illa 2 çocuk olmamı mı?

bizimde babaanne baktı aynı evde kaldık,evleri uzaktı.
bugünde son günümüz artık, kayınvalidem ilk bizde kalmaya başladığı zamanlar
bir türlü alışamamıştım kreş yaşını iple çekiyordum.
ama şimdi gidecek diye o kadar üzülüyorum ki kızlar.
3 sene iyi alıştık,oğlum için üzülüyorum çok güzel baktı oğluma,
eğer bakacak sıkıntınız yoksa yapın bence,
benimde annem çok söylenir malesef ama kayınvalidem
yorulsada bişey demezdi.
çalışanlar için anneanne babaanne büyük nimet,
Allah razı olsun hepsinden.

ben de bu sorunla cebelleşiyorum herkes 2.çocugu soruyor yap diyor ama istemiyorum.

Yaşım 30 kızım da 6 yasında korkuyorum açıkçası..

kendiniz çıkarsanız işsizlik alamazsınız uyarmak istedim
anlaşarak ayrılsanız rica etseniz kabul etmezler mi?
ben de geçen gün tazminatımı istedim temmuz ayında 2 yıllık tazm. verecekler
iş yerim sıkıntılı başka iş bakacağım ileriye doğru

Merhaba Çilek
Bu konuda deneyimim yok sizler daha iyi bilirsiniz ama
Millete bakma onlar 2 yapsan 3 ü sorar

Ama bana sorarsan kardeş kadar değerli bişey yok şu hayatta
Arkadaş veya kuzen öz kardeş gibi olamaz gerçekten
Aynı ailede büyümek, aynı anne babaya sahip olmak, ebeveynler yaşlanınca hatta Allah korusun ölünce birbirine dayanak olacaklar

Henüz çocuğun 2 yaşında sende 27 sin
Bence biraz daha bekleyebilirsin ama tekle sınırlı kalma Allah nasip ederse, kardeşsiz bırakma yavrunu
Birileri değil en iyi zamanı sen bilirsin

Çilek ben mezun olduğumdan beri aralıksız hep yoğun çalıştım. Daha evlenene kadar gece geç saatlere kadar kaldım ama kendim istiyordum yani söylenmiyordum kalırken. Evlendim hayatın başka tatları varmış dedim. Ama yine tatillerim hep 1hafta oldu. Sonra kızım oldu ben yeniden doğdum. Çok hızlı koştum çok yoruldum. Biraz dingin bir hayat sürmek istiyorum. Tabiri caizse ıhlamur ağacının altında kitap okumak, hamakta uyumak istiyorum. Hatta bahçe işi yapmak. İşten çıksam belki bunların hepsini yapamam ama sakinliği denemek istiyorum bir süre. Kısmet bakalım.

Ben şuan ilk bebeğime hamileyim yaşım 28 bebek yapmak için geç kaldığımı düşünüyorum ama şartlar öyle gerektiriyordu 2. bebeği de hemen arkasından 1 yıl sonra düşünüyorum kardeşsiz olmaz diyorum Allah bilir tabi kısmet ederse bazende kızıyorum kendime ilkini daha doğurmadan 2. neden düşünüyorsun diye :) kredi borcumuz hala devam ediyor ama yarıladık zaten eşim ben işten çıkınca fazla zorlanmayacak şekilde işten çıkıcam tedbirimi aldım şuan para birikimi de yapıyoruz bakalım kısmet

Eğer sizde düşünüyorsanız yavrunuza bir kardeş daha fazla beklemeyin derim ha deyince de olmuyor çünkü ama ben istemiyorum diyorsanız kimsenin dediğinide kafanıza takmayın bu hayat sizin sonuçta.

bende gerek görmezdim...tek çocuk yeter hem daha iyi şartlarda bakarım derdim.....öyle değil işte...ileriyi düşünmek lazım....anneye babaya birşey olsa bu dünyada yapalalnız kalacak....kızım 8.5 yaşında 2. çocuğum 8 aylık iyiki doğurmuşum diyorum....geç de olsa yap bi daha....

Dedemin bir lafı var '' Akıl veren çok olur ama ekmek veren olmaz '' diye.
Gerçekten çok doğru.
Herkese söylemesi kolay.
Bir çocuk kolay mı yetişiyor?
Eğer maddiyatınıza güvenmiyorsanız kesinlikle 2. çocuğu düşünmeyin.
Onca sıkıntı çekmişsiniz, 2. çocukta çok daha fazlası olur.
Bence doğru bir karar vermişsin canım.

evet haklısın
ama şuan o gücüm yok ileride olur mu bilmiyorum
kızım büyüdüğünde kardeş istediği zaman biz de düşünürüz belki diyelim
tabi hala aynı düşünmezsem
belki o da kıskanmaz kardeşini

yaşınız genç daha.
bence çevrenizdeki baskılara aldırmayın.
evet iki çocuk benim için ideali. fakat şartlarınıza bağlı bu.
3-4 yıl sonra yaparsınız şartlarınız uyarsa
hemde kızınız büyümüş olur, zorlanmazsınız..

5 yaşından sonra daha rahat olur bence herşey
Kısmetse tabi

ipekcim seninle uzun uzadıya konuşmak isterim
hala aynı yoğunlukta çalışıyorum bazen eşime diyorum beni dağa kaldır
avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum sonrasında sakinleşip bir daha işe dönmemek üzere iş hayatımı kapatmak istiyorum
babamların bahçeleri var çok bunalınca pazar günleri oraya gidiyoruz sırf o sessizliği yaşamak için.
kilim serip uzanıyorum
çok ihtiyacım var sakinliğe

Bende bahçeli evde büyümüştüm ama şimdi yok
O kadar seviyorum ki, sende birkaç kez piknik kesmiyo
Balkona çakma yeşillik yapıyorum ama nafile
Çim halı ve bir kaç menekşe ile olmuyo

ben de bu sorunla cebelleşiyorum herkes 2.çocugu soruyor yap diyor ama istemiyorum.

Yaşım 30 kızım da 6 yasında korkuyorum açıkçası..

kontescim yap bi çocuk be. 6 yaşına gelmiş kızın.....sende katıl kasım eylül nisan annelerine ..unutma biz anneler asla bi çağla şikel olamayız....varsın yağlar fışkırsın.......işin şakası da kızın elden avuçtan çıkmış rahata alışınca gerçekten zor oluyor....ama lazım 1 tane daha fazlasına bende yokum...bu arada 5 bin maaş mıharbiden kontesimişin ya

Bende bahçeli evde büyümüştüm ama şimdi yok
O kadar seviyorum ki, sende birkaç kez piknik kesmiyo
Balkona çakma yeşillik yapıyorum ama nafile
Çim halı ve bir kaç menekşe ile olmuyo

o bile yetiyordur sana
domates biber patlıcan fasulye ektik bakalım toplayacağız
ipeğin dediği gibi ileride o hayatı hayal ediyorum

Sorun benim eşim çalışmamı istiyor. Kendince sebepleri ne tam olarak bilemiyorum gerçekten çünkü dedikleri tam beni tatmin etmiyor.
Beni düşündüren tek nokta biz eşimin işinden dolayı merkezde değiliz, 50 km uzaktayız ve asosyal bir yer. Ayrıldığım zaman çocuğumu da kendimi de çevreye kapatmışlık duygusundan korkuyorum. Atarım arabaya oraya giderim, buraya giderim yapması da demesi kadar kolay mı acaba?
Mesela bizim lojmanda hiç kimse çalışmıyor. Uzak olduğundan ve kimse oralı olmadığından dolayı herkes işini bırakmış bir yerlerde. Eşim çekinik kalıyor ben kalıyorum bir ton soru işaretiyle baş başa.

Benim babam tek çocuk dedemin maddi durumu yokmus babaannem 74 yaşında hala daha üzülür izin vermedi bi kardeşi olsaydı diye babam da çok yalnız kalmış o da kardeşi olsun istermis hep tek çocuk aileye çok duskun oluyor aile de ona yarın öbür gün size bişey olsa tek başına kalacak kardeşten yakın hangi akraba olabilir yanında acısını paylasacak ayrıca çocuğu olsa teyze yok dayı yok bakın benim bi tane teyzem var o da uzakta hala amca dayı hiç bir yakın akraba yok :-( bence bu konuyu çok düşünun ileride pisman olmayın ben tek olmak istemezdim ne kadar kavga etsek de kardeşim benim canım bu hayatta güvenebileceğım sırtımı gözü kapalı yaslayacağım tek insan.. bulantı için ise primabella diye saat şeklinde bir cihaz geldi türkiyeye fiyatı biraz pahalı ama dokuz ay bulantıya değer ilaçsız sinir sistemine titreşim gonderiyor bileginizde

2. çocuk sizin durumunuzda intihar olur, şartlarınızın uygun olmamasının haricinde sizin ruh haliniz kaldırmaz. Emin değilsiniz zaten. Millet her şeye bir şey der, iki agucuk bugucuk severler, sonra herkes kendi evine dağılır. Tek çocuklar yalnızlık da çekmiyor palavra yani. Tek olsun sizin olsun.

o bile yetiyordur sana
domates biber patlıcan fasulye ektik bakalım toplayacağız
ipeğin dediği gibi ileride o hayatı hayal ediyorum

Bak ne yap biliyor musun? Evde buğday çimi yetiştir.
Ben tesadüfen öğrenmiştim bir yerden babam için yapacaktım ona kısmet olmadı. Evdeki saksılarıma ektim. O kadar hızlı büyüyor ki görmelisin hiç zahmeti de yok. Çimen suyu falan baya popüler son zamanlarda biliyorsun. Buğday çimi de çok faydalıymış. Akşamları salatalara doğra azıcık hiç kimse ne yediğini anlamaz bile. Ben direk saksıdan koparıp yiyorum şifa niyetine.
Geçen bir topik vardı orada da yazıyordu yeşil çim türü şeyler yetiştirmek evde pozitif enerji verir diye. Denemenizi tavsiye derim.

doğru söylemişsiniz
o ruh halinde değilim
bazen kızıma bile sinirlenip bağırıyorum
çok da hareketli bir çocuk olduğundan dolayı
ona yetişmek beni çok yoruyor
geçen bir alışveriş merkezine gittik otun salonu vardı kaydırak içinde toplar falan bizimki ayakta kaymaya çalışıyor

birisi sizin mi dedi evet dedim
ben benim çocuğuma hareketli yaramaz diyordum ama sizinki daha fazlaymış dedi
ne dersin sağlık olsun dersin

canı sağ olsun ailesine vatanına laik bir evlat olsun başka bişi istemez insan
ufakken yaramaz olan cocuk büyüdüğünde uslanırmış
hep o umutla yaşıyorum

onu ben alsam hiç işten çıkmazdım ki (

gerçekten eşimin maaşına guvendigim için çıkıyorum yoksa istanbul gibi yerde mümkün degil eşim de özel şirkette çalıştıgı vakitlerde ikimizin maaş toplamı o kadardı ve bir o kadar da giderimiz var evimiz kira..

ihtiyaçlar felan derken malum burası çooook pahalı bir şehir ucu ucuna yetiyordu ALLAH seni inandırsın..

Çocuk gerçekten büyük bir sorumluluk maddi ve manevi olarak yetmek zorundasın..

eskiden yoklukta olsa çocuklar büyüyordu ama şimdi öyle bir devirdeyiz ki 6 yasındaki kızım elbise begenmiyor ya

düşün böyle bir nesil büyütüyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…