İlk işim çok zorlanıyorum.

Cahil Filozof

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2015
802
861
103
31
Gerçek anlamda işimi yaptığım ilk işim. Daha önce de bir yerde bir ay çalışıp çıkmıştım. Bu sefer büyük bir yerde çalışmaya başladım. Tecrübesizim diye zor iş buldum sıkı sıkı sariliyim işi öğreneyim dedim ama insanlar çok kötü.
Bilmiyorum çok zorlanıyorum insan ilişkileri konusunda. Deneme süresindeyim şuan, insanlara iyi niyetli yaklaştıkça insanlar bunu kullanmaya çalışıyor . Kıdem meselesi burda çok belirgin. Sorumlun yetmezmiş gibi kıdemli de bir şey isteyince yapmak zorundaymışız.
Dün bir abla bana sen bu saflıkla burda zor tutunursun dedi, şok oldum. Çok üzüldüm insanlar iyi niyetimi saflık olarak görüyor.
İşe bir saat var ağlayarak yazıyorum size bunları. Napacağımı bilmiyorum nasıl bir duruş sergilemeliyim bilmiyorum. Çok bunaldım..

Günaydın ablacım. ablacım diyorum yaş olarak senden çok büyük olduğumu düşünüyorum.
Üniversiteyi çok erken yaşta bitirerek küçük yaşta çok çok iyi bir şirketler zincirinde ilk işime başlamıştım. özel sektörde maalesef yerler çok kaygan, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. hissettiklerini çok iyi anlıyorum. 18 yıl aktif olarak çok iyi iş yerlerinde, iyi pozisyonlarda görev yaptım. sana tavsiyem, "bu saflıkla çok ezilirsin" diyenlere kulak asmaman. bu cümle bile iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil. İlk başta kendini kabullendirebilmek için alttan alman, sana verilen her görevi yerine getirmen gerekebilir, bundan gocunma,bunu seni eziyorlar olarak görme, bunu işi öğrenme fırsatı olarak gör. Diğerlerinin verdiği işi yaparak onların işini de öğreniyorsun. Öğrendiğin her yeni bilgi de iş hayatın için tecrübe olarak sana geri dönecek. Sen güleryüzlü ol, hanımefendiliğinden ödün verme, kimsenin dedikodusunu sakın yapma, işine sarıl, bunu öğrenme fırsatı olarak gör. İnan bana zaman içinde her şey değişecek. Sadece sabırlı ol.

belki bir çok arkadaş kendini ezdirme, baştan tavrını koy falan yazabilirler, ben bu düşünceye katılmıyorum. Şuan çok tecrübesizsin. zaman içerisinde kime ne şekilde tavır koyman gerektiğini zaten çok iyi öğreneceksin. Şuan uyumlu olmanı tavsiye ederim. Yeni işin hayırlı,uğurlu olsun, umarım zamanla her şey çok güzel olur senin için.

Ne is yapiyorsunuz? Isinizi ogrenmeye calisin sadece. Odak noktaniz en kisa surede, bagimsizca calisabilmek olsun. Kimden ne ogrenebilirsiniz bunun derdinde olun. Cirak olarak girmediyseniz, insanlarin getir goturune calismayin.

Benim en sevmedigim calisan tipi surekli agzimin icine bakan, her adimini soylememi bekleyen, kendi kendine birseyler ogrenmeye calismayan, kendi rutinini bi turlu yakalayaman insanlardir. Boyle birilerini benim yanima verdiklerinde bakarim eger hic bi insiyatifini gormezsem ayak islerimde calistirmaya baslarim. Is yerinde biraz yirtik olmak gerekiyor. Kendinizi ezdirmeyin isiniz neyse onu ogrenin, ve bi an once yapmaya baslayin

Umutsuzluga kapılma hepimiz o yollardan gectik.bende staj icin bi okulda başlamstm ilk gttgim zamanlar sınıftaki ogretmen benim yapamıcagmı düsünmüş 2.dönem gelip kendi dedi senden bu performansı beklemiyordm yapamazsn sandm beni cok şasirttn dedi mezun olunca da başka bi okulda denk geldik mülakat oldu onu gonderdiler ben işe alindm yani sen isi ogrenmene bak kimin ne dedıgini takma

Daha yenisin isini ôgren biran önce .Bu vakitler böyle gececek tecrübe kazanacaksın.
Bosver sen konusanları onlar anasının karnında mı ögrenip te cıkmiş.

İnsanlara iyi niyetli yaklaşmak demekle ne demek istediniz?
Niyet ince bir çizgi.
İş hayatı profesyonel olmak zorunda. Saygı sınırını aşmadan ilişkileri korumak gerekli.
İş ortamından iyi arkadaşlar edinilebilir ama ilk amaç bu olmamalı. Orası işyeri. İşimizi yapıp eve dönmeliyiz. Duygusal dalgalanmalara yer vermemeliyiz. Örnek; 2 kız gofret yiyordu bana ikram etmediler (bu gözler gördü bunu çünkü)
Haaaa işle ilgili hakkınızı yerler o ayrı konu.

Ama @damla cikolata çok güzel yazmış, öğrenmen gereken herşeyi sanki sokakta bedava hediye dağıtıyorlar gibi biriktirebildiğin, tecrübe sandığına depolayabileceğin bilgi hazinesi olarak görmen senin yararına olacaktır.

Vaktinde git, vaktinden önce çıkma. İş sınırlarını koru. Unutma yönetici değilsin, hala öğreniyorsun.

Kesinlikle Katılıyorum . Verilen İşlerden asla gocunma herseyi ysp böylece çok şey öğrenirsin . Giyimine kuşamına dikkat et . Zaten iş hayatına yeni başladığında 2 yılı buluyor gercekten adapte olmak . Herkesle iyi geçin en azından tavırlı olma . Henüz hersey yeni Başlıyor .

+1000

Malasef , aynı şeyleri bende yaşıyorum... keşke bir çözümü olsa bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum

Tecrübe kazanmak paha biçilemez birşey bu yaşadıkların şimdi seni olumsuz anlamda etkilese de uzun vadede düşünürsek çok olumlu kazanımlar olacaklar, başarılar dilerim yeni işinde.Hepimiz bu yollardan geçtik örneğin ben (sınıf öğretmeniyim) ;belki örnek basit gelebilir ama ben genede yazayım ilk iş günümde ,bana verilen sınıfa ilk girdiğimde en arkada oturan çocuklara sesimi nasıl duyuracağım,onları nasıl kontrol edeceğim,dersleri nasıl anlatacağim,yaramazlik yapanlara nasıl davranacağım gibi bir ton kaygı yaşamıştım.Bu düşunce zamanla ilerlemisti ve bu isi yapamayacağıma inanmaya başlamıstim.Okuldaki herkes tecrübeliydi bir ben tecrübesizdim,internet yaygın değildi bilmediğim o kadar çok şey vardı ki anlatamam.Her gün okula gitmek ve hiçbirşey bilmiyorum hisleriyle başetmek çok yormuştu beni,çok üzülüyordum yapamıyorum diyordum,müdür bir evrak istediğinde "o ne yaa" diyip agladığımı hatırlıyorum..Yardım edenler oluyordu ama zamanla ögrenirsine bağlanıyordu coğu.Sözü çok uzattım demek istediğim etrafımdakilerle degilde kendimle,yetersizlik hislerimle çok uğraştım bende.Sonra ne oldu,bunlar anı olarak kaldı herşey kontrolüm altına girmeye başladı şimdi hiç sorunum yok ve meslegimi cok seviyorum.

Anladım, ben de kendimi yetersiz hissediyorum dediğiniz gibi çok yorucu. Sabahları ayaklarım geri geri gidiyor resmen. Nasıl aşacağım bilmiyorum

Plaza hayatına hoş geldin :) İlk etapta bende senin gibiydim her gün iyi niyetim suistimal ediliyor bana neden böyle dediler vs diye ağlardım. Yıllar içinde olgunlaşıyor ve profesyonelliği öğreniyorsun. Çizgilerini çekiyor ve yalnızca işine odaklanıyorsun. Bir de şöyle bir bakış açısı geliştirdim gerçekten herkes çok yoğun herkes işini bir şekilde kendi tırnakları ile kazıyarak öğrenmiş işe yeni giren birine bildiğin her şeyi anlatman imkansız karşındakinin hızlı öğrenmesini ve kendisinin bazı şeyleri anlamasını bekliyorsun. Sen ne kadar hızlı adapte olur onların yükünü hafifletirsen o kadar iyi . O yüzden sana söylenenleri boşver. İşini öğrenmeye odaklan bir kez sorduğun soruyu not al karşına çıktığında tekrar sorma vs. ve kendinden emin ol. Tabi şimdi 10 yılı geride bırakan biri olarak yazmak kolay sana uygulamak zor gelecek ama zamanla sende kendi kurallarını ve hedeflerini belirleyeceksin.

işi ogren ve ilk once o saf diyenin ayağini kaydir ben olsam boyle yapardim haketmis cunku

Günaydın abla teşekkür ederim yazdıklarınız için.
Ben normalde de saygılı, güleryüzlü bir insanım. İyi niyetli olduğumu da düşünüyorum ama insanlar bunu çok yanlış algılıyor. İnsanlar bana iş öğretiyorlar diye yardımcı olmaya çalışiyim diyorum saflık oluyor adı. Çok mutsuz hissediyorum.

sonuçta her insan çalışma hayatına tecrübesiz ve işi bilmeden başlıyor... asıl mesele kötü niyetli insanlara denk gelmemek, eğer kötü insanlardan da kaçınamıyorsak onlara karşı kendimizi kullandırmadan işimizi doğru düzgün yapmak...
emir komuta zincirinde eğer absürt, normalde yapılmaması gereken bir talimat alıyorsan durumu onun da üstünde olan birine nazikçe sormanı tavsiye ederim...

Adapte sorunu yaşıyorsun normal olarak.
Canını sıkmamaya çalış ki ortama alışman kolay olsun.
Şu an mükemmel bir iş yapman gerekmiyor zaten sen elinden geleni yapmaya çalış ama bu sürede olumsuzlukları kendi içinde büyütme. Bu senin acemilik dönemin zaten. Etrafta safsın, böylesin vs. diyenlere takıp da hevesini kırma. Bir kere onlar kim oluyor da seni yeriyorlar?
Üstüne git her şeyin.
İş bulmanın sıkıntılı olduğu bu dönemde biraz dişini sık, kim ne derse desin sen kendine güvendikten sonra millet yavaş yavaş yakandan düşer hiç merak etme. Sonra bir bakmışsın günlerce ağladığın günler hep boşunaymış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…