İlk pozitif vaka çıktı

Aynen. Benim oglumun okulunda da 3 pozitif vaka soylendi, herhangi bir karantina durumu yok simdilik.
12 yas alti cocuklar halen maske takmiyorlar ve okulda sadece ogretmenle mesafelerine dikkat etmeleri bekleniyor.
Hatta 5 yas alti icin eger ki bilinen bir rahatsizligi(genelde alerjik durumlari kastediyor saniyorum) nedeniyle okrusuk ates falan varsa dahi okula devam edebiliyorlarmis.

Dunyadan haberler

Fabrika ortamı hiç görmediniz sanırım. En az 200 kişinin küçücük aynı yemekhane de dipdibe yemek yediği, çoğu kişinin elini yıkamadan tuvalete su dökmeden çıktığı bir yer. Maske takıp hiç çıkarmadan çalıştıklarını mı düşünüyorsunuz gerçekten

Ben size Sabancı'ya ait bir fabrikayı örnek vereyim o zaman; 16 saat çalışma süresi mesai ile beraber, o maskeyi birinin koparmasına gerek yok çünkü kendi kopuyor. Mesafe yoksa zaten maske yetersiz ki imkansız o ortamda mesafeli olmak. Terden milletin kıyafeti üstüne yapışıyor, klima her yerde yasak ya burada mecburen var çünkü havalandırmanın başka yolu yok ve belli sıcaklıkta tutmak zorundasın içeriyi. 50 kişiye 20m2 alan vermişler 5 dkda üstünü değiştirmek zorundasın. Dolap yok kıyafetler yerde. Tuvalet desen zaten 1500 2000 insan ortak kim elini yıkıyor, kim yıkamıyor belli değil. Evet o çocuklar el yıkamaya yetişkinlerden daha meyilli. Okulda geçen süreniz 16 saat değil, tutabilirsiniz. Bu insanlar tutamaz kendini. Anaokulu, 1 2 3 4 sınıf çocuğuna dert anlatmak 45 yaşında adama dert anlatmaktan daha kolay. Çoğu zaten 'firüs ney yiğenim ameriganın oyunu bu' diyor. Yemeğe mecburen gidiyorsun maske yok herkes sırada. Hoş zaten maske taksan da 1.5 metre mesafe yoksa anlamı yok diyor bakan dediğim gibi.. Dizilerde gördüğümüz elit şirketlerden bahsedince romantik geliyor kulağa iş hayatı. Gerçekler hiç de öyle değil. Bu fabrikada bayılana ambulans geliyor hadi sen karantinaya diyorlar üretim aynen devam. Okul gibi 2 vaka çıktı okul karantinada ama maaşlar yatmaya devam da olmuyor. Karantinadaysan 14 gün eksik maaş alıyorsun.

Siz değil ama diğer üye gayet de öğretmenlerin sağlıkçılardan daha büyük risk taşıdığını yazmıştı. Bizlerin acaba dediği nokta onlar için zaten normal olan. Bu kadar bencil düşünmeye gerek yoktu.

Yine diyorum okulla ilgili mevzu tüm çalışanlar gibi öğretmenler için de aynı risk. Aylardır evde olan kesim oldukları için şanslılardı bu bir gerçek. İnternetten de denendi ama olmadı. Şans verilmedi demek yanlış olmuş. Bazı çocuklar bu şekilde yetersiz maddiyat ya da yetersiz ilgi ile uzaklaştı okuldan. Öğrenciler de veliler de istediler okulun açılmasını. İstemeyen zaten göndermez. Çalışmak risk diyen istifa eder. Mezun olan işsiz kalıyor zaten okul olmasa da olur diyebiliyorsanız mesleğinizi yapmamayı da kabul edebilirsiniz. Nasıl olsa gereksizmiş ve can daha önemliymiş.

Gelecek dönem üniversiteleride açmayı düşünüyorlarmış eğer yanlış anlamadıysam..Allah sonumuzu hayır etsin

Dönem başında velilere taahhütname imzalattık çocuğum hasta, halsiz, ateşli vb olursa okula göndermeyeceğim diye cuma günü rengi sararmış kafasını sıradan kaldıramayan çocuğu okula göndermişler yine de biz de ablası ile evine geri gönderdik illa yaptırım mı uygulanmalı yani diğer insanların yaşam haklarına neden saygı duyulmaz anlamadım sanki bakanlığın her dediğine uyuyorlar gibi 1 vaka olursa okula devam yazısına hemen uyma çabasına giriliyor bu ayrı bir mevzu

Teyzem bir fabrikada müdür. İşçilere maske taktıramamaktan şikayetçi. Maske takmayanlar işten çıkarılacak bile demişler. Çıkarırsan çıkar demiş adamlar.

Oğlum 5 yaşında okul öncesi öğrencisi. Maskesini çıkarmadan gidip geliyor okula.

Ben fabrikaların da o şartlarda açık olmasından yana değilim. Üretim olmazsa biteriz, kıtlık çıkar ama fabrikada mevcut nufüsün çeyreğiyle de iş yürütülebilir. Ama okullar 1 yıl kapalı kalsa ne olur çok merak ediyorum! Maaşlar yatıyor diyorsunuz, evden çalışan, hatta haftada 2 gün giden işçi ve memurun maaşı neden yattı? Hoş çoğu masa başında uyuyor normalde de zaten. Sizin hatanız sürekli kıyaslama yapmanız. Eğer parton mevcudu yarıya indirirse, gerisi oradaki insanlara kalmış. Maskesini ister takar, ister takmaz, ister tuvaleti temiz tutar, ister temizlemez. Koskoca insanlar, birbirlerini uyarıp, yaptırım sağlayabilirler. Çocuğa maskeni çıkarma diyorsun, 5 dakika sonra unutuyor. Dalmışım öğretmenim özür dilerim derken arkadaşının kekini ıssırıyor. Halen bu farkı anlattığıma inanamıyorum. Ve vazgeçiyorum. Mesleki deformasyona maruz kalmayacağım bu sefer. Evet o zaman 20 milyonluk öğrenci ortamında ölecek olan çocuklar, aileleri, öğretmenler önemli değil, ama eğitim önemli! diyim ki istediğiniz cevabı almış olun.

Gelecek dönem üniversiteleride açmayı düşünüyorlarmış eğer yanlış anlamadıysam..Allah sonumuzu hayır etsin
Aaa ama fabriklar açık, avmler açık, bırakın yurtlar, ünvler, kampüsler dolsun taşsın. İnsanlar zaten çocuklarından sıkıldı, okul olmasa niye doğurduk bu kadar çocuğu diyecek bir sürü insan varmış.

Mahallemde 3 buyuk marketten birine hastalanan personellerin tamamini isten cikarmislar.
Esimin is yerinde pozitif misafir cikti. Hizmet sektoru. Calisanlari teste bile gondermeyen kore ortakli bir firmaymis ogrendik
Baska bir zaman personel hastalandi. Temasli listesi bildirmis. Neden bildirdi diye tartismislar. Isten cikarildi
Hic bir fabrika yari kapasite calisip kalan personele maas vermez. Agustosta araba aldik firma yil sonuna kadar yuzde 15 ile calisacaklarini soyledi. Personel maasini bilmem ama bizim cebimize uru fiyati ile yansidi.
Cocuklar aksam yatmaz sabah kalkmaz oldu. Tv pc telefon bagimlisi oldu. Tum Turkiyede her sektorde tum anneler evden calisamaz keske boyle bir imkan olsa.
Evden egitim olmadi ancak kokusu geldi oda sansli kesime.
En basindan beri calistim hemde asla laf anlamayacak bir kesimle. 2 ay esnektim su an esnek calismaya gecmiyorlar ustelik bildirilmeyen ama temasli olanlara 3 gun izin verilmiyor tek bobrekliler kanser hastalari is yerinde calisiyor
Her cikan hemen hasta olmuyor her hasta olan agirlasmiyor ztn virus ayni virus degil pozitif mutasyon cok net ortada tum dunyada bu yuzde gevsedi
Asla mart nisan donemine donmez
Bizler kolay kolay tamam izin alalim tamam 3 ay cikmayalim diyebilecek durumda degiliz belki biraz idare ederiz ama sonra ayazda kaliriz sonrasi var
Bu kdr gergin ve korkarak calisirsaniz moralle bagisikliginiz duser biraz akisina birakmayi deneyin

Konu sahibesi, okullar toplu yaşam alanı vaka kaçınılmaz olağandışı bir durum değil bu. zaten bunu da düşünerek okulları açtılar. Tedbirlere uyulacak, uymayanlar idare ve öğretmenlerce defalarca uyarılacak. okul bir şeyleri öğretme eğitme yeri nihayetinde. veliler de tabi ki çocuklarını bu konuda eğitmeli bir de eğitemeyen tedbir öğretemeyen de çocuğunu göndermemeli. Okulların tüm sınıflar için kontrollü tedbirli açılması taraftarıyım.okulların açılmaması uzun süre kapanması derin yaralar açacaktır toplumda,bunu şu an anlamayabiliriz ama ileride çıkar ortaya. okul sadece öğretim yuvası değil ki orası çocukların sosyalleşme alanı kendilerini ifade etme,kendilerini bulma alanı... öğretim kadar pedagojik yönü de önemli, bunu uzaktan ne kadar sağlayabilirsiniz? Okullar kapansının uzaktan eğitim dışında bir alternatifi var mı? Örneğin, 1 ya da 2 sene uygulamalı tıp eğitimi almayan ya da kayıp bir seneyi birkac ayda hızlandırılmış eğitimle almış doktorlarımız olsun istemiyorum. Örneğin, Psikolojisi bozulmuş bir nesil istemiyorum. bu örneklerin sonucları da en az korona kadar ağır olacaktır bize. kervan bir şekilde ilerlemeli. ne zaman ne şekilde bitecegi belli olmayan virüsün, bitmesini mi bekleyelim eğitimin verimli düzenli olması için? Artık bir yerden başlandı ve tedbirlere uyum sağlayarak ilerlemeliyiz.

Son düzenleme:
Iki
Öğretmenim. UZaktan eğitim de hiç rahat gelmiyor. Bir kere program eba tvye göre ayarlanıyor. Bol aralıklı ve evden çıkamıyoruz. Hoş zaten çıkmıyorum. Öğrenciler okulu özlüyor. Motive olamıyorlar. Bugün bilgisayar ve whatsappten ödev okudum bütün gece, gözlerim yandı. Mekanik oluyor dersler...grup etkinlikleri yok. Etkileşim minimum. Evden çıkmayıp pc başında ders vermekten kilo aldım. Haftada bir okula gidiyoruz. Kaç kere gözlerim dolu dolu oldu. Rüyalarımda sınıf kapilari açıyorum içinde öğrenciler cıvıldıyor. Daha da ötesi o muhteşem gençlik enerjisinden uzak kaldım. Resmen yaşlandığımı hissediyorum. Öğrencilerim ve ben deli gibi özledik okulu. Geçen sene bugünleri düşünürken aşk acısı çeker gibi oluyorum. TAbi avantajları da var. Öğrenciler kendi öğrenmelerinin sorumluluğunu alıyorlar. Herkes okulun kıymetini anladı. Tek şükür ettiğim ise ıyiki M.E Bakanı değilim. Sayın Bakan'ın Allah yardımcısı olsun.

Kastım sizin gibi öğretmenler değildi ki burada ama en tehlikede olan biziz doktorlardan bile en fazla biz risk altindayiz aman bir sene eğitim almasınlar nolcak diyenler icindi. Benim cocukkarimin ogretmenlerinde görüyorum canla başla uzaktan eğitimde bile didindiler. Ama kitaptan sayfa yapıştırıp ekrana bunu deftere geçirin diyen zaman dolduran öğretmenlerde var maalesef. Mesleğini seven insan her cümlesinden belli oluyor Allah yolunuzu açık etsin.

insan olan aklı birazcik çalisan kisinin başında bekleyecek surekli yoklayacak çobana ihtiyacı olmaz zaten

ankarada yapiyorlar artik hatta gidince neyin var diye sormuyorlar bile bir kac hastanede
Nerede yapıyorlar acaba? Kardeşime yapamayacaklarını söylemişler semptom yok diye.

Gerçekten umarım sizin gibi birinin çocuğuna emek vermiyorumdur. Armut dibine düşermiş, yazık olurdu. Kendim için endişelendiseydim ücretsiz izin alırdım. Ama çocuklar için endişelenmemiz bile batıyor. Maaşımızın battığı gibi. Ölen çocuklar da gerçek vakalar gibi saklanıyor, bunu siz de çok iyi biliyorsunuz ama işinize gelmiyor. Ama o kadar umrunuzda değil ki, öğretmenliğimi sorgulamak kolayınıza geliyor. Çok şükür aranan bir öğretmenim, velilerimin de hepsi online eğitim istedi, meb kabul etmedi. Bilinçli velilerle çalışmak gibisi yokmuş tekrar anladım. Şükür Allahım.

okula göndermiyorum ve göndermeyeceğim de ama okul bizden temizlik parası malzeme parası perde parası kartuj parası istedi yanii sınıfı düzenli velilerin temizletmesi isteniyorrr.Ankara böyleyse kırsal kesimleri düşünemiyorum bile

Biz veliden de isteyemeyiz anında şikayet ediliriz. Ama öğretmen demek hademe demek. Biz eşimle çarşamba günleri canlı dersten sonra gidip temizlik yapıyoruz. Yatarak para kazanıyoruz bir nevi :)

Biz veliden de isteyemeyiz anında şikayet ediliriz. Ama öğretmen demek hademe demek. Biz eşimle çarşamba günleri canlı dersten sonra gidip temizlik yapıyoruz. Yatarak para kazanıyoruz bir nevi :)
bu hafta perşembe cuma grubunda 1 çocuk vardı yazıyla birrrr.24 ü evdeydi yanii.nasıl eğitim bu anlamadım okula giden 3 kişi için 22 çocuk 5 günde yarımşar saat canlı ders aldı sadece.o kadar çok ödev verildi ki yap yap bitmedi.öğretmenin neyini suçlayacağım o elinden geleni yapıyorr .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…