- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Karadenizin küçük bir ili.özellikle kıyafet konusunda çok pahalı. Çok seçenek olan bir yer değil. Bu yüzden internet kullanıyorum. Oradan da görmeden almak sıkıntı oluyor.Bunun için çok alışveriş yapmayacaksınız.
Ama bebelerin kusmasını da dikkate alacaksız.
Ilk etapta 6-7 kıyafet olmalı en az, az geliyorsa doğumdan sonra da tamamlarsınız.
2.5-3 kilo bebeğe 0-3 ay büyük geliyor, büyük büyük giydiriyoruz.
Sonrasını da zamanı gelince düşünün, şimdi içinden çıkamazsınız.
Tulum derli toplu bir kıyafet, çok rahat bence.
Alt üstten çok tulum kullandım.
Her şeyi halletmeye çalışmayın, yaşadıkça öğreniyoruz çünkü, merkezi bir yerdeyseniz doğumdan sonra da çok rahat yaparsınız alışveriş.
Benim gibi düşünmüşsünüz hep. Aynı fikirdeyim sizinleİlk bebekten sonra bir çok şeyi gereksizliğini anlamış biri olarak;
- İsim konusunda insan gerildikçe seçme olayı zorlaşıyor. Daha vakit varken mola verin biraz.
- Malesef ilk alışveriş biraz fazla masraflı oluyor. Siz şimdiden ay ay alın ki son zamanlar şişmesin.
Çevrenizdekilerin "ben hiç kullanmadım" veya "bi çok işime yaradı" dediklerini dikkate alın.
Bazıları reflü yatağı kullanmamıştır ama benim çok işime yaradı mesela. Reflüsü yoktu ama onda uyutunca yerine koymak daha kolay oluyordu. Hemen uyanmıyordu. Ben almayacaktım gereksiz geliyordu ama eşimin kuzeni vermişti.
Ben emzik ve biberon verdim rahat ettim. Oğlum da memeyi hiç bırakmadı. Ama bir başkası "asla vermedim" diyebilir. Gibi gibi örnekler..
- İki adet hastahane çıkışı makul. Fazlası olmasın. Süslü bir modelse ikinciyi almayıp diğer günlük tulumlardan giydirin derim. Ben tek alacaktım ikinci hediye gelince yedeklerden onu koydum.
- Park yatak tip olarak beğenmesem de en uygunuymuş. Ben oda yaptım ama 14 ay kendi odamızda başka beşikte yatırdım. Sonra odayı bozdum baza aldım. İkinci çocuk olursa bu hatayı yapmam.
- Ana kucağı iyi bir şey. Bebeğin etrafına hakim olması için. Ama pek uzun süre kullanılmaz..
- Bebek arabası ben en ucuz modelinden almıştım. Hala duruyor. Sanırım şimdi 450-500₺ falandır.
Binlerce liralık travel sistem veya orası çıkıyor, burası yamuluyor, yok çanta gibi tırıvırı şeylere gerek duymadım.
Zaten bir evde en az bir otomobil varsa kimse bebek arabasıyla toplu taşımaya binmiyor orası bir gerçek.
Benim için önemli kriter tek kolumda bebek varken tek elimle katlayabilmemdi.
Müslin bez nasıl oluyor anlamadım,battaniye tarzımı bez gibi miBenim iki hastane çıkışım vardı. İkisini de kullandım. Zıbın önemli. Hazırda 5 adet falan olsun . E bebekte 5 al 4 öde zıbınlar var güzel. Ama çok alma yenidoğan çünkü çok çabuk büyüyecek. Doğumdan sonra alırsın tekrar bebeğin büyümesine göre. Çok da kıyafet doldurmaya gerek yok bence çünkü bazılarını hiç giyemeden büyüyor. Nasıl olsa artık kolay ulaşılabiliyor bu tip şeylere. Müslin bez kurtarıcı 120×120 olanlardan 3 adet falan alabilirsin. Benimki 8 aylık hala müslin bezleri kullanıyoruz. Müslin ya da pamuklu ağız bezlerinden 10-15 adet alabilirsin. İlk zamanlar çok kaka yapıyorlar bir de ilk kakaları çok yapışkan zift gibi bi şey oluyor, ıslak mendil yerine ılık suda ıslattığımız bebek pamuklarını kullandık o dönemlerde. Tavsiye ederim. Bepabthol pişik kremi ve onarıcı bakım kremi kullandım. Çok memnun kaldım. Bulabiliyorsan gerçek kantaron yağı da olsun bir kenarda. Zeytinyağı ile karıştırıp onu da kullandık pişikler için.
Sizdende razı olsun.Allah razı olsun. Tam ihtiyaç listesi olmuş. Teşekkür ederim. Fazla bir şey istemiyorum ben de
Yok ince bir bez tülbent gibi. Üstüne örtebilirsin,emzirirken emzirme önlüğü gibi kullanabilirsin, arabanın üstüne örtebilirsin sinek ya da ışık helmesin diye. Çok yönlü kullanılabiliyor yani. Ayrıca benim bebeğimin en önemli oyuncağı şu an, onu topak yapıyo, sarılıyo, ısırıyo, dişlerini kaşıyo. Mutlaka görmüşsündür bebekli ailelerde ama ben de bilmiyordum hamilelikten önce. İnternetten de araştırabilirsin.Müslin bez nasıl oluyor anlamadım,battaniye tarzımı bez gibi mi
Anladım şimdi canim.örtü tarzı diyorsunuz.onlardan aldım.muslin bez diyince bende bebek bezi gibi bisey sandimYok ince bir bez tülbent gibi. Üstüne örtebilirsin,emzirirken emzirme önlüğü gibi kullanabilirsin, arabanın üstüne örtebilirsin sinek ya da ışık helmesin diye. Çok yönlü kullanılabiliyor yani. Ayrıca benim bebeğimin en önemli oyuncağı şu an, onu topak yapıyo, sarılıyo, ısırıyo, dişlerini kaşıyo. Mutlaka görmüşsündür bebekli ailelerde ama ben de bilmiyordum hamilelikten önce. İnternetten de araştırabilirsin.
Hastane çıkışı 1 taneyeterli, ana kucağı gereksiz bence, beek arabasından ziyade iyilerinde kanguru tavsiye edebilirim.Az buçuk takıntılı biri olarak ilk bebek bende bir miktar gerilim yarattı.
1. İsim yok. Gerçekten içimize sinen bir isim yok. Haftalardır bütün sanal alemi dolaştım ama yok. Bebek kız bu arada. İçime sinen tek isim var, o da eşimin ablasının adı. Kesinlikle yakın akraba adı koymam. Dolayısıyla bu konuda çok rahatsız hissediyorum.
2.Bebek için ne alınır?Herşey ne kadar pahalıymış ya. İnternette alışveriş sitelerinde dolaşayım dedim ağzım açık kaldı. İnsanlar o kadar çocuğu asgari ücretle nasıl bakıyor?
Ben ne alayım? Herşeyler çok janjanlı. Hep al beni diyor ama gereksiz bir şey almak istemiyorum.
1. İki adet hastane çıkışı
2. park yatak
3. Şu sallanır ana kucaklarından
4. Bebek arabası (bu konu beni çok kararsız bıraktı. 400-4000 TL arasında fiyat aralığı var. Türlü türlü çeşidi var)
5.
6
7
Alış verişi ne zaman yapmalıyım. 15. Haftada bebeğin çeyizini düzen de var, 8. Ayında alan da var.
(Allah başka dert vermesin. Herkesin çoluğu çocuğu sağlıklı olsun. Allah sağlıklı bir şekilde kucağımıza almayı nasip etsin. En önemlisi bu tabii)
Yok ince bir bez tülbent gibi. Üstüne örtebilirsin,emzirirken emzirme önlüğü gibi kullanabilirsin, arabanın üstüne örtebilirsin sinek ya da ışık helmesin diye. Çok yönlü kullanılabiliyor yani. Ayrıca benim bebeğimin en önemli oyuncağı şu an, onu topak yapıyo, sarılıyo, ısırıyo, dişlerini kaşıyo. Mutlaka görmüşsündür bebekli ailelerde ama ben de bilmiyordum hamilelikten önce. İnternetten de araştırabilirsin.
Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah..Anladım şimdi canim.örtü tarzı diyorsunuz.onlardan aldım.muslin bez diyince bende bebek bezi gibi bisey sandim
Sanırım kişiye göre çok değişiyor, emzirme yastıksız ben emziremiyorumBırde gereksız emzırme yastıgı, emzırme önlüğü gıbı. Hastane bezi de aldım hıc kullanmadm hastane verdı acaba sezaryen oldum dıyemı anlayamadım halen duruyor koca paket :) Lasınoh gogus ucu kremler falan hıc işe yaramadı, has zeytınyagı surup pamuga ucuna koymustum gogsumun resmen ıyılesmıstı, o kreme o kadar para vermeyın.
Ay ben lansinoh,garmastan hepsini sürdüm .hiçbir işe yaramadı .herkese iyi gelen şey farklı oluyor işte .bana kalkan çok iyi gelmişti .Biraz önce yazdığım herkesin kullanım gereksinimi farklı konulu yorum olmuş.
Ben de yara olduğu dönem her emzirme sonrası memeyi yıkayıp sürünce çok faydasını gördüm.
Bana da hastanede yastık verdiler ,hiç rahat edemedim fırlatıp attımSanırım kişiye göre çok değişiyor, emzirme yastıksız ben emziremiyorumörtü de 2 tane var eve misafir gelince yada dışarı çıkınca hep kullanıyorum. Külotlu hasta Pedi de çok işime yaradı.
Pompaya neden gerek olsun ki?Bilge çok güzel isim. Anlamı da güzel.
Alışveriş konusunda çok haklısınız. Herşey pahalı. İndirim takip etmeye çalışın.
Bütçenizi bilemediğim için önerebileceğim markalar var ama fiyatları çok gelebilir.
Emzirmeyi düşünüyorsanız. (büyük ihtimalle düşünüyorsunuzdur ama yine de bazı durumlarda emzirmeyi düşünmüyorlar. Saygı duyuyorum tabiki herkesin kendi kararı )
1Emzirme sütyeni( bedeninize göre büyük alın göğüsleriniz büyüyecek , dantelli almayın göğüs ucunuz hassas olacak ya da yaralarınız olabilir. Yumuşak olsun )
2Emzirme yastığı
3 Göğüs süt pompası
4 Göğüs Kalkanı ( yaraların oluşmasını engellemek için )
5 göğüs pedi ( kesinlikle öneririm ablam çok rahat etti )
6 göğüs ucu kremi ( yaralar için )
7 süt saklama torbası ( kutu yerine torba alın. Dolapta daha az yer kaplıyor )
8 emzirme örtüsü
9 sağdığınız süt için biberon ( ağız kısmı anne göğsüne benzeyen modellerden alın öyle modeller var ürün araştırırken görürsünüz ) biberonu en yavaş akışlı olandan alın. 1. derece
10 sterilizasyon makinası ( pek kullAnışlı olmuyor. ) eğer almazsanız tencerede de suyun içinde biberonu emziği kaynatabilirsiniz.
Ve sırf bu emzirmebile ne kadar masraflı oluyor.göğüs pompasını Göğüslerinizin rahatı sağlığı için pahalı bir Marka tercih etmenizi öneririm. Tabi imkanınız varsa.
Benim çocuğum yok ablama alışverişte yardım etmiştim. Zaten birçok bebek ürününü ben ve annem almıştık. İsterseniz tam liste yazarım size. Bu sadece işin emzirme kısmı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?