• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ilk bulusmada hesabi odemek..

Boşver boşa yorma kendini... Bırak ödesinler.. Sonra gelip konu açarlar maas kartım onda evin bütün sorumluluğu bende vs..valla erkek olsam ben de alırım öyle eş. Sonra da ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri... Neden? Çünkü erkek güçlü hissetmek istiyor bi yerden sonra..yalandan da olsa.
ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri.. Siz oyle yapin ozaman hanimefendi! Yaptiginiz yorum ne kadar cirkin farkinda misiniz? Verdiginiz örnekler de
bir o kadar alakasiz nedense.Ne alaka maas kartimin onda butun sorumlulugun bende olmasi?
Hayatim boyunca aldatilmadim ihanet sebebim olmadi ayriliklarimda.Çunku kendi kendime yettigimin farkinda olup birilerine bagimli yasamadigim icin eksiklik hissettirmedim karsimdaki erkege.Dolayisiyla bu erkegin karaktersizligi ile alakali biseymis daha cok demekki..
Ben sizin mantiginizdaki kadinlara ihanet edildigine daha cok denk geldim mesela.Ayni zamanda "sülük kanimi emdi" diye de arkalarindan atip tuttuklarina da..
Ihanet gibi cirkin bir kavrami erkegin karaktersizligine degil de kadinin tavirlarina bagliyorsunuz.Ilerde ihanete ugradiginizda "ben cittt kirildimm oldugum icin nasil ihanete ugrayabildigggm" diye sizlanirsaniz ihanet etmis olan adama arka cikariz artik.Olur mu??

Son düzenleme:
Malesef yanlış düşünüyorsun. Ben yine aynı tezi savunuyorum. Evet parazit dediğin icin diyorum hergün biriyle orda hurda para harcayan. Hatta günümüzde zengin erkekleri gözüne kestirip kolaydan ev araba sahibi olan kadınlar var malesef. Ama bir kadın ekonomik yönden tabiki ayakta durmalı kesinlikle bir adamın ona getirmesini beklememeli ama siz burda maddi düşünüyorsunuz ben Sadcee ilişkiler yönünden bakıyorum nezaket kibarlık özveri adamın kuruşu olmaz cebinde seni görmek istiyorum de köse kaldırımda buluşursun. Ama bilirsin ki olursa parası senin icin harcar. Yani böyle erkeklere ben ödeyeyim ben yapayım diyince adamlar genelde evlenip herşeyi bizden bekler oluyorlar. Ben nelerini gördüm yaşantımda. Yani benim icin sana değer vermesi. Ama ilk görüşmede de lütfen öküzlük yapmasin.ilk intiba denilen birşey var. Kime sorarsanız sorun çevremizde kabul edil.is bir kural var. Bu yazılı değil toplum veya mahalle baskısı da diyebilirisniz. Ama bence olması gereken beyefendinin gayet kibar hesabı ödemesi hatta ödediği fiyatı kadina sezdirmemesi bile
Herkesin dogrusu,yanlisi kisiye gore degisir.Mahalle baskisi diye bir kavram var dogru ama buna boyun egmek diye bisey yok.Yani ona bakilirsa "erkek aldatir elinin kiridir bir kereden hic bisey olmaz" kafasi da var o zaman onlar da hakli.Tabulari yikmadan herkesin yaptigini,dusundugunu kabullenip kisiliklerimizi degistirelim ozaman..
Erkegin hesap ödemesiyle degil karakteriyle alakali bisey.Bizden beklentilerinin olup olmamasi..
Erkek hissettirmeden ödemeliydi dogru.illaki kadin odesin demiyorum.Ama arada samimiyet olustugunda durum daha farkli olabilir.Erkegin tavri da cirkin konu uzerinden yorum yaptim.Ama madem erkek odemek zorunda ise o hesabi neden o el cuzdana gidiyor bunun aciklamasini yapabilir misiniz?

Çocuk bunu neden yapmıştır bilemem parası kalmamış olabilir ama itici olduğu konusuna gelirsek yarın bir gün evlendiğinizde karşınıza hesabı ödeyen fakat bu kadın işi şu kadın işi diyen birisi de çıkabilir

Normal erkek arkadaşlarımla yiyip içtiğimde (özellikle evlilerse o parada eşinin çocuğunun da hakkı var diye düşünerek) ısmarlamalarına asla razı olmayan, en kötü diğer yemeği ısmarlayan biri olarak romantik bir ilk buluşmada bana hesabı kitleyen bir adamın suratına bir daha asla bakmazdım. Ne münasebet yahu bir sürü kadın kahramanlığı sözleri yazılmış bir de, sapla samanı karıştırmayınız arkadaşlar yiyicilikle hiç alakası yok bunun.

Normal erkek arkadaşlarımla yiyip içtiğimde (özellikle evlilerse o parada eşinin çocuğunun da hakkı var diye düşünerek) ısmarlamalarına asla razı olmayan, en kötü diğer yemeği ısmarlayan biri olarak romantik bir ilk buluşmada bana hesabı kitleyen bir adamın suratına bir daha asla bakmazdım. Ne münasebet yahu bir sürü kadın kahramanlığı sözleri yazılmış bir de, sapla samanı karıştırmayınız arkadaşlar yiyicilikle hiç alakası yok bunun.
Burda ilk romantik aksam yemegini kim öder tartismasi yapilmiyor ki?
Tabiki bu durumda olmasi gereken bellidir.Ama konu uzerinden baslayarak farkli yerlere deginildikce baska seyler de cikiyor :)
Ne mutlu "kadinim"diyene.. :)

Hanımefendi siz konunuzun birinde çalışmak zorundayim yazmışsınız ve çocugunuza bakıcı bulma zorunlulugunuzdan bahsetmişsiniz.. İnsan psikolojisinde mecbur kaldığı durumları güzellemek diye de bir şey var. Yani güçlü kadın olmaya mecbur kaldiysaniz(yalnız başına en azından siz çocuğunuzu büyütene kadar eve bakamayacak bir eşiniz varsa) (kadının hayatinda bir erkek olmadığı zaman da dimdik durabilmesi mesleği olmasi konusunda netim) vay efendim niye erkek ödeyecek kadın da ödemeli düşüncesini savunmanıza normallestirmenize şaşırmıyorum.

Konumda herşeyi anlatmadığım için bu konuyla o kadar alakasız ki. Evet çalışmak zorundayım çünkü 35 imden sonra KEYFİMDEN üniversite okumaya karar verdim hem de örgün. Beta eşim sağolsun hesabı ödemek için delirip evli kadın bu yaşta ne işin var üniversitelerde diyen tiplerden değil. Beta meta ama işimi görüyo :D Yetenek sınavı için özel ders aldırmaya başladı birebir hem de hocam erkek :skandal: Yine KEYFİMDEN evden çıkıcağım zaman eşime bana para versene dememek için çalışıyorum. Ve yine KEYFİMDEN olur da evlilikte işler yolunda gitmezse kimseye eyvallah etmeme gücümü saklı tutuyorum.

Verecek mantıklı cevap bulamayınca eski konulara sarmanız çok ilginç. Eğitimlisiniz bir de. Sizden daha mantıklı olmanızı beklerdim. Mahallemizde okuma yazma bilmeyen bi teyze var. O bile sizden daha iyi argüman üretiyor.

Burda ilk romantik aksam yemegini kim öder tartismasi yapilmiyor ki?
Tabiki bu durumda olmasi gereken bellidir.Ama konu uzerinden baslayarak farkli yerlere deginildikce baska seyler de cikiyor :)
Ne mutlu "kadinim"diyene.. :)
1. Konu başlığını okudunuz mu?
2. Benim yazdıklarımla ne mutlu kadınım diyene marşının alakası ne?

Ben esitlikten yanayım ama diğer görüşe de saygım var.Bakis açısı bence.
Sadece bu konuda dikkatimi çeken şu oldu.
Ortaya 1 tane tatlı.Simdi erkekler kulübü diye bir site var mı bilmiyorum.Eger varsa o adamcağız da oraya şöyle bir konu açsa:

Ilk buluşmamizda tek tatli alıyor.Cimri mi yoksa...

Son düzenleme:
Boşver boşa yorma kendini... Bırak ödesinler.. Sonra gelip konu açarlar maas kartım onda evin bütün sorumluluğu bende vs..valla erkek olsam ben de alırım öyle eş. Sonra da ayyy ben yapamam ki sen daha iyi bilirsin diyen çıt kırıldım kadınlarla aldatiyorlar bu tipleri... Neden? Çünkü erkek güçlü hissetmek istiyor bi yerden sonra..yalandan da olsa.

Merak ediyorum, siz hayatınızı erkeklere göre mi şekillendiriyorsunuz? Erkekim güçlü hissetmek istiyor dur hesabı ödesin, erkekim güçlü hissetmek istiyor dur kavanozun kapağını açamıyormuş gibi yapıyım. "Erkek olsam ben de alırdım öyle eş." demenizden belli bakış açınız da yine de sorayım dedim.
Ben hesap ödedim ya da kendime yettim diye gidip çıt kırıldım kadınlarla beni aldatan adam karaktersiz değil, ben suçluyum, öyle mi?
Tüm kadınların bu boş beyinli, kültürsüz, dar vizyonlu, "Pipim var benim pipiiii!!1" kafasındaki adamlardan hoşlandığını ya da onlara muhtaç olduğunu mu düşünüyorsunuz? Böyle bir adamla olacağıma hayatımın sonuna kadar yalnız olmayı tercih ederim mesela.

Ayy alfa beta muhabbeti buraya bile gelmiş.Bir bitmedi şu saçmalık.

Ayrıca 15 20 sene öncesinden örnek verenler de aşırı komik.15 20 sene önce kaç tane kadın ''ben iş yapmak zorunda değilim bu ev ikimizin ikimiz de çalışıyoruz birlikte yapmalıyız'' diyebilirdi ? Burada erkeğe para anlamında yüklediğiniz her sorumluluk onların ev içinde kadınlara yüklediği sorumlulukla eş değer.Tabii ''kadın hakları > erkek hakları'' diyorsanız konu farklı.

Ayy alfa beta muhabbeti buraya bile gelmiş.Bir bitmedi şu saçmalık.

Ayrıca 15 20 sene öncesinden örnek verenler de aşırı komik.15 20 sene önce kaç tane kadın ''ben iş yapmak zorunda değilim bu ev ikimizin ikimiz de çalışıyoruz birlikte yapmalıyız'' diyebilirdi ? Burada erkeğe para anlamında yüklediğiniz her sorumluluk onların ev içinde kadınlara yüklediği sorumlulukla eş değer.Tabii ''kadın hakları > erkek hakları'' diyorsanız konu farklı.

o 15 20 yıl önceki muhabbet çok komik zaten.. menülerde fiyat yazmazmış falan:)) hanım hanım erkeğin koluna girip çıkılırmış..
15 senelik evliyim 20 yıllık geçmişimiz var. bayağıda fiyat yazıyordu menülerde. yemek yedikten sonra da el ele çıkıyorduk ehehe:))

Bir erkek kendini güçlü hissetsin, egosu hoşlansın diye kendimi mi ezdireceğim yani? Erkeksiz de yapabilirim çok şükür. Erkek olsam ben de böyle düşünen sahte kadınları “almam.” Yazık, bir erkek için girilen şekillere yazık...

Back
X