- 7 Haziran 2018
- 8.062
- 21.008
- 278
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Okullari kapatsinlar diyoruz da, bu ulkenin yarisinin hicbir teknolojiye ulasma sansj yok, tablet bulsa internet bulamiyor, internet bulsa tablet bulamiyor, hepsini bulsa gunde 2 saat egitimle ne ogrenecek?
Peki saglik daha onemli dedik kapattik okullari diyelim, ne zamana kadar, 3 yil, 5 yil? Yani bu bir salgin ve baya kurban verecegiz, artik kabullenmek zorundayiz gibi görünüyor.
Hayır maalesef tek öğrencide çıkarsa sınıf maske takmak ve 2 saatte bir ateş ölçülmesi şartıyla eğitime devam ediyor. Aynı sınıfta iki öğrencide çıkarsa 14 gün izole süresi başlıyorPeki sınıf içerisinde covid-19 hastası tespit edilirse ne yapılıyor? Bütün sınıf karantinaya alınıyor mu? ben oğlumu çoğunluğa uyup gönderdim ama hiç rahat değilim. Bilmiyorum nasıl olacak bu iş.
Allah akıl fikir versin nediyim bir öğretmenin okulda sınıf sınıf gezdiğini ve her sınıfta bir pozitif vaka olduğunu düşünün öğretmen bir sağlık personelinden daha fazla virüs alacak vücuduna hiç bir memuriyete benzemez öğretmenlik sınıfa tek tek alamazsınız çocukları mesela otuz öğrenciyle aynı kapalı ortamda bulunacak ve tek koruyucu ekipmanı bir medikal maske çocuklara bişey yapmıyor virüs genel olarak ama bu çocukların aileleri yokmu bir yandan virüs yayılmasın diye bir sürü uyarıda bulunuyorlar insanlara bir yandan okullar açılıyor bulunduğum şehirde merkezdeki birkaç okul dışında bütün okullar bu hafta eski sistem açılıyor inşallah korkulan olmaz sizin gibiler o zaman ne diyecekler merak ediyorum tahminim ne öğretmensiniz ne de okula giden çocuğunuz var yoksa böyle konuşmazdınızÖğretmenlere evde rahat gelmişti okul açılınca zor geliyor. Bu senelerce sürecek bir salgın ne kadar kapalı kalabilir Okullar. Okulların kapalı olduğu tek ülke yok. Çocukların eğitim hakkı engellenemez. Ben de korkuyorum ama mecburum gönderiyorum çocuklarımı. Bir kaç ay değil ki bu. Çok zengin olsam özel ogretmenleri Eve getiririm. E öyle şansım da yok. İstesekte istemesekte bir şekilde bu hastaligi gecirecegiz kaçış yok. Çocuklar okula gitmese büyükler ise gidiyor. Maddi durumu kötü olanlar köylerdeki çocuklar tamamen eğitimsiz kaldı. İki gün de az bir an önce gün sayıları arttırılmalı.
Allah akıl fikir versin nediyim bir öğretmenin okulda sınıf sınıf gezdiğini ve her sınıfta bir pozitif vaka olduğunu düşünün öğretmen bir sağlık personelinden daha fazla virüs alacak vücuduna hiç bir memuriyete benzemez öğretmenlik sınıfa tek tek alamazsınız çocukları mesela otuz öğrenciyle aynı kapalı ortamda bulunacak ve tek koruyucu ekipmanı bir medikal maske çocuklara bişey yapmıyor virüs genel olarak ama bu çocukların aileleri yokmu bir yandan virüs yayılmasın diye bir sürü uyarıda bulunuyorlar insanlara bir yandan okullar açılıyor bulunduğum şehirde merkezdeki birkaç okul dışında bütün okullar bu hafta eski sistem açılıyor inşallah korkulan olmaz sizin gibiler o zaman ne diyecekler merak ediyorum tahminim ne öğretmensiniz ne de okula giden çocuğunuz var yoksa böyle konuşmazdınız
Allah akıl fikir versin nediyim bir öğretmenin okulda sınıf sınıf gezdiğini ve her sınıfta bir pozitif vaka olduğunu düşünün öğretmen bir sağlık personelinden daha fazla virüs alacak vücuduna hiç bir memuriyete benzemez öğretmenlik sınıfa tek tek alamazsınız çocukları mesela otuz öğrenciyle aynı kapalı ortamda bulunacak ve tek koruyucu ekipmanı bir medikal maske çocuklara bişey yapmıyor virüs genel olarak ama bu çocukların aileleri yokmu bir yandan virüs yayılmasın diye bir sürü uyarıda bulunuyorlar insanlara bir yandan okullar açılıyor bulunduğum şehirde merkezdeki birkaç okul dışında bütün okullar bu hafta eski sistem açılıyor inşallah korkulan olmaz sizin gibiler o zaman ne diyecekler merak ediyorum tahminim ne öğretmensiniz ne de okula giden çocuğunuz var yoksa böyle konuşmazdınız
Bunla ne ilgisi var ki fabrikada 1500 kişiyle dip dibe duran insanlar var. Otobüste, dolmuşta tıkış tıkış işe gidenler var her gün. O insanları taşıyan da otobüs, dolmuş sürücüleri tabii mikrop virüs yuvası paraya dokunuyorlar.. Polisin yüzüne tükürdü bu ülkede covid hastası sen de hasta ol diye. Sağlıkçılara değinmiyorum bile. Kimin işi en zor tartışması yapmayalım. Herkes için şartlar zor. Maske dışında koruyucu hiçbir şey yok zaten zaten doktor ve hemşirelerde var doğal olarak. Ki pandemiden beri böyle çalışıyor insanlar okullar daha yeni açılmaya başlandı. Evden yürüyemediği için oldu bunda maalesef. Ayrıca diğer mesleklerde de pozitif çıkıyor. Hasta olan eve gidiyor sadece, 2 kişi çıkarsa hadi iş yerini kapatıyoruz diyen yok. Ateş ölçen yok. Kim hasta kim sağlam belli değil. Kendi cephemizden bakmaya bayılıyoruz değil mi..
Ne sacma ya ne sacma sinirlendim ....Hayır maalesef tek öğrencide çıkarsa sınıf maske takmak ve 2 saatte bir ateş ölçülmesi şartıyla eğitime devam ediyor. Aynı sınıfta iki öğrencide çıkarsa 14 gün izole süresi başlıyor
Onlarin canı can değil öğretmenlerin ki çok kıymetli.
Bizim okulda da giremiyor veliler bahcenin icerisine herkes disarida bekliyor. Cocuklar maskelerini indiremiyor desrte ogretmenler uyariyor sürekli.
O fabrikalarda renklerini sevdikleri için maskelerini değiştiriyorlar mı? Maskelerini çekip koparıyorlar mı birbirlerinin. Birbirlerine sarılıyorlar mı? Siperliklerinin kapıp kaçıyorlar mı? Tuvaletten çıkınca ellerini yıkamadan fermuarlarını öğretmenlerine çektiren çocuklardan bahsediyoruz. Ayrıca velilere uzaktan eğitim fırsatı verilmedi. Haftada bir gün canlı ders var, evdeki çocuğa bu yetecek mi? Halen 20 yaş ve üstünü 5-6-7 yaş grubuyla bir tutuyorsunuz inanamıyorum. 300 kişinin olduğu yerde öğretmenler ve öğrenciler için bir tuvalet var, resmen saatlerce tuvaletimizi tutuyoruz gidin bir bakın wc lerin haline. Elimi yıkamaya bile giremiyorum, temizlikçi yok, hangi şirkette bunlarla karşılaşıyorsunuz? Sağlık çalışanlarıyla kendimi kıyaslamıyorum, onların fedakarlığı bu dönemde kimseyle kıyaslanamaz ama öğretmenleri de diğer şirket çalışanlarıyla kıyaslamayın, alakası yok çünkü. Eğitim engellenemez diyorsunuz, bu kadar işsiz mezun için ölümüne gidiyoruz.Okula giden iki çocuğum var yanildiniz. Vakaların en yoğun olduğu yerdeyim ustelik. Anne baba tüm gün kapalı ortamda çalışırken çocukların evde kalması saçma kusura bakmayın. Salgının başından beri hiç kapanmayan binlerce kişinin çalıştığı fabrikalarda ki insanların canı can değil mi. Doktorlar hemşireler seferber halde nasıl onlarla kiyaslayabilirsiniz alınan virüs yogunlugunu. Zorda okulda tutulmuyorsunuzdur sanırım öğretmen iseniz istifa edebilirsiniz veli iseniz zaten evden devam hakkınız var. Baştan beri o kadar uyarıda bulunuluyor ama AVM ler cafe ker parklar tatil yerleri barlar tıklım tiklimken okullar en masum yer.
Vala eşim de tat alamıyorum koku alamıyorum dedi ama ne bende belirti var ne de ben sürekli birileriyle görüşmek zorundayım onlarda belirti var . Eşimde korona mi değil mi bilemiyoruz dageçen haftalarda kuzenim pozitifti oglu ilk negatifti esini ve oglunu eve sokamadik
pazartesi okullar acilinca oglunu okula yollamış 2 gun once agzimda tat yok koku alamiyorum demisti şikayet ettim ceza yemisler cocugu okuldan alip goturmusler ama kim bilir kimlere bulastirdi
isin ilginc tarafi cocugun testi negatif cikti
insan olan aklı birazcik çalisan kisinin başında bekleyecek surekli yoklayacak çobana ihtiyacı olmaz zatenHayret ettim gercektenesim on gun karantinada kaldi biz 14 gun ve hic cikmadik sadece balkona ciktik ne polis yokladi ne birsey bizi ama gunu gününe uyduk karantinaya olmasi gerektigi gibi
ankarada yapiyorlar artik hatta gidince neyin var diye sormuyorlar bile bir kac hastanedeVala eşim de tat alamıyorum koku alamıyorum dedi ama ne bende belirti var ne de ben sürekli birileriyle görüşmek zorundayım onlarda belirti var . Eşimde korona mi değil mi bilemiyoruz da
bı tat almıyorum deyince test yapmıyorlar da çünkü
Biz Nisan ayinda gecirdik. Buyuk kizimda negatif idi. Ama bana gore imkansiz 50 günlük bebegim bile pozitifti çünkü. Temas ettigimiz babam ile buyuk kizim butun gun karsilikli oynamisti...geçen haftalarda kuzenim pozitifti oglu ilk negatifti esini ve oglunu eve sokamadik
pazartesi okullar acilinca oglunu okula yollamış 2 gun once agzimda tat yok koku alamiyorum demisti şikayet ettim ceza yemisler cocugu okuldan alip goturmusler ama kim bilir kimlere bulastirdi
isin ilginc tarafi cocugun testi negatif cikti
Yakında anlarsınız benim ne demek istediğimi fabrikalardaki yetişkinlerle okullardaki çocukların virüsü yayma farkınıOkula giden iki çocuğum var yanildiniz. Vakaların en yoğun olduğu yerdeyim ustelik. Anne baba tüm gün kapalı ortamda çalışırken çocukların evde kalması saçma kusura bakmayın. Salgının başından beri hiç kapanmayan binlerce kişinin çalıştığı fabrikalarda ki insanların canı can değil mi. Doktorlar hemşireler seferber halde nasıl onlarla kiyaslayabilirsiniz alınan virüs yogunlugunu. Zorda okulda tutulmuyorsunuzdur sanırım öğretmen iseniz istifa edebilirsiniz veli iseniz zaten evden devam hakkınız var. Baştan beri o kadar uyarıda bulunuluyor ama AVM ler cafe ker parklar tatil yerleri barlar tıklım tiklimken okullar en masum yer.
O fabrikalarda renklerini sevdikleri için maskelerini değiştiriyorlar mı? Maskelerini çekip koparıyorlar mı birbirlerinin. Birbirlerine sarılıyorlar mı? Siperliklerinin kapıp kaçıyorlar mı? Tuvaletten çıkınca ellerini yıkamadan fermuarlarını öğretmenlerine çektiren çocuklardan bahsediyoruz. Ayrıca velilere uzaktan eğitim fırsatı verilmedi. Haftada bir gün canlı ders var, evdeki çocuğa bu yetecek mi? Halen 20 yaş ve üstünü 5-6-7 yaş grubuyla bir tutuyorsunuz inanamıyorum. 300 kişinin olduğu yerde öğretmenler ve öğrenciler için bir tuvalet var, resmen saatlerce tuvaletimizi tutuyoruz gidin bir bakın wc lerin haline. Elimi yıkamaya bile giremiyorum, temizlikçi yok, hangi şirkette bunlarla karşılaşıyorsunuz? Sağlık çalışanlarıyla kendimi kıyaslamıyorum, onların fedakarlığı bu dönemde kimseyle kıyaslanamaz ama öğretmenleri de diğer şirket çalışanlarıyla kıyaslamayın, alakası yok çünkü. Eğitim engellenemez diyorsunuz, bu kadar işsiz mezun için ölümüne gidiyoruz.
Yakında anlarsınız benim ne demek istediğimi fabrikalardaki yetişkinlerle okullardaki çocukların virüsü yayma farkını
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?