Bazıları abartmış oluyor amaKadin ilk mesajinda da gayet nasil insanlar olduklarini yazmişti. "Bizde böyle hep buraya geleceksin" diyen, kadinin babasini arayip şikayet etmeye kalkan birinin az bucuk nasil biri oldugu bellidir illa uzun uzun anlatmasina gerek yoktu. Bunlar az şeyler değil.
Bazıları abartmış oluyor ama
Uzun yazınca detay vermiş oluyor, yaşananları açıkça yazmış oluyor. Kısa yazınca eşim bana söyleyemez, kp cesaret edemezden ibaret kalıyor. Güdük gibi kalıyor mevzuKisa yazinca abartmiş, uzun yazinca gercek oldugu anlamina gelmez ki inanmak isteyip istememekle alakali.
Tabi ki kendi annemde kalirimArkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle
Size niye bu kadar tepki verilmiş anlamadim. Detay vermenize de gerek yoktu. "Bizde hep boyledir bize geleceksin" diyen ailenin kültürü görgüsü belli oluyor. Anlayan anlıyor.Kayınpederi "artık evlendin bizim soyadımızı taşıyorsun, evli bir kadın ailesine gitmez, biz götürürüz bizle de dönersin" denen her kadın bunu yapmalı. Evet marifet yaptım. O günden sonra kimse ne bana ne aileme saygısızlık yapamadı. Ne zaman istersen, nasıl arzu edersine döndü olay.
Ben aileme bu durumu yansıtmadım, yansıtsaydım olay çok büyürdü. Başka bir sebeple gitmediğimi haber vermediğimi sandılar. 4 kardeşiz ve anne babamız her birimiz için dünyayı yakar. Evlendim, köle olarak satılmadım. Bir gün kayınvalide olursam kimse benim kızıma bunları söyleyemez. Ben de evlendiği kişiye emirvaki yapmam. Herkes yerini haddini bilir. Kızımın kocası veya kocasının ailesi iki tarafın da eşit olduğunu bilecek. Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.
Ben bu olaydan 1 sene sonra babamı kaybettim. Onların istedikleri gibi yapsaydım sesimi çıkaramasaydım ömür boyu babama karşı vicdan azabı çekerdim. İki çocuklu koca kadın olmama rağmen; kızım canın bir şey istiyor mu, ihtiyacın alınacak bir şeyin var mı gidip alayım, yat dinlen ben çıkarırım çocukları diye diye peşimde dolaşan babamı ezip eşimin babasına kul köle olucam öyle mi? Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın, kızınıza öyle akıl verin. Kocandır kocanın ailesidir ne derlerse yap deyin, sizi tutan yok.
iyide sizin baba da iyimis zaten olması geren o ama cogu kız ailesi aman bize gelme kocanın tarafına git kafasında bende senin kafadanım ama bizimkiler millet cok takan kisiler mesela kaynata bunu dese utandım yerin dibine girdim derdi yani cogu kız ailesi sizinki gibi olmadıgı icin muhtemel bu arkadasında öyleKendi ailem Anadolu yakasında, eşimin ailesi Avrupa yakasında yaşıyor. İstanbul'da hangi havaalanına inersem o tarafa giderdim. Benim eşim "benim ailemde kalınacak" demeye cesaret edemez. Kendisine bu hakkı asla vermedim. Bu konuda o kadar netim ki sırf bu nedenle yaşanan bir uyuşmazlıkta restine rest dedim. Hatta 3 hafta boyunca kendi ailemde kaldım ve sonra uçağa bindim döndüm. Kayınpederim babama şikayet etti ve babam da benim kızımı bana şikayet etmeyin kendisi nasıl uygun görürse öyle hareket eder dedi. Eşim benim korkumdan ailesine söyleyememiş İstanbul'da olduğumu. Babası tesadüfen öğrenmiş, torun diye kıvranmış. Torun morun göremediler çünkü tatilim bitti döndüm.
Kimsenin ailesi benim ailemden üstün veya önemli değil, bana bir adım atılırsa ben de atarım. Ama yok, hep buraya geleceksin bizde böyle diyeni de torun görmeye hasret bırakırım. Annem babam kızım yapma ayıp millet ne der diye çekindiler ama ayıpsa bana ayıp dedim susturdum. Bir dahaki gidişimde de kimse bunun konusunu bile açmadı.
Ama gördüğü değer..Çocuktan kızımız diye bahsetmeniz çok güzel. Ben sizi tebrik etmek istedim
Ilk mesajina begenmedim yaptım. Esinle olan bi tartismanın sucunu onlara yukledin diye düsündüm. Ama boyle zırvalayan kayınpeder toruna hasret bırakılır haketmislerKayınpederi "artık evlendin bizim soyadımızı taşıyorsun, evli bir kadın ailesine gitmez, biz götürürüz bizle de dönersin" denen her kadın bunu yapmalı. Evet marifet yaptım. O günden sonra kimse ne bana ne aileme saygısızlık yapamadı. Ne zaman istersen, nasıl arzu edersine döndü olay.
Ben aileme bu durumu yansıtmadım, yansıtsaydım olay çok büyürdü. Başka bir sebeple gitmediğimi haber vermediğimi sandılar. 4 kardeşiz ve anne babamız her birimiz için dünyayı yakar. Evlendim, köle olarak satılmadım. Bir gün kayınvalide olursam kimse benim kızıma bunları söyleyemez. Ben de evlendiği kişiye emirvaki yapmam. Herkes yerini haddini bilir. Kızımın kocası veya kocasının ailesi iki tarafın da eşit olduğunu bilecek. Siz kocanızın ailesine kendinizi dilediğiniz kadar ezdirin. Gelince burada kalacaksın gidemezsin dediklerinde sus pus olun, hanım hanımcık takılın. Herkesin anne babası kıymetli.
Ben bu olaydan 1 sene sonra babamı kaybettim. Onların istedikleri gibi yapsaydım sesimi çıkaramasaydım ömür boyu babama karşı vicdan azabı çekerdim. İki çocuklu koca kadın olmama rağmen; kızım canın bir şey istiyor mu, ihtiyacın alınacak bir şeyin var mı gidip alayım, yat dinlen ben çıkarırım çocukları diye diye peşimde dolaşan babamı ezip eşimin babasına kul köle olucam öyle mi? Siz nasıl istiyorsanız öyle davranın, kızınıza öyle akıl verin. Kocandır kocanın ailesidir ne derlerse yap deyin, sizi tutan yok.
İnanın o kadar sinirlendim ki bugünde barışmadım. Konuyu hiç açmadık. Kendisi 3 ay önce yalnız basına tr ye gitti, ben ona git annemler de kal demedim, o da sadece 1 kere kahvaltıya gitti. Ben boyle şeylere hiç takılmam. İsteyen istediği yerde kalsın, ölümlü dünya yanı, annelerimiz zaten yaşlı. Annemi arayıp söyledim, normalde annemi üzmek için herseyi anlatmam ama o kadar sinirliydim ki anneme anlatmak istedim. Annem de sen bilirsin bırak gel dedi. Boyle terbiyesizlik mi olur, seni köle mi verdik dedi. Kardeşlerim de gel dedi. Baska bir ilden kardeşini de alip getirdi, bizimle yaşayacakmış, kendi ailesini tr den getirtene kadar. Daha önce de 8 ay bizimle yaşamıştı. Çok ayıp ya. Ben baska evli Kadinlar ne düşünüyo diye merak ettim. Sanırım Güler yüzlü olup, olumlu olunca boyle tepene biniyorlar. Ama benimde pis bir huyum var, bir kere midem bulandı mi bitiyor. Herkesin kırmızı çizgisi vardır benim ki de annemAma gördüğü değer..
İnanın o kadar sinirlendim ki bugünde barışmadım. Konuyu hiç açmadık. Kendisi 3 ay önce yalnız basına tr ye gitti, ben ona git annemler de kal demedim, o da sadece 1 kere kahvaltıya gitti. Ben boyle şeylere hiç takılmam. İsteyen istediği yerde kalsın, ölümlü dünya yanı, annelerimiz zaten yaşlı. Annemi arayıp söyledim, normalde annemi üzmek için herseyi anlatmam ama o kadar sinirliydim ki anneme anlatmak istedim. Annem de sen bilirsin bırak gel dedi. Boyle terbiyesizlik mi olur, seni köle mi verdik dedi. Kardeşlerim de gel dedi. Baska bir ilden kardeşini de alip getirdi, bizimle yaşayacakmış, kendi ailesini tr den getirtene kadar. Daha önce de 8 ay bizimle yaşamıştı. Çok ayıp ya. Ben baska evli Kadinlar ne düşünüyo diye merak ettim. Sanırım Güler yüzlü olup, olumlu olunca boyle tepene biniyorlar. Ama benimde pis bir huyum var, bir kere midem bulandı mi bitiyor. Herkesin kırmızı çizgisi vardır benim ki de annem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?