İlk pozitif vaka çıktı

Evet hele de tablet konusunda iğrenç insanlar var. Bir yakınımın 2 evi var, adam emekli ve başka işte daha çalışıyor. 3. Ev alma hayalleri kuruyorlar. Neyse çocuğa öğretmeni sormuş evde neyle derse giriyorsun diye o da tablet demiş. Sonradan öğreniyorlar ki liste yapılıyor dağıtım yapılacak. 1.sınıfa giden çocuğa yalan söyletmeye çalışıyorlar işte komşunun tabletiydi, bizim değildi de filan diye. Bunlar da ayrı bir baş belası.

Peki sınıf içerisinde covid-19 hastası tespit edilirse ne yapılıyor? Bütün sınıf karantinaya alınıyor mu? ben oğlumu çoğunluğa uyup gönderdim ama hiç rahat değilim. Bilmiyorum nasıl olacak bu iş.

Hayır maalesef tek öğrencide çıkarsa sınıf maske takmak ve 2 saatte bir ateş ölçülmesi şartıyla eğitime devam ediyor. Aynı sınıfta iki öğrencide çıkarsa 14 gün izole süresi başlıyor

"Öğretmenlere zor geldi" ifadesi tüm genellemeler gibi yanlış. Kim sağlığının tehlikeye atıldığı, doğru düzgün önlemin olmadığı bir ortamda çalışmak ister. " Ama maaş alıyorsun" demeyin. Milletvekili, bakan vs de maaş alıyor. Onlar da toplantılarını, işlerini internet üzerinden yapıyor. Onlara diyor musunuz bu cümleleri. Öğretmene sallamak kolay ama değil mi?
Bakın hem 6. sınıfa hem de 9. sinifa giden çocuklarim var. Mart ayından itibaren bu iki çocuğum online ders yaptı, ödev yaptı, proje yaptı. Şimdi bu çocuklarımın öğretmenleri okul ortaminda değiller diye çalışmamış mı oldu?

Allah akıl fikir versin nediyim bir öğretmenin okulda sınıf sınıf gezdiğini ve her sınıfta bir pozitif vaka olduğunu düşünün öğretmen bir sağlık personelinden daha fazla virüs alacak vücuduna hiç bir memuriyete benzemez öğretmenlik sınıfa tek tek alamazsınız çocukları mesela otuz öğrenciyle aynı kapalı ortamda bulunacak ve tek koruyucu ekipmanı bir medikal maske çocuklara bişey yapmıyor virüs genel olarak ama bu çocukların aileleri yokmu bir yandan virüs yayılmasın diye bir sürü uyarıda bulunuyorlar insanlara bir yandan okullar açılıyor bulunduğum şehirde merkezdeki birkaç okul dışında bütün okullar bu hafta eski sistem açılıyor inşallah korkulan olmaz sizin gibiler o zaman ne diyecekler merak ediyorum tahminim ne öğretmensiniz ne de okula giden çocuğunuz var yoksa böyle konuşmazdınız

Bunla ne ilgisi var ki fabrikada 1500 kişiyle dip dibe duran insanlar var. Otobüste, dolmuşta tıkış tıkış işe gidenler var her gün. O insanları taşıyan da otobüs, dolmuş sürücüleri tabii mikrop virüs yuvası paraya dokunuyorlar.. Polisin yüzüne tükürdü bu ülkede covid hastası sen de hasta ol diye. Sağlıkçılara değinmiyorum bile. Kimin işi en zor tartışması yapmayalım. Herkes için şartlar zor. Maske dışında koruyucu hiçbir şey yok zaten zaten doktor ve hemşirelerde var doğal olarak. Ki pandemiden beri böyle çalışıyor insanlar okullar daha yeni açılmaya başlandı. Evden yürüyemediği için oldu bunda maalesef. Ayrıca diğer mesleklerde de pozitif çıkıyor. Hasta olan eve gidiyor sadece, 2 kişi çıkarsa hadi iş yerini kapatıyoruz diyen yok. Ateş ölçen yok. Kim hasta kim sağlam belli değil. Kendi cephemizden bakmaya bayılıyoruz değil mi..

Okula giden iki çocuğum var yanildiniz. Vakaların en yoğun olduğu yerdeyim ustelik. Anne baba tüm gün kapalı ortamda çalışırken çocukların evde kalması saçma kusura bakmayın. Salgının başından beri hiç kapanmayan binlerce kişinin çalıştığı fabrikalarda ki insanların canı can değil mi. Doktorlar hemşireler seferber halde nasıl onlarla kiyaslayabilirsiniz alınan virüs yogunlugunu. Zorda okulda tutulmuyorsunuzdur sanırım öğretmen iseniz istifa edebilirsiniz veli iseniz zaten evden devam hakkınız var. Baştan beri o kadar uyarıda bulunuluyor ama AVM ler cafe ker parklar tatil yerleri barlar tıklım tiklimken okullar en masum yer.

Onlarin canı can değil öğretmenlerin ki çok kıymetli.

Ne sacma ya ne sacma sinirlendim ....
Allah yardimciniz olsun, cok sacma bir kural.
Artik herseyden korkar olduk, insaAllah biranevvel tükenip gider bu illet.
Ama maalesef bizim türkler hala yok dügün yok kina yok eylence yapma derdinde ya, Allah akil fikir versin.

Yani zaten pozitif vaka çıkmaması garip olmazmıydı. Avrupa ülkelerinde okullar aylardır açık. Süreç ne kadar uzayacak belli değil. Uzaktan eğitimle nereye kadar gidebilir ki. Bence hatta yaz aylarında eğitim başlamalı, kış mevsiminde tatil olmalıydı bu dönemde. Sınıf havalandırması çok çok daha rahat olurdu

O fabrikalarda renklerini sevdikleri için maskelerini değiştiriyorlar mı? Maskelerini çekip koparıyorlar mı birbirlerinin. Birbirlerine sarılıyorlar mı? Siperliklerinin kapıp kaçıyorlar mı? Tuvaletten çıkınca ellerini yıkamadan fermuarlarını öğretmenlerine çektiren çocuklardan bahsediyoruz. Ayrıca velilere uzaktan eğitim fırsatı verilmedi. Haftada bir gün canlı ders var, evdeki çocuğa bu yetecek mi? Halen 20 yaş ve üstünü 5-6-7 yaş grubuyla bir tutuyorsunuz inanamıyorum. 300 kişinin olduğu yerde öğretmenler ve öğrenciler için bir tuvalet var, resmen saatlerce tuvaletimizi tutuyoruz gidin bir bakın wc lerin haline. Elimi yıkamaya bile giremiyorum, temizlikçi yok, hangi şirkette bunlarla karşılaşıyorsunuz? Sağlık çalışanlarıyla kendimi kıyaslamıyorum, onların fedakarlığı bu dönemde kimseyle kıyaslanamaz ama öğretmenleri de diğer şirket çalışanlarıyla kıyaslamayın, alakası yok çünkü. Eğitim engellenemez diyorsunuz, bu kadar işsiz mezun için ölümüne gidiyoruz.

Vala eşim de tat alamıyorum koku alamıyorum dedi ama ne bende belirti var ne de ben sürekli birileriyle görüşmek zorundayım onlarda belirti var . Eşimde korona mi değil mi bilemiyoruz da

bı tat almıyorum deyince test yapmıyorlar da çünkü

Hayret ettim gercekten esim on gun karantinada kaldi biz 14 gun ve hic cikmadik sadece balkona ciktik ne polis yokladi ne birsey bizi ama gunu gününe uyduk karantinaya olmasi gerektigi gibi
insan olan aklı birazcik çalisan kisinin başında bekleyecek surekli yoklayacak çobana ihtiyacı olmaz zaten
ankarada yapiyorlar artik hatta gidince neyin var diye sormuyorlar bile bir kac hastanede

Biz Nisan ayinda gecirdik. Buyuk kizimda negatif idi. Ama bana gore imkansiz 50 günlük bebegim bile pozitifti çünkü. Temas ettigimiz babam ile buyuk kizim butun gun karsilikli oynamisti...

Yakında anlarsınız benim ne demek istediğimi fabrikalardaki yetişkinlerle okullardaki çocukların virüsü yayma farkını

Sizin nasıl bir öneriniz var acaba çocuklar için? Üç beş sene kapansın mesela okullar çok iyi olur değil mi? Bu virüs geçmeyecek anlamıyor musunuz öyle böyle herkes bu hastalığı gecirecek. Uzaktan eğitimle ne öğrendi çocuklar yazık değil mi geçen senelerine. O kadar mutsuz ve korkuyorsanız istifa edin evinizde izole olun bu kadar basit. Issız mezun için demenizden belli ne kadar sevdiğiniz mesleğinizi inşallah benim çocuklarımdan birinin öğretmeni degilsinizdir. Sanki şirketlerde herkes doğru düzgün maske takiyor. Çene altında burun altında maske takılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…