- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Evde olan çocuk için eğitime izin verilmiyor ki. Göndermeyen velilerle ortak noktada buluşup elden veriyorum ödevleri. Okulun içine girmek bile istemiyorlar. Daha birisi yeni kalp nakli olmuş. Veli de çaresiz ben de. Allah sonumuzu hayır etsin.bu hafta perşembe cuma grubunda 1 çocuk vardı yazıyla birrrr.24 ü evdeydi yanii.nasıl eğitim bu anlamadım okula giden 3 kişi için 22 çocuk 5 günde yarımşar saat canlı ders aldı sadece.o kadar çok ödev verildi ki yap yap bitmedi.öğretmenin neyini suçlayacağım o elinden geleni yapıyorr .
Google a Hollanda’da alınan önlemler yazınca okuduklarımla buradakiler arasında dağlar kadar fark var. Üç büyük şehire giriş çıkış yasaklanmış. Tedbirler daha da artacakmış. Okulların açık kalması için. Evden çalışmaya izin vermeyen firmalara cezai işlem uygulanacakmış. Burada var mı böyle bir uygulama yok. Ama burada da okullar açık. Her yeri kapatıp okulları açmak daha mantıklı.Benim yegenimin okulunda 12 ogrenci ve 6 gorevli Covidli cikti. Hollanda'da yasiyorum. Burda hala okullar acik. Yapacak birsey yok. Virus her yerde. Okullarin kapatilmasi gibi bir durum soz konusu degil su an. Herkes cocugunu gonderiyor okula, millette pek telas yok.
sizin gibi bilinçli öğretmenlerimiz çoğunlukta ama ellerinden bir şey gelmiyor ki .veli kavgası bile çıktı bizde temizlik parası yüzünden.saçmasapan şeyler yanii.size bir şey sorayım bulmuşken morpa ya da okulistik alsam faydası olur mu eba tv yayınlarının saatlerine uyamıyoruz olmuyorEvde olan çocuk için eğitime izin verilmiyor ki. Göndermeyen velilerle ortak noktada buluşup elden veriyorum ödevleri. Okulun içine girmek bile istemiyorlar. Daha birisi yeni kalp nakli olmuş. Veli de çaresiz ben de. Allah sonumuzu hayır etsin.
7 gündür öksürük ve gögüs tıkanıklığım var öldüm öldüm dirildim coronamıyım diye.doktora gittim mecbur bronşit olmuşum sevindim.öğretmenle konuştuk bugün ödevleri yapamadı doktora gittik diye sordu ben de anlattım.ne hallere düştük bronşit olduğumuza bile sevinir olduk dediEvde olan çocuk için eğitime izin verilmiyor ki. Göndermeyen velilerle ortak noktada buluşup elden veriyorum ödevleri. Okulun içine girmek bile istemiyorlar. Daha birisi yeni kalp nakli olmuş. Veli de çaresiz ben de. Allah sonumuzu hayır etsin.
Çok faydası olur. Okulistik öncelikle daha da güzel. Mutlaka yıllık üyelik alın. Hem eğlenceli, hem öğretici hem de akılda kalıcı görselleri. Biz sınıfta da çok kullanıyoruz. Ne kadar da anlatsak o videolar kadar eğlenceli ve görsel olamıyoruz. Teşekkür ederim bu arada. İnşallah bize de serbestlik gelir de sizin gibi korumaya çalışanlara da canlı ders verme olanağı buluruz.sizin gibi bilinçli öğretmenlerimiz çoğunlukta ama ellerinden bir şey gelmiyor ki .veli kavgası bile çıktı bizde temizlik parası yüzünden.saçmasapan şeyler yanii.size bir şey sorayım bulmuşken morpa ya da okulistik alsam faydası olur mu eba tv yayınlarının saatlerine uyamıyoruz olmuyor
Gerçekten umarım sizin gibi birinin çocuğuna emek vermiyorumdur. Armut dibine düşermiş, yazık olurdu. Kendim için endişelendiseydim ücretsiz izin alırdım. Ama çocuklar için endişelenmemiz bile batıyor. Maaşımızın battığı gibi. Ölen çocuklar da gerçek vakalar gibi saklanıyor, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor. Ama o kadar umrunuzda değil ki, öğretmenliğimi sorgulamak kolayınıza geliyor. Çok şükür aranan bir öğretmenim, velilerimin de hepsi online eğitim istedi, meb kabul etmedi. Bilinçli velilerle çalışmak gibisi yokmuş tekrar anladım. Şükür Allahım.
Bakanlik, varsa eksiklikler bildirin mutlaka diyor.okula göndermiyorum ve göndermeyeceğim de ama okul bizden temizlik parası malzeme parası perde parası kartuj parası istedi yanii sınıfı düzenli velilerin temizletmesi isteniyorrr.Ankara böyleyse kırsal kesimleri düşünemiyorum bile
Bencede bitmez.8. Sınıflar pazartesi başladı, dün akşam bir öğrencinin pozitif olduğunu öğrendik. Sorarsanız öğrenciler dikkat ediyor mu diye kesinlikle hayır. Kaç defa nasıl söylerseniz söyleyin umurlarında değil. Aynı binada bi de ilkokul var, velileri anlatamam size. Alt alta üst üste. Bahçeye girmeyin diyoruz, kapıyı kapatıyoruz duvardan atlıyorlar. Bu korona bitmez
Vallahi açılsın da okula gidelim istiyor çoğu meslektaşım, evde uzaktan egitim ile çok mutlu olduğumuzu filan mı zannediyorsunuz anlamıyorum. Ben haftada 5 gün okula gidiyorum mesela şu an, içiniz biraz rahatlasın diye söylüyorum 'okula gidiyorum'. Ki tüm sınıfların da açılmasını istiyorum, çünkü canlı derste öğrencilerimin çoğu derse giremiyor imkanları kısıtlı, ben ders anlatıyorum sorumu soruyorum ama ne kadar anlayıp sindiriyorlar o şüpheli. Girdiğim her sınıf için ayrı WhatsApp grubum var her gün tek tek hepsine girip atılan ödevleri kontrol etmekten, yapılan ezber ödevinin ses kaydını dinlemekten beynim yandı. Tek endişe edilen nokta çocuklar, onu söylüyor öğretmenlerimiz. Endişelenmenin nesi kötü ki. Günlük açıklanan vakaların sadece hastanede tedavi olanlar olduğunu biliyorsunuz değil mi, gelen baskılar sonucu günlük test sonuçları pozitif çıkan toplam vatandaş sayısını 15 Ekim'de açıklama kararı almıştı sağlık bakanı ondan da caydı, çünkü açıkladığı an oluşacak kaos ortamından korkuyorlar. Günlük vakanın 7 bin filan olduğu tahmin ediliyor çünkü. Koronadan vefat eden çocuk sayılarının gizlenmesi de ayrı bir konu. Şimdi böyle bir ortamda okullar açılmasın diyen meslektaşlarım neden kötü oluyor. Ee biz gidiyoruz, ee biz daha kötü ortamlarda çalışıyoruz diyerek kıyas yapmanı kime ne faydası var. Allah onların da yardımcısı olsun, onlara da kolay imkanlar sunulsun. Şimdi onlar riskin altına giriyor diye öğretmenler neden riskin içine atılmak için uğraşılıyor. İnsanın düşmanı yine insan. Ben cidden anlam veremiyorum.Öğretmenlere evde rahat gelmişti okul açılınca zor geliyor. Bu senelerce sürecek bir salgın ne kadar kapalı kalabilir Okullar. Okulların kapalı olduğu tek ülke yok. Çocukların eğitim hakkı engellenemez. Ben de korkuyorum ama mecburum gönderiyorum çocuklarımı. Bir kaç ay değil ki bu. Çok zengin olsam özel ogretmenleri Eve getiririm. E öyle şansım da yok. İstesekte istemesekte bir şekilde bu hastaligi gecirecegiz kaçış yok. Çocuklar okula gitmese büyükler ise gidiyor. Maddi durumu kötü olanlar köylerdeki çocuklar tamamen eğitimsiz kaldı. İki gün de az bir an önce gün sayıları arttırılmalı.
Ben fabrikaların da o şartlarda açık olmasından yana değilim. Üretim olmazsa biteriz, kıtlık çıkar ama fabrikada mevcut nufüsün çeyreğiyle de iş yürütülebilir. Ama okullar 1 yıl kapalı kalsa ne olur çok merak ediyorum! Maaşlar yatıyor diyorsunuz, evden çalışan, hatta haftada 2 gün giden işçi ve memurun maaşı neden yattı? Hoş çoğu masa başında uyuyor normalde de zaten. Sizin hatanız sürekli kıyaslama yapmanız. Eğer parton mevcudu yarıya indirirse, gerisi oradaki insanlara kalmış. Maskesini ister takar, ister takmaz, ister tuvaleti temiz tutar, ister temizlemez. Koskoca insanlar, birbirlerini uyarıp, yaptırım sağlayabilirler. Çocuğa maskeni çıkarma diyorsun, 5 dakika sonra unutuyor. Dalmışım öğretmenim özür dilerim derken arkadaşının kekini ıssırıyor. Halen bu farkı anlattığıma inanamıyorum. Ve vazgeçiyorum. Mesleki deformasyona maruz kalmayacağım bu sefer. Evet o zaman 20 milyonluk öğrenci ortamında ölecek olan çocuklar, aileleri, öğretmenler önemli değil, ama eğitim önemli! diyim ki istediğiniz cevabı almış olun.
dikmende 29 mayista yapiyolarNerede yapıyorlar acaba? Kardeşime yapamayacaklarını söylemişler semptom yok diye.
Yukarıda da yazdım, eğitim sağlıktan bile önemliyse, hollanda gibi griş çıkışları kapatıp, bütün şirketleri evden çalışmaya zorlayacak, evden çalışmayanlara cezai işlem uygulayacak okulları açacak o zaman. Ama bizim ülkemizde turist önemli, ekonomi bitik, önlem alınamıyor, ama eğitim çok önemli. Ben yatarak maaş almak istemiyorum ayrıca, devlet eğer tableti olmayan öğrenciye ulaşabilseydi online eğitim çok da güzel gidiyordu. İsteyen her türlü eğitimini alır. Çok zordu ama çok daha düzenli ve verimliydi. Haftanın iki günüyle eğitim mi olur! 5 günde hepsini unutup geliyor zaten. Ama doğru verimli olması şart değil yeter ki evden gitsin okula gelsin çocuk. O öğretmen de okula gelcek illaki. Bu sene böyle iki günle giderse özellikle birinci sınıfta sınıfta kalan çok çocuk olacak. Evde anne ilgilenmiyorsa 5 gün, hiç şansı yok. Herkez ezberlemiş 3 yıl 5 yıl. Bilimsel bir gerçeklik var hiç bir salgın 2 yıldan fazla sürmemiş. Bunu beklemeye bile değer bir tane çocuğun ölümü. Tabi bana göre. Diyorum ya eğitim şart, bunları düşünebilmek, ya da önlem alabilmek, hepsi eğitime bakıyor aslında.Kıyaslama yapan ben değilim ki 'biz sağlıkçılardan daha büyük riskiz' deme lüksünde bulunan öğretmen olduğunu iddia eden diğer üye. Bana göre komik ve haksızdı ona yorum yaptım. Keşke dikkatli okusaydınız. Okul kapansa da olur diyorsunuz 1 yıl ama maaş yatmadan oluyor mu, olmuyor.. Ki 1 yılda biteceğini nereden biliyorsunuz ki? 2021 ve 2022'de zirveye çıkacak bunlar iyi günlerdi diyen de var. Sürü bağışıklığına geçip yalnızca öyle atlatacağız diyen de. Bu sırada hayat her noktada akarken okulu kapalı tutalım yalnızca öyle mi? Evden çalışmak ya da yarı kapasite çalışmak da işçi için hayali bir senaryo olmuş. Kapasite yarıya düşse zaten o kadar insan çalıştırırlar. Ha şunu da yazayım kendilerini uyarsınlar demişsiniz de 'maske tak' deyince çocuklar özür diliyormuş, yetişkinler birbirine bıçak çekiyor bu ülkede. Dediğim gibi çocukları daha uyumlu buluyorum. Siz illa okul kapalı kalsın, 1 yıl 2 yıl olmasın diyecekseniz istifa hakkınız elinizde. Kimse kimseyi zorla çalıştırmıyor. Ben evde kalayım maddi kaybım da olmasın, fabrika çalışmaya devam etsin çünkü makarna, ekmek, peçete şartsa oturup sorgulamak lazım.
Neden 15 Ekimde vakalar açıklanmadı, hani açıklanıyordu? Açıklanırsa okulda öğrenci kalmaz hanımefendi. Ama bence bir tek siz gönderirsiniz. Yeter ki evden gitsin diye. Çocuk ölüm olmadığını sanıyorsunuz belli ki sadece at gözlüğüyle gündemi takip ediyorsunu. Biraz araştırın, Mehmet Ceyhan bu virüsle ilgili en doğru şeyleri söyleyen kişi, açın dinleyin kaç çocuktan kaçı vefat ediyormuş. Sağlık bakanı bile dün çocuk yoğun bakım ünitesini ziyaret etti. Burada bile eğitim vermeye çalışıyorum şaka gibi. Korku imparatorluğu dediğiniz karakterim kaç milyon kişinin öldüğünü gördükten sonra böyle oldu. Siz boşverin aslında virüs de dış devletlerin oyunu. Yollayın çocuğunuzu varsa okula, mezun olunca işi maaşı hazır, aman bir yıl kaybetmesin :))) Ben asla Türkiye de yaşadığınızı düşünmüyorum. Cidden enerji harcayamayacağım :)İşsiz mezunlar için ölümüne gidiyoruz diyen sizsiniz. Armut dibine dusermis filan. Belli nasıl bir öğretmen olduğunuz çocukları ne kadar dusundugunuz. Neyse muhatap olmayacagim. Bir çocuğun coronadan ölme ihtimali binde bir bile değil normal gripten daha az etkileniyorlar coronadan. Etrafımda Corona olupta belirti gösteren tek çocuk yok.hepsi belirti göstermeden atlattı.Kendi korku imparatorlugunuzda yaşayabilirsiniz ama çocukları rahat bırakın. Hala öneri sunmadiniz herkes şehirde değil kaç çocuk eğitim alamadı Mart ayından beri sizde biliyorsunuz ama umrunuzda değil.
Neden 15 Ekimde vakalar açıklanmadı, hani açıklanıyordu? Açıklanırsa okulda öğrenci kalmaz hanımefendi. Ama bence bir tek siz gönderirsiniz. Yeter ki evden gitsin diye. Çocuk ölüm olmadığını sanıyorsunuz belli ki sadece at gözlüğüyle gündemi takip ediyorsunu. Biraz araştırın, Mehmet Ceyhan bu virüsle ilgili en doğru şeyleri söyleyen kişi, açın dinleyin kaç çocuktan kaçı vefat ediyormuş. Sağlık bakanı bile dün çocuk yoğun bakım ünitesini ziyaret etti. Burada bile eğitim vermeye çalışıyorum şaka gibi. Korku imparatorluğu dediğiniz karakterim kaç milyon kişinin öldüğünü gördükten sonra böyle oldu. Siz boşverin aslında virüs de dış devletlerin oyunu. Yollayın çocuğunuzu varsa okula, mezun olunca işi maaşı hazır, aman bir yıl kaybetmesin :))) Ben asla Türkiye de yaşadığınızı düşünmüyorum. Cidden enerji harcayamayacağım :)
Teşekkür ederim. Hedefim siz değildiniz aslında içimi döktüm ben. Inşallah bu illetten bir an önce kurtuluruz.Kastım sizin gibi öğretmenler değildi ki burada ama en tehlikede olan biziz doktorlardan bile en fazla biz risk altindayiz aman bir sene eğitim almasınlar nolcak diyenler icindi. Benim cocukkarimin ogretmenlerinde görüyorum canla başla uzaktan eğitimde bile didindiler. Ama kitaptan sayfa yapıştırıp ekrana bunu deftere geçirin diyen zaman dolduran öğretmenlerde var maalesef. Mesleğini seven insan her cümlesinden belli oluyor Allah yolunuzu açık etsin.
Herşey kağıt üzerinde olduğu gibi veya sayın bakanımızın söylediği gibi uygulanmıyor maalesef ben şu an ücretsiz izindeyim ikinci döneme kadar başlamayı düşünmüyorum ve köy okulları açılacak dedi ya bakan bey şuan benim bulunduğum şehir virüsün yoğun olduğu her namaz vaktinde ezan öncesinde camilerden zorunlu haller dışında dışarı çıkmayın diye anons yapılırken merkeze 5-10 km mesafede bulunan okullar bile açıldı 5-6-7-8. Sınıflar geçen hafta ikişer gün olarak başladılar yarından itibaren de eski sistem tamamen açılıyor sadece ders saatleri 40 dk dan 30 dk ya düşürüldü tek fark bu 20-25 kişilik sınıflar. Gelin siz düşünün olması gerekeni. Bence ya her sınıf okula iki gün gelecek şekilde ve sınıfları da bölerek açılmalıydı. Yada ikinci dönem acmalılardı tıpkı üniversiteler gibi.Peki sizin nasıl bir öneriniz var çocuklar için merak ettim ?
Herşey kağıt üzerinde olduğu gibi veya sayın bakanımızın söylediği gibi uygulanmıyor maalesef ben şu an ücretsiz izindeyim ikinci döneme kadar başlamayı düşünmüyorum ve köy okulları açılacak dedi ya bakan bey şuan benim bulunduğum şehir virüsün yoğun olduğu her namaz vaktinde ezan öncesinde camilerden zorunlu haller dışında dışarı çıkmayın diye anons yapılırken merkeze 5-10 km mesafede bulunan okullar bile açıldı 5-6-7-8. Sınıflar geçen hafta ikişer gün olarak başladılar yarından itibaren de eski sistem tamamen açılıyor sadece ders saatleri 40 dk dan 30 dk ya düşürüldü tek fark bu 20-25 kişilik sınıflar. Gelin siz düşünün olması gerekeni. Bence ya her sınıf okula iki gün gelecek şekilde ve sınıfları da bölerek açılmalıydı. Yada ikinci dönem acmalılardı tıpkı üniversiteler gibi.
Yazacak cevap bulamayınca tabi bende şimdi size gülüyorumCevap yazacaktım ama doktorlardan bile daha risk altında olduğunu söyleyen üye sizdiniz şimdi hatırladım bir gülme aldı beniçok haklısınız çok mağdur en magdur sizsiniz kapansın okullar zaten ikinci dönem bitiyor bu virus kesin bilgi.
Neden kapatıldı?2 sinifimiz kapatildi bugun.Sira bize geliyorr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?