- 4 Mart 2012
- 15.907
- 36.974
- 798
- Konu Sahibi baloncuk13
-
Çok abartmadınız mı ? O kadar da değil ya ..Pedagog a göstermedikleri cocuk kalmadı zaten.Cogu cocuga gerizekali deyip anlayamiyor demek kolay kendini yoran işini seven öğretmen az cok az.Egitim öldü ama kimse dile getirmiyor bunu.Matematik ortalamasi berbat.Okuma oranı düşük. 40 dakikanin 20 dakikasi verimli gecse her bir cocugun kalbine bir kez dokunulsa olay bitecek.
Öğretmenim ve çocuklarımı kolejden baska yere vermem.Kolej ögretmeni işi için kalıcı olmak için de üretmek gelişmek zorunda .Tüm devlet öğretmenleri sozlesmelerle calissa egitimde düzelme olacaktır. Her sene calisma durumlarina bakılmalı. Anaokulunda gözkapağı estetiği olmuş hanimefendinin biri 20 gün rapor almış bir örnek .Devlette ya veli hesap soramaz tabi ,devlet zaten sormuyor.Git estetigini bi zahmet 2aylik tatilinde yap 17 kisilik sınıfını niye birakirsin hangi vicdanla.
Hangi okul öğrenebilir miyim?Kurumsal bi koleje verecekseniz içsel motivasyonu da varsa tadından yenmiyor çocuk. Biz okuldan, okul bizden çok memnun. Bu işler tek taraflı olmuyor ne yazık ki sağlıklı yetiştirme tutumları artı iyi bi okulla sistem gayet başarılı yürüyor.
Genellemek yanliş..ben kolejde çslistim istanbulda o dediginiz seviyesiz konuşmalara çokça şahit oldum.ilkögretimdeydim.Işin cook icinde biri olarak cevabim kolej.MEB te olup 657 ye tabi olan yani işi garanti olan ogretmenler istisnalar hariç kötü. Egitim öldü amaç mesai doldurup kaçmak ek ders hesabi yapmak cocuklarin coguna ogretmenler odasinda mal salak gibi hitaplarda bulunanlar da çok burda tepki alabilirim umrumda da degil.Kolej ogretmenlerinin çoğu hevesli ve kendini geliştiren kisiler ..Ben kolejde çalisan biri olarak devlete verme taraftariydim simdi devleti gördüm koleje verme taraftari oldum.Iyice arastirin kolejin cok kadro degistirmeyenini bulum ve en bastan açık net her seyi konusun.Cocuklarimiz onemli ve maalesef meslektaslarim devlette tükenmiş..
Kesinlikle katılıyorum..kolejde tam tersi herkes önumuzdeki senenin sozlesmesi derdinde yaranmak adina gostermekik etkinlikler yapiyorlardi.
Aynı olsun o zaman neyi eksik devlet okullarinin ayni kitaplardan egitimden olsun ben gördüğümü söylüyorum
[/QUOTE
haklısınız aynı olsun, demekki bakanlık ve yatan ingilizce ögretmenleri olarak bunu düsünemedik biz..
Devlette 30 40 alanın sene sonunda karnesinde o notu görebilir misinizKolejde 30 40 olan öğrenci görebilir misiniz?
Merhabalar. 1. Sınıfa giden bir çocuğum var. Bundan birkaç sene evvel sorsalardı kesinlikle bir çocuğun devlet okullarında eğitim görmesini savunurdum. Ama şimdi okul hayatının içine girdikçe acaba bir çocuk ilkokuldan başlayarak özelde kolejde mi eğitim görse daha sağlam olur diye düşünmeden edemiyorum. Sanki kolej öğrencileri daha bilgili daha girişken. Yine 1. Sınıf koleje giden bir yakınımın çocuğu maşallah bir güzel bilgili kendini ifade etmesi hayal gücü herşeyi çok hoş acaba temeli sağlam mı tutmak gerekiyor bayanlar ne diyorsunuz yoksa daha ilkokuldan gereksiz mi sizce fikirlerinize ihtiyacım var
Kızım da birinci sınıfta. Daha ilk ay çok methedilen öğretmeniyle ilgili sorunlar yaşadık.Sikayet edecektim etmedim sadece konuştum ve kadın çok ama çok değişti. Neden seviliyor çok iyi anladım ve devam ediyoruz,kızım basarili,okulu seviyor.kolejleri bi tik daha iyi kazanan ve bi tik daha kaliteli yasayan aileler tercih ettigi icin cocugumun muhattap olacagi seviye standartinin altina dusmesin diye koleji tercih ederdim. oyle cok oahalilarina da gerek yok, benim gucumun yetecegi okula gelenlerin de ortalama kazanci benim kadardir diye.
fakat, eger cocuga bekledigi yurt disi tatillerini, pahali marka esyalari, herseyi gectim en basitinden takilacagi yerlerin fiyatlarini karsilayabilecekseniz koleje gonderin. eger boyle bir gucunuz yoksa ozel okul cocugunuza birsey katmayacak aksine ozguvenini kaybedip icine kapanik hale getirebilecek potansiyele sahip.
Size öyle denk gelmiş olabilir bana tam tersi. Etrafımda ilk okuldan itibaren tedde okumuş sonrasında üniversiteyi ODTÜ’de okumuş bi sürü insan var. Hepsinin en az 2 yabancı dili var ileri seviye. Stajlarını yurt dışında yaptılar. Mezun olur olmaz torpilsiz kapıldılar. Aileleri de öyle ahım şahım Zengin insanlar değiller. Gerçekten çalışıp geldiler şu an bulundukları yerlere. Ben kendi çevremde gördüklerimi söyledim. Okuldan öte çocukta iş bitiyor zaten. Demek ki benim tanıdıklarım öylelermiş yapacak bişey yok.Ted mezunu bir tane dolu görmedim desem:)
Hangisi nereye gelmiş acaba bir söyleyebilir misiniz?
Hangi mevkilere tırnaklarını kazımışlar, ya da hangileri iyi bir devlet ünide okuyabilmişler?
Yine aynı para ve aynı çevreyle vakıf ünide hayat devam ettirip, bir sene falan kendine ülke dışında eğitim ayarlayıp, yurda dönünce ‘baba, amca, tanıdık vs’ işlerin başına geçen, ortak olan veyahut yancısı olan bir kesim var ortada.
Ted eski ted değil, 15 senedir sağlam bir eğitimi yok ama adı baki kaldı.
Evet görebilirsin.Devlette 30 40 alanın sene sonunda karnesinde o notu görebilir misiniz
Ben de devlette öğretmenim. İlk sekiz sınıfta ne dersten kalma var ne sınıfta kalma. Öpretmen yazılı kağıdı doldurmaz ama sözlü notuydu ödev notuydu herrrrkesi geçirir.Evet görebilirsin.
Devlete giden öğrencilerim var oradan biliyorum.
Herkesi 100le mi geçiriyorsunuz?Ben de devlette öğretmenim. İlk sekiz sınıfta ne dersten kalma var ne sınıfta kalma. Öpretmen yazılı kağıdı doldurmaz ama sözlü notuydu ödev notuydu herrrrkesi geçirir.
30luk öğrenciye 100 müHerkesi 100le mi geçiriyorsunuz?
Özelde öğretmen olsaydınız demek istediğimi daha net anlardınız.
Bakın bu 30u 50 yapıp geçirmek değil.
30luk öğrenciyi 100le geçirmek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?