- Konu Sahibi mermaid2608
-
Müslin bez nasıl oluyor anlamadım,battaniye tarzımı bez gibi mi
Gecen bende bı emzırme odasına gırdım, 3 tane taze anne:) bırı yastıkla ugrasıyor, dıgerıde aynı şekılde kendını rahat ettırmeye calısıyor. Bırıde alt degıstırıyor, Ben gırdım odaya saga baktım sola baktım oturacak yer yok, pecete koydum altıma oturdum yere şak çıkarıp emzırdım ne örtü var, ne yastık :) ıcımdende bı gülüyorum, 18 aylık halen emzırıyorum, gozumun onune surıyelıler gelıyor:)) profosyonelleşmışım artık yastık ne :))Bana da hastanede yastık verdiler ,hiç rahat edemedim fırlatıp attım
O aylarda meme reddı genel olarak oluyor. Bıberon ama memeden kestırır bebegı evet cok rahat süt gelıyor cunku bıberondanSiz de yapmamış ama çoğunda yapıyor. Büyük bir risk yani. Ben çevreme bakıyorum 4 ay emdi sonra bir anda süt bitti diyorlar oysa süt bitmiyor emzik ya da biberon kullanımından kaynakli meme reddi yaşanıyor. Kaldı ki ben de bizzat bir arkadaşım da deneyimledim. Emzik meme reddi sebebi dediğim halde devam etti ve 4. Ay civarı bebek annesinin memesini görünce kendini yay gibi germeye başladı
Ben kendi bildiğim araştırdığım kadarıyla bir marka önerebilirim. Ucu anne memesine en benzeyen ürün deniyor. Dünyada da meşhurKonuyu bölmüş gibi olacagim ama su anne memesine cok benzeyen biberonun ismini verebilir misiniz bana? Yakinda emmeyi biraktiracagim. 20 aylik. Bu zamana kadar birkac biberon (avent, nuk, chicco) denedim. Hicbirini kabul etmedi benim kız. Kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Biberona alisirsa memeyi daha kolay birakir gibi geliyor.
Amin teşekkür ederim inşallahHastane çıkışı 1 taneyeterli, ana kucağı gereksiz bence, beek arabasından ziyade iyilerinde kanguru tavsiye edebilirim.
Gelelim kendi tecrübeme :)
Kıyafet hariç geri kalan her şeyi bebek doğduktan sonra ihtiyaç dahilinde aldım. Çok ta iyi yapmışım. Böylece evde gereksiz, keşke şunu almasaydım ya da şunun yerine şunu alsaydım diyeceğim hiçbir şey yok. Yani aklıma gelen herşeyi araştırıp en iyi olduğunu düşündüğümü bir yere not aldım, ihtiyacım olduğunda hemen gidip almıştım. Tavsiye ederim.
İSim konusunda da ben 9. ay da buldum. Bir gün otururken aniden içime doğdu, güzelde oldu :)
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Konuyu bölmüş gibi olacagim ama su anne memesine cok benzeyen biberonun ismini verebilir misiniz bana? Yakinda emmeyi biraktiracagim. 20 aylik. Bu zamana kadar birkac biberon (avent, nuk, chicco) denedim. Hicbirini kabul etmedi benim kız. Kara kara düşünüyorum nasıl olacak diye. Biberona alisirsa memeyi daha kolay birakir gibi geliyor.
Ben reklam ve ambalaj hedef kitlesiyim.bana reklam ve janjanlı ambalajla kedi kakası bile satabilirsiniz. Gerilmemim sebebi de bu. Kendimi biliyorum. Bir süre sonra ev gereksiz şeylerle dolacak. Asla kullanmayacağım ama alırken çok gerekli diye düşündüğüm eşyaları sağa sola dağıtmaya başlayacağım.Her şey çok janjanlı ve çoğu şey de insanlara büyük bir ihtiyaç gibi sunuluyor, ama aslında değiller. Mantıklı, sade kararlar verirseniz, gösteriş önemli değilse, gayet ekonomik bir şekilde halledersiniz bu meseleleri. İlk sene çok hızlı büyüyorlar, çok fazla giysi alırsanız, muhtemelen bir çoğunu yeterince çok giyemeden rafa kaldıracaksınız. O yüzden yavaş yavaş, çocuğunuz büyüdükçe takviye yapar gibi alın. Haşatları çıkana kadar kullanın. Ben öyle yaptım.
Neredeyse bütün giysileri üniseks almştım ki, ileride ikinci bebeğimiz olursa, cinsiyeti farklı olursa, falan filan diye... İkinci de kız oldu tabi, orası ayrı konu. =) Bebek arabasına 4000-5000 vermek bana dehşet abes geliyor. Chicco'nun Liteway Travel sistemini almıştık, ikinci kızımı da onunla büyütüyorum. Hem muadillerine göre çok uygun, hem de taş gibi sağlam. Baston puset olduğu için de ileri dönemlerde de çok işlevsel.
Çok kısa süre giyilecek, kullanılacak şeyler eğer çok pahalıysa, ikinci el aldım. Mesela ilk altı ay için mont, dönence filan gibi. Hala ikinci el çok şey alıyorum; kitaplar, oyuncaklar, giysiler... Tutumluanne diye bir site var, tavsiye ederim. 3 gün giyeceği, oynayacağı şeyler için dünya para saçmak büyük israf geliyor bana. Ah, benim yavrııım en güzeline, en kalitelisine layık kafasında hiç değilim. İhtiyaçları gidersin, yeter kafasındayım.
İsim konusuna gelirsek, doğadan isimleri severim ama kızlarıma neredeyse dünyanın her yanında, her millette bir anlamı olan isimler koyduk. Aslında tek sebebi kulağımıza güzel gelmeleriydi. İnsanlar pek anlamıyorlar, tekrar ettiriyorlar ama çok da fifi. Anlamayan az daha kitap okusun, bağa ne.Sağlıkla gelsin, uzun, huzurlu, mutlu bir ömrü olsun miniğinizin.
Almayı düşünüyorum. Bana da mantıklı geldiKanguru tavsiye ederim, özellikle yenidoğan uyumlu kanguru çok işinize yarar bence. Bebek arabasından çok daha fazla kullandım ben.
Amin. Aynen. Ben de içimden diyorum hep en büyük sıkıntı bu olsun. Ama gereksiz şeylere para harcamak istemiyorum. Giderim o parayla üç beş sokak hayvanı doyururum.İnanın ki derdiniz beni gülümsetti. Allah büyük dertler vermesin... Birkaç kıyafet, 1 hastane çıkışı, 1 beşik ya da yatak yanı beşiği gibi birşey alsanız yeterli bence. İleride büyüdüğünde duruma göre bir oda dizaynı yaparsınız. İsim konusunu ise düşüneceğiniz uzun bir hamilelik var önünüzde. Bebeğinizin keyfini çıkarın.
Olur mu estağfurullah. Her yorumu okuyorum. Size nasıl anlatayım bu konuya o kadar yabancıyım ki. Bazen yorumları okurken şaşırıyorum. Hadi canim o da mı vardı diye. Mesela tırnak makası. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.2 çocuk annesi olarak ben de size deneyimlerimi anlatayım. Ilk bebeğim kız. 56 beden kıyafet aldım ona. 50 1 veya 2 adet vardı. 3220 gr 51 cm doğdu 56 çuval gibi geliyordu ona. Eşime dedim git mağazaya beğendiğin 50 beden birkaç tulum body al gel ve onları yanlış hatırlamıyorsam 1 ay boyunca rahat giydi sonra 56 giymeye başladı zaten...
Ikinci hamileliğimde bebek bu ne de olsa ben ne olur ne olmaz 50 beden de alayim dedim 4 5 adet tulum/alt üst takım aldım. Ve sürpriz.. bebeğim erkek ve 4280gr 54 cm doğdu. 50ler olmadı bile. 1 kere giydirdim hatırası olsun diye. Hemen 56 ile başladı. Şu an yaklaşık 2 aylik ama maşallahı var 62-68 oluyor anca. Yani demem o ki çok küçük almayın zaten minnak gelse de bebeğiniz hemen birkaç parça eşya temin edebilirsiniz. Ha bir de kişisel bakım eşyaları tırnak makası,tarak,vücut losyonlari,şampuan vs unutmamak lazım. Emzik ve biberonu yedekte tutmanızı öneririm. Aracınız varsa kesinlikle araç koltuğu almalısınız. Emzirecekseniz pompaya süt saklama poşetlerine falan hiç gerek yok ihtiyacınız oldukça alın böyle şeyleri. Ya hiç kullanmazsanız? Göğüs pedi, göğüs ucu kremi, kullanışlı emzirme atleti veya sütyeni.. emzirme yastığını iki bebeğimde de pek kullanmadım 2 adet olmasına rağmen evdeki diğer yastıklar işimi gördü. Ama isterseniz alın siz de. Alt açma bezleri ve birer adet 1 ve 2 no bez alın evde dursun. Hemen büyüdükleri için 2ye hızlıca gececeksinizdir. Örtü+uyku tulumu alın ha bir de ayaklı montlar var ya tulum gibi onlar da gerekebilir mevsimine göre kalınlığını ayarlarsınız. Bir de aldığınız kıyafetlerin kalınlığını bebisinizin büyüklüğüne göre ayarlayın. Yani 6. Ayı yaza denk geliyorsa kışlık 6 ay büyüklüğünde kiyafetler almaya gerek yok. Ve de çok şey almayın. Gerçekten ilk dönem hemen büyürler bebekler. Zaten küçüldükçe kıyafetleri hemen bir üstü olsa evde yeter. Yani 56 beden alacaksanız 62 de olsun evdeay uzun oldu ama siz sorun ben cevap vereyim
Sling yeni favorim. Beğendim mantığınıSling ve fermuarlı kundak öneririm 2. El alabilirsiniz bence
Kışın doğacak ama burası çok soğuk bir yer değil. Yani evde durmayız diye düşünüyorum. Beni ev basar. Herkes dalga geçiyor. Çocuğu sırtına bağlayıp sahile atar kendini diyeKaç aylık bilmiyorum ama kışın doğacaksa bebek arabasına gerek yok nasıl olsa evde olacaksınız eğer özel arabanız varsa o yeter
Çıtçıtlı zıbınlardan birkaç tane olsun eldiveni başlığı vs... Fazla alırsan giydiremeden kenara koyarsın çünkü çok çabuk büyüyolar aldıklarını biraz bol almanda iyi olur
Diğer gerekli ihtiyaçlar küvet, burun aspiratörü ,battaniye (2 tane olmasında fayda var)
Alt açma örtüsü, bez mendil. Ben ilk aylarda altını açarken ıslak mendil kullanmadım, kaynatılıp ılınmış su ve pamukla altını dilerdim en güzeli bu. Şampuana gelince ben siveno'nun köpük bebe şampuanını kullanıyorum içinde bitki özleri var ve zararlı kimyasal madde içermiyor. Araştırmacı kimyager bi bayanın sayfasını takip ediyorum o önermişti bunu. Pişik kremi yerine Himalaya bebe pudrasını kullandım sadece kızarıklık olduğunda. Kantoron yağı pişik için kullanılabilir
Sanırım bebekten bebeğe değişiyor durum. Park yatak kiminin çok işime gelmiş, kimisi hiç kullanmamış. Araba konusunda kesinlikle katılıyorum. Hafif olması önemli. Devasa ağır araçlara gerek yoktur.1. 2 hastane çıkışı gereksiz. Biri ful setse diğeri en azından battaniyesiz falan olsun.
2. Park yatak bizde var seyahat için almıştık. Bi kere bile uyumadı içinde. Ama beşiğinde de pek uyumadı. Bizimle uyuyor hala. Emzirdiğim için kolayıma geldi böylesi ama yataklara yazık oldu.
3. Bizim travel sistemdeki ana kucağı sallanıyordu. Çok fazla kullanamadım o şekilde. Belki tecrübesizlikten bilmiyorum. Zaten 4 aylık falan olunca dönmeye falan başlıyorlar, sonra emekleme falan derken çok uzun ömürlü değil. Yine de işe yarayabilir ilk aylar.
4. Şimdiki aklım olsa maclaren alırdım yanına da yenidoğandan itibaren kullanılacak araba koltuğu. O kocaman bebek arabaları çok ağır oluyor. Satıcının en hafifi bu demesine aldanıp 9-10 kg travel setlerden almamak lazım. Özellikle apartmanda merdiven varsa. Bi kolda 10 kg bebek bi kolda 10 kg araba imkansız. Tabi kapının önünde sürekli araba varsa ve bagajında saklayabilecekseniz başka.
5. Biberon ben kesin lazım olur diye aldım. İlk haftalar sütüm de yetmedi pek. Doktor mama vereceksiniz dedi, ama kaşıkla... dolayısıyla biberon en saçma yatırımlardan biri oldu. Emzik de verdirmedi, zaten kızım da tutamadı.
6. Herkes çabuk büyür bebek dedi. Benimki o kadar çabuk büyümedi. Kıyafet yettirememeye başladım. Eşim bir koşu gidip bir iki parça kıyafet aldı. Yıkadık giydirdik. Eksik kıyafet o kadar dert değil yani.
7. Herkes müslin bez aldı, çok lazım olur dediler. Kimse de nedenini söylemedi. Arada bir kusmuk ve salya silmek dışında kullanmadım. Neden 50 parça mini müslin bezlerle doldurduk evi hala bilmiyorum.
8. Yine herkes hırka ördü, aldı... kışın merkezi ısıtmadan ev çok sıcaktı giydiremedim çoğunu. Üstelik çoğu akrilik iplikten sanırım. Yine de emeklere minnettarım.
Çevre yok ki. Eşimin ve memleketime çok uzağız. Annem ve babam var. Başka kimse gelemez zaten. Millet çok şanslısın karışanın olmayacak diyor. Ne yaparsak eşimle artık. Cinnet mi geçiririz oturur bebekle ağlarmıyız hiç bilmiyorumKanguru ya da sling alın muhakkak. İlk aylar bebek sizden ayrılmsk istemeyecek siz duruma adapte olmakta zorlanacaksiniz. O zaman kurtarıcıniz olacaktır. Ama ergonomik kanguru alin. Bu arada bebeğin fiziki ihtiyaclari illaki hazırlanır. Siz doğumdan sonra sizi ne bekliyor. Emzirme, sutun yetmesi, bebek ağlaması bunlara da hazırlanin. Zira yeni doğum yapmış annelerin ilk açtığı konu sütum yok, beebgim sürekli ağlıyor gibi konular oluyor. Ve malasef toplumda yanlış bilinen çok şey var. Eğer siz hazır olursanız doğumdan sonra çevrenin sizi olumsuz etkilemesine izin vermezsiniz.
Facebook'ta emzirme sanatı isimli grup var tavsiye ederim katılmanızı.
Instagram'da izmiremzirmedanismani, attachment pareting, bidunyacocuk, nihanka7,eskisehirpozitifdogum,gizemerbirer, serapreyhaniogluarikan onerebilecegim hesaplar
Kışın doğacak ama burası çok soğuk bir yer değil. Yani evde durmayız diye düşünüyorum. Beni ev basar. Herkes dalga geçiyor. Çocuğu sırtına bağlayıp sahile atar kendini diye
Hangi markayı kullandınız yenidoğan içinKanguru tavsiye ederim, özellikle yenidoğan uyumlu kanguru çok işinize yarar bence. Bebek arabasından çok daha fazla kullandım ben.
Bebek arabası için önerebileceğiniz bir model/marka varmı?benimkide kışın doğacak.ben hala karar veremedim araba konusundaO zaman bebek arabası gerek tabi hafif bişey öneririm ve çift yönlü. Sık sık emzirme ve alt açma durumu olduğu için dışarda pek rahat edeceğini düşünmüyorum ama kısa yürüyüşler iyi gelebilir bebek uyurken...
Benimki Eylül'de doğdu hava soğuk değildi ama yinede dışarı çıkmaya cesaret edemezdim. Zaten doğumdan sonra zor iyileştim onunda etkisi vardı. Bide göğüs yaralarım çok olduğu için emzirme derdine düşerdim. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve sorunsuz bi lohusalık geçirirsin
Benim oğlan 3.5 kilo doğduydu, 49 santimdi.Evet bir diğer soru işaretimden bahsetmişsiniz. Kimisi diyor ki 2, 5 kilo doğdu, kimisi 4,5 kilo. Ben de onu düşündüm bu kıyafetler hepsine nasıl oluyor ki. 3-6 ay arası diyor. Kimisi 3. Ayında 5 kilo kimisi 6. Ayında. Ama ocak ayında doğan bebeğin 3. Ayı kış mevsimi ve soğuk, 6. Ayı yaz mevsimi ve sıcak. Ben aldığım kışlık kıyafeti belki 3. Ayında giydirmeyeceğim .büyük gelecek. 6. Ayında da sıcak olunca bu defa kıyafet bebeğe uygun, mevsime uygunsuz olacak. O kıyafet hiç kullanılmadan kalacak mı o zaman?
Bir de alt değiştirmek için tulum sıkıntı değil mi? Alt üst daha kolay olmaz mı? Neden tulum
En önemlilerden biri de ateş ölçer, serum fizyolojik gibi tıbbi şeyler bu arada.
İlk aylarda burun aspiratörü kullanılmaz ama yenidoğan sadece burnundan nefes aldığı için önemli. Bunları da ekleyin listenize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?