İlk pozitif vaka çıktı

Almanyada yasiyorum, maske takmak yasaklanmismi? Bu bilgiyi nerden aldiniz?
Yasaklanmadi! Okulda 1. sinifa giden cocuklar dahiL maske takmak zorunda.
Kapali mekanlara girildigi takdirde 6 yas üstü herkes maske takmak zorunda...
Ben twitterda okudum ama yasak olmadıgını sonra biri yazdı burda.
Ünlemlik bi durum yok tmm sakin:)

Ben de içimi dökeyim. Büyük kızımı öğlen okula bıraktım. Bir de kardeşi var. Genelde kanguru ile taşırım bugün bebek arabasına oturturdum. Merdivenlerden yukarı çıktım. Kızımı kapıdan teslim ettim. O sırada bir gözüm sürekli aşağıda bebek arabasında oturan küçük kızımda. Diğer velilerden bir tanesi geldi küçük kızımı elledi, sevdi ben “hop noluyor” diyemeden gitti. Çok sinirlendim. Aylardır MESAFE diye bağırıyoruz adamın yaptığına bak. Gerçekten bitmez bu corona. Çocuklara da suç bulamıyorum daha kazık kadar insanlar idrak edemedi durumu.

Benim bebek arabasında duran cocugumu gecen ay garson gelip kucagına almıstı
Hep gittiğimiz yer ,tanıyorlar ama dedim napıosnuz?
Virüs var.
AYrıca oturmaz o simdi geri dedim.
Sakinliğimi korumaya calısarak.
Günde bin kisiyle karsılasıyorsun ,kucagna ne hakla oluyorsun cocugumu ya

Şu an bebeğim iyi ki yabancilara ağlıyor diye şükrettim.
İnsanlar acayip düşüncesiz

Olur mu öyle şey?.sınıfta ilk vaka çıkarsa maske ile eğitime devam ediliyor aynı sınıfta ikinci vaka çıkarsa sınıf ve öğretmen karantinaya alınıyor..olayı çok yanlış anlamış sizin müdür..o çocuk hastane harici evden bile çıkamaz ne okulu..

Çocuklar dikkat edemiyorlar. Ne kadar uyarsak bile yine bakıyoruz teneffüste yakın temas halindeler. Üstelik biz öğretmenlere teneffüs yok her öğretmen kendi sınıfını teneffüse çıkarken sıra yaparak indiriyor başında bekliyor geri çıkarıyor. Teneffüste maksimum 60-70 öğrenci oluyor bahçede. Buna rağmen bakıyorsun arkadaşının elini tutmuş, sarılıyor vs. Artık bağırmaktan ses kalmadı. Maskeyle bağırınca sesim de ulaşmıyor doğru düzgün. Okulların açılmasına karşı değilim ama ailelerin bilinçsizliği ne olacak bilmiyorum. Velilerim çocukları okula bırakıyorlar sonra birbirlerine kahve içmeye gidiyorlar, doğum günü kutluyorlar . 6 aydır resmen bu anı beklemişler kahve içmek için yazın toplantıda herkes öğrenciler kendini şöyle korusun vay efendim böyle önlem alalım derken ben demiştim ki arkadaşlar her şey iyi güzel de çocukları ailelerinden nasıl koruyacaksınız?? Ben çocuklarla ilgili çok fazla bir şey yapabileceğimizi zannetmiyorum önce öğretmen olarak kendimizi koruyalım bu kadar çocuktan demiştim ama arkadaşlara bencilce gelmişti. Kimse kusura bakmasın kendi çocuğunu okul bahçesinden bırakır bırakmaz orda burda gezen insanlar varken ben tabi ki kendimi düşüneceğim. Benim de el kadar çocuğum var evde.

Görev yaptığım okulda pozitif vaka oldu iki tane sonrasında öğretmenimiz pozitif oldu, ama sınıf açık okula da aynen devamke. Öğrencilerin bilmesine rağmen tedbir yerlerde hiçbirinin umrunda değil

Ben artık bunun dünya nüfusunu azaltmak, çoğunlukla umursamaz, cahil, bana birşey olmaz kafasındaki faydasız insan türlerini elemek için üretilmiş bir virüs olduğunu düşünüyorum. Ve tabi kurunun yanında yaş da yanıyor bir miktar.
Yürüyen merdivende sabredemeyip yanımdan bana sürtünerek geçene “sosyal mesafe nerede” dediğim için kadın çığlık çığlığa bağırdı bana, artık allah belanızı versin, benden uzak olun deyip geçiyorum..

daha maskenin nasıl kullanılacağını bilmeyen kazık kadar adamlara söz geçiremiyorken çocukları nasıl zaptedeceklerdi ki zaten.

adam maskenin dışını avuçluyor aşağı avuçluyor yukarı aslında o beynini çalıştırıp düşünse biz maskeyi neden takıyoruz ? dış yüzeyine yapışan virüs mıncıklamamızla elimize geliyor tekrar. yani o maskeyi boş yere takmış oluyoruz.

sosyal mesafeyi hiç söylemiyorum bile geçen gece geç saatlerde bir Eyüp sultanı ziyaret edelim kimse yoktur bu saatte dedik biz hariç herkes oradaymış meğer ağız ağıza omuz omuza geziyorlar. sonra da evlerinde oturdukları yerden bu vürüs bitmez gardaşım yeaaa diyorlar. bitmez evet cehalet ordusu, bitmez hanzo oğlu hanzolar.
86 milyon bi yere toplanalım herkes birbirinin suratına tükürsün bitsin gitsin ya.

sağlık bakanı 1 senedir boşuna konuşuyor ben olsam canınız cehenneme der miamiye tatile giderim. ipimle kuşağım....

onemli olan parka cikmis olmasi degil aslinda cocugun maske varmi mesafeye uydurabiliyorlar mi oda yoktur eminim.
kizimi hergun cikariyorum kimseyle oynamiyor 1 cocuk haric cocugu cok seviyor onada hergun maske indiriyorum kendim.
ah ah ne maskesi ne sosyal mesafesi küçüçük çocuklar yanlarında aileleri bile yok vur patlasın çal oynasın :)

Bugün kızımın kontrolu vardı, hastaneye gittik. Muhtemelen asistandi ve maskesi yoktu. Çenesinde bile yoktu, bileğinde de yoktu. Ve orası hastanedeydi... Geçtiği koridor çocuk hemotoloji ve onkoloji... Kabus gibi beş saniye yaşadım.

Ne yapmalı bu tarz insanları. Markette, hastanede, otobüste,okulda bizim sağlığımızu tehlikeye atıyorlar.

Koca adamlara,kadınlara dinlemiyor, okulda maske takmak istemeyen bence böyle insanların çocukları. Ama tabiki çocuklar birbirinden çabuk etkilenir. Biri takmak istemese, diğerleri de istemez.

Şimdi bir de üniversiteleri açmayı düşünüyorlarmış. Milyonlarca insan ordan oraya kavimler göçü gibi. Ne olacak halimiz

ben bu maske karşıtlığının yetişkinlerde olduğunu düşünüyorum

çocuklar gayet maskeli okula gidebiliyor

ama yetişkinler ya sesimiz duyulmuyor ay bunaldık ay biraz hava alalım modunda

sabah evden çıkarken takıp sadece yemekte çıkarıp arada değiştirip akşam da eve gelince çıkarıyorum

gün içinde ay bir hava alayım diye hiç indirmedim

ama çocuklara vah yavrum nefes alamazlar modu var

sizinki de aynı hesap, herkes aman tenhadır diyor gidiyor işte

toplum olarak zorunlu olan yahut bizim isteğimiz olanı ayırt edemiyoruz

Eyüp Sultan ziyareti olmazsa olmaz değildir mesela ama hastane zorunludur

ya da market zorunludur ama giysi pazarı zorunlu değildir

Ben özeldeyim dezenfekte işinin sıkı tutulmasına rağmen 4 öğretmende,bazı personellerde ve sayısını tam bilemedigim kadar öğrencide pozitif tani mevcut oldu. Daha grip mevsimi bile başlamamışken bu şekildeyse kasım-aralik aylarını düşünemiyorum,Allah yardımcımız olsun

hangi okul ve sehir..
bilgiler sağlık bakanligina ulastirildi mi yoksa mışlı muşlu bilgiler mi?

Neden acıyorlar hic anlamıyorm okulları
Almanya /Fransa da falan maske takmak yasaklanmıs.
Bagısıklık kazansın virüs diye.
Bizde de onu mu yapmaya calısıyorlar nedir
Nereden duydunuz bunu bilmiyorum ama tabiki de Almanya’da maske takmak yasaklanmadı

Neden acıyorlar hic anlamıyorm okulları
Almanya /Fransa da falan maske takmak yasaklanmıs.
Bagısıklık kazansın virüs diye.
Bizde de onu mu yapmaya calısıyorlar nedir
Belcikadayim, bizdede maske takimi mecburi degil ama yolda gordugum insanlarin neredeyse yuzde 90 belki daha fazlasi takiyo
Insanlari kendi haline birakti ulke, bilinclensinler diye

Eğer sınıfta tek öğrenci pozitifse ve belirti yoksa maske kullanmak şartıyla okula gelebilirmiş.
Cok sacma!!!
Bizde 1 eylulde okullar acildi
Kizim 1ekimde pozitif cikti ama hic bi belirtisi yoktu oyuzden 7gun karantinada kaldi

Ben almanyadayim her yerde yasak değil sadece kapalı alanlara girildiğinde maske zorunlulugu var. Metro market kliniklet vs. Gibi
Disarda maske zorunluluğu yok. Okullarda da sadece tenefuslerde maske takiliyormus
Belcikadada oyle, ama yolda yinede insanlar takiyolar korktuklari icin sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…