Ilk çocuğunu düşünenler...

kızlar ya iftara misafir davet etseniz ne yemekleri yaparsınız?
benim davet etmem gereken kişiler var ama hangi yemekleri yapsam aklıma bişey gelmiyor.

Çorba (Mercimek yada tavuk)
Patlıcan musakka
Pilav
Pilav yanı için Soslu Tavuk kanadı yada ciğer
Patatesli Börek
Salata
Tatlı (revani yada şekerpare)

mercımek corba , pilav , karnı yarık , ortaya zaytınyaglı , salata, cacık süper tatlı da güllaç çokk güzell ımmm

ayyy süpersin canım ya karnıyarık hiç aklıma gelmedi.tamam bunu bir mönü olarak yazıyorum not defterime teşekkür ettim

Bu esimle ilk ramazanimiz. iki kisilik ailemizle iftar edecegiz nasipse. Bugun benim menumde kofte, firinda sutlu patates, mercimek corbasi, salata ve sutlac var.

Bu esimle ilk ramazanimiz. iki kisilik ailemizle iftar edecegiz nasipse. Bugun benim menumde kofte, firinda sutlu patates, mercimek corbasi, salata ve sutlac var.

ayy ne güzel.bizim de geçen sene öyleydi.ramazanda yanında olayım diye 2 gün önce düğün yapmıştık.evimize bi geldik hiç bişey yok.o zaman biraz zorlanmıstım ben.ama cok güzel günlerdi.her gecen gün ayrı bir güzel.
mönün de süper bu arada.sütlaca bayılırım.ev adresini ver aksama sizdeyiz sekerim.kızlarla toplanalım hergün birimize gelelim

Bizdede kuru fasulye, pilav, cacık var

salata da olsa güzel olur ben salatasız duramıyorum.3 kişilik salatayı tek basıma yiyorum. ama hala demir vitaminim eksik nasıl oluyorsa

bizimde ilk ramazanımız ama kayınvalıdemdeyiz yarın evimizde ilk iftarımızı edicez allah kısmet ederse
Esimi tembihledim kimseye soz verme diye. Cunku hastayim ve de evde dinleniyorum. O kadar yol gidemem. Ayrica esimle basbasa iftar yapmak istiyorum.Haftasonu gitmeyi dusunuyoruz biz de kv.lere.

Buyur gel tatlim ama yarin gel bugun gelme.Ben yine sutlac yaparim sana Sutlaci onceden yaptim. Ilk defa yapmama ragmen guzel olmus.

Cacık varken salata yenmez bizde

Ben de cacik varsa salata yapmam; cacik demek salata demek zaten

Kizlar ben iftarda mideyi tika basa doyurmaya karsiyim. Davetlerde sikinti oluyor. Bir seyi bile yemesen ev sahibi dariliyor. Ben de mecburen bana gelenlere kalabalik menu olusturuyorum. Bizim bugunku menumuz bile kalabaik aslinda. Az az ve yavas yavas yiyerek telafi etmeye calisacagiz.

En guzel iftar sekli: Iftariyelik. 1 kase corba. Ardindan aksam namazi. Sonra ana yemek. En son tatli ve cay. Sonra zaten teravih vakti gelyor. Ben gecen sene bu tarzi birkac kez denedim. Gercekten daha rahat oluyor insan agirlik cokmuyor. Ama davetlerde falan cok zor bu. esim de sabirsiz biir. Hapur hupur hemencecik yer yemegini.

Iftariyelik dedim de aklima geldi. Biz alisverisi son gunlere birakmak zorunda kalmistik. Sonra da hic firsat olmadi. Hurma falan yok bizim evde. Hatta biten bir suru sey var. Artik ya bugun iftardan sonra ya da yarin alisveris yapariz. Belki debugun ben cikar pide ve hurma alirim.

Bugun evde dinleniyorum ben. Isi birakmayi ciddi ciddi dusunuyorum. Cok rahatlik ya. Kosturmaca yok. Istedigin saatte istedigini yap

Evde olmak bir süre güzel oluyor ama sonra sıkılıyor insan

Çorba (Mercimek yada tavuk)
Patlıcan musakka
Pilav
Pilav yanı için Soslu Tavuk kanadı yada ciğer
Patatesli Börek
Salata
Tatlı (revani yada şekerpare)

senin menünü geç gördüm.yalnız bunları okudukca iştahım kabarıyor.revaniyi de cok severim.bunu da yazdım valla napım ben paniklerim aklıma bişey gelmezse diye not alıyorum

tamam sekerim yarın olur sonraki gün olur ramazanın bitmesine daha cok var ne de olsa.ilk yapılan seyler nedense hep daha güzel oluyor.ayıptır sorması senin yaş kac.bu topicteki arkadaslarımı da yavas yavas tanımaya çalışıyorum.

kızlar ya benim acil fırın almam lazım da sizden fikir istiyorum.sizler ne kullanıyorsunuz yada neyi önerirsiniz.aklımda simfer ve luxell var.eşim luxelin içini gördü kalın ve ayrık ya, telleri ince ve sık geçmeli bu eşit pişirmez memnun kalmazsın dedi.simfer de kaliteli ama simfer incelemedim hiç.ramazanı da bahane edip almam lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…