Yok hayır ev tutacakAilesini yaniniza mi getirecek?
Mantıklı olan da bu benceYurtdışında yaşıyorum. Tatile otel dışında bir yere gideceksem ailemin evinde kalıyorum.
Eşim ailesiyle kalıyor.
Çünkü ikimizde ailemizi ziyarete gidiyoruz.
Eşim mutlaka yanıma geliyor tabiki. Bende az gidip geliyorum ailesine ama kalma etme yok.
Annemin evinde ne kadar kalacaksam düzenimi kurup oturuyorum.
Ben gerçekten evlenince şu kocanın ailesiyle kalma durumunu asla anlamıyorum. Hayır evlenince artık annen baban kardeşlerin yok olmuyor ki.
İlla olacaksa koca gelsin kız tarafını seçsin.
Be saçma hala bunların tartışılıyor olması
Yok hayır ev tutacak
Bende 2 yıldır gidemiyorum canim ülkeme. Annemler nasil kalbimde tütüyor... Gider gitmez anamın kucağında alacağım kendimi. Esinizle tstli bir sekilde konuşun anlatin durumunuzu. Ailenizi ne kadar çok ozlediginizden bahsedin zaten bunları biliyor olması lazım. Kendisi de ailesiyle daha rahat zaman geçirir. Orta yolu bulun böyle şeyler için gönül kırmaya gerek yok. Doğru üslubu yakalamak 2 tarafa da fayda sağlayacaktır. Olmadi mektup yazın ben bazen sinirime hakim olamadığım için mektup yazıyorum okuyunca biraz daha algıları açılıp anlayabiliyor sanki beniArkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle
Evet yaa çok taktim. Ailemi kaale almaması beni çok sinirlendirdi. Şimdiye kadar hiç böyle bir konumuz olmamıştı. Ben burda onun gelen arkadaşlarını, yakınlarını en iyi şekilde ağırlarken, benim burada kimsem yokken, gideceğim 10 günlük tatilde benden boyle birsey istemesi beni delirtti gerçekten. Ama bundan iki gün öncesinde bi sorun yaşadık, belki onun üzerine geldiği için de bu kadar sinirlenmiş olabilirim. Buzdolabına kardeşlerim annemin yeğenlerimin olduğu asmistim. Neden böyle birsey yaptın albüm gibi olmuş, biri görse Güler dedi. Bende söktüm attım fotoları. Dolapta kendi yeğenleri ve ailesine ait fotolar var. Fotolarda kim olduğu degil ama çok büyük fotolar ve dolaba olmamış dedi ama ona da baya bozuldumNeden bukadar taktın kafaya? Ailemde kalicam demissin zaten bitti gitti. Zorla ailesinde kaldiricak hali yok heralde eşinin.
Kızımız benimle kalmak ister bana çok bağlı. Bugün ben annemle konuşurken dinlemiş, geldi bana ağladı. Türkiye’ye gidelim senin annende kalalım, arada bir babaannemi görürüz dedi. Babaannesini hayatında 1 kez falan görmüş. Boyle olunca çocuklar da arada kalıyor isteKiziniz sizinle annenizde kalir mi yoksa babaannesinin yaninda mi kalmak ister? Sahsen iki üc gün onlarda kalip ondan sonra anneme gecerdim. Yok kayinvalidenizin evi zaten kalabalik ise annemde kalip onlari da ziyaret ederdim
Kızımız benimle kalmak ister bana çok bağlı. Bugün ben annemle konuşurken dinlemiş, geldi bana ağladı. Türkiye’ye gidelim senin annende kalalım, arada bir babaannemi görürüz dedi. Babaannesini hayatında 1 kez falan görmüş. Boyle olunca çocuklar da arada kalıyor isteBen kimseyi zorlamam, o da isterse babaannesiyle vakit geçirsin, eşime dedim sen annenle vakit geçir. Çok zıtlaşınca o zaman sen gel benim annemde kal, annemin evi daha müsait dedim, deli oldu
O kadar taktim ki Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Bu kadar olay yaptıysa, daha sonra kendim giderim.Neden bukadar taktın kafaya? Ailemde kalicam demissin zaten bitti gitti. Zorla ailesinde kaldiricak hali yok heralde eşinin.
Teşekkür ederimBence iki taraf da kendince hakli. Herkes annesinin yemeklerini ve sicakligini özlemis belli. Orta yolu bulun. Herkes istedigi yerde kalsin ama beraber de program hazirlayin. Sizi cok takdir ettim bu arada. Kizinizla ne güzel bag kurmussunuz ❤
Bence vazgecme bu yuzden.sen istemedikten sonra konustuguyla kalır eşin.uzulmene değmezO kadar taktim ki Türkiye’ye gitmekten vazgeçtim. Bu kadar olay yaptıysa, daha sonra kendim giderim.
Kızına lafta değil gerçek anlamda anne olmuş bir kadının elini ayağını öpeceğine ergen tribi yapıyor. Fotoğraf falan kaldırmayın ne münasebet?Kızımız benimle kalmak ister bana çok bağlı. Bugün ben annemle konuşurken dinlemiş, geldi bana ağladı. Türkiye’ye gidelim senin annende kalalım, arada bir babaannemi görürüz dedi. Babaannesini hayatında 1 kez falan görmüş. Boyle olunca çocuklar da arada kalıyor isteBen kimseyi zorlamam, o da isterse babaannesiyle vakit geçirsin, eşime dedim sen annenle vakit geçir. Çok zıtlaşınca o zaman sen gel benim annemde kal, annemin evi daha müsait dedim, deli oldu
HaklısınArkadaslar merhaba
Yurtdışına gelin geldim yaklaşık 3 yıl olacak. Bu yaz İlk defa ailecek Türkiye ye gitmeyi planladık. Esim ben ve kızımız. ( kızımız eşimin eski esinden, ben geldiğimde 8 yaşına yeni girmişti, annesini yaklaşık 3 yıl önce kaybetmişti ) Ben daha önce kendi basıma 1 kez gittim. O zaman ailemin evine gittim ama eşimde uzaktan sürekli bizimkilere git bizimkilerde kal diyordu bende ailesini de sevdiğim için gidiyordum. Ama 2 yıl sonra ilk kez ailemi kardeşlerimi görücem ve sadece 10 günlüğüne gidicez, onda da onun annesinde kalacakmışız, annesi de abisi ve yengesiyle yaşıyor. Ailelerimizin evlerinin arası 10 dakika var yok. Ben çok kırıldım bu duruma. Tabiki annemin evinde kalıcam şaka mi yapıyorsun dedim. Sen kendi annenin evinde kalırsın ben kendi annemin evinde kalırım dedim. Zaten bir dugun icin gidiyoruz 3 gun de o dugun icin gidicek. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda. Ben çok takıldım ve konuşmuyorum eşimle
Kim ne tepki veriyor hiç umurumda bile değil. Kocaya ve ailesine köle olanlardan değilim. Ben durumu çok iyi olmayan ama mutlu saygılı sevgili bir ailede büyüdüm. 1975 doğumluyum ve çocukluk dönemlerim hep siyasi olaylarla şekillendi. Babam işsiz kaldığı için pazarcılık bile yaptı, annem yine gidip bir yerde yemek yaptı para kazandı. Mesela benim babamla çok mutlu olduğum fotoğraflarım var pazar tezgahında. Babamın annemin beni yüzüstü bıraktığı hiç bir olay yok hatıramda. Hep ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama az ama çok.Size niye bu kadar tepki verilmiş anlamadim. Detay vermenize de gerek yoktu. "Bizde hep boyledir bize geleceksin" diyen ailenin kültürü görgüsü belli oluyor. Anlayan anlıyor.
Aksi durum yaşansa, kiz ailesi "bizde kültür böyle, hep bizde kalacaksınız" dese, kız ailesine ve geline demedik laf bırakmazlar. Konu erkek ailesi olunca, onlara yaranmak çabasıyla her şeyi kabul ediyorlar. Ataerkillik hücrelerine işlemiş.
Ben boş konuşayım siz dolu konuşun. Kayınpederimin bana bunları hiç söylemediğini farzedin. Eşimin gidemezsin gelemezsin benim ailemde kalınacak demeye hakkı mı oluyor bu durumda? Yani bahane mi lazım bana anlaşılmak için? Benim ailemin niye söz hakkı olmuyor damat üzerinde?Boş boş konuşmayın şimdi siz ezdirin falan diye. En başta yaZmamışsınız ki asıl meseleyi. Biz kp size dediklerini nerden bilelim. Görgüsüz insanların gelini değiliz sonuçta.
Yarı yarıya kalın en iyisi bu.Arkadaslar merhaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?