• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bulusmada hesabi odemek..

ilki sonu yok bunun canım...eşitiz eşitiz diye diye adamlarda bu hale geldi...40 yaş üstüyüm benim genç kızlığımda asla
bir erkek bayana hesap ödettirmezdi..isterse defalarca götürsün biryerlere, ayıp karşılanırdı...
Aynı fikirdeyim.
Al sana Eşitlik

Ayın sonu, maaşı ay başında alıyorsa cebinde para kalmamış olabilir, ay ortasında alıyorsa asgari ücret ise aldığı insanlar zor geçiniyor. Yani siz bu ilişkide öyle pek güller çiçekler hediyeler de beklemeyin sisin ilişki hesabı kırışalım modunda olacak. Ha ben dert etmezdim sanırım

Birşey sormak istiyorum yabancı bir erkeğin neden kadını pohpohlaması, kadının yediği içtiği şeyleri ödemesi gerektiğini düşünüyorsunuz? Menüdeki herşeyi seçip emrivaki ödetmesini önermişsiniz. Neden yani babasının oğlu mu? Elalemin adamının ne haddine her yediği şeyi ödemesi ?

Hayır aslında emrivaki değil. Şimdi şöyle düşünün eskiden bir beyefendi bir hanımı yemege çıkardığında ki bu en fazla 15 20 yıl önce olsun zaten öyle fiyat yazan menülerde gelmezdi siz yiyeceginizi istersiniz artik ne uyuyorsanız zaten nezaket var fil gibi yemek yiyecek değilsiniz. Sonra hanım hanım kalkar beyefendinin koluna girer çıkardınız. Ama şimdi öyle bir oldu ki ortamlar daha evlenip evlenmeyeceğimiz bile belli olmayan bir adamın hesabını tutar olduk. Biz bayanlar önce bakar olduk aman pahali birşey yemeyelim aman fazla ödemesin derdine girer olduk. Elin adaminjn hesabını yapar olduk. Yoksa kimseyi kimseyi pohpohlamasın canim ama bu adam senle görüşmek istiyorsa yemege çıkarıyorsa bazı şeyleri göze almalı sonuçta. Sonra görüyoruz kadınlar düşünden tırnağından arttırıyor adam parayı bulunca ilk kadını değiştiriyor. Dolu yani forum okuyun isterseniz. Ama erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilsin. Ben böyle düşünüyorum . Ama birgün biriyle gez dolaş ertesi günü diğeri ile gez y3 üç dolaş yapmadım yani herşeyin bir hak boyutu var. Bu da vicdan ile ölçülür. Sevgiler

hemen topa tutmayın çocuğu ya yazık belki düşünemedi insanlık hali evet katılıyorum erkek ödemeli idi ama yinede ben bunda çokta takılcak bişey görmedim sevgiliyken bazen eşimin parasının olmadını fark ettiğimde ben öderdim zaten belli seviyeden sonra senin benim diye ayırmadık olsun bunları düşünüpte üzmeyin kendinizi mutlu olunnnn :KK74:

Önceden hesaplari erkek ödedigi icin mi evlilikler uzun sürüyordu acaba?
Siz hesap ödeyen kizlara "saf" gözüyle bakiyorsunuz ben hesap ödeten kizlara "parazit!"
Bakis acilar farkli iste.
Evlendigi adama maddi anlamda bagimli kalip evliligi bittiginde de ortada kalmaktan korkup yasadigi her biseye "riza"gösterenler erkek degil mi yapsin!'ci hanimlar genelde..
Bilmem anlatabildim mi?
Malesef yanlış düşünüyorsun. Ben yine aynı tezi savunuyorum. Evet parazit dediğin icin diyorum hergün biriyle orda hurda para harcayan. Hatta günümüzde zengin erkekleri gözüne kestirip kolaydan ev araba sahibi olan kadınlar var malesef. Ama bir kadın ekonomik yönden tabiki ayakta durmalı kesinlikle bir adamın ona getirmesini beklememeli ama siz burda maddi düşünüyorsunuz ben Sadcee ilişkiler yönünden bakıyorum nezaket kibarlık özveri adamın kuruşu olmaz cebinde seni görmek istiyorum de köse kaldırımda buluşursun. Ama bilirsin ki olursa parası senin icin harcar. Yani böyle erkeklere ben ödeyeyim ben yapayım diyince adamlar genelde evlenip herşeyi bizden bekler oluyorlar. Ben nelerini gördüm yaşantımda. Yani benim icin sana değer vermesi. Ama ilk görüşmede de lütfen öküzlük yapmasin.ilk intiba denilen birşey var. Kime sorarsanız sorun çevremizde kabul edil.is bir kural var. Bu yazılı değil toplum veya mahalle baskısı da diyebilirisniz. Ama bence olması gereken beyefendinin gayet kibar hesabı ödemesi hatta ödediği fiyatı kadina sezdirmemesi bile

Hayır aslında emrivaki değil. Şimdi şöyle düşünün eskiden bir beyefendi bir hanımı yemege çıkardığında ki bu en fazla 15 20 yıl önce olsun zaten öyle fiyat yazan menülerde gelmezdi siz yiyeceginizi istersiniz artik ne uyuyorsanız zaten nezaket var fil gibi yemek yiyecek değilsiniz. Sonra hanım hanım kalkar beyefendinin koluna girer çıkardınız. Ama şimdi öyle bir oldu ki ortamlar daha evlenip evlenmeyeceğimiz bile belli olmayan bir adamın hesabını tutar olduk. Biz bayanlar önce bakar olduk aman pahali birşey yemeyelim aman fazla ödemesin derdine girer olduk. Elin adaminjn hesabını yapar olduk. Yoksa kimseyi kimseyi pohpohlamasın canim ama bu adam senle görüşmek istiyorsa yemege çıkarıyorsa bazı şeyleri göze almalı sonuçta. Sonra görüyoruz kadınlar düşünden tırnağından arttırıyor adam parayı bulunca ilk kadını değiştiriyor. Dolu yani forum okuyun isterseniz. Ama erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilsin. Ben böyle düşünüyorum . Ama birgün biriyle gez dolaş ertesi günü diğeri ile gez y3 üç dolaş yapmadım yani herşeyin bir hak boyutu var. Bu da vicdan ile ölçülür. Sevgiler
Ne dediğinizi anladım ama kadınların çoğunun ev hanımı olduğu, ekonomik özgürlüğünün olmadığı bir dönemde erkeğin hesabı ödemesi münasip görülüyordu sanırım. Ama kadınlar da kendi ayakları üzerinde durabiliyor, çok şükür konu sahibinin de bir mesleği varken niye tenezzül ediyor? Benim görüşüm birinin bana birşey ısmarlaması için aramızda samimiyet olması gerekir. Samimiyet olsa bile karşı taraf birşey ısmarladiysa sonraki buluşmada ben ismarlarim.Karsi tarafta yediğini içtiğini ödüyorum o zaman üzerinde söz hakkı sahibiyim gibi düşünceler doğabilir. Benim düşüncem bu yönde. Sonucta bu bir romantik akşam yemeğine davet edip hesabı bana odetti gibi bir mesele değil.

Malesef yanlış düşünüyorsun. Ben yine aynı tezi savunuyorum. Evet parazit dediğin icin diyorum hergün biriyle orda hurda para harcayan. Hatta günümüzde zengin erkekleri gözüne kestirip kolaydan ev araba sahibi olan kadınlar var malesef. Ama bir kadın ekonomik yönden tabiki ayakta durmalı kesinlikle bir adamın ona getirmesini beklememeli ama siz burda maddi düşünüyorsunuz ben Sadcee ilişkiler yönünden bakıyorum nezaket kibarlık özveri adamın kuruşu olmaz cebinde seni görmek istiyorum de köse kaldırımda buluşursun. Ama bilirsin ki olursa parası senin icin harcar. Yani böyle erkeklere ben ödeyeyim ben yapayım diyince adamlar genelde evlenip herşeyi bizden bekler oluyorlar. Ben nelerini gördüm yaşantımda. Yani benim icin sana değer vermesi. Ama ilk görüşmede de lütfen öküzlük yapmasin.ilk intiba denilen birşey var. Kime sorarsanız sorun çevremizde kabul edil.is bir kural var. Bu yazılı değil toplum veya mahalle baskısı da diyebilirisniz. Ama bence olması gereken beyefendinin gayet kibar hesabı ödemesi hatta ödediği fiyatı kadina sezdirmemesi bile
Boşver boşa yorma kendini... Bırak ödesinler.. Sonra gelip konu açarlar maas kartım onda evin bütün sorumluluğu bende vs..valla erkek olsam ben de alırım öyle eş. Sonra da ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri... Neden? Çünkü erkek güçlü hissetmek istiyor bi yerden sonra..yalandan da olsa.

Boşver boşa yorma kendini... Bırak ödesinler.. Sonra gelip konu açarlar maas kartım onda evin bütün sorumluluğu bende vs..valla erkek olsam ben de alırım öyle eş. Sonra da ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri... Neden? Çünkü erkek güçlü hissetmek istiyor bi yerden sonra..yalandan da olsa.
Ama erkekler hesap ödeme sırasında sessiz kalıyorsa napmalıyız?

beta erkeklerin çükü yok diyolar doğru mu? hesabı kadınlara ödettikçe küçülüp en sonunda da içe kaçıyomuş. bi arkadaştan duymuştum da eğiminiz bunun üzerineymiş, birinci ağızdan cevap alayım dedım.
Valla ben karakteristik özellikleri ile ilgili bilgi verebilirim fiziksel özellikleri ile ilgili sorularin muhatabı ben değilim hesap ödeyen kadınlara sorabilirsiniz zira ben betalarla muhatap olmam.

Bunun ciddi bir ilişki yada flörtle ne alakası var,neden tüm hesapları erkek ödesin ki, o kahveyi ödemiş zaten,sizde yemeği ödersiniz. Bir daha ki buluşmada da o yemek ısmarlar siz de kahve
Ayy yazarken bile yoruldum, bu kadar ince hesap yapmayın,ben eşimle ilk buluşmamda ona yemek ısmarlamıştım,şimdi evde yemekleri o yapıyor :)

• Beğen
Reactions: csi
Cevabınız bir altta verilmiş zaten. Ama şahsi sorulara cevap verecek olursam gayet eksiklik belirtmişsiniz. Erkek kadınsılaşıyor... Bunu ne güzel heyoo kadınsılaşıyor anlamında yazdığınız hepimiz biliyoruz çevirmeyen lütfen. Her ilişki kendine özeldir. Sırf uzaktan gözlem yaparak olayı çözdüğünüzle ilgili yanlış bir fikre kapılmışsınız. Bizzat yaşayan değil de uzaktan gözlemleyen bilecek. Evedd çok mantıklı :KK53: İlk başlarda hesabı ödememi kabul etmesi onun alfalığını vs etkilemez maaş olayını o yüzden yazdım. Ayrıca hayvanlar aleminde değiliz, sürüyle yaşayıp kendimize bir lider belirlemiyoruz. Her çift bir sürü bu mantığa bakılacak olursa. Bir de evet Ortadoğulu değilsiniz ama kafa aynı. Ne eğitimi aldığınız da bunu değiştirmemiş.

Abim ben edeyim abim gözünü bilim :KK70:
Hanımefendi siz konunuzun birinde çalışmak zorundayim yazmışsınız ve çocugunuza bakıcı bulma zorunlulugunuzdan bahsetmişsiniz.. İnsan psikolojisinde mecbur kaldığı durumları güzellemek diye de bir şey var. Yani güçlü kadın olmaya mecbur kaldiysaniz(yalnız başına en azından siz çocuğunuzu büyütene kadar eve bakamayacak bir eşiniz varsa) (kadının hayatinda bir erkek olmadığı zaman da dimdik durabilmesi mesleği olmasi konusunda netim) vay efendim niye erkek ödeyecek kadın da ödemeli düşüncesini savunmanıza normallestirmenize şaşırmıyorum.

Bi de burada e eşitiz diyor bazı kadınlar. Bu erkeklerin argümanı size ne oluyor? Ee eşitiz diyorsunuz alın size eşitlik diyorlar. Ya bu ilk bulusma. İnsan biraz nezaketli olur. Konu para değil. İlişki başlar bulusmalar coğalır ne bilryim ödenir o zaman. Biz böyle bi sosyal kültürden gelmiyoruxiz. Farklı kültürlerdr erkeğin hesap ödemesini kadın hakarrt olarak da karşılayabiliyor ne munasebet ben kendi tükeytiğimin parasını ödeyebilirim gibii. Sana ihtiyacım yok gibi. Ama burada konu centilmenlik. Bence uzak durun. Nefrrt ederim cimri insanlardan. Çekilmezler. Zaten çekmişsiniz babanızdan. Balık baştan kokar. Bunun üstünü kapatöayın bencr iyi düşünmeye cabalayarak.

Eşimle sevgili ve nişanlı iken en fazla 3 kere hesap Ödemişimdir. Onda da yalvardım resmen yeter ben ödeyim diye. Ben rahat edemedim bir müddet sonra hep o ödüyor diye. Yol parası harcamalar asla takılan biri değildi. Ama ilk buluşma olsa ben de bir şey ödemek isterdim. Kimse benim de yediğim her şeyi ödemek zorunda değil. Takılmazdım bu meseleye. Takılacaksam da cüzdanımı çıkarıp AAA BAK ben de ödeyebilirim moduna girmezdim

Son düzenleme:
Back
X