- 22 Kasım 2015
- 802
- 861
- 103
- 31
- Konu Sahibi Cahil Filozof
-
Günaydın ablacım. ablacım diyorum yaş olarak senden çok büyük olduğumu düşünüyorum.Gerçek anlamda işimi yaptığım ilk işim. Daha önce de bir yerde bir ay çalışıp çıkmıştım. Bu sefer büyük bir yerde çalışmaya başladım. Tecrübesizim diye zor iş buldum sıkı sıkı sariliyim işi öğreneyim dedim ama insanlar çok kötü.
Bilmiyorum çok zorlanıyorum insan ilişkileri konusunda. Deneme süresindeyim şuan, insanlara iyi niyetli yaklaştıkça insanlar bunu kullanmaya çalışıyor . Kıdem meselesi burda çok belirgin. Sorumlun yetmezmiş gibi kıdemli de bir şey isteyince yapmak zorundaymışız.
Dün bir abla bana sen bu saflıkla burda zor tutunursun dedi, şok oldum. Çok üzüldüm insanlar iyi niyetimi saflık olarak görüyor.
İşe bir saat var ağlayarak yazıyorum size bunları. Napacağımı bilmiyorum nasıl bir duruş sergilemeliyim bilmiyorum. Çok bunaldım..
Kesinlikle Katılıyorum . Verilen İşlerden asla gocunma herseyi ysp böylece çok şey öğrenirsin . Giyimine kuşamına dikkat et . Zaten iş hayatına yeni başladığında 2 yılı buluyor gercekten adapte olmak . Herkesle iyi geçin en azından tavırlı olma . Henüz hersey yeni Başlıyor .Günaydın ablacım. ablacım diyorum yaş olarak senden çok büyük olduğumu düşünüyorum.
Üniversiteyi çok erken yaşta bitirerek küçük yaşta çok çok iyi bir şirketler zincirinde ilk işime başlamıştım. özel sektörde maalesef yerler çok kaygan, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. hissettiklerini çok iyi anlıyorum. 18 yıl aktif olarak çok iyi iş yerlerinde, iyi pozisyonlarda görev yaptım. sana tavsiyem, "bu saflıkla çok ezilirsin" diyenlere kulak asmaman. bu cümle bile iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil. İlk başta kendini kabullendirebilmek için alttan alman, sana verilen her görevi yerine getirmen gerekebilir, bundan gocunma,bunu seni eziyorlar olarak görme, bunu işi öğrenme fırsatı olarak gör. Diğerlerinin verdiği işi yaparak onların işini de öğreniyorsun. Öğrendiğin her yeni bilgi de iş hayatın için tecrübe olarak sana geri dönecek. Sen güleryüzlü ol, hanımefendiliğinden ödün verme, kimsenin dedikodusunu sakın yapma, işine sarıl, bunu öğrenme fırsatı olarak gör. İnan bana zaman içinde her şey değişecek. Sadece sabırlı ol.
belki bir çok arkadaş kendini ezdirme, baştan tavrını koy falan yazabilirler, ben bu düşünceye katılmıyorum. Şuan çok tecrübesizsin. zaman içerisinde kime ne şekilde tavır koyman gerektiğini zaten çok iyi öğreneceksin. Şuan uyumlu olmanı tavsiye ederim. Yeni işin hayırlı,uğurlu olsun, umarım zamanla her şey çok güzel olur senin için.
+1000Günaydın ablacım. ablacım diyorum yaş olarak senden çok büyük olduğumu düşünüyorum.
Üniversiteyi çok erken yaşta bitirerek küçük yaşta çok çok iyi bir şirketler zincirinde ilk işime başlamıştım. özel sektörde maalesef yerler çok kaygan, herkes birbirinin kuyusunu kazmaya çalışıyor. hissettiklerini çok iyi anlıyorum. 18 yıl aktif olarak çok iyi iş yerlerinde, iyi pozisyonlarda görev yaptım. sana tavsiyem, "bu saflıkla çok ezilirsin" diyenlere kulak asmaman. bu cümle bile iyi niyetle kurulmuş bir cümle değil. İlk başta kendini kabullendirebilmek için alttan alman, sana verilen her görevi yerine getirmen gerekebilir, bundan gocunma,bunu seni eziyorlar olarak görme, bunu işi öğrenme fırsatı olarak gör. Diğerlerinin verdiği işi yaparak onların işini de öğreniyorsun. Öğrendiğin her yeni bilgi de iş hayatın için tecrübe olarak sana geri dönecek. Sen güleryüzlü ol, hanımefendiliğinden ödün verme, kimsenin dedikodusunu sakın yapma, işine sarıl, bunu öğrenme fırsatı olarak gör. İnan bana zaman içinde her şey değişecek. Sadece sabırlı ol.
belki bir çok arkadaş kendini ezdirme, baştan tavrını koy falan yazabilirler, ben bu düşünceye katılmıyorum. Şuan çok tecrübesizsin. zaman içerisinde kime ne şekilde tavır koyman gerektiğini zaten çok iyi öğreneceksin. Şuan uyumlu olmanı tavsiye ederim. Yeni işin hayırlı,uğurlu olsun, umarım zamanla her şey çok güzel olur senin için.
Malasef , aynı şeyleri bende yaşıyorum... keşke bir çözümü olsa bazen kendimi çok yetersiz hissediyorumGerçek anlamda işimi yaptığım ilk işim. Daha önce de bir yerde bir ay çalışıp çıkmıştım. Bu sefer büyük bir yerde çalışmaya başladım. Tecrübesizim diye zor iş buldum sıkı sıkı sariliyim işi öğreneyim dedim ama insanlar çok kötü.
Bilmiyorum çok zorlanıyorum insan ilişkileri konusunda. Deneme süresindeyim şuan, insanlara iyi niyetli yaklaştıkça insanlar bunu kullanmaya çalışıyor . Kıdem meselesi burda çok belirgin. Sorumlun yetmezmiş gibi kıdemli de bir şey isteyince yapmak zorundaymışız.
Dün bir abla bana sen bu saflıkla burda zor tutunursun dedi, şok oldum. Çok üzüldüm insanlar iyi niyetimi saflık olarak görüyor.
İşe bir saat var ağlayarak yazıyorum size bunları. Napacağımı bilmiyorum nasıl bir duruş sergilemeliyim bilmiyorum. Çok bunaldım..
Ben de..Malasef , aynı şeyleri bende yaşıyorum... keşke bir çözümü olsa bazen kendimi çok yetersiz hissediyorum
Anladım, ben de kendimi yetersiz hissediyorum dediğiniz gibi çok yorucu. Sabahları ayaklarım geri geri gidiyor resmen. Nasıl aşacağım bilmiyorumTecrübe kazanmak paha biçilemez birşey bu yaşadıkların şimdi seni olumsuz anlamda etkilese de uzun vadede düşünürsek çok olumlu kazanımlar olacaklar, başarılar dilerim yeni işinde.Hepimiz bu yollardan geçtik örneğin ben (sınıf öğretmeniyim) ;belki örnek basit gelebilir ama ben genede yazayım ilk iş günümde ,bana verilen sınıfa ilk girdiğimde en arkada oturan çocuklara sesimi nasıl duyuracağım,onları nasıl kontrol edeceğim,dersleri nasıl anlatacağim,yaramazlik yapanlara nasıl davranacağım gibi bir ton kaygı yaşamıştım.Bu düşunce zamanla ilerlemisti ve bu isi yapamayacağıma inanmaya başlamıstim.Okuldaki herkes tecrübeliydi bir ben tecrübesizdim,internet yaygın değildi bilmediğim o kadar çok şey vardı ki anlatamam.Her gün okula gitmek ve hiçbirşey bilmiyorum hisleriyle başetmek çok yormuştu beni,çok üzülüyordum yapamıyorum diyordum,müdür bir evrak istediğinde "o ne yaa" diyip agladığımı hatırlıyorum..Yardım edenler oluyordu ama zamanla ögrenirsine bağlanıyordu coğu.Sözü çok uzattım demek istediğim etrafımdakilerle degilde kendimle,yetersizlik hislerimle çok uğraştım bende.Sonra ne oldu,bunlar anı olarak kaldı herşey kontrolüm altına girmeye başladı şimdi hiç sorunum yok ve meslegimi cok seviyorum.
Günaydın abla teşekkür ederim yazdıklarınız için.Günaydın ablacım. ablacım diyorum yaş olarak senden çok büyük olduğumu düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?