İlkokulda devlet yada kolej

Çok abartmadınız mı ? O kadar da değil ya ..
Gerçekten orası neresi ?

Oğlum ilkokulu devlet okulunda okudu basarili bir sekilde bitirdi .7.ve 8. sınıfı orta karar bir kolejde okudu kendisi devlete devam etmek istemedi.Ben de çalıştığım için okulun tam gün olması işime geldi açıkçası .O iki yıl oğluma aman aman bir şey katmadı.

Lgs sınavından dolayı benim üzerinde durmam , özel ders desteği aldırmamla iyi bir Anadolu lisesine yerleşti .Fakat gittiği kolejde çok çok az öğrenci nitelikli okullara yerleşti ve onlarda nerdeyse çifter çifter özel dersler kurslar sayesinde oldu ama o gitmek istemediği Devlet okulunda en az 50 öğrenci En iyi Fen liselerine, Anadolu liselerine yerleştiler.

Hangi okul öğrenebilir miyim?

Daha önceki yorumda da yazdım.

Türkiye'nin neresinde olursa olsun çocuk bol bol kitap okumadıkça başarılı olamaz.

Okuyup anlayıp yoluna devam edecek.

Tüm veliler hep matematiğe odaklanır. O iyiyse çocuk zeki v.s.

Ve nedense 8. sınıfa kadar tüm çocukların matematiği iyidir. Ama liseye geldimi çoğu sapır sapır dökülür.

Öncelik Türkçe iyi olacak ki matematiği anlasın.

Şahsi fikrimdir.

Genellemek yanliş..ben kolejde çslistim istanbulda o dediginiz seviyesiz konuşmalara çokça şahit oldum.ilkögretimdeydim.
son 3 yıldir devletteyim dogudayim.
herkes oldukca seviyeli.
hepimiz canla başla çocuklar için emek veriyoruz daha dün milli egitime gittik sinavlara hazirlanan cocuklara kaynak yardimı yapilmasi için.ortaögretimdeyim.
aileleri ziyaret ediyoruz.
kolejde tam tersi herkes önumuzdeki senenin sozlesmesi derdinde yaranmak adina gostermekik etkinlikler yapiyorlardi.
misal cocugun kompozisyonunu kendi yazip ysrismaya yollayanlar oluyordu bunun gibi..
burda herkes devlet okulunu gömmüş ama ben ciddiyeti inanin burda gordum..

Kızım kolejde 2.sınıf. Anaokulundan beri özelde ,devlet deneyimim yok ama devlete gönderen arkadaşlarım ingilizce öğretmeni ayarladılar dışardan ders aldırıyorlar. Benim kolej tercih etmemdeki en önemli etkende yabancı dil konusuydu zaten.
Bunun dışında,iletişim daha kolay oluyor benim tarafımdan,5 dakika geciksem öğretmeni arar teslim edemedim,lobide bekliyor,aklım onda kaldı diye en basitinden. Bende birşey sormam gerektiğinde kolayca ulaşabiliyorum öğretmenine.
Arkadaşlarımda durum şu,öğretmen yerine sınıf annesi ile konuşuyorlar çoğunlukla,o aracılık yapıyor bir nevi.
İmkân varsa kolej diyorum,zaten ileride bursluluk sınavlarına girecek,ben bütçem dahilinde bir kolej tercih ettim,kızım daha iyisine kendi burs kazanıp gidebilir. Temel sağlam olmalı.

Ekonomik durumunuz uygunsa düşünmeyin ve gönderin özel okula. Aradaki imkan farkı inanılmaz tabi ki. Biz de düşündük ama özel okula göndersek ömür boyu çocuğun okuluna çalışmış olacağız. Malum ekstra masraflar hariç yıllık 30.000 tl civarı...

Ekonomik durumuz uygun değilse bu açığı kendiniz kapatmayı deneyin. İnanın akşam çocuğunuza 1 saat ayırsanız bu farkı kapatabilirsiniz. Onunla yaratıcı çizimler yapanilir, okulda öğrendiklerini eğlenceli bir şekilde tekrar edebilirsiniz.. Hatta her gün 5 yeni ingilizce kelime öğretseniz resimler eşliğinde okulda İngilizce derslerinde başarısını kolaylıkla arttırabilirsiniz...

Kızım da birinci sınıfta. Daha ilk ay çok methedilen öğretmeniyle ilgili sorunlar yaşadık.Sikayet edecektim etmedim sadece konuştum ve kadın çok ama çok değişti. Neden seviliyor çok iyi anladım ve devam ediyoruz,kızım basarili,okulu seviyor.
Ilk ay sorun yaşadığımızda kesinlikle okuldan alacaktım,kardeşim kolejde lise öğretmeni,onun yanına verecektim. Iyi bir okul,indirim de alacaktik ama yazınızda ikinci paragraftaki kısımdan dolayı vermekten vazgectim.Yaz kış yurtdışı tatilleri,pahali marka taleplerini karşılayamayız diye, ki zaten her istedigine kolayca ulasip doyumsuz olmasini istemeyiz ama o ortamda kendini başkasıyla kıyaslayınca kötü hissedeceğini biliyorum. Ikinci bir cocugum da var,ablasına sunduğum imkanları ona da sunmak isterim. O yüzden şuan yapabildiğim iyi bir devlet okulu ve iyi bir öğretmen. Okul haricinde drama kursu, jimnastik,tiyatro,kütüphane rutini.Okulda izcilik kursu. Bunlara çok hevesli. Evde de akıl oyunları,kodlama konusunda kitaplarla uğraşmayı çok seviyor. Şuan tek eksiğimiz ingilizce sanırım. O konuda set,kaynak tavsiyesi varsa alabilirim

Bence ilkokuldan liseye kadar koleje para akıtmak saçmalık geliyor bana. Onun yerine cocugunuz ayni koleje gidiyormus gibi ona bir hesap acın ve koleje akitacaginiz parayi orada biriktirin. Vakti geldiginde de cocugunuzu turkiyede devlet veya ozel universitede okutmak yerine yollayin amerikadaki iyi bir özel universiteye. O diplomayla turkiyeye geldiginde kolejlerde okumus yasitlarina basacagi farki siz düşünün. Bana kalirsa onemli olan sey ne ilk okul ne de lise. Bir cocugun meslek sahibu olmasinda en birincil faktoru okudugu universite olusturur. Cocugunuz o çağa gelene kadar da koleje akitacaginiz paralari kendisini gelistirmesi icin harcayin. Dil kurslari ve hobi kurslari gibi.

Size öyle denk gelmiş olabilir bana tam tersi. Etrafımda ilk okuldan itibaren tedde okumuş sonrasında üniversiteyi ODTÜ’de okumuş bi sürü insan var. Hepsinin en az 2 yabancı dili var ileri seviye. Stajlarını yurt dışında yaptılar. Mezun olur olmaz torpilsiz kapıldılar. Aileleri de öyle ahım şahım Zengin insanlar değiller. Gerçekten çalışıp geldiler şu an bulundukları yerlere. Ben kendi çevremde gördüklerimi söyledim. Okuldan öte çocukta iş bitiyor zaten. Demek ki benim tanıdıklarım öylelermiş yapacak bişey yok.

Evet görebilirsin.
Devlete giden öğrencilerim var oradan biliyorum.
Ben de devlette öğretmenim. İlk sekiz sınıfta ne dersten kalma var ne sınıfta kalma. Öpretmen yazılı kağıdı doldurmaz ama sözlü notuydu ödev notuydu herrrrkesi geçirir.

Ben de devlette öğretmenim. İlk sekiz sınıfta ne dersten kalma var ne sınıfta kalma. Öpretmen yazılı kağıdı doldurmaz ama sözlü notuydu ödev notuydu herrrrkesi geçirir.
Herkesi 100le mi geçiriyorsunuz?
Özelde öğretmen olsaydınız demek istediğimi daha net anlardınız.
Bakın bu 30u 50 yapıp geçirmek değil.
30luk öğrenciyi 100le geçirmek.

Ozel okulda okuyan cocuklarin marka takintilari tatilleri vs biraz fazla abartilmis.

Oglum anaokulundan beri ozel okulda.birkac okulda degistirdik suan ortaokulda.
Her zaman siniflarda olur cocuklari arasi konusmalar.sunu aldik, arabamiz su fiyat vs diye.
Oglumun anlattigi kadariyla biliyorum.
Onlari anlatan cocuklarin ailelerinden durumumuz cok cok daha iyi eminim.ama yasantida bu belki okadar da belli olmaz.

Cunku esim gosteris olayini asla sevmez.

Dolayisiyla oglumun da giyim tarzi ortalama durumda.yani hm den vs giyinir.veya cantasi mesela gecen seneki cantasini kullaniyor.saglam oldugu icin baska almadik bu sene, gibi gibi..

Cok abartili seyler yazilmis.ozel okulda okuyan cocuklarda bu ulkenin evladi baska bir gezegenden gelmiyorlar .
Butik tarzi bir ozel okulu dahi devlete tercih ederim dolayisiyla.

olay artik universite bitirmekte degil.kendine guvenen farkli yollar gelistirebilen cocuklar iyi yerlere gelebiliyorlar.ben cocuklarin kendi potansiyellerini kalabalik bir devlet okulunda ortaya cikarabileceklerini dusunmuyorum

Kizim ve damadim egitimci. Devlet okullarinda gorev yapiyorlar. Torunumu da devlet okuluna verdiler. Anaokuluna da ayni yere gonderdiler. Bir ogretmen ne kadar kotu olabilir ki deyip, ogretmen secmeyip kuraya kaldilar. Okul pilot okulmus. Onceki sene sinif mevcudu 25 iken, bu yil semtimiz disindan da ogrenci alindigi icin siniflar 35-40 kisi. Ogretmen hangi biriyle ilgilenecek, disiplin kotu. Okulun alt yapisi mevcuda yeterli degil.

Iki ay sonunda pes ettiler ve butik bir ozel okula aldilar. Sinif mevcudu 16'nin uzerine cikmama garantili...Gunde 9 ders yapiyorlar. Klup etkinligi denebilecek etkinlikler de, ders kategorisinde. Torunum da mutlu, anne babasi da...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…