İlk Defa Tüp Bebek Deneyecek Büyülü Bahçe Adaylarının Umut, Heyecan Dolu Deneyimleri

kızlar ben de sizdenim... ilk tüp bebek denememiz transferim olsu 24'ü test tahlilim.daha önce ne gebelik yaşadım ne tedavi gördüm zaten 16 aylık evliyiz.
sorun eşimde ve tek çare mikro olarak başladık inşallah pzt günü ve diğer günler testlerim de iyi çıkar . umutsuzluğa yer yok Rabbim hepimizin gönlünden geçeni kucağına versin inşallah.

nerede yaptırdınız canım

selam,tedavin hayırlı olsun. senin çok az kalmış:18: benim transferimin 3. günü, güzel haberleri paylaşırız inşallah

merhaba benim bu ay ilk denemem ve başladık tedavimin 3. günü bugün ve problem ayn sperm :sayımız düşük ve sadece % 3 ileri hızlı hareketli, şimdiden hayırlı olsun bebişin görüşmek üzere

bizim de sperm sayımız çoook düşük ve morfoloji %1 . 24'ünden test yaptıracağım. İnşallah hepimiz hayırlısıyla kavuşuruz bebişlerimize.

Ankara-Anatolia Prof.Dr.Bülent Tıraş hoca yaptı. raporum vs herşeyle de merkez ilgilendi faydalandık ssk.dan hem ilaçta hem tedavide.

ben ankara tüp bek merkezinde yaptırdım ama tedavim yarım kaldı yumurta toplama işleminden sonra yumurtaların hepsinin boş olduğu söylendi şok oldum herşey çokgüzeldi o kadar çok yumurta vardıki bilmiyorum neden boş çıktılar 2 AY SONRA TEKRAR YAPTIRACAĞIM AMA AYNI YERDEMİ YOKSA MERKEZİ DEĞİŞTİRMELİMİYİM BİLMİYORUM BU ARADA KAÇA MAL OLDU SANA HANGİ İLAÇLARIKULLANDIN

canım üzülme hayırlısı bir sonraki sefereymiş demek ki.
ilk 5 gün puregon 5.günden itibaren puregon-orgalutran 8.gün çatlatma iğnesi ovitrelli oldum.2 gün sonra toplama yapıldı 6 adet toplandı hepsi iyi kalite dediler. 5 tanesi döllendi ve toplamadan 3 gün sonra transferim yapıldı. eşimin değerlerindeki devamlı düşüş nedeniyle 2 adet 1.kalite transfer edildi.

ilk muayene 210 tl , bayandaki kan tahlili ücrete dahil. erkek sperm testine 50 tl veriyorsun. ultrason ve doktorla görüşme yapıyorsun bilgilendiriliyorsun. ve eğer oraya gitmeye kara verirsen anatolia'da ss'dan şartların uyuyorsa faydalanıyorsun normalde 4250 tl olan tedaviye 3100 verdik ssk için rapor aldığımız için. ayrıca ilaçlar da yaklaşık 1500-1600 tl tuttu onun da 780 tl.sini biz ödedik kalanı ssk karşıladı.

24'ünde beta-hcg testim var ilk test de tedaviye dahil. inşallah test sonucum pozitif olur daha sonraki bethcg test ücreti 35 tl.
bülent hoca çok alakalı bilgili ve olumlu yaklaşan bir hekim insanı çok rahatlatıyor babacan tavırlı sempatik birisi. klinik çok kalabalık oluyor ama o kalabalığa rağmen çok düzenli işliyor herşey . ankara dışından gelenler için misafirhaneleri var ben çok memnun kaldım . bilgi akışında randevularda hiç sorun yaşamadım. hayırlısı inşallah pazartesi günü de iyi haber alırım.

ende sizdenim arkadaşlar ilk dnememiz şuan puregon un 6 günündeyim....dün bakıldı toplam 5 yumurtam varmış en büyüğü 12.5 mm olarak büyümüş....inşallah rabbim hepimizin kucağını doldurur....

iyi pazarlar kızlarrrrrrrr

evet bi itiraf.com kadını daha geldi nasıl anlarız birbirimizi hemen

hikayeme geçeyim tabiki...

bundan 3.5 yıl önce evlendik ve edetlerimde sorun yaşamaya düzensiz adet olmaya başladım dedim hemen bi doktora gidelim bakalım neyse gittik doktora baktı etti testler istedi yaptırdık sonra dediki çocuk düşünüyormusunuz bende hayır düşünmüyoruz şimdilik yeni evliyiz dedim zaten düşünsenizde senin normal yolla çocuğun olmaz ben dedim ne demek olmaz bu iş sevişe sevişe olmuyormuydu yahu dediki yok sizinki sevişerek olmaz ee dedim nasıl olur ne zaman bebek düşnürseniz geliceksiniz ilk önce yumurtlarınızı büyütücez polikistik overınz var yumurtaların olmuyor gelişip çatlamıyor tamam dedim yumurtaları büyüttük şimdik ne olucak dedi çatlatma iğnesi yapıcaz tamam dedim sonraee sonrası sevişin bol bol ohh dedim nihayet konuya geldi tüp bebek filan demiyor ee dedim peki o tutmazsa ozamanda dedi aşılama yapıcaz dedim o ne olaki dedi yine yumurtaları geliştircez sonra yumurta çatlatma iğnesi olucaksınız sonrada eşinin sipermlerini sana aşılayacaz buraya kadar herşey iyi güzelde yaa aşılamada tutmazsa dedim ozaman bakarız ona dedi şimdilik bebek düşünmediğinize göre al sana şeker ilacı veriyim vucudundaki şekeri dengelesin güldüm tabi dedim ne alaka ayol şeker olurmu hiç öyle şey neyse ben şeker ilacını kullanmaya başladım bir süre doktora gitmedim tabi eşim her seferinde illa doktora git doktora git diye tutturuyor tabi benim büyülü bahçe olmya niyetim yokya hiç oralı olmuyorum sonra bu doktoru beğenmedim başk bi doktora gittim oda aynı şeyleri söyledi sonra başka bir doktor oda aynı sonra durdu duramadı kayınvalidem olaya el koydu koymasa şaşardım zaten hemen kendi arkadaşlarının hep gittiği ve bebekte başarılı oldukları doktora götürdü beni neyse gittik doktora ama doktora giden kadarda ben büyülü bahçe olmaya karar vermiştim. doktorun karşısına geçtim dedimki olay bu böyleyken böyle oldu şimdi dedim benim çocugum nasıl olcak anam doktoru bi görseniz tam insanı sinir etmelik lafı ağzından cımbızla alıyorsun soruyorsun cevap vermeye mecali yok neyse dedim profösör adam boşuna prof olmamış vardır bi bildiği dedi ilk önce yumurtaları büyütelim sonra yumurta çatlatma iğnesiyle çatlatalım yumurtayı siz bi deneyin ben o kadar inanıyorumki olacak diyorumda başka birşey demiyorum neyse tabiki olmadı tekrar doktorun yolunu tuttuk kayınvalidemlen ben gelmese olmaz kusur kalır dedim olmadı bu yaptığın yöntem şimdi ne edicez sen dedi bi rahim filmi çektir kocanda bi sperm testi yaptırsın ama başka bi açıklama yapmak yok ne olmamış olabilir diyorum olmamış işte diyor cevap bu prof. yaa bende birşey biliyor sanıyorum neyse rahim filmini çetirdik eşime sperm testi yaptırdık ondan çok şükür bi sorun çıkmadı benim rahim filmimide beğenmedi çok sevgili prof ee dedim yenisini çektirelim gerek yok ben ilaçlı bakıcam dedi muayene esnasında iyi dedim şimdi ne olucak adetinin3.cü günü gel aşılamay başlayalım dedi iyi tamam dedim ama doktor ne baktı ne etti sonra aşılamaya başladık ettik sonuç yine negatif dedim niye negatif ee dedi negatif olmadı niye olmadı bilmem olmadı işte ya sabır dedim yine vardır bi bildiği yine adetimin 3.günü çıkık gittik bu prof bozuntusu doktora yine aşılama deneyelim dedim aşılama tutmuyor işte direk tüp bebeğe geçelim yok dedi aşılama deniyecez dedim ne den prosüdürleri yapmış olalım dedim ne prosüdürü işte dedi rapor almak için bu arada çapa tıp fakültesinde prof. bu amcamız bende sandımki bana rapor konusunda yardımc olucak ikinci aşılamayıda yaptık sonuç negatif dedim bu sefr niye negatif ee negatif dedim şimdi ne olucak 3. aşılama olucak iyi dedik ama ben bu arada doktora sinir olmaya başladım bi kere kayınvalidem ve kocam yok iyi doktor diye tutturuyor 3. aşılamaya başladık yumurtaları büyütmeye çalışıyor yumurtalar büyümüyor bi türlü diyorum niye büyümüyor eee büyümüyor ne biliyim yaa dedim bu tüp bebek raporunu nasıl alıcaz peki bu aşılamayı yapmadan siz yardımcı olcaksınız dime yok edi banane sizin raporunuzdan bu işlemlerin hepsini gidip tekrar bi devlet hastesinde yaptırcaksınız ondan sonra rapor verirler size benim tabi sinirler haydi tepeme neyse dedim bu rapor olayını bosver benim yumurtalar neden büyümuyor sen ona gel dedi ee büyümuyor ben bi sinirlenirsin elimdeki butun evrakları fırlattım masasına dedim sene tedavi filan olmuyorum tedaviyide burda kesiyorum iy sen bilirsin dedi geldim eve kocamla kaynanam yapma etme bu doktor çok iyi filan diyor ama kaynanama döndüm sen doğur ozaman bu doktorda ya diye söylenince bunlar yumuşadı biraz bu arada kayınvademe evlendik evleneli ilk defa ters birşey söylüyordum düşünün ruh halimi neyse ben doktorumu değiştirdim tabi medicana beylikdüzünde Doç.Dr. Selman Laçini araştırıyordum hemen bi randevu aldım tabi çok uğraştım randevu için gittim dedim durum böyle böyle oldu bu aşamalardan geçtim raporun filand canı cehenneme hiç uğraşamıycam iyi ozaman dedi direk tüp bebeğe geçelim aşılama ilan gereksiz bu saatten sonraki zaten yaptırmışsınız bu arada butün tahlillerim neyin elimde hemen tüp bebeğe start verdik adet günüm geldi başladık ilaçlara bügün 6. cı günüm puregena devam ediyorum yarın kontrole gidicem ve yumoşlarıma bakıcaklar inş. iyi ve olumlu olucak herşey öyle hisediyorum olucak bu sefer olucak diyorum...

edacım döktürmüşüz yine :) dün bende kntrolümü oldum toplam 5 adet yumoşum varmış ki zaten ilk günde öyle demişti herneyse birtanesi 12.5 bir diğeri 10 diğerleri 8 yani 4 günlük puregon 300 dz bu oldu..... doktor çok suskundu bende huylandım durum nedir cewap vermiyormuyum dedim hayır bu aşamada bu ölçüler olur ki zaten dedi 2 günlük puregon yine 300 dz artı farklı bir iğne daha onada bugün başlıyacağız çatlamayı önlemek için yarın sabahda tekrar kntr :))) ilk defa bugün gülebildim sebebsiz bir umut var içimde şu 12.5 olana takmış vaziyetteyim sanki ne olacaksa onda olacak
senin ne durumda ikimizin aynı başladı inşallah ilkindede aynı hamişiz deriz :)))
Allahım isteyen herkese hyırlısı ile nasip et Yarabbim....

kızlar rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin
inşş bu tedaviler son olsUn bebişler kucakları doldursun
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

Son düzenleme:
kızlar rabbim isteyen herkese anne olmayı nasip etsin
inşş bu tedaviler son olsUn bebişler kucakları doldursun
inşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş

inşallah canım hepimizin ucakları hayırlısı ile bir an önce dolar :))

dün bende gittim doktora canım benim yumoşlar biraz arsız çıktı tam 30 tanelermiş ve 10 tane ye yakın 15 lik varmış ama ilaçların dozunu artırdı ve dediki 30 tanenin 30 unuda istemiyorum hepsinin iyi olmasına gerek yok 150 lik puregon oluyordum dün bugün 200 e cıkardı ama herhalde yarınki kontrolde puregenu bıraktıracak zaten bıraktırsın zor yürüyorum artık kasıklarım ağrıyor ruhum daralıyor yerimden kalkmak istemiyorum yumurtalarım soguyacak sanıyorum

nasıl koptum ya yumurtalarım soğuyacak alemsin ayrıca senin adına çok sewindim çok güzel arsızlarım benim ne güzel inan çok mutlu oldum benimkiler biraz uyuz sanki zaten bizdeki en büyük sıkıntı yumurta rezervelerimin az oluşu yaş 30 ama 35 yaşı gibiymiş ( güzel ilerlemiş bence inşallah seni ilk ve son tüp bebeğin ile hamşlerin arasına atarız .....

yok hiç öyle uyuz deme morallini bozma onların küsmesinler sana bu sabah uyandım eşim yine dağıtmış ortalığı söyleniyorum baktım benim gelmiş yanıma koymuş karnıma elini konuşuyor yumpşcuklar sakın siz annenizi dinlemeyin o size kızmıyor bana kızıyor diye konuşuyor koptum sabah sabah dedim cabuk topla dağınıklığını...

sen sakın üzme kendini yumoşlarım az diye yumoşlara can veren Allahım bitanesine bile can verir yeterki biz duamızı eksik etmeyelim moralimizi sağlam tutalım hem bu topik umutsuzların topiği değil bak inş. bizde hamişlerin arasına katılıp büyülü bahçe olarak ortalarda kasım kasım dolaşacağız var olan göbeğimizi içimize çekmeden

kızlarrrr lütfen yumoşumuz az diye yada ağır büyüyorlar diye
hiç zülmeyin
ben tam 5 denme yaptım ama sadece 2 kez tranferim oldu
her seferinde 20 li sayılarda yumurtam oldu ama hep boş çıktı
veeee hüsran
sakın sakın üzülüp stres yapmayın 3.5 tane olsun ama kaliteli olsun kaliteli dölensin
allahım ol dedikten sonra tek yumoşla anne olunur
yatarki rabbim vermek istesin
bu yolda hepinizin hepimizn yolu açık ve kısa olsun bebişlerimizi çok yorulmadan bulalım
allahım bizleri bebklerimizden mahrum etmesin
inşşşşşşşşşşşşşşşşş

aminnnnn canım benim inş. hepimiz en kısa zamanda kavuşuruz bebişlerimize Allahım hepimize sağlıkla mutlulukla versin onları

inşallah canım birazdan iğnelerim vurulacak üstelik bugün çift halen kendim yapamıyorum eşim vuruyor şimdiden ter bastı...... hep kuzenimi düşünüyorum dayımın çocuğu yengemden dolayı onlardada olmuyordu 3 tüp bebekde birtane zar zor bir uyuşuk buluşlar sırf yengemin umudu yıkılmasın diye transfer edilmiş ondan hamile kalmıştı ve ikizdi teki anne karnında öldü teki şuan 9 yaşında tam bir bitirim çok yaramaz.... olsunda bizimkide öyle olsun..... ozamanlar bu konular bana okadar yabancıydıki şimdi aynı konudayım ama bilmiyorum bazen içime bir şey doğuyor sanki boşuna üzülüyorum.... inşallah sonunda yavrularımızı kucağımıza alacağız hatta tüm umutla bekleyen hiç kimsenin tek deil çift olsun doyalım iyice ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…