Kadın kadının düşmanıdır dedikleri doğruymuş demek ki. Herkes çocuğunu bırakıp giden anneyi suçluyor da babalık da manavdan alınan sertifika değil, babalık sadece nafaka ödemek vs değil. O çocuk babaannesinde de kalsa, uzayda da yaşasa, sarayda da uyusa babasını görmek ister. Annesinin kokusunu özler. Benim oğlum işi sebebiyle bir gece görmesin babasını daha 9 aylık olduğu halde ertesi gece burnunu elleye elleye uyur.
Ve ben asla kendi canını yeni eş için babaanneye bırakan bir adana güvenip de çocuk yapmazdım, siz de çocuk yapmayarak en doğrusunu yapıyorsunuz. Bir tanıdığımın iş arkadaşı 3 kez evlenmiş, 3ünden de çocuğu var, çocukların üçü de anneleri ile kalıyor, 4. eş gururla "sen merak etme aşkım, bizi rahatsız etmezler, evimize gelip kalmazlar dedi" diyor ve bu adama güvenip çocuk yapmak için tedavi oluyormuş.
Çocuğunu babasında bırakıp ikinci çocuğunu yapanlar için de aynı düşüncelerim geçerli. Annelik doğurmak değildir. Annelik fedakarlıktır. Emektir. Siz her ne kadar benim için hepsi bir deseniz de biri sabah kalkınca biriciği annesinin gülümseyişi ile uyanacak diğeri de her gece "neden annem beni değil de kardeşimi seviyor onu yanında tutuyor" diye ağlayacak. Vicdan lazım biraz.
her çocuğun elbetteki babasınada annesi kadar ihtiyacı var ,, ama burda yok çocuk çok kıskanç,, aynı evde kalamam,, bakamam konuşuluyor ..
bir kadın bebeğinin ilk tekmelerini karnındaki hareketlerini,, hatta onu ultrasyonda gördüğü ilk an anne olmaya başlar,,
bir adam bebeği doğduktan sonra onu koklayınca baba olduğunu hisseder ,, oda hissederse ne babalar var umrunda değil ...
bir babanın çocuğunu terk etmesiyle annesininki bir olamaz.. erkekler vicdansız olabiliyor,, ama ben bir anneye ,, bir kadına vicdansızlığı hiç yakıştıramıyorum hiç ....
ve tabi konu sahibine söyleyeceğim son şey ; o çocuğa üvey annelik yapacaksan zaten sakın alma yanına boşan daha iyi... yok yapmayacaksan sana bu çocuğun vereceği hisleri ,, maneviyatının huzuru çok fazla olacatır. bugün gençsin ,, bir yetişkinsin o ise korunmaya muhtaç daha ,, sen merhamet göstermessen merhametde göremessin .. eşine çocuğuna bakamam diyip durma çocuğuyla arasaındaki bağı bozabilirsin ,, ya evlenmiyecektin yada kabul edecekin sen ikisinide yapmamışsın ..
unutma ; keser döner sap döner gün gelir hesap döner .......