İlkokulda devlet yada kolej

Ben izmirdeyim burdaki kolejler spor alaninda , müzik alaninda ,akademik alanda gayet verimliler.Siz devlet okullarini kolejlerden daha üst tutmuşsunuz.Bazi devlet okullari akademik anlamda bir kac ogrenciyle kolejleri gecebilirler ama sosyal anlamda gecmeleri mumkun degil.Siz nerde yasiyirsunuz bilmiyorum ama yasadiginiz yer kucuk bir yer olabilir diye dusunuyorum.

Kolej var, kolej var.

Biri X kolejdir, diğeri Y kokejidir ama X, Y kolejinden daha iyidir. Benim kızım da 2 yaşından itibaren kurumsal bir kolejin kreş bölümüne gidiyor. İlk-orta-lise eğitiminden çok şikayet duydum ama bu bizim kampüs. Başka bir kampüsü daha iyi. Seneye kızım birinci sınıfa başlayacak ve aynı okulun ilköğretimine göndermeyi düşünmüyorum. Dizilerde adını sıkça gördüğümüz meşhur koleji yaşadığım şehirde kimse önermiyor mesela. Aklımda şimdi tek bir kurum var. Sanırım o da PDR uzmanları ile görüştürüp öyle okula alıyormuş. Hatta anaokuku bile öyleymiş. Sanırım kurum diyor ki; kardeşim hem zengin ol, hem de çocuğun zeki olsun. Fiyatı da bir o kadar tuzluymuş diye duydum. Yani öyle işte. Kolej var, kolej var.

Ehliyet peki?

Benim şahsi görüşüm temelin sağlam olması. Eğitim bir disiplindir, ekoldur. 50 kişilik sınıflarda o temel nasıl sağlam olur bilemiyorum. Temeli sağlam olursa, orta okul lise burslar yığılıyor.

Kendiniz ististaya mi giriyorsunuz yoksa sizde mi kötü ögretmensiniz?

18 yasını dolduran rahat rahat kullanır merak etmeyın turkıyeden almanyaya aracla yola cıkmıyorduk.
orda bahsettıgım sey baska bırsey carpıtmaya gerek yok konuyu
Gerçekten anlamadığım için sordum neden çarpıtayım sizi hiç tanımıyorum ki? Anneneler babalar önce emniyetini düşünmez mi? Emniyet kemeri takılmayan en kötü kazaların mesafesine bakın. Evden hep 3-5 km ötede.

İlkokul 5 e kadar devlltte 5 6 yı kolejde ve geri kalanını devlette okudum. İlk okul 1 de öğretmenimiz emekli olduğu için 4. Sınıfa kadar okuma yazma dışında birşey öğrenmedim diyebilirim. 5 ve 6. Sınıfta gittiğim kolejde hayatımda ingilizcenin i sini görmemişken karnemde tüm notlarım 5 ti. Ve babam bu duruma ayar olup geri devlet okuluna verdi beni 7. Sınıfta. Orda matematik öğretmenimle tanıştım. Allah iki cihanda da aziz eylesin onu ki hayatımı değiştirdi. Onun sayesinde derslere asıldım kendime güvenim geldi ve 7. Sınıfta ilkokul temelimi ancak atabildim. Şehrin en iyi anadolu lisesinden mezun oldum. 2 devlet üniversitesi kazandım. Yölisansımı bir gafletle özel üni de yaptım ve şuan gerçekten bin pişmanım.
Neden mi? Çünkü orda bile düzen değişmemişti. Sadece ismi listede yazıp da bir gün dahi derse sınava gelmemiş insanlar listede başarılı geçti olarakkaydedilince pes diyorsunuz artık. Benim de çoxuğum var durum neyi gerektirir bilemem ama şuan ki fikrim iyi bir devlet okulu iyi bir öğretmen ve ilgili veli kombinasypnunu oluşturabilmek.

Eğitime olan inancım zaten yerlerde ama kolej seçerdim o da hijyen, güvenlik ve öğrenci veli profilinin daha iyi düzeyde olacağını düşündüğüm için

Belli zenginlikte belli simariklikta cocuklar... Olur da yillar sonra burada olursam cocuklarimi devlette pasalar gibi okuttugumu da yazacagim. Ozele asla ve asla gondermeyecegim. Hayatini mahvetmek istiyirsa cocugum benim gazimla biseyler yapacaksa yapmasin. Ben devlette okudum. Universitede o kolejde okuyan bebelerle ayni siralardaydim. Zerre vizyon ongoru yok. Kitap okumak yok. Universitede ozel ders alan sahislar gordu bu bunye. Ellerinde araba anahtari sigara tototlarinda gri esofman. İri kiyim adamlar, marka giyinmeyi kalite sanan bombos kizlar... Konussan konusacak mevzu yok. Yetenegi varsa ozelde girecegi ingilizce icin ve isterse yetersiz gelirse ozel ders aldiririm daha ucuza gelir. İlkokul terk okul sahiplerine para kazandiracagima ogretmene para kazandiririm. Benim icin hayata bakisi onemli derste aldigi not degil. Dunya bambaska biryere gidiyir bizler hala bebem ingilizceden kac almis diyoruz. Dunyanin gelismis ulkelerinde ilkogretim asamasinda ozel okul yok. Eger basarili olacaksa devlette de olur. Bundan 5 6 sene sonra ozel okul furyasi patlayacak. Devletin atayamadigi ogretmenleri yok pahasina calistirup issizligi dusurme cabasi bu ozel furyasi...neyse bu konuda doluyum. Netim ozele gindermeyecegim.

Değişecek. Ümitvar olmalıyız

Bir arkadaşım var, 15 yıllık matematik öğretmeni. Bu konuyu konuştuk başka bir arkadaşın çocuğu okula başlarken. Devlete verin, 35-45 yaşları arası öğretmen sorun müdüre dedi. Hem donanımlı olur, hem sabrı tükenmemiş olur dedi. Elinizi çocuktan çekmeyin, eğitimine destek olun, dışarıdan kurslara gönderin ve kolej parasını bankaya vadeye koyun dedi. Üniversitede istediği özele, istediği bölüme biriktirdiğiniz parayla gönderirsiniz, hayalini yaşar çocuk dedi. Bence inanılmaz mantıklı.

en mantıklı yorum

Katılıyorum çok zengin bi tanıdığım bu Koleje gitti
Yabancı dili dışında sayısal dersleri hep kötü idi
Sonuç özel üniversiteye gidiyor. İşi tanıdık vasıtasıyla en iyi yerde mezun olunca hazır

Şöyle, vakıf üni mezunuyum:)
Arkadaşlarımın yarısından fazlası tedlidir, diğerleri ise başka kolejlerden.
Ben hayrı sayılır hatta ülkede ilk 5 de olan bir anadolu lisesinden mezunum, özel sebeplerden ötürü ailemin yanında olmak için şehir değiştirip vakıf üniye gönderildim.
Benim lise arkadaşlarımın çoğu ilk 100deydiler üni sınavında.
En kötü sıralamamız 3 5 bindi, öyle diyeyim.
Ama o malum kolejlerde böyle dereceler bir kenara, aynı uzantılı vakıflar hariç bir şey çıkmamış olacak ki, hepimiz hala aynı yerdeyiz.
Üni arkadaşlarımdan bir sap olamadı olamadık hiçbirmiz, lise arkadaşlarımın ise dünyayı ev yaptı kendine, ülkede yaşayan yok.
Odtü lü dediğiniz kesim, odtüde yarı özel programlar var 1 sene yurt dışı 1 sene burda olan vakıf gibi, onlardandır muhtelemen:)

Tabi yabancı ortaklı özel okulları bu genellemenin dışında tutuyorum ama, kolej çevre ve sosyal yaşam verir insana.
Başarı ise insan nerede olursa olsun azmiyle ulaşabileceği bir şeydir.

Sorması ayıp yeterli akademik bilgi olmadan Amerika’da nasıl okuyacak. Paranın gücüyle geçiliyor mu dersler orada
Benim kardeşimden örnek vereyim.Oda devlet okulunda okudu hep.
Okulunu bitirdikdikten sonra yurtdisina dilini gelistirmek için gitti.ailem bu noktada maddi destek sagladi.
ordan tanistigi cevre ile işler aldi.turkiyede kendi sirketini kurdu.
şuan cok basarili kendi sirketini kurmuş biri.
unlulerlede calisiyor.
onlarca ülke gezdi.
ozel okullarda hatta koc universtesini bitiren arkadasi suan kardesimin sirketinde calisiyor.
su aralar televizyonlarda yer almaya basladi:)
yakinda dahada buyuyecek biri insallah.
bende devlet okudum.
bi yurtdisinda egitim almasamda yine devlette ogretmenim.

Abimde devlet okulunda okudu.
oda cok basarili insaat firmasinin kurucusu.
onemli baglantilarla iş yapiyor İstanbul'da.
annemde babamda ilkokul mezunu.
hep derslerimize yardimci oldular.
imkanlari dogrultusunda hep destek oldular ama bi ozle okul yuzu gormedik.
kendi imkanlarimizla dilimizi gelistirdik.
hedefleri vizyonu yuksek olan bi birey dil kursuna gider.temeli alir ve yurt disina cikip dilini geliştirir.
dil en iyi yurtdisinda ogreniliyor emin olun.
yillarca koleje vereceginiz paranin 1 senesini yurtdisina yollayin bakin nasil ogreniyor yabanci dili.
biraz vizyon sahibi olmak gerekiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…