- 11 Ağustos 2008
- 12.125
- 1.272
- 773
- Konu Sahibi kirmizicilek16
-
ben de bu sorunla cebelleşiyorum herkes 2.çocugu soruyor yap diyor ama istemiyorum.
Yaşım 30 kızım da 6 yasında korkuyorum açıkçası..
26 yaşımdayım 16 aylık kzım var. Borç durumlarımız da var ama 2.çocuk konusunu açanlara tek cevabım "Kızım ne zaman kardeş isterse ozaman düşüncz" diyorum. Kardeşin çok ama çok artıları var mutlaka her insanın kardeşi olmalı bence. Ama yaş farkı az olunca eksileri de dşünmek lazım,tek korkumuz kızım kardeşini kıskanır mı,ona olan ilgimiz ister istemez azalacak,daha doğrusu ufak bebekle ilgilendiğimizde onu daha az sevdiğimizi düşünmesi ihtimali var.
Bütün bunlar bizi bu düşünceye sevketti. İstiyorum ki kızım kardeş özlemi çeksin doğunca da bizden daha çok mutlu olsun. Benm de kafam rahat olur ilki kadar heyecanlı mutlu hevesli hamilelik geçireyim,doğunca her ayrıntısını özenerek yaşayalım,diğeri mutsuz olurmu düşüncesinden uzak olalım istiyorum. Haa şu da bir gerçek kardeşini kıskanmayanlar da var,ikisi beraber oynayıp büyüyenler de var ama ihtimal işte,kimse bilemez neyin ne olacağını
kendiniz çıkarsanız işsizlik alamazsınız uyarmak istedimİpek'cim tazminatı alamam çünkü kendi istegimle ayrılıyorum..
Çıktıgım vakit 10 ay işsizlik maaşı alabilecegim.
Eşimin geliri iyi canım eski işinden çıktı kendi işini icra ediyor öyle böyle derken aylık maaş durumu 5 bine geliyor bu konuda bir sıkıntım yok ama ben çok korkuyorum(
Bu korkuyu atamıyorum üzerimden vucüdum çok deforme oldu benim..İlk gebelikte böyle ise 2.ciyi düşünemiyorum bile
evet ipek bu söylediklerinin hepsini yaşadım
annemin bakması tabii ki avantaj hiç gözüm arkada değil belki de ben annem olmasaydı bu kadar güzel bakamazdım hiç küçük bebek bakmadım görmedim yanımızdan
anneniz dönerse çok zor olur
işten çıkma imkanın var mı bebek olunca
bakiciya ben de bırakamazdım herhalde :26:
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
Merhaba Çilek
Bu konuda deneyimim yok sizler daha iyi bilirsiniz ama
Millete bakma onlar 2 yapsan 3 ü sorar
Ama bana sorarsan kardeş kadar değerli bişey yok şu hayatta
Arkadaş veya kuzen öz kardeş gibi olamaz gerçekten
Aynı ailede büyümek, aynı anne babaya sahip olmak, ebeveynler yaşlanınca hatta Allah korusun ölünce birbirine dayanak olacaklar
Henüz çocuğun 2 yaşında sende 27 sin
Bence biraz daha bekleyebilirsin ama tekle sınırlı kalma Allah nasip ederse, kardeşsiz bırakma yavrunu
Birileri değil en iyi zamanı sen bilirsin
evet haklısın
ama şuan o gücüm yok ileride olur mu bilmiyorum
kızım büyüdüğünde kardeş istediği zaman biz de düşünürüz belki diyelim
tabi hala aynı düşünmezsem
belki o da kıskanmaz kardeşini
Çilek ben mezun olduğumdan beri aralıksız hep yoğun çalıştım. Daha evlenene kadar gece geç saatlere kadar kaldım ama kendim istiyordum yani söylenmiyordum kalırken. Evlendim hayatın başka tatları varmış dedim. Ama yine tatillerim hep 1hafta oldu. Sonra kızım oldu ben yeniden doğdum. Çok hızlı koştum çok yoruldum. Biraz dingin bir hayat sürmek istiyorum. Tabiri caizse ıhlamur ağacının altında kitap okumak, hamakta uyumak istiyorum. Hatta bahçe işi yapmak. İşten çıksam belki bunların hepsini yapamam ama sakinliği denemek istiyorum bir süre. Kısmet bakalım.
ipekcim seninle uzun uzadıya konuşmak isterim
hala aynı yoğunlukta çalışıyorum bazen eşime diyorum beni dağa kaldır
avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum sonrasında sakinleşip bir daha işe dönmemek üzere iş hayatımı kapatmak istiyorum
babamların bahçeleri var çok bunalınca pazar günleri oraya gidiyoruz sırf o sessizliği yaşamak için.
kilim serip uzanıyorum
çok ihtiyacım var sakinliğe
ben de bu sorunla cebelleşiyorum herkes 2.çocugu soruyor yap diyor ama istemiyorum.
Yaşım 30 kızım da 6 yasında korkuyorum açıkçası..
Bende bahçeli evde büyümüştüm ama şimdi yok
O kadar seviyorum ki, sende birkaç kez piknik kesmiyo
Balkona çakma yeşillik yapıyorumama nafile
Çim halı ve bir kaç menekşe ile olmuyo
ipekcim seninle uzun uzadıya konuşmak isterim
hala aynı yoğunlukta çalışıyorum bazen eşime diyorum beni dağa kaldır
avazım çıktığı kadar bağırmak istiyorum sonrasında sakinleşip bir daha işe dönmemek üzere iş hayatımı kapatmak istiyorum
babamların bahçeleri var çok bunalınca pazar günleri oraya gidiyoruz sırf o sessizliği yaşamak için.
kilim serip uzanıyorum
çok ihtiyacım var sakinliğe
27 yaşındayım 2 yaşında kızım var 5 yıllık da evliyim
ben çalışan bir anneyim hamile kaldığımda 9 ayım hep istifra ile geçti
iş yerim evime 2 saat uzaklıktaydı otobüs ve servis olmak üzere iki araba değiştirip gittim hamileliğim boyunca işe
bir elimde kolonyağı bir elimde su yolları öyle bitirirdim 9.ayımda izne ayrıldım
niye çalışıyorsun çıksaydınız işten demeyin çalışmak zorundayım ev aldık kredimiz var
bebeğim oldu 4 ay evde kaldım ve Rabbime çok şükür evim çok yakın bir yerde tekrar iş buldum eski iş yerimden ayrıldım ve buraya başladım
çok uykusuz gecelerim oldu sabah kızımı anneme getir akşam al eve gel
annem de biraz nazlı biridir naz niyazla bakıyor işte kızıma
kv bakmadı diye binbir laf ediyor
bunları kafama takıyorum ister istemez
yani sıkıntılı geçti biraz o dönemlerim
belki biraz da sıkıntıya gelemeyen bir yapım mı var bilmiyorum acaba öyle mi diyorum kendimce
son zamanlarda herkes hadi 2.bebeği yap diye baskı yapıyor
hayır ben istemiyorum
Allahım kızıma sağlık versin onu hakkınca büyütüp güzel okutmak bir yerlere getirmek hayalim
benim maddi olarak canım ne zaten kıt kanaat bir ev aldık bir de birikim yapıp kızımı getirip götürmek için bir araba aldık
onu okutamadim mi istediklerini yapamadım mı peş peşe cocuk yapmanın bir mantığı yok benim için.
herkes sormaya başladı artık büyüdü kız ikinciyi yap, aaa olmaz tek çocuk
sonra çok pişman olursun gibi laflar duyuyorum evet kalabalık aileyi ben de çok severim kardeş çok güzel birşey
ben şimdi hangi mantıkla çocuk yapayım
sizce doğru olan nedir ?
o bile yetiyordur sana
domates biber patlıcan fasulye ektik bakalım toplayacağız
ipeğin dediği gibi ileride o hayatı hayal ediyorum
2. çocuk sizin durumunuzda intihar olur, şartlarınızın uygun olmamasının haricinde sizin ruh haliniz kaldırmaz. Emin değilsiniz zaten. Millet her şeye bir şey der, iki agucuk bugucuk severler, sonra herkes kendi evine dağılır. Tek çocuklar yalnızlık da çekmiyor palavra yani. Tek olsun sizin olsun.
kontescim yap bi çocuk be. 6 yaşına gelmiş kızın.....sende katıl kasım eylül nisan annelerine ..unutma biz anneler asla bi çağla şikel olamayız....varsın yağlar fışkırsın.......işin şakası da kızın elden avuçtan çıkmış rahata alışınca gerçekten zor oluyor....ama lazım 1 tane daha fazlasına bende yokum...bu arada 5 bin maaş mı harbiden kontesimişin ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?