Ilk evliliğinden çocuğu olan bir adamla evli olan var mı

aynı durumları ben de yaşadım ve yaşıyorum hanımlar, anne olanlarınızın öfkesini anlamaya çalışıyorum empati yapıyorum çünkü. daha hassassınız anneler olarak. ben sevdiğimin çocuğunu kabul ettim baştan ve bilerek başladım. ben gerçek annenin yerini tutabilir miyim, tutamam, öyle bir iddiam yok, ve çocuk da bu kadın benim annemin yerini almaya çalışıyor diye düşünmesin istedim hep. babası da zaten hep onun ablası olduğumu aşıladı. evlenirsek gelsin bizimle yaşasın istersen dedim. bu benim için problem değil,üvey annelik yapacak değilim ki çocuğa, orası onun da evi olacak.ama annelik duygularını hissedemem, kendi çocuğum diyemem. ama gereken ilgiyi sevgiyi de esirgemem. Allah korusun yarın annesine bişi olsa biz de evli olsak onun bunun eline bırakmam tabi ki babasının yanında kalacak. konudaki çocukçağızın öz annesinin elinde hiç mi imkan yok konu sahibi? velayet davası açıp alamıyor mu çocuğu

burada kimse konu sahibine süper annelik yapsın demiyor..zaten demeyle de olmaz,içinden gelen bir şeydir bu..ama ablalık yapabilir değil mi? bu zor olmasa gerek..çocukların sevgisini kazanmak,onların kalplerine girmek çok kolaydır...konu sahibi zor olanı seçmiş..

aynı durumları ben de yaşadım ve yaşıyorum hanımlar, anne olanlarınızın öfkesini anlamaya çalışıyorum empati yapıyorum çünkü. daha hassassınız anneler olarak. ben sevdiğimin çocuğunu kabul ettim baştan ve bilerek başladım. ben gerçek annenin yerini tutabilir miyim, tutamam, öyle bir iddiam yok, ve çocuk da bu kadın benim annemin yerini almaya çalışıyor diye düşünmesin istedim hep. babası da zaten hep onun ablası olduğumu aşıladı. evlenirsek gelsin bizimle yaşasın istersen dedim. bu benim için problem değil,üvey annelik yapacak değilim ki çocuğa, orası onun da evi olacak.ama annelik duygularını hissedemem, kendi çocuğum diyemem. ama gereken ilgiyi sevgiyi de esirgemem. Allah korusun yarın annesine bişi olsa biz de evli olsak onun bunun eline bırakmam tabi ki babasının yanında kalacak. konudaki çocukçağızın öz annesinin elinde hiç mi imkan yok konu sahibi? velayet davası açıp alamıyor mu çocuğu

Zaten sizin dediğiniz şeyleri yapmak çocukla iletişim kurmanın ilk adımı olacaktır, "ben senin annen değilim, annen olmaya da çalışmıyorum, arkadaş olsak bana yeter" demeniz bile çocuğun içindeki rekabet duygusunu azaltacaktır.
Evet, ben anneyim ve annelik hislerimle yazıyorum. Aksi mümkün değil. Ancak bu forumda öyle konular öyle cevaplar okudum ki kanım donuyor, bir kaç ay önce bir kadın eşinin ilk eşinden olan çocuklarını devlet yuvasına vereceğini söylemişti, hamileydim, günler gecelerce uyumadım, o babaya da üvey anneye de kızgınlığım geçmedi. Evet, duygusal yaklaşıyorum bu konulara ve bundan da gurur duyuyorum. Allah korusun ama gelecek hayatımda 2. kez evlenirsem oğlumun o evin baştacı olduğundan emin olmadan asla öyle bir adım atmam. Kocasız mezara girerim daha iyi. Eşimin de böyle düşündüğüne inanmak istiyorum.

burada kimse konu sahibine süper annelik yapsın demiyor..zaten demeyle de olmaz,içinden gelen bir şeydir bu..ama ablalık yapabilir değil mi? bu zor olmasa gerek..çocukların sevgisini kazanmak,onların kalplerine girmek çok kolaydır...konu sahibi zor olanı seçmiş..

Canım, konu sahibi birkaç yerde çocuk sahibi olmak istemediğini söylemiş..
Sebep olarakta "bir çocuğun sorumluluğunu üstlenecek durumda değilim" demiş..Özgürlüğüne düşkün olduğunu söylemiş..

Kendisi anne olmak istemeyen bir kadın sonuçta konu sahibi..

Bir başka çocukla empati kurmasının kolay kolay mümkün olacağını sanmıyorum..
Hele ki bu çocuğa son derece önyargılı yaklaşıyorken..

Velet kelimesinin anlamını gayet tabi biliyorum.

Oradaki ince ayrıntı çok dikkatimi çekti.

Peki madem masumane bir şekilde söylediniz,
neden kendi dogacak çocugunuz için de aynı tabiri kullanmadınız?

ben gayet açık yazdığımı bidiğim ve insanlarında beni anlayıp yazımı beğendiği için daha fazla uzatmıyorum...
daha DOĞMAMIŞ bir çocuktan velet diye bahsetmek bence döllenecek yumurta diye bahsetmekten daha saçma...
o kadar güzel yazıdan böyle art niyet çıkartmak...
bunca yıllık (gönüllü) engeliler öğretmeniyim böyle kafa görmedim...

ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan Valerie Spruill anne ve babasını hiç tanımadan anneannesi tarafından büyütüldü. Yıllar sonra ortaya çıkan amcası Spruill’in evlendiği adamın aslında babası olduğu gerçeğini açıkladı. Hayatını alt üst eden sırrı öğrendikten sonra psikologların kapısını aşındıran Spruill hikayesini, "parçalanmış ailelerin çocuklarına ibret olması için" bir dergiyle paylaştı. 3 aylıkken annesi tarafından anneannesinin yanına bırakılan Spruill hayatı boyunca anne ve babasını hiç tanımadı.

Hayat kadını olan annesini bir aile dostu olarak bilen Spruill, seneler boyu dedesinin ise babası olduğunu sandı. Annesinin ölümünün ardından gerçekte annesinin kim olduğunu öğrenen Spruill hikayesinin geri kalanını Acron Beacon dergisine anlattı. Spruill hayatını mahveden sırların ortaya çıkışını şu sözlerle anlattı: “Annemle babam birlikte olduğunda babam 14 yaşındaymış. Kaç çocukları olduğunu kimse bilmiyor. Percy 6 sene önce öldü. O zamana kadar ilişkimizle ilgili çok garip söylentiler geliyordu kulağıma ama aldırmıyordum. Fakat ölümünün ardından amcam bana o güne kadar sakladıkları aile sırrını açıkladı. Eşimin babam olduğunu söylüyordu. DNA testi yaptırdım ve korkunç gerçeği öğrendim. Percy’nin babam olduğunu bildiğini sanıyorum. Benim tepkimden korktuğu için gerçeği söylemediğine inanıyorum. “ Uzun süredir psikolojik tedavi gören 60 yaşındaki Spruill başka kardeşleri olduğunu ve onları bulmak için hikayesini basınla paylaştığını söyledi. Spruill ayrıca hikayesinin anne-babasını tanımayan çocuklar için ibret olmasını istediğini söyledi. (NTV)

sayfaların hepsini okuyamadım.
ben şöyle düşünüyorum,
madem kendisi bakmayacaktı neden annesine verimemiş velayeti
eşin çok hatalı.

bari annesinin yanında kalsaydı.
hem anneden hem babadan alınıp babaanneye bırakılan bir çocuk tabiki sorunlu olacaktır.
sizinkinde hırçınlık şeklinde açığa çıkıyor.
çocuğu da anlamaya çalışmak gerek.
siz istemiyorsanız , bunu eleştiremem asla,
belli ki hem senin hem eşinin hem çocuğun psikolojisi bozulacak.
annesine verilse olmaz mı.
babadan zaten kopacak gibi
hiç olmazsa annesiz kalmasın.
çocuk babasız ve annesiz büyüdüğü ve babasına düşman olduğu zaman,
yanınıza almadığınız için vicdan yapıp seni sorumlu tutabilir.

ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan Valerie Spruill anne ve babasını hiç tanımadan anneannesi tarafından büyütüldü. Yıllar sonra ortaya çıkan amcası Spruill’in evlendiği adamın aslında babası olduğu gerçeğini açıkladı. Hayatını alt üst eden sırrı öğrendikten sonra psikologların kapısını aşındıran Spruill hikayesini, "parçalanmış ailelerin çocuklarına ibret olması için" bir dergiyle paylaştı. 3 aylıkken annesi tarafından anneannesinin yanına bırakılan Spruill hayatı boyunca anne ve babasını hiç tanımadı.

Hayat kadını olan annesini bir aile dostu olarak bilen Spruill, seneler boyu dedesinin ise babası olduğunu sandı. Annesinin ölümünün ardından gerçekte annesinin kim olduğunu öğrenen Spruill hikayesinin geri kalanını Acron Beacon dergisine anlattı. Spruill hayatını mahveden sırların ortaya çıkışını şu sözlerle anlattı: “Annemle babam birlikte olduğunda babam 14 yaşındaymış. Kaç çocukları olduğunu kimse bilmiyor. Percy 6 sene önce öldü. O zamana kadar ilişkimizle ilgili çok garip söylentiler geliyordu kulağıma ama aldırmıyordum. Fakat ölümünün ardından amcam bana o güne kadar sakladıkları aile sırrını açıkladı. Eşimin babam olduğunu söylüyordu. DNA testi yaptırdım ve korkunç gerçeği öğrendim. Percy’nin babam olduğunu bildiğini sanıyorum. Benim tepkimden korktuğu için gerçeği söylemediğine inanıyorum. “ Uzun süredir psikolojik tedavi gören 60 yaşındaki Spruill başka kardeşleri olduğunu ve onları bulmak için hikayesini basınla paylaştığını söyledi. Spruill ayrıca hikayesinin anne-babasını tanımayan çocuklar için ibret olmasını istediğini söyledi. (NTV)

Nasıl yani? kadın bilmeden babasıyla evlenmiş, babası bildiği halde söyleyememiş. İğrençlik de son nokta. :53:

Sperm bankasından hamile kalanların durumları da sakat bu hikayeye bakarsak...

haa şöyle bir durum var, çocuğun gerçek annesi ölmüş olur hayatta olmaz, konu sahibi de oflar puflar çocuktan şikayetçi olur o zaman bu denilenlerin hak verilecek bi yanı olur yani. ozaman vicdansız merhametsiz olur belki. ama şimdi gerçek annesi hayatta, verilmesi gerekenleri vermek onun sorumluluğu. konu sahibi çocuğun ablasıdır,annesi değil.tepki çekicem biliyorum kocamın parçasıdır tamam bu yüzden de bu çocuğu severim ama,kocamın çocuğu benim çocuğumdur demem yani. arada fark var.

konuyu iyi okuduysanız çocuğun anneye verilmemek için kaçırıldığı sonrada babanneye babası tarafından atıldığını anlarsınız.

Yazdığınız herşeyi tek tek okudum
herkese teşekkür ederim tekrar..
Burada yazılan kelimelere duygu yüklenemediği için yanlış anlamalar olmuşşş
acımasızca eleştirilmişim vs vs
farkettim ki çok sıkıntılı bi anımda çokta detaya girmeden sadece kendi düşüncelerimi yazmışım evet haklısınız..
Bana empati yaptırdınız
bakış açımı değiştirip farklı bi pencereden olaya bakmamı sağladınız.
Oturup eşimle konuştum bu çocuğun annesinin de hayatta olduğunu ve çocuğa karşı olan sorumluluklarda eğer herkes üzerine düşeni yaparsa ben de birşeyler yapabilirim dedim
anne arka mahallede oturuyor arkadaşlar ve bu çocuğun babanede kalması annesinin seçimi yani zorla falan alınmadı annesinden
yine yanlış bişeyler yazmıyayım diyorum dikkat ediyorum anlatırken
2 haftada bir falan gelip alıyo çocuğu ilgilenmediği için kimse de ona bişey demiyor gezmeye gidiyor tatile gidiyor vs vs benim içten içe kızdığım belki de bu
o anneyle kalsa mutlu olmayacak çocuk sonuçta biliyorum
biz de çalışıyoruz eve bazen geç geliyoruz yani 8,30 falan oluyor ve çocuk zaten 9 da en geç uyuyorrrrrr
anlatabiliyor muyum bilmiyorum zaten zaman yok ..
Hafta sonları bizimle geçiyor
ben zaten üzerime düşeni belli dengelerle yapıyorum
bu konuyu açmadan önce bir olay yaşanmıştı ve diyorum ya belki de duygularım çok incindiği için bu şekilde yazdım..bilmiyorum
gerçekten yazdığınız gibi vicdansız vs değilim
hafta sonu doğum günü var ve onun organizasyonunu ben yapıyorum
çok sevinecek biliyorummm sonuçta kimse zorla yaptırmıyor içimden geldiği için yapıyorum
sonuçta sanırım annesi de bişeyleriyle ilgilense çocuğun da psikolojisi düzelecek belki

vallah açıkcası ben istemem diyemem sonuçta onun çocugu ama başka bir akdından birde ona frlan benzer onu hatırlatır kıskancımda birazçç bılemiyorum

evet olabilir hayat

Yok zaten açıkcası benimkide pek görüşmek istememiş çünkü hatayla kazayla yapılan bir çocukmuş çocuk yuzunden evlenmışler zaten.. 6 ay sonrada ayrılmışlar zaten. Ama çocuk 5 yaşındayken anneannesi gtrmiş görsün diye görmüş iki dakka alışveriş yapmış tansaştan çikolata flan yarım saat sonra kalkmış annesi anlatırdı.. :4:

bukadar duyarsız bi adama aşık olup umut bağlamak ta bambaşka tabii... eski eşi hakkında atıp tutan adamları gördüm de, böyle çocuğu hakkında atıp tutanı ilk kez duydum...

bastan sona kadar okudum bence bakmak zorunda deglsn hele ki borcun harcın varsa ve calısmak durumunda isen seninde kendine göre bir düzenin olacaktır cocuk dogurmak maharet degil senin kadar düşünseydi cocgu annesi yanına alırdı babaanne de bırakmak yerine söle bir durum olabilir tabi ki bu durumda baba üzerine düşen her görevi yapmalı cocugu ile ilgilenip alakadar olmalı sende elinden geldgnde belki anne şefkatiyle degil ama denilen gibi abla şefkatyle yaklasabilirsn cocuk ufak oldugu için elbet kıskanclıklar sıkca yasanacaktır ben de bu evreleri gecirdm ama düzeliyor ilerde en azından sen sakin davranırsan cocuk ilerde bu evliligin yıkım sebebini sen olarak kurgulamaz aklında allah yardımcı olsun.

Benim oğlumun babası da yeni evlendi.ben de "o çocuğun annesi" olan tarafım.ben en son boşanırken gördüm ve son kez de orada konuştum eski eşimle.o gün bu gündür çocuk için bile olsa ne karşılıklı geliyoruz ne de konuşuyoruz.öyle bir denge ve düzen içindeyiz.çocuğu alacağı zaman ya da çocukla ilgili bir konu olduğunda benim annem ve babamla görüşerek hallediyor derdini.oğlum onların yanına daha hiç gitmedi ama gitmeye başladığında beni gerebilecek tek şey orada oğluma kötü mü davranıyorlar olabilir,ben anne olarak sadece bu tedirginliği yaşarım,onun dışında evliliklerinden bana ne,allah mutlu etsin derim en fazla.
Şöyle de düşünüyorum bazen,çocuğun sünneti,mezuniyeti gibi çok mecburi de olsa bir iki saat aynı ortamda olmamız gereken yerlerde babası eşiyle gelecek tabi,ben de evlenirsem o zamana kadar ben ve eşim de olucaz orada; işte o zaman oğlum nasıl etkilenir acaba? Ne hisseder o küçük dünyasında? Bu tabloyu ona nasıl kabul ettirebiliriz bilemiyorum..
Boşanınca iki taraf da bir şekilde yeni hayatlar kuruyor,yoluna gidiyor en çok çocuklar etkileniyor maalesef :(

Son düzenleme:
bana bı anlatsana allah askına
aynı zamanlarda dogmus ogullarımız
nasıl bır vıcdanla oglunu verdın babasına?
eskı konundan bılıyorum
suadna nasıl bır psıkolojıyle cocuk doguruyorsun ya

hep babaları sucluyorum al ıste benım oglumun bıyolojık babası
nasıl gormez allahım aylardır yıllardır cocugun hasretınden nefesınden kokusundan bır haber nasıl yasar ya
dogdugunda ayrıldık bız ben 4 gun oglumdan ayrı kalamadım be
her cocuk gordugumde agladım

yukarıda konu sahıbıne yazdıgım yorum
cocugunu bırakıyorsan almıyorsan
hadı evlendın cocuk yapmaya hakkın yoktur benım ınsanlıgımda annelıgımde
suanda acayıp derecede sınırlendım sıze kusura bakmayın
bana bır anlatın nasıl oluyor bunlar?
annesınız ya...................................

kimseyi yargılamaya hakkınız yok!
Evlendiği adamın daha önceki evliliğinden çocuğu var diye kendisi çocuk yapmayacak mı?
O kadının da annelik duygularını tatmaya hakkı var!

Sizin eşiniz kendi çocuğu olmasını istese yapmayacak mısınız? Yada nereye kadar erteleyeceksiniz. Bir gün dese ki ben başkasından olan çocuğuna babalık yapıyorum ama bende babalık duygusunu tatmak istiyorum. Hayır demeniz o adama haksızlık değil mi? Kaldı ki adam sizi çocuğunuzla kabul etmiş diye bir ömür babalık duygusundan mahrum bırakılacak değil!

Benim de esimin ilk evliliginden 3oglu var.3u de erkek ama bulent rsoy onlardan daha erkek 3ununde allah belasini versin. Babalarina bu kadar dusman ve olmesi icin bekleyen bir evlat gormedim. Simdiki oyunlari elindeki avucundaki parayi alana kadar ayiya dayi demekmisss. Bunu da duydum ogrendim. Bu kadar problemli bir aile reisiyle evlendigim icin cooooooooookkkkkkkkkpismanimmmm. 3u birden kualisyon kurmuslar adamin elindeki 3kurusluk mali, benim cocugum olmadan elinden alacaklarmis ki, cocugum mirasci olmasi ve allah gecinden versin esime bisey olursa ben mirasci olmayayim. Bunu bir delikanli yapar mi nasil bir nefrettir. Esim oldugunde mezarina gidip pisleyeceklermis bunu bir kisiden degil birkac kisiden duydum. Ama esimle konusurlarken babam canim babam diye konusuluyor. Allah boyle evlat vermesin kimseye ve herkes kendi oyunlarinin icinde bogulsunnn

Evlendiği adamın daha önceki evliliğinden çocuğu var diye kendisi çocuk yapmayacak mı?

Sizin eşiniz kendi çocuğu olmasını istese yapmayacak mısınız? Yada nereye kadar erteleyeceksiniz. Bir gün dese ki ben başkasından olan çocuğuna babalık yapıyorum ama bende babalık duygusunu tatmak istiyorum. Hayır demeniz o adama haksızlık değil mi? Kaldı ki adam sizi çocuğunuzla kabul etmiş diye bir ömür babalık duygusundan mahrum bırakılacak değil!

oyle sonuna unlem ısaretı koyunca ne oldugunu zannedıyorsunuz bagırmakmı oluyor bu ?
kadın , bıldıgın kadın cocugunu ananae babanne ellerıne bırakarak
kendı hayatına bakması luks , baska bır adamla evlenıp cocuk yapması haram
konuyu bır kere dogru okuyun algılarınızı acın ondan sonra boyleeeeeeeeee yorumlar yazın hanımefendı ..

ıkıncı pragrafa hıccc yorum yazmıyorum ben nasıl bırıyım ne dusunuyorum sız bana neler yazıyorsunuz.......!

bırde kalkıp bu yorum begenılmıs ne kadar enteresansınız okudugunuz yorum kıme yazılmıs ve ne yazılmıs ne yazılmıs sız ne anlamıssınız hanımlar??
pesssss

kadının bırı cıkmıs cocuk dogurmus cocugu bırakmıs babanneye baskasıyla evlenmıs
dogurmak uzere

konu sahıbının esı cocugu almıs anasından kendı anasına vermıs bu hanımla evlenmıs cocuk evde yok emanetten msıafır gıbı gelıp gıdıyor

bunlar normal durumlar olarak algılıyorsanız bısey dıyemıcemmmmmmm

Son düzenleyen: Moderatör:
oyle sonuna unlem ısaretı koyunca ne oldugunu zannedıyorsunuz bagırmakmı oluyor bu ?
kadın , bıldıgın kadın cocugunu ananae babanne ellerıne bırakarak
kendı hayatına bakması luks , baska bır adamla evlenıp cocuk yapması haram
konuyu bır kere dogru okuyun algılarınızı acın ondan sonra boyleeeeeeeeee yorumlar yazın hanımefendı ..

ıkıncı pragrafa hıccc yorum yazmıyorum ben nasıl bırıyım ne dusunuyorum sız bana neler yazıyorsunuz.......!

Herkesin kendi hayatı ve içinde neler yşadığını bilemezsiniz. Ben o bayanın evladını annesiz bırakmasını asla onaylamıyorum! Haramdır helaldır müstahaktır değildir bunların kararını bizler verecek değiliz. O evlar sadece o kadınında değil.. Ayrıca yeni eşinin de beklentileri olabilir ben bundan bahsettim.

Ünleme gelince bağırmak için değil vurgulamak için belirtmek için kullanılır.

Yorumumu beğenenlere de laf atmışsınız. Bari grup kurup ayaklanma çıkarsaydınız.

Bunlar size son sözlerim. Amacım farklı bir bakış açısından da bakmanızdı. Bu kadar kendince kesin hükümleri olan (onca yaşanmış talihsiz olaylara rağmen büyük konuşulmayacağını bilmeniz, hayatın bazen insanın beklentileri dışında gelişeceğini görmüş olmanız lazımken) biri ile zaten tartışmaya girmem.

Yolunuz açık olsun. Mutlu kalın..

Back
X