- 11 Ağustos 2009
- 3.377
- 1.225
- 373
- 37
- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
sizce doğru olan nedir ?
Bu çelişkiyi şu an tavanda yaşıyorum. Yalnız benim çok vaktim yok 34 yaşındayım demek zor ama öyle.. Birkaç ay içinde karar vermem lazım hatta hemen olur mu bilmem de çalışmam lazım tabiri caizse.27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
hayır ben istemiyorum
sizce doğru olan nedir ?
Senin yaşadığın şeyi birebir aynısını yaşıyorum. Ama çocuk için kesinlikle şimdilik maddi gücümün yetmeyeceğini biliyorum. Bende 2 çocuğum olsun istiyorum ama şimdilik değil. Zamana bırakıyorum. Allah'ın izniyle biraz toparlanıp, borçlarımızı hafiflettikten sonra inşallah...
bende çalışıyordum ve kızımda zaman zaman annem bazende kaynanam baktı çalışmanın yoğunluğundan ve 2 çocuğun olursa bakmayız baskılarından dolayı tek çocukta kaldım sonuç
1 çocuk 1o çocuğun yükü gibi
ergenliğinde çanta taşır gibi evi yemeği temizliği unutum ki kızımda aşırı sosyal olduğundan o nerde ben ordaydım o an tek çocuğun çok yıpratıcı olduğunu keşfettim yanında kardeşi olsaydı 2si gider gezer paylaşımda bulunurdu ve geçen ay kızımın en yakın arkadaşının ablası trafik kazada ölünce içime korku girdi
tek çocuk epey zor çocuk küçükken anlaşılmıyor ama bazen üzüldüğüm oluyor ama şartlarım öyleydi kızımada anlattım sonra beni suçlamasın diye oda zaten anlayışla karşıladı ama bu konuda biraz içim buruk
yazdıklarını okuyunca duygulandım. E anne olmak bunun hakkını vermek kolay değil.
Biz 4 kardeşiz. Annem beni hiç istememiş düşürmeye aldırmaya çalışmış ama olmamış şimdide diyor iyi ki doğmuşsun .
çok kardeş olmak çok güzel . Hepimiz evliyiz 7 tane yeğenim var bir de benim olacak allah izin verirse . Kocaman bir aile olduk.
Bayramda düğünde ya da başın bir şeye sıkıştığında birbirimize yetiyoruz. çok varlıkla büyümedik neler neler çektik büyürken ama o yaşadıklarımız bizi olgunlaştırdı.
Annemin en büyük mutluluğu çocukları ve torunları . Bir araya gelince öyle güzel oluyor ki.
Kardeş gibisi yok. çocuğun ileride annesine babasına bir şey olduğunda yalnız kalacak . Acısını omzuna yaslayıp paylaşacak kardeşi bile olmayacak.
Elimden gelse ben de çok cocuk yaparım. Hatta allahtan hep ikizlerim olsun diye dua ettim.
bu çelişkiyi şu an tavanda yaşıyorum. Yalnız benim çok vaktim yok 34 yaşındayım demek zor ama öyle.. Birkaç ay içinde karar vermem lazım hatta hemen olur mu bilmem de çalışmam lazım tabiri caizse.
Ben ilk doğumumda hiç zorlanmadım neden bilmem belki cahillikten şimdi olsa göze alamam. Evim iş yerime 60 km uzakta ctsi dahil git-gel yaptım. Doğumu ptesi yaptım cuma akşam 6 ya kadar çalıştım. Doğumdan 10 gün sonra tam vakitli olmak üzere işe geri dönüş yaptım.
benim de annem baktı evimin uzak olması dezavantaj oldu ya annem bizde kaldı ya da ben onlarda.
şimdi babamı kaybettim, biz 4 kardeşiz. Babamın hastalığı ve vefatı sırasında tek vücut olduk. Düşünüyorum da ileride bize bir şey olursa benim kızım tek kalacak. Bunu ona nasıl yaparım. Bana da herkes baskı yapıyor. Ben de düşünmeye başladım. Biraz kafamı toplayayım bir iki hafta karar vereceğim bakalım. Allah hayırlı olanı nasip etsin diye dua ediyorum.
Senin yaşın küçük daha birkaç sene daha zamanın var bence. En azından kendini toplarsın.
canım daha yaşında kızında küçük illa 2. çocuk olacak diye kimsenin baskısı ile dogurma
kendini hazır hisedince olsun ben 7 yıl sonunda anca karar verdim aralarında 8 yaş var şimdi iyiki olmuş diyorum hem kızımın kardeşi oldu hemde 8 yıl sonra biz yeniden anne baba olmanın keyfini yaşadık ilk kızımda acemiligimize gelmiş yaşlarda küçüktü
Biz suan ilk cocugu dusunmeye basladik insallah hemen gelir. Ama allah nasip ederse o kucukken onla beraber bir cocuk daha yapmak istiyorum ki beraber buyusunler. O okula basladiginda falan yeni bir bebek agir gelir bence. Rabbim nasip eder insallah tabi. Ama maddi olarak bakabilmek onemli. Ben isten ayrilmayi planliyorum olursa. Eger maddi kisit olsaydi ertelerdim tabi ikinci bebegi. Milleti hic bir zaman umursamadim umursamam. 27 yasindayim ilk bebek icin bu zamana kadar bekledik millet ohooo neler dedi ama duyduk mu hayir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?