İlk önce kimin ailesine ziyarete gidilir ve asıl ev olarak kabul edilir 😖

Neden bukadar taktın kafaya? Ailemde kalicam demissin zaten bitti gitti. Zorla ailesinde kaldiricak hali yok heralde eşinin.

Mantıklı olan da bu bence

Bende 2 yıldır gidemiyorum canim ülkeme. Annemler nasil kalbimde tütüyor... Gider gitmez anamın kucağında alacağım kendimi. Esinizle tstli bir sekilde konuşun anlatin durumunuzu. Ailenizi ne kadar çok ozlediginizden bahsedin zaten bunları biliyor olması lazım. Kendisi de ailesiyle daha rahat zaman geçirir. Orta yolu bulun böyle şeyler için gönül kırmaya gerek yok. Doğru üslubu yakalamak 2 tarafa da fayda sağlayacaktır. Olmadi mektup yazın ben bazen sinirime hakim olamadığım için mektup yazıyorum okuyunca biraz daha algıları açılıp anlayabiliyor sanki beni

Neden bukadar taktın kafaya? Ailemde kalicam demissin zaten bitti gitti. Zorla ailesinde kaldiricak hali yok heralde eşinin.
Evet yaa çok taktim. Ailemi kaale almaması beni çok sinirlendirdi. Şimdiye kadar hiç böyle bir konumuz olmamıştı. Ben burda onun gelen arkadaşlarını, yakınlarını en iyi şekilde ağırlarken, benim burada kimsem yokken, gideceğim 10 günlük tatilde benden boyle birsey istemesi beni delirtti gerçekten. Ama bundan iki gün öncesinde bi sorun yaşadık, belki onun üzerine geldiği için de bu kadar sinirlenmiş olabilirim. Buzdolabına kardeşlerim annemin yeğenlerimin olduğu asmistim. Neden böyle birsey yaptın albüm gibi olmuş, biri görse Güler dedi. Bende söktüm attım fotoları. Dolapta kendi yeğenleri ve ailesine ait fotolar var. Fotolarda kim olduğu degil ama çok büyük fotolar ve dolaba olmamış dedi ama ona da baya bozuldum çocuk olmasa çekip gidicem de kız bugün çok ağladı. Beni üzgün görünce çocuğun da psikolojisi bozuluyor

Kiziniz sizinle annenizde kalir mi yoksa babaannesinin yaninda mi kalmak ister? Sahsen iki üc gün onlarda kalip ondan sonra anneme gecerdim. Yok kayinvalidenizin evi zaten kalabalik ise annemde kalip onlari da ziyaret ederdim
Kızımız benimle kalmak ister bana çok bağlı. Bugün ben annemle konuşurken dinlemiş, geldi bana ağladı. Türkiye’ye gidelim senin annende kalalım, arada bir babaannemi görürüz dedi. Babaannesini hayatında 1 kez falan görmüş. Boyle olunca çocuklar da arada kalıyor iste Ben kimseyi zorlamam, o da isterse babaannesiyle vakit geçirsin, eşime dedim sen annenle vakit geçir. Çok zıtlaşınca o zaman sen gel benim annemde kal, annemin evi daha müsait dedim, deli oldu

Bence iki taraf da kendince hakli. Herkes annesinin yemeklerini ve sicakligini özlemis belli. Orta yolu bulun. Herkes istedigi yerde kalsin ama beraber de program hazirlayin. Sizi cok takdir ettim bu arada. Kizinizla ne güzel bag kurmussunuz ❤

Bence ilk gün Kv’ye gidin birlikte, ertesi gün sizin aileye yine birlikte, daha sonra eşiniz nerede rahat ediyorsan orada kalsın, siz ailenizde kalın. Tatili uzatamaz mısınız, siz çocukla biraz daha kalırsınız rahat rahat.

Kızına lafta değil gerçek anlamda anne olmuş bir kadının elini ayağını öpeceğine ergen tribi yapıyor. Fotoğraf falan kaldırmayın ne münasebet?
Ben sizi çok takdir ettim, eşimin çocuğu demeyip kızımız dediğiniz için. Lütfen kendisinden bir şey gizlemeyin, dışlanmış hissetmesin çocuk. Anne babalar bazen aynı fikirde olmayabilir ama konuşarak tartışarak iki taraf için de doğrusunu bulabilir falan deyin. Çocuk aklıyla ayrılacağınızı ve tekrar annesiz kalacağını düşünüp üzülebilir.

Haklısın

Kim ne tepki veriyor hiç umurumda bile değil. Kocaya ve ailesine köle olanlardan değilim. Ben durumu çok iyi olmayan ama mutlu saygılı sevgili bir ailede büyüdüm. 1975 doğumluyum ve çocukluk dönemlerim hep siyasi olaylarla şekillendi. Babam işsiz kaldığı için pazarcılık bile yaptı, annem yine gidip bir yerde yemek yaptı para kazandı. Mesela benim babamla çok mutlu olduğum fotoğraflarım var pazar tezgahında. Babamın annemin beni yüzüstü bıraktığı hiç bir olay yok hatıramda. Hep ellerinden gelenin en iyisini yaptılar ama az ama çok.
Birini seviyorum evleniyorum, aile oluyorum anne babasına saygı gösteriyorum, onların da anne baba olduklarını aklımdan çıkarmıyorum. Sonra çıkıp diyorlar ki hayır, evlendiğin gün milat, başta ses çıkarmıyorduk kendiliğinden uyum sağlarsın diye ama bizim geleneklerimizde kadın evlendi mi eşinin ailesinin çatısı altına girer, kafasına göre gidip gelemez artık.

Görümcem riskli gebelik yaşadı diye aylarca ailesinde kaldı, çocuk doğdu yine devamlı kayınvalide baktı. İkinci çocuğu oldu haftanın 3 günü anne babasının evine geliyor çünkü küçük olana bakıyorlar. 7 senedir kendi kızları devamlı gidip ailesinde kalıyor. Hani kadın evlendikten sonra kendi ailesine gitmezdi? Bana söylediklerini kendi kızlarına hiç söylemediler. Herkesin kızı anne babası kıymetli, ben niye kendimi ailemi ezdireyim?

Beni yetiştirmiş, üniversiteye kadar eğitimimi sağlamış, meslek sahibi olmam için kendilerinden kısıp bana göndermiş insanlara, eşimin babası uygun görmüyor diye gelemiyorum diyecekmişim. Bırak anne babamı bana bu kadar emeği kim vermişse ona da aynı saygıyı vefayı gösteririm. O olaydan sonra nedense gelenek görenek ailemiz kurallarımız birden kalkıverdi ortadan. 16 yıllık evliyim ve o olaylardan sonra karşılıklı mesafeli saygılı bir ilişkimiz var eşimin ailesiyle. Kayınvalidem en gizli derdini sorununu bile bana söyler, hemen elimden geleni yaparım, giderim götürürüm kadını ne lazımsa.

İstanbul'a gideceğim zaman havaalanı belirliyor önce hangi tarafa gideceğimi. Eşit davranırım, tatilim kaç günse ikiye bölerim. Hatta bazen kızları oraya bırakırım annemle alışverişe yemeğe falan gideriz. Herkes mutlu olur kimsenin hakkı kimseye geçmez.

Boş boş konuşmayın şimdi siz ezdirin falan diye. En başta yaZmamışsınız ki asıl meseleyi. Biz kp size dediklerini nerden bilelim. Görgüsüz insanların gelini değiliz sonuçta.
Ben boş konuşayım siz dolu konuşun. Kayınpederimin bana bunları hiç söylemediğini farzedin. Eşimin gidemezsin gelemezsin benim ailemde kalınacak demeye hakkı mı oluyor bu durumda? Yani bahane mi lazım bana anlaşılmak için? Benim ailemin niye söz hakkı olmuyor damat üzerinde?

Ben özgür yetiştirildim çocuklarım da özgür yetişiyor. Severler evlenirler bir gün elbet. Onlara verebileceğim en büyük manevi destek, ne olursa olsun arkalarında olacağımdır. Hata yapacaklar, yanlış davranacaklar belki ama her zaman güç alacakları destek bulacakları bir aileleri olacak. Eşlerinin ailelerine yapacakları saygısızlıkta da beni bulacaklar karşılarında. Sana yapılmasını istemediğini sen de başkasına yapma kuralı.

Siz görgülü ailenin geliniymişsiniz ne güzel. Herkes böyle şanslı olamıyor. Ailesi, maddi durumu yeterince güçlü olmadığı için eşine veya eşinin ailesine sesini çıkaramayan kadınlar ezilip gidiyor arada. Herkesin görüşüne saygım var. Burada bir çok konu açılıyor, bana uymayan düşünce yapıma ters olanlara yorum yapmıyorum. Herkesin kendi fikri deyip geçiyorum. Eş ailesiyle ilk anlaşmazlıkta tepki gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Aman aramız bozulmasın, eşimle kötü olmayayım, terbiyesiz demesinler diyerek sessiz hanım hanımcık gelini oynayanlar her gün konu açıyor burada.

Konu sahibinin konusunu yeterince sabote ettim kendisinden de özür diliyorum.

Eşiniz o kadar bencil ki. Yurtdışına git kızını kendi kızın gibi benimse ama o gitsin senin aileni seçeneğe dahi dahil etmesin. Ne kadar ayıp. Buna izin verme hakkını ara. Hak verilmez alınır. 2 yıl önce görmüşsün aileni. Tabiki kendi ailende kalacaksın. Annesi yalnız değil ki öbür zavallı gelini de bağlamışlar kayınvalide yanına. Ohhh valla mis

Yarı yarıya kalın en iyisi bu.

Asıl ev kendi kurduğumuz ailedir.
İki tarafta da kalınmalı.
Şartlar o anda neyi gerektiriyorsa o şekilde hareket edilmeli.
10 gün gelmişken oturmaya mı gideceksiniz sadece ailenize, yurtdışından gelmişsiniz elbette kalacaksınız. Siz eş ailesinde kalıyorsanız mi bence kalınmalı da. O da sizin ailenizde kalmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…