- 7 Aralık 2019
- 8.397
- 32.154
- 498
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Burda da yaşlı olanlar takiyo evham yapiyorlar en iyisi boyle insanların tercihine birakilmasi disardaBelcikadada oyle, ama yolda yinede insanlar takiyolar korktuklari icin sanirim
Sağlık bakanlığı okulu aradı. Kız lisanslı sporcu. Spor klubünde düzenli her hafta test yapılıyormuş, orada çıkmış. Arkasından veli okulu aradı, okul yüzünden bulaştı diye. Kız tedbirsiz bir öğrenci değildi.hangi okul ve sehir..
bilgiler sağlık bakanligina ulastirildi mi yoksa mışlı muşlu bilgiler mi?
bende tıpkı sizinki aman bir hava alayım deyip indirmiyorum herşeyden önce düşünmem gereken hasta bir çocuğum var.ben bu maske karşıtlığının yetişkinlerde olduğunu düşünüyorum
çocuklar gayet maskeli okula gidebiliyor
ama yetişkinler ya sesimiz duyulmuyor ay bunaldık ay biraz hava alalım modunda
sabah evden çıkarken takıp sadece yemekte çıkarıp arada değiştirip akşam da eve gelince çıkarıyorum
gün içinde ay bir hava alayım diye hiç indirmedim
ama çocuklara vah yavrum nefes alamazlar modu var
sizinki de aynı hesap, herkes aman tenhadır diyor gidiyor işte
toplum olarak zorunlu olan yahut bizim isteğimiz olanı ayırt edemiyoruz
Eyüp Sultan ziyareti olmazsa olmaz değildir mesela ama hastane zorunludur
ya da market zorunludur ama giysi pazarı zorunlu değildir
Öğretmenlere rahat falan gelmedi. Canlı ders yapmak yüz yüze ders yapmaktan daha yorucu çünkü. Ikincisi bir sene boyunca okullarını kapatan ülke var. Yazın arama motoruna görürsünüz. Ben haberlerde gördüm yani. Nasıl da kesin konuşuyorsunuz öyle ya. Köylerde ya da bilgisayarı vs olmayan çocuklarda eğitim sekteye uğradı ne yazık ki açılması gerekiyordu tabii. Benim çocuğum 4. Sınıf ve göndermiyorum. Zorunlu olana kadar da göndermeyi düşünmüyorum. Neyse ki isteğe bağlı yaptılar.Öğretmenlere evde rahat gelmişti okul açılınca zor geliyor. Bu senelerce sürecek bir salgın ne kadar kapalı kalabilir Okullar. Okulların kapalı olduğu tek ülke yok. Çocukların eğitim hakkı engellenemez. Ben de korkuyorum ama mecburum gönderiyorum çocuklarımı. Bir kaç ay değil ki bu. Çok zengin olsam özel ogretmenleri Eve getiririm. E öyle şansım da yok. İstesekte istemesekte bir şekilde bu hastaligi gecirecegiz kaçış yok. Çocuklar okula gitmese büyükler ise gidiyor. Maddi durumu kötü olanlar köylerdeki çocuklar tamamen eğitimsiz kaldı. İki gün de az bir an önce gün sayıları arttırılmalı.
Çok saçma ama.Eğer sınıfta tek öğrenci pozitifse ve belirti yoksa maske kullanmak şartıyla okula gelebilirmiş.
Iyi de MEB in resmi yazısında zaten pozitif çıkan öğrenci okula belirtisi yoksa devam edecek yazıyor zaten .Kolejler pozitif vaka dolu temasli olsalar da karantina yok .Idarecilerden de kapan var. Zaten kronik hasta cocuk gönderilmez okula.Diger cocuklar da grip gibi atlatır. Evdeki baba anne zaten işe gidecek ekmek parası .Hayat devam ediyor. Bir grup tuzu kuru insan var 1sene sokağa cikmasa geçinir ama hayat durmaz durdurulmaz.Her senenin ölüm istatistiklerine bakınca arada bariz bir artış yok zaten sayılar aynı. Okul kapansın ne değişecek?8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez
Bizim 12 ler bir sıranın etrafına toplaşmış simit yiyorlardı, uyardım bişey olmaz hocam diyorlar, olmaz tabi...Aynen oyle 12.siniflarda dahi maske takan yok derste taktiran ogretmen de yok malesef zor durumlar simdi birde ortaokul acacaklari konusuluyor 5-6-7
Pozitif çıkmadıkları sürece okula devam işi maskeya göre, takan devam, takmayan ya da doğru düzgün takmayan 14 gün eve...Çok saçma ama.
Biz bugun belge imzaladık.
Herhangi bir öksürük, grip, burun akıntısı, ishal, covid tanısı, temaslı vs olursa çocuğumuzu okula göndermeyeceğimize dair.
Ne demek maske ile gelmek. Zaten maske ile gidiyorlar, zaten devam zorunluluğu yok. E mantık?
Yok yanlis bikiyorsunuz okula resmi yazi geldi sınıfta 1 vaka bile olsa okul oncesi ve ilkokulda sinif ve ogretmen 14 gun karantinaya alinir orta okul ve lisede 1 vaka da ogretmen ve öğrenciler okula gelmeye devam eder sadece hasta öğrenci gelmezEvet, okul müdürümüz söyledi. Çocuk derse gelirse, kesinlikle eve göndermeyin, ilk ve henüz tek vaka olduğu için sınıftaki tüm öğrenciler ve öğretmenlerin maske takması, ayrıca iki saatte bir ateş ölçülmesi şartlarıyla derse girebilirmiş
Öğretmenlere rahat falan gelmedi. Canlı ders yapmak yüz yüze ders yapmaktan daha yorucu çünkü. Ikincisi bir sene boyunca okullarını kapatan ülke var. Yazın arama motoruna görürsünüz. Ben haberlerde gördüm yani. Nasıl da kesin konuşuyorsunuz öyle ya. Köylerde ya da bilgisayarı vs olmayan çocuklarda eğitim sekteye uğradı ne yazık ki açılması gerekiyordu tabii. Benim çocuğum 4. Sınıf ve göndermiyorum. Zorunlu olana kadar da göndermeyi düşünmüyorum. Neyse ki isteğe bağlı yaptılar.
Siz yanlis biliyorsunuz tam da oyle resmi yazida pozitif ogrenci okula maskesiyle gelir derse de girer istiyorsa .Belirti yoksa sorun yok bu yaziyi ben okudum.Yok yanlis bikiyorsunuz okula resmi yazi geldi sınıfta 1 vaka bile olsa okul oncesi ve ilkokulda sinif ve ogretmen 14 gun karantinaya alinir orta okul ve lisede 1 vaka da ogretmen ve öğrenciler okula gelmeye devam eder sadece hasta öğrenci gelmez
Kimden okudunuz ben ogretmenim bize gelen resmi yazi gayet acik ve net hatta atayim birazdan bulursamSiz yanlis biliyorsunuz tam da oyle resmi yazida pozitif ogrenci okula maskesiyle gelir derse de girer istiyorsa .Belirti yoksa sorun yok bu yaziyi ben okudum.
Valla burada martta kapandi okullar eylulde acildi.Peki okullar açılmasın diyen arkadaşların alternatifi nedir? Halen daha aşı falan yok ortada. Aşı deneme sürecinde en önde olan firma derneklerde başka bir hastalık geliştiğinden çalışmalarını durdurmuş. Ki zaten pandemi süreçlerinde aşı en erken 4 senede bulunmuş. 4 sene boyunca çocuklar evden mi eğitim alsın üniversiteleri falan komple kapatalım mı nedir öneri yani?
Normalimiz bu artık yapacak bi şey yok pek. Herkes dünyanın her yerinde çocuklarını nasıl maskesini çıkarmamasını sağlayarak okula yolluyorsa çocuğuna bunu öğretecek ve eğitim de hayatta devam edecek mecburen. Şımarık söz dinletilemeyen çocukların velileri otursun düşünsün düşünebiliyolarsa. Kaldı ki zorunlu değil okula yollamak ben 4 5 sene çocuğuma uzaktan eğitim verdirtirim diyen de yollamasın.
Evet ya burdada oyle (belcika) ama hollandaya yeni kurallar gelmis heraldeBenim yegenimin okulunda 12 ogrenci ve 6 gorevli Covidli cikti. Hollanda'da yasiyorum. Burda hala okullar acik. Yapacak birsey yok. Virus her yerde. Okullarin kapatilmasi gibi bir durum soz konusu degil su an. Herkes cocugunu gonderiyor okula, millette pek telas yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?