İlk bebek ve aklımdaki sorular

Müslin bez nasıl oluyor anlamadım,battaniye tarzımı bez gibi mi
Bana da hastanede yastık verdiler ,hiç rahat edemedim fırlatıp attım
Gecen bende bı emzırme odasına gırdım, 3 tane taze anne:) bırı yastıkla ugrasıyor, dıgerıde aynı şekılde kendını rahat ettırmeye calısıyor. Bırıde alt degıstırıyor, Ben gırdım odaya saga baktım sola baktım oturacak yer yok, pecete koydum altıma oturdum yere şak çıkarıp emzırdım ne örtü var, ne yastık :) ıcımdende bı gülüyorum, 18 aylık halen emzırıyorum, gozumun onune surıyelıler gelıyor:)) profosyonelleşmışım artık yastık ne :))

O aylarda meme reddı genel olarak oluyor. Bıberon ama memeden kestırır bebegı evet cok rahat süt gelıyor cunku bıberondan

Ben kendi bildiğim araştırdığım kadarıyla bir marka önerebilirim. Ucu anne memesine en benzeyen ürün deniyor. Dünyada da meşhur

Gördüğünüz gibi fiyatı çok. Bazı insanlar doktor önerisi olarak alıyorlar.
Bunu geçiş biberonu olarak kullanırsınız. Sonra diğer markaların biberonlarına da alışır. Daha hızlı akışlı olanları alırsınız.
Anne memesine benzeyenlerde hızlı akışlı olanlar olmuyor. En yavaş akış. Anne memesiyle aynı.
Sonra como tomo diye bir marka var.

Bu da tutmak konusunda anne memesine benziyor.

Bunları sadece geçiş dönemi için kullanırsınız. Sonra normal biberonlara geçersiniz.( Philips avent , chicco , nuk) Madela nın ucu anne memesi ile aynı şekilde çalışıyor. 20 aylık çocuk aslında daha hızlı akışlı kullanır biberonu. Ama daha sizinki başlamadığı için bunlardan alabilirsiniz.
Ama çok pahalı. Bildiğim bunlar. Türkiye alım gücü düşük bir ülke bu ürünler dünyada ünlü olmasına rağmen fiyatlarından dolayı çok az kişi alabiliyor. Bulmak zor oluyor. İnternette var.

Kaç aylık bilmiyorum ama kışın doğacaksa bebek arabasına gerek yok nasıl olsa evde olacaksınız eğer özel arabanız varsa o yeter
Çıtçıtlı zıbınlardan birkaç tane olsun eldiveni başlığı vs... Fazla alırsan giydiremeden kenara koyarsın çünkü çok çabuk büyüyolar aldıklarını biraz bol almanda iyi olur
Diğer gerekli ihtiyaçlar küvet, burun aspiratörü ,battaniye (2 tane olmasında fayda var)
Alt açma örtüsü, bez mendil. Ben ilk aylarda altını açarken ıslak mendil kullanmadım, kaynatılıp ılınmış su ve pamukla altını dilerdim en güzeli bu. Şampuana gelince ben siveno'nun köpük bebe şampuanını kullanıyorum içinde bitki özleri var ve zararlı kimyasal madde içermiyor. Araştırmacı kimyager bi bayanın sayfasını takip ediyorum o önermişti bunu. Pişik kremi yerine Himalaya bebe pudrasını kullandım sadece kızarıklık olduğunda. Kantoron yağı pişik için kullanılabilir

Amin teşekkür ederim inşallah

Kesinlikle lansinoh diyorum bende zamanında avent falan kullandım ucu çok sertti lansinohun ucu yumuşacık anne memesi gibi oğlum bayıldı ona ödüllü bi biberondur

Ben reklam ve ambalaj hedef kitlesiyim.bana reklam ve janjanlı ambalajla kedi kakası bile satabilirsiniz. Gerilmemim sebebi de bu. Kendimi biliyorum. Bir süre sonra ev gereksiz şeylerle dolacak. Asla kullanmayacağım ama alırken çok gerekli diye düşündüğüm eşyaları sağa sola dağıtmaya başlayacağım.

Amin. Aynen. Ben de içimden diyorum hep en büyük sıkıntı bu olsun. Ama gereksiz şeylere para harcamak istemiyorum. Giderim o parayla üç beş sokak hayvanı doyururum.

Olur mu estağfurullah. Her yorumu okuyorum. Size nasıl anlatayım bu konuya o kadar yabancıyım ki. Bazen yorumları okurken şaşırıyorum. Hadi canim o da mı vardı diye. Mesela tırnak makası. Kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.

Kışın doğacak ama burası çok soğuk bir yer değil. Yani evde durmayız diye düşünüyorum. Beni ev basar. Herkes dalga geçiyor. Çocuğu sırtına bağlayıp sahile atar kendini diye

Sanırım bebekten bebeğe değişiyor durum. Park yatak kiminin çok işime gelmiş, kimisi hiç kullanmamış. Araba konusunda kesinlikle katılıyorum. Hafif olması önemli. Devasa ağır araçlara gerek yoktur.

Çevre yok ki. Eşimin ve memleketime çok uzağız. Annem ve babam var. Başka kimse gelemez zaten. Millet çok şanslısın karışanın olmayacak diyor. Ne yaparsak eşimle artık. Cinnet mi geçiririz oturur bebekle ağlarmıyız hiç bilmiyorum

Kışın doğacak ama burası çok soğuk bir yer değil. Yani evde durmayız diye düşünüyorum. Beni ev basar. Herkes dalga geçiyor. Çocuğu sırtına bağlayıp sahile atar kendini diye

O zaman bebek arabası gerek tabi hafif bişey öneririm ve çift yönlü. Sık sık emzirme ve alt açma durumu olduğu için dışarda pek rahat edeceğini düşünmüyorum ama kısa yürüyüşler iyi gelebilir bebek uyurken...
Benimki Eylül'de doğdu hava soğuk değildi ama yinede dışarı çıkmaya cesaret edemezdim. Zaten doğumdan sonra zor iyileştim onunda etkisi vardı. Bide göğüs yaralarım çok olduğu için emzirme derdine düşerdim. İnşallah bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ve sorunsuz bi lohusalık geçirirsin

Bebek arabası için önerebileceğiniz bir model/marka varmı?benimkide kışın doğacak.ben hala karar veremedim araba konusunda

En önemlilerden biri de ateş ölçer, serum fizyolojik gibi tıbbi şeyler bu arada.
İlk aylarda burun aspiratörü kullanılmaz ama yenidoğan sadece burnundan nefes aldığı için önemli. Bunları da ekleyin listenize

Benim oğlan 3.5 kilo doğduydu, 49 santimdi.
40 ı doğmadan 5 kiloyu geçmişti valla boyu da 58-59 santimdi. Manyak bi hızla büyümüştü normalde olanın 2 katıymış. Yani ona da güven olmuyor. Siz başlayın en küçük bedenden, 50-56-62

Aynen katılıyorum
Bol bol aspiratör yedek ucu yedekleyin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…