dolduracak,acımı unutturacak bir bebek ancak beni rahatlatabilirdi..sonra fakülteye gittim tüm tetkiklerimi yaptırdım..hafif derecede kan pıhtılaşması dedi doktor..coraspin ve folbiol başlayalım dedi..
ve başladık serüvenimize..o ay hamile olduğumu öğrendim tekrardan..yani kürtajdan 6 ay sonra..hamileliğimin 3. ayında kan sulandırıcı iğne başlattı ve 9 ay kendim vurdum..canımın yanması filan umrumda değildi..ve oğlum şimdi kucağımda... umarım umut olur bu yazılarım sizew....
Canım ilkinde doktorlar önemsemedi..sağlıksız bebekler düşer..normal dedi doktor..hiç araştırılmadı..önce hafif hafif lekelenmelerim olmuştu..doktor progestan hap verdi..bir hafta sonra kontrole gittiğimizde kalbi durmuştu2. hamileliğimde hiç bişey kullanmadım canım..kızım sağlıklı bi şekilde doğdu..inan vitamin bile almadım korkumdan bişey olacak diye..tabi Allah ömür verdikten sonra ne yaparsan yap çare yok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?