Depakinin ağır bir ilaç doğum kontrol kullanmanın Bi sakıncası yok diye biliyorum ama sen yine de doktora sor ve ona göre kullanArkadaşlar merhaba ben epilepsi hastayım ve kullandığım ilaç depakin. Depakin kullanırken adet geciktirici haplar, doğum kontrol hapları kullanabiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Arkadaşlar merhaba ben epilepsi hastayım ve kullandığım ilaç depakin. Depakin kullanırken adet geciktirici haplar, doğum kontrol hapları kullanabiliyor muyuz? Bu konuda bilgisi olan var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
İnşallah canım Allah gönlünüze göre versin. İlaç kullanmak zorundayız ama biliyoruz ki ilaç kullanmak tehlikeli maalesef. Ben denedim ilacım 100 mg idi bebeğimi kaybettim şimdi bi daha denemek istiyorum ilacımın dozunu 50ye düşürdüm ama çok korkuyorum. İmşallah sen öyle bi sorun yaşamazsınKizlar buarada bende gebelik icin ilaclarimi azaltiyorum tabi cok korkuyorum 1,5 ay icerisinde ilaclarimi azalttim ve doktorla gorusucem bi kac gun sonra folik asit takviyesi ve eeg icin gidicem. Hersey yolundaysa insallah artik bebek zamani..
İnşallah canım Allah gönlünüze göre versin. İlaç kullanmak zorundayız ama biliyoruz ki ilaç kullanmak tehlikeli maalesef. Ben denedim ilacım 100 mg idi bebeğimi kaybettim şimdi bi daha denemek istiyorum ilacımın dozunu 50ye düşürdüm ama çok korkuyorum. İmşallah sen öyle bi sorun yaşamazsın
LamictalHangi ilaci kullaniyosun?
Lamictal zararsiz bi ilac hamilelik ve emzirme icin diye biliyorum bende kullaniyorum tehlikeli olan depakine oldugu icin cok korkuyorum yaa hamile kalirsam bebek icin off dusunmek bile istemiyorum. Suanda kendim icin korkuyorum bi nobet gecircem diye bakalim hayirlisi yaa gercekten zor bi hastalik benim nobetlerim cok agir oluyo ama allahtan ilaclar nobetimi engelliyor ama bakalim bu doz nekadar yeterli gelicek simdilik cok iyi gidio allaha sukur. Cok zor ve stresli bi donem benim icin. Allah herkese sifa versin insallahLamictal
Buarada lamictal ve dogum kontrol birlikte kullanilmaniyodu simdi hatirladimLamictal zararsiz bi ilac hamilelik ve emzirme icin diye biliyorum bende kullaniyorum tehlikeli olan depakine oldugu icin cok korkuyorum yaa hamile kalirsam bebek icin off dusunmek bile istemiyorum. Suanda kendim icin korkuyorum bi nobet gecircem diye bakalim hayirlisi yaa gercekten zor bi hastalik benim nobetlerim cok agir oluyo ama allahtan ilaclar nobetimi engelliyor ama bakalim bu doz nekadar yeterli gelicek simdilik cok iyi gidio allaha sukur. Cok zor ve stresli bi donem benim icin. Allah herkese sifa versin insallah
Lamictal kaç mg kullanıyorsun. Doğum kontrol kullanmıyorum zaten sadece Lamictal 50 mgBuarada lamictal ve dogum kontrol birlikte kullanilmaniyodu simdi hatirladim
Lamictal kaç mg kullanıyorsun. Doğum kontrol kullanmıyorum zaten sadece Lamictal 50 mg
E peki hamile misinBen dunden itibaren 150 mg lamictal kullaniyorum. Tabii bunun yaninda bide depakine var.
Yok daha bi 3 ay felan beklemek istiyorum aceleye gerek yok zaten doktorda oyle tavsiye etti eeg yapalim 3 ay sonra dedi onu bekliyorumE peki hamile misin
Hayırlısı olsun inşallah. Allah Hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinYok daha bi 3 ay felan beklemek istiyorum aceleye gerek yok zaten doktorda oyle tavsiye etti eeg yapalim 3 ay sonra dedi onu bekliyorum
Ben dunden itibaren 150 mg lamictal kullaniyorum. Tabii bunun yaninda bide depakine var.
Depakin uygun değil diye biliyorum mutlaka değiştirmelisiniz.Merhaba arkadaşlar ben 7 haftalık hamile olduğumu yeni öğrendin. Fakat depakin crona 750mg olarak kullanıyorum 17 senedir nöbet olayım olmadı çok şükür. bebek düşündüğümüzü daha önceden dr. belirttik ilaçları kesmem gerktiğini söyledi. şimdi kadın doğum dr. değişsin veya kesilsin deyip aklımızı karıstırıyorlar. Depakincrona kullanıp hamilelik geçiren var mıdır? morallimiz çok bozuk.
Depakin uygun değil diye biliyorum mutlaka değiştirmelisiniz.
Epileptikler hamile kalabilir. Sağlıklı insanda sağlıklı bebek oranı %96, maksimum dozda antiepileptik kullananlarda %92 dir. Son dönemde Kepprada bu oran da gözlenmiyor. Keppra lamictal ve tegratör tavsiye ediliyor. ABD de yapılan araştırmalara göre antiepileptik kullanımı doğurganlığı düşüren faktörlerden. Evli epilepsi hastalarının doğum oranı %65 miş. % 35 istediği halde çocuk sahibi olamıyor. Epilepsi ilacı ( Keppra lamictal tegratör dahil) kullanan hanımların 34 yaşından itibaren AMH yumurta rezerv sayısına ve fsh hormon düzeyine baktırmasını önemle tavsiye ediyorum. Fsh hormon seviyesine reglin3. günü bakılır. 11 ve yukarısı ise hemen aşılama için doktora gidin. AMH 0-1,6 arası değerler verir. 1 in altı over (yumurta) sayınız düşüyor demek. 0,4 over sayınız sınırda demek yani tüp bebek için bile son şansınız anlamına geliyor. Hamileliğe hazırlık evresinde ilaçlarımızın vücudumuzdan emdiği folik asit (b10), b3, b6, ve omega3 desteği almanızı tavsiye ediyorum. Sizin beyin fonksiyonlarınıza da iyi gelecekler. Hatta bu vitaminlerin eksikliği çok ise ilaçların tesirini azalttığı söyleniyor. Bebeğinizin beyin gelişimi için de çok faydalılar.
Son bir yılda gradmal miyoklonik epileptik nöbetim 8 ay kadar dirençliydi. 3 tane binlik keppra kontrol altına alamadı 2*50 mg lamictal işe yaradı. Doktorum Ebru Özay yavaş yavaş kepprayı 1000mg, lamciktal 100 mg seviyesine zamanla getirdi. Nöbetsiz bir şekilde hayatımı sürdürüyorum. Yan etkilere katlandım tabi ki. Unutkanlık, odaklanma güçlüğü, gece görülen kabuslar uyuku problemi, küçük döküntüler. Vitamin takviyeleri yan etkileri %70 oranında azalttı. İş hayatımda epileptik olduğumu bilmiyorlar ve etkin biçimde işimi yapmaya devam edebiliyorum. 39 yaşımdayım ve tüp bebek ile hamile kalmayı deniyorum. Sonucum 20 aralıkta belli olcak. Umarım verdiğim sizler için faydalı olur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?