İlk çocuk için kararsızlık

Her şey bu kadar normalken bı anda çok kötü şeyler olmaz. Eşin ve ailesi iyi niyetli görünüyor. Yaşın müsait. Allah gönlüne göre versin. Bence zamanı gelmiş gibi. Ama korona açısından bu yazı atlatirdim ben. Daha sonra düşünürdüm. Hamilelikte çok fazla hastaneye gitmek gerekebiliyor bazen. Üç ay öncesinde folik asit kullanmaya başla.

Şuan düğün borçlarımızda var zaten ama eşim bu fikre sıcak bakmıyor. Gebe kalıp taşınmak zorunda da kalabilirim. Çocuk doğduktan sonra okula devam da edemeyebilirim gelin görün ki bunu eşime anlatın. Ben yaparım sen düşünme maddi konuyu diyor.

Bu arada 28 yasinda oglumu kucagima aldim.
Eger oğlum 3 yasindayken boyle bir pandemi surecine girip onu 4 duvar arasina hapsetmek zorunda kalacagimi bilsem asla dogurmayi dusunmezdim. Ona bile haksizlik ettigimi dusunuyorum.

İkinci evliliğiniz olduğunu ima etmemişler ne koca yürekli bir aile. Noluyorsa ikinci evlilik olunca
Onun çocuklarınin ilk evlilikleri ama bende bı düşünürdüm neticede. Ama beni kızları gibi gördükleri için böyle bir durumu onlarda unuttular sanırım. Haklılar ailesi olarak endisenebilirler. Benim çocuğum da daha gözünü ilk onda açmış biriyle evlenmesini isterim açıkçası

Bu arada 28 yasinda oglumu kucagima aldim.
Eger oğlum 3 yasindayken boyle bir pandemi surecine girip onu 4 duvar arasina hapsetmek zorunda kalacagimi bilsem asla dogurmayi dusunmezdim. Ona bile haksizlik ettigimi dusunuyorum.
Tedavi gördüğüm için hemen olacak diye düşünmeyin hamilelik ve çocuğun dışarı çıkıp gezme zamanı nerden baksanız 1,5-2 yıl

Ben zaten babasız büyümüş bir kız çocuğuyum önceki evliligimde malum inanın mutlu bir yuvanin kıymetini daha çok anlıyorum. Kaybetmek istemiyorum diye çocuk yapacak halim yok ama her evlilikte ucuncu dördüncü mutluluğu istiyor insan bunlardan sonra evrimlesiyor karı koca ilişkisi sanırım. Korkularım ve tedirginlim yersiz değil

Bence 9 ay bir evlilikte çocuk düşünmek için çok kısa.
Ben 33 yaşındayım ve nişanlıyım. 34 yaşına girince evleneceğim inşallah. En az 1.1.5 yıl çocuk düşünmüyorum. Tabi yumurta rezervine de baktıracağım. Eger kritik seviyede değilse en az 1 yil bekleme taraftariyim.
Benim annem beni 32 kardeşimi 37 de doğurdu.
Bu tamamen yumurta kalitesi ile ilgili. Hemen de hamile kalmış. 30dan sonra da 2 çocuk sahibi olan çok. Ben tercih etmeyeceğim. Ama sizin nasipse olur.

Neden işten çıktığınızı merak ettim. Çocuk demek masraf demek. Kendi maaşınızı biriktirip çocuk masrafı yapardınız. Eşiniz çok mu maaş alıyor?
Eğer öyleyse mutlaka birikim yapın.
Ben inşallah 1 yıllık çocuk masrafını biriktirip hamile olmayı düşünüyorum. Ekstra masraflar çıkarsa çok zorlanmayalım diye.

Bu arada annenizi de dinlemeyin.
Eskiden normal bir maaşla kaç çocuk okurdu. Şimdi öyle mi? 1 paket mama olmuş 150 tl.
Çocuk kararı hem maddi hem manevi parametreler hesaplanıp düşünülmeli bence.
Bence biraz daha bekleyin.

Gecen gün yumurtaya zam geldi. Yumurta ya yumurta yani. Yaglari soylemiyorum bile. Maddiyat aci gercegimiz oldu çünkü nemalaniyorlar her türlü markete girince cepten para buhar olup gidiyor 3 tane urunle
Ama gercek su ki asgar maasla calisan buyuk bir kesim var o zaman onların cocuk yapmamasi zenginlerin uremesi ya da daha ortaca sinifin uremesi gerek sadece boyle de olmaz

Malesef insanoglu uyum sağlıyor her seye. Gidip markete 50tl vermeden cikmamaya da 100 tl verip cikmamaya da alstgimjz gibi.

Ureme istegi yasama istegi kadar insani bir hak ama asgari ücretin açlık sınırı altinda kalan bir yerde ne kadar doğru tartışılır ama önüne geçmek ya da yapma demekte olmaz ,olamaz. Bu sebeple şükür deyip cocuga ayrı alip kendimiz yemiyoruz. Bu da bizim gercegimiz konu sahibi. Korkutucu ama gercek.

Eşim oyle çok maaş alan lüks içinde yaşayan insanlar degiliz. Ama ikinci bir ek işi var. Evde küçük çaplı bir tamirhane. Ama yetiyor çok şükür ben zaten işten sağlık problemlerim evimin evliliğimin tadını cikaramadigimdan ayni zaman içerisinde üni ye kayıt yaptirdigim için çıktım. İş yeri pek iyi değil etik değil yani insanlar çok yargılayıcı kimin eli kimin cebinde bir yerdi

30 yasinda evlendim.31de anne oldum. Insanlar zaten cogunlukla 30dan sonra hatta 35te evleniyorlar. Okullar bitmis oluyor,maddiyat oturmus oluyor.
Kamuda degilsen oturan bir maddiyat yok bence yani bence degil aslında baktiginda yok.
Adami tam oh her sey yerinde cocuk icin hazırım dediği anda kapinin onune koyarlar anlamazsin. Ev alayim maddiyatim oturdu duzenli bu kadar bin gelirim var diye plan yaparsin bir bakmissin cikarilmissin ya da ucretsiz izine tabii olmussun. Her sey olabilir.
Boyle olunca hepten sudan çıkmış balık olur insan , oluyor yani.

Hepsini yaşadım. Ben çalışırken aldığımız çoğu şey öylece kalıyor çöpe gidiyordu çünkü evde yiyecek kimse yok. Sürekli dışardan yemekte sağlık açısından kötü. Annem gelip yemeğimi yapardı eşim çok ısrar eder ben yalvarirdim nolur anne gel diye. Çok fazla eklem ağrılarım oluyordu çalışmak benim için özellikle evlendikten sonra çok zor olmaya başladı. Eşimde yeni yeni yapıyordu ona ogretene kadar bı bakmışım ben yapıyordum. Artık anneme bile gel demeye yüzüm kalmadi. Psikolojik olarak da eşim hergun yemek için bekliyor bende üzülüyordum açıkçası kapısını açmak yemeğini sıcak vermek istiyordum. İş yerim istediği zaman gelip başlayabilir demiş ama çok zor durumda kalmadıkça evimde mutluyum.

Herkesin hayat yolculuğu farklı.
Benim kuzenlerim de 24 27 ..vs de anne oldu.
Ben 30larda olacağım nasip olursa.
Hiç de moralim bozulmuyor. Demek ki böylesi iyi imiş diyorum. Kimseyle yarışa girmeye gerek yok ki. Çocuk zamanı tamamen bizim elimizde değil.
Herkesin yaşayacaği olaylar şahsına münhasırdır.

Ama cocukla o is ve yemek olayindan cok cok daha tempolu hayatin olacak ne yapacaksın?

Özellikle iş yeri tam da öyle bir yer. Eşim telefon tamir ediyor. Çok da güzel paralar kazaniyor. Arada elektronik aletlerde satıyor. Bı bilgisayara yarım saat bı saat uğraşıp 300 TL aldığı oluyor. Evimiz şimdi teknoloji aletlerle dolu.İs yeri açmak istemiyor çünkü insanlarla uğraşmak zor aynı zamanda yalanla dolanla dönüyor (Muş) bu dükkan işleri evde yapıyor bu işi sadece. Çok şükür kendinede güveniyor ki çocuk istiyor

Benim ablam 19 unda anne oldu. Şimdi 29 yaşında bir çocuğu daha var bende geç kaldım gibi hissetmiyorum anlamların durumlari farklıydı bizimki farklı Rabbim ne zaman nasip ederse olur inşallah önce sağlık tabiki

Reactions: 000
Valla ben eşimle 9 yıl sevgililik döneminden sonra 25 yaşında evlendim. 3 yıl da çocuk için bekledim. Evlilik nasıl başlarsa öyle gider diye bir şey yok. O yüzden ben bekleyin derim, yaşınız da genç. Çocuk çok ciddi bir sorumluluk; bu laf çok klişe ama bir gerçek. Eşinizi, kendinizi iyi analiz edin. Anlattıklarınızdan ailesi de kendisi de iyi insanlar gibi görünüyor. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin inşallah.

Reactions: 000
O zaman eşinizin ek isten kazandığını şimdiden kenara atın. Bir süre biriktirin. Ileride bebek harcamaları başlayınca çok rahat edersiniz.

Bebekten sonra mutsuz bir ortamda çocuk büyütmek istemiyorum tedirginim açıkçası adam çok iyi ama bu kadar iyi olunca acaba altında ne yatıyor diye dusunmeme sebep olur psikolojik olarak o kadar olumsuzluga odaklanmışim ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…