• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk tanışma

Yanliz basina kalkmis masayi toplamis birde bulasik yikamis???
Bir kere onlarin evinde okadar uzun kalmasi bence dogru bile degil, yemege degilde kahve icmeye gidememis mi. Yada hadi yemek yediler, yemekten hemen sonra 'annem bekler, babam merak eder ben musadenizi isteyeyim' diyip hemen kalkamamismi. bulasik yikamak ne yanliz basina! huy olarak misafir gittigim yerde yardimci olmayi severim ev sahibine, sorun degil, ama yanliz basima (!) hemde kizkardesi otururken (!).

Allah hanimefendiye akil fikir versin.

Cocugun ailesi farkli sehirde bi gece orada kaldı. Bunu zaten hiç hoş karsilamiyorum acikcasi ortada evliligin e si yok. Aileler bile birbirini tanımıyor dogru durust ben anlamadım yani.

İyi geceler hatunlar. Sizce ilk tanışmada erkek tarafının, ilk kez evlerine gelmiş kıza bulaşıkları yıkatmaları, sofra toplatmaları filan gibi is yaptırmaları normal birsey mi? Aranızda yapan oldumu böyle birşeyi? Bu arada ortada evlilik kararı yok, söz yok, nişan yok hicbisey yok. Tanışma sadece.

Sadece sofra toplamaya yardım edebilir ama bulaşık yıkatmaları enteresan olmuş tabi. Bana mantıklı gelmedi. Ama evlilik kararı olmadan da aile ile tanışılmasına da hoş bakmıyorum ben.

Ay ben de ilk mesaja atlamışım. Zorla da yaptırılmamış anladığım kadarı ile yapan da yaptıran da memnun gibi.

Memnun memnunda simdi memnun. Onun karakteri bu değil. Evde hicbiseycikler yapmaz. Oyle hamarat, hizmet seven biri değil. Zaten kalkıp ben yapayim diye atlamamis. Kaynana bukasiklari yikarsin, edesin seklinde konusmus buda ses cikartmadan yapmis. Yeterki begenilsin, yeter ki sorun cikmasin. Ama evlenince bu boyle gitmicek o da bikcak onu ankatamadik iste kac gundur.

İyi geceler hatunlar. Sizce ilk tanışmada erkek tarafının, ilk kez evlerine gelmiş kıza bulaşıkları yıkatmaları, sofra toplatmaları filan gibi is yaptırmaları normal birsey mi? Aranızda yapan oldumu böyle birşeyi? Bu arada ortada evlilik kararı yok, söz yok, nişan yok hicbisey yok. Tanışma sadece.
Bunun bir şartnamesi yok.O an ki duruma,ortama bağlı.

önce düşündüm 'ne var bunda' dedim ama yok okudukça anladım.

mesela ben erkek arkadaşımın evine gittiğimde, anne yemek yapıcaktı fln bana bişey yaptırmadı. toplamaya gelince zaten kalktıp tabakları fln kaldırdım ama yine bişey yaptırmadı. kendisi bide kuzen vardı kız onlar yaptı.

benimki de şey; ben hep böyle görmüşüm. yani bi yerde misafir olsam orda da yardım ederim ama bu bambaşka bişey.

bazen burda tuhaf konular okuypruz ama bazende öğrendiğimiz şeyler oluyor. teşekkürler kk :)

Evlenince herkes maskesini çıkarır,iki tarafta -evlenmeden önce boyle değildi der...kızımız beklentiyi yükseltmiş ,Kv oo ne hamarat kız demiş.hadi bakalım hayırlısı olsun.

siz kendiniz mi yaptınız yoksa onlar emri vaki mi yaptı önemli olan bu mesela ben ilk ya da iki üç arada ciddi bir bağ var veya yok farketmeksizin eğer yapmak istiyorsam yaparım kendiligimden tabi ki ama bana emrivaki yapılmışsa kocamın ailesinin evi olsun yine bu durumdan rahatsız olurum anlatabildim mi bilmiyorum

Alan memnun satan memnunmuş bu durumda. Arkadaşın şikayetçi olmadığına göre karışma derim.
Ha benim başıma gelse o bulaşıkları başlarına geçirirdim.

Normal değil, ne sıfatla bulunursam bulunayım ilk kez misafir olarak gidiyorum sonuçta. Misafire iş yaptırılmaz.

Bende yaptım bunları hatta misafir olanlar maşallah hiç mesafeli durmuyorsun evden gibisin dediler sonra başıma gelenler beni yabancı gibi etti...

Onlar mi yapınn dedi
Siz ayıp olmasın diye yapmak istediniz hayır mi demediler
Ben kalkmazdım yerimden :)

Ben evliyim. Evli olduğum halde kaynanaya gidip hizmet etmisligim yok 2 senedir.
Konu baskasınınmış şimdi okudum
Ben de etmem. Mesafeliyimdir
Senede iki üç kere görürüm kendisini
Zaten kendi kızı var evinde
Bizim de gelinimiz var o da bnm anneme gelince oturur:)
O zaman da ben oluyorum zaten ben de ona yaptırmam.
Hastalık olur zorunluluk olur anlarım ama hizmet beklemek sacma bence de, edeyim diye ölüp bitmek de saxma :)

Konu baskasınınmış şimdi okudum
Ben de etmem. Mesafeliyimdir
Senede iki üç kere görürüm kendisini
Zaten kendi kızı var evinde
Bizim de gelinimiz var o da bnm anneme gelince oturur:)
O zaman da ben oluyorum zaten ben de ona yaptırmam.
Hastalık olur zorunluluk olur anlarım ama hizmet beklemek sacma bence de, edeyim diye ölüp bitmek de saxma :)

Evin kizi otururken, yan gelip yatarken bizimkine kitlemisler her işi. O anlattikca sinirim bozuldu celallendim baya. Anneside bende anlatmaya calistik tek falsolari bu degil cunku ama anlicak gibi durmuyor. Laf soyletmiyor karsi tarafa ona gore hersey super yeter ki sıkıntı cıkmisin. Evlenince ne hali varsa gorsun artık. Cokta umurumda. Bunu dert edinmem bile sacmalikmis. Bazilari illa yasayarak ogrenmeli demekki. Boyle insanlarada zerre uzulemem. Hak ediyor herseyi.

Evliyim. Konu benim icin değil. :KK70: Ben mümkün degil böyle bir saçmalık yapmazdım. Bir yakınım. Ama bunlari normal gibi anlatıp gülüşüyorlar. Ben sinir oldum. Ben ve annesi filan en ufacik laf söyleyelim hemen karsi tarafi savunmaya geciyor. Hic boyle bir kız degildi.
Evlenince anlar ama gec olur. bosver kendisi mutlu demek hizmetcilikten.

Ben yerimden kalkmazdim.

Evliyim. Konu benim icin değil. :KK70: Ben mümkün degil böyle bir saçmalık yapmazdım. Bir yakınım. Ama bunlari normal gibi anlatıp gülüşüyorlar. Ben sinir oldum. Ben ve annesi filan en ufacik laf söyleyelim hemen karsi tarafi savunmaya geciyor. Hic boyle bir kız degildi.
Evliliğe programlıymış ortaya çıktı koca bulunca demekki:KK48:savunsun bakalım evlenince görür.

Back
X